A Huawei Watch Fit 3 nem rejti különösebben véka alá, hogy miből merített inspirációt. (Tegnap | Pcworld)
Tech
20 éve az EU-ban: jubileumi futóverseny és koncertek a Szabadság téren
Szabó Balázs Bandája, a Carson Coma Akusztik Trió és a Lázár tesók is fellépnek május 12-én az idei Európa-napon. Ehhez kapcsolódva 10. alkalommal állnak rajthoz a budapesti Szabadság térről induló EU-s futás versenyzői, akik egyéniben és váltóban is teljesíthetik a 20 kilométeres távot. (Tegnap | DigitalHungary)
Világszerte hét ország termeli meg megújuló forrásokból a teljes energiaszükségletét
Ez a két európai állam fér bele az élbolyba. (Tegnap | Pcworld)
60 millióra büntettek egy kódersulit, mert becsapta hallgatóit
Úgy tűnik, hogy egy elavult és nem biztonságos böngészőt használsz, amely nem támogatja megfelelően a modern webes szabványokat, és ezért sok más mellett nem alkalmas a mi weboldalunk megtekintésére (Tegnap | Prog)
Terjednek az alacsony kódú technológiák kevesebb emberi erőforrásra lesz szükség a szoftverfejlesztéshez
Az elmúlt években állandó slágertéma volt a globális informatikushiány, majd elkezdtek záporozni a hírek a techszektorban zajló tömeges elbocsátásokról és a szakértők máris a vészharangokat kongatták. A fordulatot a legtöbben a mesterséges intelligencia számlájára írják, ugyanakkor egyre nagyobb sze... (Tegnap | DigitalHungary)
Egy lépéssel közelebb került a TikTok a betiltáshoz Amerikában
Újabb intézkedést szavazott meg a képviselőház, ami szigorú feltételeket állít a kínai ByteDance által birtokolt közösségi média oldal elé. (Tegnap | Pcworld)
Banális banánhéjakon csúsznak el az álláskeresők
A KSH adatai szerint mintegy 220 ezer munkanélkülit tartanak nyilván Magyarországon, az üres álláshelyek aránya pedig 2,3 százalék. Ez utóbbi adat azonban sokat csökkenhetne, ha a kereslet és a kínálat megtalálná egymást, ennek azonban néha egészen banális akadályai vannak. (Tegnap | DigitalHungary)
Az okoseszközökön használható mobiltárcával már nem csak fizetni tudsz
A pénzjegy kiadó automaták egy részénél már úgy tudod használni a digitális kártyád, mint a plasztikot. (Tegnap | Pcworld)
Hiánypótló ritkaságok és műfajteremtő zenészek a negyedik Liszt Ünnep első programjai közt
Liszt Ferenc művészetének más-más oldalát mutatja be Martin Haselböck és az Orchester Wiener Akademie, Vaszilij Petrenko és a Royal Philharmonic Orchestra, a Kolozsvári Magyar Opera, illetve Francesco Tristano is. A detroiti DJ, Jeff Mills Tony Allennel alapított közös projektjével, a saját műfajt t... (Tegnap | DigitalHungary)
Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól
A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a... (Tegnap | Prim)
Ultra változattal bővült a Razer Kishi termékcsalád
A Razer Kishi Ultra mindent megad a felhasználóinak, kérdés, hogy milyen áron. (Tegnap | Pcworld)
Pornóoldalak az Európai Bizottság célkeresztjében
A Pornhub, a Stripchat és az XVideos felnőtt tartalomszolgáltatóknak kockázatértékelési jelentéseket kell készíteniük, és intézkedéseket kell hozniuk a szolgáltatásaikhoz kapcsolódó rendszerszintű kockázatok kezelésére, hogy megfeleljenek az új uniós online tartalomszabályoknak. (Tegnap | Minuszos)
A Wolt elindítja a hibrid kiszállítást
A Wolt bemutatja a Wolt Hibrid Kiszállítást, amellyel a kereskedők zökkenőmentesen válthatnak a Wolt kiszállítási szolgáltatásának igénybevétele és a saját kiszállítás között. (Tegnap | DigitalHungary)
Mammográfiához tervezett diagnosztikai monitort mutat be az LG
Tovább bővíti B2B orvostechnikai kínálatát az LG Electronics (LG). A portfólió új tagja, a 21HQ613D-t értékesítését nemrégiben engedélyezte az Egyesült Államokban az FDA. A kifejezetten digitális mammográfiához és emlő tomoszintézishez tervezett 21HQ613D egy 21,3 hüvelykes, 5 megapixeles (MP) IPS di... (Tegnap | Prim)
Hardvertörténelem - a Rambus-káosz
A '90-es évek egyik legígéretesebb fejlesztésének indult, végül szinte a teljes iparág megutálta a vállalatot. Kemény üzleti stratégia, vagy egy nárcisztikus felsővezetés ámokfutása? Egy igazi szabadalomtrollra emlékezünk. (Tegnap | Pcworld)
Elképzelhető, hogy az idegenek meteorok segítségével kolonizálják az univerzumot
Sőt a pánspermia elmélete szerint akár a földi élet is ezen folyamat eredménye lehet. Mindez azonban segít abban is, hogy más szempontból tekintsünk az exobolygókra, mikor az élet nyomait kutatjuk rajtuk. (Tegnap | Raketa)
A META AI-ja azt állítja, gyereke lett
Aki ráadásul egyszerre nagyon tehetséges és fogyatékkal élő is. (Tegnap | Raketa)
Egymilliárd éve nem történt ilyen: két életforma egyesült egyetlen szervezetté
Ilyen folyamatok vezethettek nagyon-nagyon régen az első összetettebb élőlények felbukkanásához. Ez a folyamat most viszont olyan növényekhez vezethet, amelyek hatékonyabbá tehetik a mezőgazdaságot. (Tegnap | Raketa)
GANTTPLAN Intelligens APS rendszer gyártásoptimalizáláshoz
A Kontron Hungary 2023 végén kötött szerződést a GANTTPLAN APS rendszer magyarországi képviseletére. A szoftver gyártója, a német DUALIS® GmbH 30 éves tapasztalattal rendelkezik a gyártástervezési megoldások megvalósításában és integrálásában. Az általuk fejlesztett GANTTPLAN Advanced Planning and S... (Tegnap | MuszakiMagazin)
Gyermekeket segítő civil szervezetek sikeres működését támogatja a KPMG anyagilag és szakmai tanácsadással
Kihirdették a KPMG 15. éve futó Felelős Társadalomért Programjának nyerteseit, akik pro bono tanácsadást, valamint a korábbi években meghirdetett támogatást megtriplázva, 3-3 millió forintos működésre fordítható pénzügyi segítséget és informatikai eszközöket kapnak. A pályázattal a KPMG az egészségü... (Tegnap | DigitalHungary)
Szakértők cáfolják azt a feltételezést, miszerint emberi beavatkozás okozta volna a dubaji özönvizet
Szerintük a két nappal korábban egy másik régióban végzett felhőmagvasításnak nem lehet ennyire intenzív következménye. (Tegnap | Pcworld)
Így használjuk biztonságosan a kijelzőket
A jó idővel jön a napsütés is, amitől gyakran nehezebb látni a kijelzőnket. Ilyenkor hajlamosak vagyunk felhúzni a fényerőt, ami azonban hosszútávon káros lehet szemünknek. A HONOR összeszedett pár általános tippet arról, hogy az időjárástól függetlenül miként óvjuk érzékszervünket, főleg úgy, hog... (Tegnap | Prim)
Mától indul a 8. napon elnevezésű programsorozat
Budapesten talán elsőként indít rendszeres nappali buli-sorozatot Európa legnagyobb szórakozóhelye, a hazai közönség és a külföldiek által is sokat látogatott Instant-Fogas komplexum, ahol április 21-én indul a 8. napon elnevezésű programsorozat. Vasárnaponként így már délután 2 órától várják a buli... (Tegnap | DigitalHungary)
A világ legkisebb Nintendo Wii-je akkora, mint egy pakli kártya
Ha van egy 3D nyomtatód és ügyesen tudsz forrasztani, te is megépítheted magadnak a zsebben is elférő konzolt. (Tegnap | Pcworld)
A mesterséges intelligenciák elterjedése a legelsöprőbb technológiai forradalom - Interjú Kondacs András filmrendezővel
Nem mondunk újat azzal, hogy óriási potenciál van a mesterséges intelligenciák használatában az alkalmazott művészetek esetén is. Gyorsaságot, vakfoltok pontos kitöltését és a sokszor korlátos büdzsékhez való könnyed igazodást tesznek lehetővé. A hazai filmesek közül a mesterséges intelligenciák útt... (Tegnap | DigitalHungary)
VBA Excel fájl megnyitás paraméterrel és a paraméter lekérdezése makróból
Úgy tűnik, hogy egy elavult és nem biztonságos böngészőt használsz, amely nem támogatja megfelelően a modern webes szabványokat, és ezért sok más mellett nem alkalmas a mi weboldalunk megtekintésére (Tegnap | Prog)
Hárommillióan nézték meg a következő James Bond trailerét, ami nem is létezik
A KH Studio sokak vágyát testesítette meg a Henry Cavill főszereplésével készült kamutrailerrel, amit teljes egészében mesterséges intelligenciával hoztak létre. (Tegnap | Raketa)
Megvannak az adatvizualizációs verseny győztesei
Kihirdették az SAP Hungary és az IFUA Horváth közösen megrendezett adatvizualizációs versenyének nyerteseit. (Tegnap | Minuszos)
Egy 25 éves videokártyát próbál újratervezni egy megszállott rajongó
A 3Dfx a Voodoo 4 kiadása után csődbe ment, de csapata segítségével most megpróbálja feltámasztani a legendás kártyát. (Tegnap | Pcworld)
Együttműködik a Schneider Electric és az NVIDIA
Az NVIDIA és a Schneider Electric összefogásával léphet szintet a MI-forradalom az adatközpontokban. (Tegnap | Minuszos)
ABB: 2024. I. negyedévi eredmények
Björn Rosengren, vezérigazgató: A magas bázisadatokhoz viszonyított első negyedéves teljesítményünk azt mutatja, hogy az év jól indult, a megrendelések dinamikája erősebb a vártnál, az árrés rekordmagas, a készpénztermelési teljesítményünk erős. Mindez kellő magabiztosságot ad ahhoz, hogy a 2024-ben... (Szo. | Prim)
Külföldi nyitásban és az online kereskedelmi fejlődésben segítik a hazai kkv-ket
Partnerségi megállapodást írt alá a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és az eMAG Magyarország, amelynek célja az e-kereskedelmi know-how fejlesztése, és a magyar kis- és középvállalatok online értékesítési csatornáinak fejlesztése a régióban. (Szo. | Prim)
Ingyen kapnak új funkciót Logitech eszközeink, és nem csak a legújabbak
A mesterséges intelligencia virtuóza lehetsz a Logitech ingyenes megoldásával, amihez még a régi hardvert sem kell feltétlenül lecserélni. (Szo. | Pcworld)
Már csak pár napjuk maradt a nagy pornóoldalaknak, hogy teljesítsék az EU szigorú követeléseit
Hamarosan lejár az Európai Bizottság által adott határidő. (Szo. | Pcworld)
Semmiből született csodák - A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig
Az ELTE Informatikai Kar idén is színes programmal várja az informatika iránt érdeklődő középiskolás lányokat. (Szo. | DigitalHungary)
Lányoknak rendeznek informatikai pályaorientációs napot
A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság és a Women4Cyber Magyar Tagozat Alapítvány pályaorientációs napot tart lányoknak április 25-én a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. (Szo. | Minuszos)
A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson
A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alp... (Szo. | Prim)
Felfelé ívelnek az elektromos Volvók eladásai, miközben a cég összefogott a CATL-lel
Az együttműködés keretében újrahasznosítanák a régi EV akkumulátorokat. (Szo. | Pcworld)
Élőben rajzol és GIF-eket is készít a Meta új képgenerátora
De a Facebookba, az Instagramba és a WhatsAppba beépülő a csevegő is nagyot fejlődött. (Szo. | Pcworld)
A magyar vásárlók közül választják a legtöbben környezettudatosságból a felújított mobilt
Nagyjából 300 tonna szén-dioxidtól kímélte meg a környezetet a Rejoy és a három további piacon jelen lévő anyacége, a Flip Technologies - ez átszámítva 150 személyautó éves kibocsátásának felel meg. A piactér régiós ügyfélfelmérése szerint arányaiban a magyar vásárlók közül voksolnak a legtöbben a f... (Szo. | DigitalHungary)
Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben
A CEU Határtalan Tudás előadássorozatán részt vett kiváló magyar tudósok előadásaiból tanulhatnak a középiskolások a CEU digitális oktatási platformján. Ürge-Vorsatz Diana, Barabási Albert-László, Spiró György, Pléh Csaba, Falus András, Csaba László, Bányai Éva. Csak néhány név azok közül, akik előa... (Szo. | Prim)
Olvass 20 percet a könyv világnapján, csatlakozz Te is a Libri rekordkísérletéhez!
Április 23-a a könyv és szerzői jogok világnapja. Ebből az alkalomból a Libri idén az egyszerre olvasás magyarországi rekordjának felállítására tesz kísérletet: arra kérik az embereket, hogy aznap délután 17 és 19 óra között térjenek be egy Libri üzletbe, vegyenek le egy könyvet a polcról, és legalá... (Szo. | DigitalHungary)
Doom-klón és új játékok jelentek meg a HomeLAB-3-asra
Az NJSZT HCC szakosztályának pályázatán a több mint negyven évvel ezelőtt megjelent, házilag összeszerelhető magyar Homelab-3 hobbikomputerre készültek jóval későbbi vagy világszerte elterjedtebb számítógépekről ismert játékok, így például a Doom vagy a Wizard of Wor klónjai. (Szo. | Minuszos)
Balogh Levente Danny Blue segítségével tette próbára Az álommeló jelöltjeit
Balogh Levente azon volt, hogy a negyedik hét végére kiválassza a legjobb hat elnöki asszisztensi jelöltjét és ehhez egy szórakoztató tesztet talált ki. A feladatok végére Levente számára egyértelmű továbbjutó lett Betti, valamint Eszter. A többiekkel kapcsolatban azonban még vannak kétségek. Rachel... (Szo. | DigitalHungary)
MI-vel védenék a britek az internetre szabadított óvodásokat
Az illetékes hatóság felmérése szerint egyre több kisgyerek jelenik meg a világhálón, akiknek a szülei is egyre nagyobb szabadságot engednek a digitális térben. (Szo. | Bitport)
Életveszélyes hiba miatt több ezer Cybertruckot hívnak vissza
Ezúttal nem tudja egy szimpla szoftverfrissítéssel megoldani a helyzetet a Tesla. (Szo. | Pcworld)
A marketinges nem kockázik! Podcastajánló!
Kinek áll érdekben - úgy, hogy tesz is ellene a reklámzaj valós csökkentése? Hogyan férhet bele ez egy a nagyvállalat céljaiba? (Szo. | DigitalHungary)
Suno: A következő generációs AI zenei generátor, amely forradalmasítja a zenekészítést
A Suno megjelenése új korszakot indított az AI által generált zenében, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy egyszerű utasításokból (promptolás) egyedi dalokat hozzanak létre. Ez az innovatív platform felhasználóbarát funkcióival és lenyűgöző technikai képességeivel demokratizálja a zenei alkot... (Szo. | Raketa)
Tudós nőknek állítanak emléket a szegedi füvészkertben
A Szegedi Tudományegyetemhez kötődő, kimagasló tudományos eredményt elérő nőknek állítanak emléket a szegedi füvészkertben. (Szo. | Minuszos)
Portrékból csinál élethű beszélő arcokat a Microsoft új mesterséges intelligenciája
Lenyűgöző technológiát mutattak be a redmondiak, aminek egy szimpla fotó és egy rövid hangminta is elég, hogy munkához lásson. (Szo. | Pcworld)
A mesterséges intelligencia segítségével forradalmasítja a daganatos betegségek kezelését egy magyar startup
A Dr. Peták István által alapított Genomate Health a betegek molekuláris profilja alapján rangsorolja a terápiák hatékonyságát, ezzel sokkal hatékonyabbá téve a már meglévő kezeléseket. (Szo. | Raketa)
Csalás: Legyél kellően bizalmatlan!
Csalás: Bankkártyaadatok megszerzésére szakosodott bűnszervezetet számoltak fel a baranyai rendőrök, a csalók legalább 76 számlatulajdonosnak összesen több mint kétszázmillió forint kárt okoztak. (Szo. | Minuszos)
Sony World Photography Awards 2024 kihirdették a nyerteseket
A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit d... (Pén. | Prim)
Valamiért a kiiratás nem jó többszörösen ad vissza eredményt.
Úgy tűnik, hogy egy elavult és nem biztonságos böngészőt használsz, amely nem támogatja megfelelően a modern webes szabványokat, és ezért sok más mellett nem alkalmas a mi weboldalunk megtekintésére (Pén. | Prog)
Mobil sótalanítókkal és üzemekkel oldanák meg az aszály okozta dél-spanyol vízhiányt hosszútávon
A katalán kormány összesen 110 millió eurót szán a projekt megvalósítására. (Pén. | Pcworld)
Nagyon nem tetszik az Európai Adatvédelmi Testületnek, hogy a Facebook pénzt kér a felhasználóktól
A testület szerint a platform új üzleti modellje nem nyújt valós választási lehetőséget. (Pén. | Pcworld)
Megnyitott Esztergom első McDonald´s étterme
A mai napon megnyílt Esztergom város első McDonald´s étterme. A beruházás megvalósítása közel kétszáz ember, több mint 7 hónapon át tartó összehangolt munkáját igényelte. A Simor János utcában kialakított egységben a Jövő Élménye koncepciónak megfelelően kiemelt szerepet kapott az innováció és a dig... (Pén. | DigitalHungary)
Figyelem: az OTP májustól automatikusan beállítja az átutalás napi limitjét ügyfeleinél
A napi átutalás összegére vonatkozó korlátozás az ügyfelek védelmét szolgálja a pénzintézet szerint. (Pén. | Pcworld)
Taroltak a női újságírók a kiemelkedő technológiai tartalmakat díjazó médiapályázaton
A Siemens Media Award 2024 hazai díjátadóját április 18-án este tartották, amivel a technológia területén különösen magas színvonalon alkotó újságírók, illetve tartalomkészítők munkáját ismerték el. (Pén. | DigitalHungary)
Már közvetlenül weboldalakról is letölthetnek alkalmazásokat az iPhone-tulajdonosok
A digitális piacokat szabályozó európai törvény miatt tette ezt lehetővé az Apple. (Pén. | Raketa)
Van az a pénz... Kivették a kínai App Store-ból a WhatsAppot és Threadset
Peking szerint a Meta két mobil appja nemzetbiztonsági aggályokat vet fel. (Pén. | Bitport)
Évek óta csinál hülyét belőlünk a Windows ezzel a bosszantó hibával
Nem vagy egyedül, ha a gépen lázad az utasításaid ellen. (Pén. | Pcworld)
A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének
A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért. (Pén. | DigitalHungary)
Most ingyen a tiéd lehet ez a profi képmetsző és videórögzítő szoftver
Profi képmentő és videórögzítő programot zsebelhetsz be áprilisban, ami lepipálja a Windows saját megoldását. Segítünk, hogy a tiéd lehessen teljesen ingyen - örökre! (Pén. | Pcworld)
Útnak indult a Meta AI asszisztense is
Majdnem minden szolgáltatásában lehet majd használni a Meta AI-asszisztensét, miközben megérkezett a cég új nagy nyelvi modellje, a Llama 3. (Pén. | HWSW)
Félelemkeltő állatokkal fotózkodnak a Next Top Model Hungary szépségei
Sziszegő csótány, tarantula, kígyó, varangy, leguán, patkány egyik állat sem olyan, amelyet az ember boldogan enged közel magához. A Next Top Model Hungary még versenyben lévő tizenegy szépsége sem lelkes, amikor kiderül, hogy nem csak egy fotón kell szerepelniük a korántsem aranyos állatokkal, han... (Pén. | DigitalHungary)
Ütős csúcstelefonnal jelentkezett a Huawei, ami még a Google nélkül is az égbe repítheti az eladásokat
Bemutatkozott a Huawei Pura 70 széria, élén a kamerás képességekre kihegyezett Pura 70 Ultrával. (Pén. | Pcworld)
Felépült az Intelnél a jövő gyártóberendezése
Komoly lépést tett az Intel csupán nemrég létrehozott bérgyártó üzletága abba az irányba, hogy behozza technológiai lemaradását a piacvezető TSMC-vel szemben. A cég oregoni kutatóbázi... (Pén. | HWSW)
Nem bírják kiszolgálni az AI energiaigényét
Az amerikai elektromos hálózat nem bővül elég gyorsan ahhoz, hogy az AI nagy energiaigényét kiszolgálja. (Pén. | ITCafe)
Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban
Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider ... (Pén. | Prim)
A Micron is megkapta az irdatlan amerikai állami támogatást
Az Intellel, a TSMC-vel és a Samsunggal együtt így már 28 milliárd dollárt osztott ki az amerikai kormányzat a hazai csipgyártó üzemek építésére és fejlesztésére. (Pén. | Bitport)
Tényleg létezhet egy eddig ismeretlen bolygó a Naprendszerben a legújabb bizonyítékok alapján
A kutatók szerint az új eredmények az eddigi legerősebb statisztikai bizonyítékot jelentik a Kilences Bolygó létezésére. (Pén. | Raketa)
Törölte a Meta alkalmazásait az Apple Kínában
Kormányzati utasításra kellett eltávolítania az Apple-nek kínai alkalmazásboltjából a Meta Threads és WhatsApp szolgáltatásait. (Pén. | HWSW)
Nem érdemes otthon őrizgetni a régi mobilokat
Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő ak... (Pén. | Prim)
Nem árulja el a Netflix, hány előfizetője van
2025-től legfeljebb csak megtippelni lehet majd, hány előfizetője van a világ legnagyobb online előfizetéses videostreaming-szolgáltatásának, a Netflixnek. A cég a változást azzal indokolja, hogy a siker mérőfoka sokkal inká... (Pén. | HWSW)
Halász Andrea állásajánlatot kapott Balogh Leventétől, de az elnöki asszisztensi pozícióról lecsúszott
Balogh Levente úgy döntött, hogy néhány jelöltet akiről még keveset tud szeretne jobban megismerni. Az Office-ban maradt jelölteknek pedig az volt a feladata, hogy nevezzék meg, szerintük a versenyben lévő 8 ember közül ki a leggyengébb. Balogh Levente is egyetértett velük, ezért Halász Andreának ... (Pén. | DigitalHungary)
Nemzetközi díjakat nyert a magyar ügynökség
Négy platina díjat zsebeltek be a Lounge Group Szerencsejáték Zrt.-nek készített kampányai, a Költészet napja és a TippmixPro - Tudjuk, mi a pálya a dallasi Hermes Creative Awardson. (Pén. | DigitalHungary)
Sorra osztja a dollármilliárdokat az USA a chipgyártóknak
Az Intel, a TSMC és a Samsung után a Micron következik, ők is tetemes összegű támogatást kapnak az USA-tól a chipgyártáshoz. (Pén. | ITCafe)
Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak
Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában. A 31. adásban összeraktunk egy kis batyut. (Pén. | HWSW)
2024-es tábortrendek az AI és a fenntarthatóság hódít a gyerekeknél is!
A nyári táboroztatás kérdése évről évre komoly fejtörést okoz a szülők számára. Ma már az időpontok egyeztetése mellett egyéb fontos tényezőket is figyelembe kell venniük a táborválasztáskor: a COVID-járvány hatására felértékelődtek a biztonsággal kapcsolatos szempontok, a gazdasági válság pedig arr... (Pén. | DigitalHungary)
A Samsung szembemegy a világtrenddel: vezetőknek jön a hatnapos munkahét
Annyira gyenge eredményeket produkált tavaly a dél-koreai vállalat, hogy a vezetőknek át kellett állniuk vészhelyzeti működésre. (Pén. | Bitport)
Indonéziában is megvetné lábát az Apple
Több pénzt vinne az Apple Vietnámba, miközben az indonéziai gyártást mérlegeli a Kínától való függetlenedésre törekvésben. (Pén. | HWSW)
Világdöntőben az ELTE programozói
A kontinensviadal bronzérmeseként az Informatikai Kar csapata képviselheti hazánkat az ICPC programozói versenyen 2024 szeptemberében Kazahsztánban. (Pén. | Prim)
Az Intel a legmodernebb chipgyártó géppel előzheti meg az egész szektort
Az Intel lett az első cég, amely szolgálatba állította az ASML új High NA EUV litográfiás chipgyártó eszközeit, ezzel minden riválisát megelőzheti. (Pén. | ITCafe)
A Google és a Spotify szakértői is jönnek a 10 éves Craft konferenciára
10 éves Közép-Európa legnagyobb szoftverfejlesztői konferenciája, amit ismét remek előadókkal, és az iparág válogatott vezetői szakértőivel ünnepelnek a szervezők. (Pén. | HWSW)
Közvetíti a női válogatott hoki-vb-jét is a Sport TV és az AMC Mikro
A férfi Divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság előtt a női nemzeti csapatunk Ausztriában zajló Divízió I/A-s vb-je is képernyőre tűzi a Sport TV és az AMC Mikro Magyarországon. A magyar válogatott komolyan készül a viadalra, és a feljutás a célja. (Pén. | DigitalHungary)
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival
A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik majd, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen. (Pén. | DigitalHungary)
Leváltaná a Google a sütiket, de ez nem elég
A Google-nek megvan a terve, hogyan cseréli le a sütiket, de a brit adatvédelmi hatóság szerint többet kell tennie a cégnek a fogyasztók magánszférájának védelme érdekében. (Pén. | ITCafe)
Ismét a magyar utcákat fotózzák a Google Maps autói, így kerülheted el, hogy a te is látható legyél
Mutatjuk, mit kell tenned, ha nem szeretnél a Google Utcakép részévé válni. (Pén. | Pcworld)
Európa egyik legmodernebb betoncserépgyárát épít fel Hejőpapin a Wienerberger
Az Európában elérhető legmodernebb technológiával működő, nagyméretű betoncserepeket és azok kiegészítőit gyártó üzemet épít a Wienerberger. Hejőpapin egy 7300 m2 alapterületű csarnok, ipar 4.0 megoldásokat alkalmazó gyártástechnológia, betonkeverő berendezés és egy hektáros, kültéri digitális raktá... (Pén. | MuszakiMagazin)
Az egész Zuckerberg-birodalomban felcsavarják az MI-t
A Facebooktól a Ray-Ban Meta napszemüvegekig mindenhol munkába áll a közösségi polip nagy nyelvi modelljének harmadik generációja, amely többek között valós időben, gépelés közben generál képeket. (Pén. | Bitport)
Óvjuk a szemünket telefonhasználat közben is biztonsági tippek a HONOR-tól
A jó idővel jön a napsütés is, amitől gyakran nehezebb látni a kijelzőnket. Ilyenkor hajlamosak vagyunk felhúzni a fényerőt, ami azonban hosszútávon káros lehet szemünknek. A HONOR összeszedett pár általános tippet arról, hogy az időjárástól függetlenül miként óvjuk érzékszervünket, főleg úgy, hog... (Pén. | DigitalHungary)
Teljesen fölöslegesen tartalékoljuk nem használt eszközeinket
A háztartások kétharmadában van olyan telefon, táblagép vagy laptop, amit se használni nem akarunk, se megválni tőle. (Pén. | Pcworld)
Kiderült, mennyire produktívak a magyar cégek
A hibrid munkavégzésre hosszabb távon is fel kell készülnünk: a magyar szellemi munkát végzők több mint egyharmada legalább egy-két napot otthonról dolgozik ez is kiderül Magyarország első országos reprezentatív produktivitás-kutatásából. A megkérdezettek negyede arra számít, hogy amikor a vállalat... (Pén. | MuszakiMagazin)
MI-forradalom az NVIDIA és a Schneider Electric összefogásával
Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider ... (Pén. | MuszakiMagazin)
Nem igaz, hogy indiaiak működtetik az Amazon pénztármentes technológiáját
A saját boltjaiban már nem erre a technológiára építene az Amazon, de külsős üzletekben egyre több helyen alkalmazzák a pénztármentes megoldását. Azt mondják, tévhit, hogy indiai emberek figyelik a vásárlókat a rendszer helyett. (Pén. | ITCafe)
NASA: Tíz találmány amelyről nem gondolnád, hogy űrtechnológia
A NASA nagyobb hatással van mindennapi éltünkre, mint gondolnánk, hiszen űrkutatás nélkül a ma ismert tárgyaink egy része nem is létezne. (Pén. | Minuszos)
Sci-fiből valóság lehet a térhajtómű
A térhajtómű átrángatása a fikcióból a valóságba 2021-ben kapott egy komolyabb löketet. Egy fontos lépés lehet most viszont a frissen bemutatott, ingyenesen használható tudományos szoftver, amellyel ilyen hajtóműveket lehet fejleszteni és modellezni, valamint az ehhez kapcsolódó igen komoly értékű ö... (Pén. | Raketa)
Hazánkban is kapható lesz a Google új okostelefonja
Az egyik mobilszolgáltató kapta meg a lehetőséget a forgalmazásra. (Pén. | Pcworld)
Ismét 5G-s telefont mutatott be a Huawei
#kozossegi-media #klimavaltozas #jovo-2050 #fekete-tukor #ismeretterjeszto Bolygó Ember Garázs Techno Tudás Űr Hírlevél Keresés Ismét 5G-s telefont mutatott be a Huawei 2024 / 04 / 19 / Bobák Áron (Pén. | Raketa)
Kockázatos lehet az egészségügyi alkalmazások használata
Az egészségügyi alkalmazások kiberbiztonsági kockázataira hívja fel a figyelmet az ESET it-biztonsági társaság. (Pén. | Minuszos)
Akár 10 millió darab is fogyhat az új Huawei csúcsmobilokból
A Huawei a minap mutatta be a Pura 70 szériát, amely a gyártó vadonatúj zászlóshajó okostelefonjait foglalja magában. A TechInsights elemzője, Sui Qian úgy
(Tegnap | NapiDroid)
Duotts S26 elektromos fatbike teszt Duál motor, nagy teljesítmény és nagy hatótáv
Az összkerékhajtású Duotts S26 elektromos fatbike olyan teljesítményt nyújt, ami nem evilági. Brutális erejével elmossa a határt a hagyományos kerékpárok é
(Tegnap | NapiDroid)
Európába is megérkeztek a Huawei Nova 12s, 12 SE és 12i modellek
A Huawei a múlt hónapban három új Nova 12 szériás készüléket mutatott be a nemzetközi piacra, amelyek végre megérkeztek hozzánk Európába is. Ezek alapvetőe
(Tegnap | NapiDroid)
27+1 hasznos Xiaomi és más kínai kütyü jó áron
Ezen a héten is leáraztak egy elég nagy adag kínai cuccot, köztük mindenféle hasznos termékkel olyan márkáktól, mint a Xiaomi, a OnePlus vagy a BlitzWolf.
(Tegnap | NapiDroid)
Creality K1C 3D nyomtató akcióban a Cafago oldalán
Professzionális felszereltséget és villámgyors nyomtatási sebességet kínál a Creality K1C 3D nyomtató, amelyet most kedvezményes áron rendelhetünk a Cafago
(Tegnap | NapiDroid)
Tesztelték a Huawei Pura 70 mobilok hardverét
A Huawei nemrég bejelentette a Pura 70 szériát, ám az okostelefonokat hajtó lapkakészlettel kapcsolatban nem árult el konkrét részleteket. A korai benchmar
(Szo. | NapiDroid)
Európában is megjelenik a OnePlus Pad Go, a gyártó megfizethető táblagépe
A OnePlus Pad Go egy pénztárcabarát táblagép, amely tavaly októberben jelent meg és került forgalomba néhány régióban. Hamarosan Európában is megjelenik a
(Szo. | NapiDroid)
Májusban érkezik az új Sony csúcsmobil
A Sony Xperia 1 V tavaly május 11-én érkezett, és nagyon úgy fest, hogy a japán gyártó hasonló ütemezés szerint leplezi le az utódot is. Egy nemrég kiszivá
(Szo. | NapiDroid)
Megjelent a világ első unalmas telefonja?
A Heineken® és az amerikai Bodega üzletlánc bejelentették a "The Boring Phone"-t hogy a társasági életünket a valóságban élvezzük ne a telefonunkon.
(Szo. | GsmRing)
A Galaxy S25 mobilokból takarékosabb, és akár erősebb is lehet az Exynos processzoros verzió
A Samsungnak meggyűlt a baja az elmúlt néhány generációnyi Exynos csúcslapkával. Egyszerűen képtelenek voltak ráncba szedni a csúcskategóriás modellek telj
(Szo. | NapiDroid)
Kiárusítás: (Xiaomi) Redmi TV hangszóró jó áron a Tomtop oldalán
Újra jó áron rendelhető a Xiaomi népszerű hangprojektora, a Redmi TV soundbar, ami a hangminőség javításával teheti egy kicsit élvezetesebbé az otthoni tel
(Szo. | NapiDroid)
Duotts F26 - megoldjuk erőből
1500 watt összeteljesítményű biciklit kaptunk tesztre, amely a legalitás összes határán túl van, kontrollálni nem könnyű, de néha óriási élmény is.
(Pén. | MobilArena)
Hol van a használt mobilok legjobb helye?
Megjelent a Yettel közleménye, melyben a használt telefonokkal kapcsolatban adnak tanácsot a felhasználóknak és most 30.000.- Ft kedvezményt ha új Samsung telefont választunk*! Ne őrizgessük a veszélyes hulladékot és az értékes újrahasznosítható elemeket! A Yettel legutóbbi országos reprezentatív kutatása alapján a magyarok ötöde négy évnél tovább, a legtöbben a megkérdezettek mindegy fele 3-4
(Pén. | GsmRing)
Frissült a MediaTek középkategóriás ajánlata
Hivatalos a Dimensity 6300, ez lesz a MediaTek kínálatából kivezetésre kerülő 6100+ utódja.
(Pén. | MobilArena)
Elindult a TikTok új alkalmazása, a TikTok Notes
Azt már megszokhattuk, hogy szinte mindenki lemásolta a TikTok rövid videós formátumát, a Facebook és az Instagram esetében Reels néven kell keresni az ily
(Pén. | NapiDroid)
Kiszivárogtak a HMD Pulse specifikációi
Habár a HMD Global nem hagyott fel teljesen a Nokia márkajelzéssel, a jövőben csak úgynevezett feature phone-okat, vagyis hagyományos telefonokat gyártanak
(Pén. | NapiDroid)
Sony Xperia bemutató lesz május 17-én
Különleges Xperia eseményt tart a Sony Tokióban, száz résztvevőt invitálnak.
(Pén. | MobilArena)
Megérkeztek a Nothing új fülhallgatói
Az Ear (2) utódja az Ear lett, a kedvezőbb árkategóriába pedig az Ear (a) érkezett.
(Pén. | MobilArena)
Különleges kameraszettet kapott a Huawei Pura 70 Ultra
A specifikáció megegyezik a Pura 70 Pro+-éval, de nagyobb akku, kétirányú műholdas kommunikáció és egyedi kameraszett egészíti ki.
(Pén. | MobilArena)
Elérhető Európában a Samsung Galaxy M15 és M55
Megfizethető teljesítmény és sebesség az M-széria mottója, egyelőre a hivatalos magyar kínálatban még nincsenek bent, de közeli országban már listázták és beárazták az egyiket.
(Pén. | MobilArena)
Körvonalazódik a HMD Pulse Pro is
A kiszivárgott információk alapján kedvező áron, és két 50 megapixeles kamerával érkezhet a HMD egyik első saját készüléke.
(Pén. | MobilArena)
Szavazz: szerinted melyik a legjobb Fallout?
Természetesen nekünk is megvan a kedvencünk, de most arra vagyunk kíváncsiak, hogy ti melyiket tartjátok a széria csúcspontjának.
(Tegnap | Gamestar)
5 film, amit látnod kell James McAvoytól
A skót fenomén ma ünnepli 45. születésnapját, öt kiváló filmjével ünnepeljük őt.
(Tegnap | Gamestar)
Kigyulladt a Ragyogás című filmben híressé vált hotel
A tűzoltók gyors közbelépésének hála nem okozott tragédiát a baleset.
(Tegnap | Gamestar)
Évadkritika: Triptichon - 1. évad
Mexikói thriller szappanoperás beütéssel.
(Tegnap | Gamestar)
Kiderülhetett az Assassin's Creed Red hivatalos címe
Úgy tűnik, végül ezzel a címmel jelenik majd meg az Assassin's Creed Red kódnéven készülő projekt.
(Tegnap | Gamestar)
Tényleg az Oppenheimer sztárja lesz a Far Cry 7 főgonosza?
Ha minden igaz, akkor Giancarlo Esposito után egy újabb nagy nevet fog leigazolni a Ubisoft.
(Tegnap | Gamestar)
Az élet szokatlan ösvényei Kritika
Túl a barátságon Almodóvar módra.
(Tegnap | Gamestar)
Ezért volt különleges a Game Boy, a Nintendo első kézi konzolja
Az egy játékot tartalmazó Game and Watchok, avagy kvarcjátékok után jelentős előrelépés volt a Game Boy, ami már több játékot is támogatott.
(Tegnap | Gamestar)
Új címmel érkezik a C2 Game Studio régóta készülő játéka
A fejlesztők elmondása szerint lényegi változáson nem megy át a program, csak a nevet módosították.
(Tegnap | Gamepod)
The Mystery of Woolley Mountain és még 7 új mobiljáték, amire érdemes figyelni
Point and click kalandjátékokból több is érkezett, de akad más is egyéb műfajok kedvelőinek.
(Tegnap | Gamestar)
Premier előzeteset kapott a Tales of Kenzera: ZAU
A végső kiadás alig három nap múlva érkezik PC-re és konzolokra, a PS Plus tulajok egyből megkapják a játékot.
(Tegnap | Gamepod)
Bemutatkozott az Astropulse: Reincarnation
Ismeritek a viccet arról, hogy a Diablo, a Starcraft és a Scorn bemennek egy bárba?
(Tegnap | Gamepod)
Az xboxosokat is meghódíthatja az utóbbi évek egyik legvarázslatosabb játéka
Az Ember Lab akció-kalandjátéka eddig csak PC-re és PlayStation-konzolokra volt elérhető, de az ESRB pletykálkodása alapján ez hamarosan megváltozhat.
(Tegnap | Gamestar)
Elmeséljük a Fallout univerzum teljes történetét
Több mint 300 évet foglalunk most össze nektek, íme a teljes Fallout idővonal.
(Tegnap | Gamestar)
A Microsoft tényleg megcsinálta: itt az Xbox hitelkártya
A kifejezetten gamereknek szánt Xbox Mastercarddal többek között a vásárlásokból és a streamingelőfizetésekből is profitálhatnak a kártyatulajdonosok.
(Tegnap | Gamestar)
Jön az új The Office sorozat, megnevezték az első két színészt
Sajtóértesülések szerint igazi sztárparádéval készül a sikeres The Office franchise legújabb felvonása.
(Szo. | Gamestar)
Lesújtó hírt kaptak a Sony PlayStation-exkluzív játékának rajongói
Átmeneti leállásból végleges lett, a funkciók egy része soha többé nem tér vissza, miközben rengeteg tartalom is odaveszett.
(Szo. | Gamestar)
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Kritika
Sebejtő? Inkább agysorvasztó.
(Szo. | Gamestar)
Így alkothatod meg a Fallout sorozat karaktereit a Fallout 76-ban
Részletes útmutatóval könnyíti meg a Bethesda a játékosok dolgát, akik Lucy, Maximus vagy Cooper bőrébe búja szeretnének kalandozni Appalachiában.
(Szo. | Gamestar)
A Kingdom Come: Deliverance 2 miatt talán már nem vádolják rasszizmussal a fejlesztőket
Nemcsak a Warhorse csapata lett sokszínűbb az évek során, hanem a középkori szerepjátékuk világát benépesítő NPC-k is.
(Szo. | Gamestar)
Eltűnik a piacról egy népszerű gamerkiegészítő-gyártó
Ugyan csak a márkanévtől búcsúzunk, de attól egyszer s mindenkorra.
(Szo. | Gamestar)
Ilyen se volt még: a Sony boltjának eladási toplistáján most több a microsoftos játék, mint a saját
Az Activision-Blizzard és a Bethesda birtoklása hatalmas előny a redmondiak számára.
(Szo. | Gamestar)
Végre itt egy játék, ami csavar egyet a kártyajátékok működésén
A Sárkányok völgye (The Vale of Eternity) nemcsak gyönyörű, érdekes játékmenetbeli megoldásai egyedivé és izgalmassá teszik mind a kezdők, mind a kártyajátékokban tapasztaltak számára.
(Szo. | Gamestar)
Pilot: A szimpatizáns
A vietnámi háború nem megszokott oldala kerül bemutatásra az HBO új sorozatában.
(Szo. | Gamestar)
A Furiosában lesz egy olyan rész, amitől el fogjuk dobni az agyunkat
A film egyik producere, Doug Mitchell elárult egy részletet, ami miatt a Mad Max-rajongók joggal lehetnek izgatottak.
(Szo. | Gamestar)
Az új Mad Max filmben lesz egy olyan rész, amitől el fogjuk dobni az agyunkat
A Furiosa: Történet a Mad Maxből egyik producere, Doug Mitchell elárult egy részletet, ami miatt a rajongók joggal lehetnek izgatottak.
(Szo. | Gamestar)
Jóval később jelenik meg a Prison Architect 2
A májusra halasztott premier után úgy tűnik, hogy még fél évet kell várnunk a folytatásra.
(Szo. | Gamepod)
A Fallout sorozat sikere után a Diablóból is készülhet adaptáció?
A Blizzard ARPG-jét felügyelő Rod Fergusson beszélt egy lehetséges feldolgozásról.
(Szo. | Gamestar)
Xbox-ra tart végre a Kena: Bridge of Spirits?
Az amerikai korhatár-besorolás oldalán bukkant fel a játék új kiadása.
(Szo. | Gamepod)
Free Play Days 2024 - 16. hét: Dungeons 3, Eiyuden Chronicle: Rising, I am Fish
A szokásos hétvégi buli alkalmából ismét három játék próbálható ki.
(Szo. | Gamepod)
Ezzel játszunk a hétvégén: Fallout Shelter és Dave the Diver
Szinte minden időnket a posztapokaliptikus pusztaságban töltjük, a maradékot pedig búvárkodásnak, felfedezésnek és egy menő szusibár üzemeltetésének szenteljük.
(Szo. | Gamestar)
Egy cég pornót generál a játékosok videokártyáival, Fortnite skineket ad cserébe
Bizarr üzleti modellben találkoztak a nagy teljesítményű gamer PC-k a mesterséges intelligenciával készült pornó iránti magas igénnyel.
(Szo. | Gamestar)
Hány menedék van a Fallout világában, és mit tudunk róluk?
A Vault-Tec az Egyesült Államok minden táján nyitott menedékeket, mindegyiket más céllal; összeszedtük, mit lehet tudni a túlélők búvóhelyeiről.
(Szo. | Gamestar)
Ezek a játékok nagyon hosszúak, mégis megérik minden ráfordított percedet
Tényleg nagyon sok időbe fog telni a teljes végigjátszásuk, az élmény viszont garantáltan megéri.
(Szo. | Gamestar)
Michael Douglas azt akarta, hogy öljék meg a karakterét a Hangya és a Darázs: Kvantumániában
Arra is volt ötlete, hogy a Marvel Studios hogyan nyírja ki Hank Pymet.
(Szo. | Gamestar)
Iszonyúan megnyomja 2024 második felét a Netflix, új évadokkal jelentkeznek a legnézettebb sorozatai
Többek között visszatér a Squid Game és a Cobra Kai is.
(Pén. | Gamestar)
Akkorát lökött a Fallout sorozat a Fallout 4-en, hogy az eladási listák élén landolt
Ráadásul három másik Fallout is beverekedte magát a Top 10-be.
(Pén. | Gamestar)
Mocorog a The Wolf Among Us 2 - friss képeket kaptunk a játékból
Rövidesen talán többet megtudhatunk a Telltale Games hányattatott sorsú kalandjátékáról.
(Pén. | Gamestar)
F16-ossal demonstrálták, hogy akár egy légiharccal is elboldogul a mesterséges intelligencia
Egy vadászgépet terelgetve bizonyította a rátermettségét a gépi tanuláson alapuló technológia.
(Pén. | Gamestar)
Fontos részlet derült ki a World of Warcraft: The War Within sztorijáról
Az új kiegészítőről meséltek a WoW csapatának vezető munkatársai.
(Pén. | Gamestar)
A Call of Duty egyik játékosa egyetlen ellenfelet sem ölt meg, mégis elérte a 10-es Prestige szintet
A Modern Warfare 3 nem az a játék, ami a pacifistáknak szól, de Pilgore-t ez cseppet sem érdekelte.
(Pén. | Gamestar)
Leáll a Netflix az előfizetői számok közlésével, de nem azért, amiért gondolod
A negyedéves eredmények közzétételével párhuzamosan tett bejelentést a piacvezető streamingszolgáltató.
(Pén. | Gamestar)
Josh Hartnett népszerű rendező filmjében alakít sorozatgyilkost, itt a Trap trailere
M. Night Shyamalan visszatalál a helyes útra?
(Pén. | Gamestar)
Zack Snyder annyi Rebel Moon filmet tervez, mint amennyi Avatart James Cameron
A rendező komolyan gondolta, hogy a Netflix támogatásával filmes univerzumot farag az eredetileg Star Warsnak indult űropera köré.
(Pén. | Gamestar)
Drágább lesz a Max előfizetése, mint amennyibe az HBO Max került - a magyar nézőket is megsarcolja a Warner Bros. Discovery
Két csomag lesz elérhető a hazai ügyfelek számára, ami mellé egy harmadik, kiegészítő csomagot is igényelhetnek.
(Pén. | Gamestar)
Premier előzetest kapott a Sker Ritual teljes kiadása
Véget ért az early access időszak, a végső kiadás konzolokra is befutott.
(Pén. | Gamepod)
Az új James Bond film trailere mesterséges intelligenciával készüt, már közel 3 millióan nézték meg
Henry Cavill és Margot Robbie is felbukkan a Bond 26 előzetesében.
(Pén. | Gamestar)
Challengers - Kritika
Szerva itt, szerelmi háromszög ott.
(Pén. | Gamestar)
Nézzük meg együtt, milyen lett a World of Warcraft battle royale módja!
A mai adásban Hunter a World of Warcraft - Plunderstormot fogja kipróbálni.
(Pén. | Gamestar)
The Witcher - Jön az 5. évad, ezzel együtt pedig elkaszálták a sorozatot
A negyedik szezon forgatása a napokban kezdődött el, kíváncsian várjuk mikor láthatjuk a végeredményt.
(Pén. | Gamepod)
PlayStation konzolokra is megjelenik a Darkest Dungeon 2
A korábban PC exkluzív játék hamarosan végre játszható lesz konzolon is.
(Pén. | Gamepod)
Gőzerővel zajlik a The Witcher 4 fejlesztése, de a Cyberpunk 2077 folytatását még ne várja senki tűkön ülve
Felszabadultak a CD Projekt RED erőforrásai, így prioritást élvezhet a The Witcher újabb felvonása.
(Pén. | Gamestar)
Új módszerrel büntetheti a Microsoft a nem aktivált Windowsok felhasználóit, de nem biztos, hogy ez lesz a leghatásosabb fegyver
A jövőben nem csak a háttérválasztástól búcsúzhatnak el a potyázók.
(Pén. | Gamestar)
J.K. Simmons őrült vérengzésbe kezd a You Cant Run Forever trailerében
Túlélő-thriller egyenesen Simmons nejének rendezésében.
(Pén. | Gamestar)
The Wolf Among Us 2 - Érkezett néhány új kép
Elviekben még idén megkapjuk a régóta készülő folytatást, de a pontos dátumot még mindig nem ismerjük.
(Pén. | Gamepod)
A Balatro '95 mod egy másik, örök addikciót jelentő játékot idéz meg
Emberek ezrei próbálnak megszabadulni a roguelike kártyajáték okozta függőségtől, de Duncan Molloy új verziója ezen nem fog segíteni.
(Pén. | Gamestar)
Ilyen lesz a TikTok új appja, ami az Instagrammal száll szembe
A Meta vadászterületére merészkedik a kínai platform, de nem egyszerű másolásról van szó.
(Pén. | Gamestar)
Máris megrendelték a Fallout TV sorozat második szezonját
Ahogy az várható volt jön a folytatás a népszerű videojáték adaptációhoz.
(Pén. | Gamepod)
Jövő héten is két játékot ad ingyen az Epic Games Store, sok vidámságra ne számítsunk
Ha a tavaszi napsütés túl sok jókedvet hozott volna az életetekbe, akkor a jövő heti ajándék játékok majd gondoskodnak a szürkeségről.
(Pén. | Gamestar)
Hoppá: játékstúdió helyett az egyik legnagyobb filmstúdiót venné meg a Sony?
Sajtóértesülések szerint a CBS-t, a Nickelodeont, a Showtime-ot, az MTV-t és a Comedy Centralt birtokló Paramountra vetett szemet.
(Pén. | Gamestar)
Lengyel helyhatósági exit poll: Kormánypárti győzelem a nagyvárosokban
A második fordulóban azokban a körzetekben szavaztak a választók, ahol a két héttel ezelőtti első fordulóban a polgármesterjelöltek egyike sem szerezte meg a voksok több mint 50 százalékát.
(05:26 | Hvg)
Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése
Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.
(04:37 | G7)
Kemény hangot ütött meg az iráni elnök - Maradnak a fejkendők
A heves társadalmi tiltakozások ellenére Ebrahim Raiszi iráni elnök vasárnap kiállt a kötelező fejkendőviselésre vonatkozó szabályok szigorúbb hatósági kikényszerítése mellett.
(Tegnap | Portfolio)
A Trump Plaza lakóinak elegük lett az exelnökből, leszedetnék a nevét a házról
Amellett, hogy így nem kell tartaniuk tüntetésektől és tojásdobálástól, még üzletileg is jól járhatnak.
(Tegnap | Hvg)
Karsai Dánieltől megkérdezték: ez az utolsó interjúja?
Az eutanázia jogáért küzdő Karsai állapota rosszabbodott, miután hazaengedték a kórházból, ahova tüdőgyulladás miatt került. Optimista abban, hogy azt gondolja: meg fogja érni, hogy dönthessen a haláláról.
(Tegnap | Hvg)
És akkor Dubajjal szembejött a klímaváltozás valósága ami velünk is szembe fog
Legalább kétévnyi csapadék zúdult Dubajra 24 óra alatt április harmadik hetének elején. A nem várt vízmennyiség óriási káoszt okozott a városban, és a következményeknek még mindig nem látni a végét. Egyre jobban látszik, hogy az Egyesült Arab Emírségeknek is szembe kell néznie a klímaváltozással, olyasmikre kell költenie, amikre korábban nem gondoltak.
(Tegnap | Hvg)
Megjött a fenyegetés: nem marad válasz nélkül Amerika lépése
Megalázó fiaskóval fenyegeti az Egyesült Államokat az, hogy egyre mélyebbre merül az ukrajnai konfliktusban - írta Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője vasárnap arra reagálva, hogy az amerikai képviselőház megszavazta az ukrán katonai szükségletek finanszírozásáról szóló törvényjavaslatot.
(Tegnap | Portfolio)
"Kézcsókkal várják a németül tudó tehetséges kollégákat" - magyar szívsebész mesélt a kinti orvoshiányról
Németországban még sosem dolgozott annyi külföldi orvos, mint most. Kétharmaduk az Európai Unióból jött, és több mint 1700 magyar van köztük. A jelentős bevándorlás ellenére a rendszer orvoshiánnyal küzd. Az okokról többek között egy Drezdában élő magyar kardiológus is részletesen beszélt. A Deutsche Welle riportja.
(Tegnap | Hvg)
Erről nem is tud rengeteg magyar kisnyugdíjas: egyszeri segélyre jogosultak, így tudják igényelni
Egyszeri segélyt igényelhetnek bizonyos alacsony jövedelmű nyugellátásokban részesülők évente egy alkalommal, ha olyan élethelyzetbe kerülnek, amely létfenntartásukat veszélyezteti. Az egyszeri segély összege nem lehet kevesebb 15 ezer forintnál, de nem haladhatja meg az 50 ezer forintot.
(Tegnap | PénzCentrum)
Az USA szankciókat fontolgat egy izraeli katonai egység ellen, Netanjahu tiltakozik
A Netza Jehuda zászlóalj ellen nem először merül fel a súlyos emberi jogi jogsértés vádja. A miniszterelnök azt mondja: minden erejével harcolni fog az izraeli katonákat érintő szankciók ellen.
(Tegnap | Hvg)
19:14Olyat tett a dán miniszterelnök, amire eddig nem volt példa
dan-miniszterelnok-kozossegi-media
(Tegnap | Vg)
Kiderült, mire szánják az ukránok a példátlan segélycsomagot
Az Ukrajnának szánt 61 milliárd dolláros segélycsomagból mintegy 50 milliárd dollárt az Oroszországgal háborúban álló ország védelmére szánnak - közölte vasárnap Denisz Smihal ukrán kormányfő a Facebookon.
(Tegnap | Portfolio)
Olyat tett a dán miniszterelnök, amire eddig nem volt példa
dan-miniszterelnok-kozossegi-media
(Tegnap | Vg)
Keményen nekiment az amerikai döntéshozóknak a Hamász
Élesen bírálta az amerikai képviselőházban elfogadott, részben Izraelnek szánt katonai segélycsomagot vasárnap a radikális iszlamista Hamász.
(Tegnap | Portfolio)
Közel 200 ezer kisnyugdíjas jogosult rendkívüli emelésre idén: kevesen tudják, így igényelhetik
Eltelt egy újabb hét, amin ismét rengeteg érdekes, izgalmas cikk jelent meg a Pénzcentrumon. Éppen ezért rendszeres heti összefoglalónk során most is összegyűjtöttük a legfontosabb, legolvasottabb írásainkat. Ha elolvasnád a cikket, kattints a címére, vagy a képes ajánlóra!
(Tegnap | PénzCentrum)
Zelenszkij: A 61 milliárdos amerikai támogatással esély nyílhat a győzelemre
Szóbeszédnek tartja, hogy győzelme esetén Trump nyomást gyakorolna rájuk, hogy adjanak át területeket Oroszországnak.
(Tegnap | Hvg)
Herzog: Európának sürgősen fel kell ébrednie, különben nagy árat fizethet
Isaac Herzog izraeli elnök szerint az európai vezetők sürgősen fel kell, hogy ébredjenek és felismerjék az Irán által jelentett globális veszélyt, amely drónok ezreit szállítja Oroszországnak és nukleáris fegyverprogramját is folytatja, miközben Izrael a Gázai övezetben és Irán ellen is védekezik - számolt be a Politico.
(Tegnap | Portfolio)
18:30Ukrajnai háború: megnyílt, de még nem csöpög az amerikai pénzcsap
Kifizetődött Volodimir Zelenszkij ukrán elnök folyamatos követelőzése. Most már csak a szenátuson múlik, hogy Ukrajna mikor kapja meg a régóta várt pénzügyi és fegyvertámogatást.
(Tegnap | Vg)
18:44Hamász: Amerika támogatja Izrael brutális agresszióját
A terrorszervezet bűnrészesnek nevezte az Egyesült Államokat. A Hamász szerint a most elfogadott támogatásból ugyanis Tel-Aviv még több fegyvert fog bevetni palesztin civilek elen.
(Tegnap | Vg)
Hamász: Amerika támogatja Izrael brutális agresszióját
A terrorszervezet bűnrészesnek nevezte az Egyesült Államokat. A Hamász szerint a most elfogadott támogatásból ugyanis Tel-Aviv még több fegyvert fog bevetni palesztin civilek elen.
(Tegnap | Vg)
A Fidesz az összes jelöltjének összegyűjtötte az aláírásokat
Deutsch Tamás EP-listavezető jelentette be a hírt.
(Tegnap | Hvg)
Bitcoinmilliárdosokkal jutnának fel a Premier League-be
A Real Bedford FC eltökélt terve kitörni a kilencedik osztályból a cél pedig nem más, mint a Premier League. A bitcoinmilliárdos Winklevoss testvérek osztoznak az álmaikban.
(Tegnap | Vg)
Ukrajnai háború: megnyílt, de még nem csöpög az amerikai pénzcsap
Kifizetődött Volodimir Zelenszkij ukrán elnök folyamatos követelőzése. Most már csak a szenátuson múlik, hogy Ukrajna mikor kapja meg a régóta várt pénzügyi és fegyvertámogatást.
(Tegnap | Vg)
Hatalmas támogatást kap Ukrajna, fontos megállapodást kötöttek az oroszok Kínával - Háborús híreink vasárnap
Szombat este az amerikai képviselőház széleskörű támogatással, a republikánus keményvonalasok ellenkezése ellenére elfogadott egy 95 milliárd dolláros törvénycsomagot, amely többek között Ukrajnának nyújt 60 milliárd dollár feletti támogatást, ma a támogatás felsőházi elfogadásának fontosságát hangsúlyozta az ukrán államfő. Eközben Oroszország újonnan kinevezett haditengerészeti főnöke, Alekszandr Mojszejev tengernagy részt vesz egy nagyszabású katonai konferencián a szövetséges Kínában, ahol egyetértési és együttműködési memorandumot írt alá a kínai haditengerészet parancsnokával. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb aktualitásaival.
(Tegnap | Portfolio)
Nagyszabású egyezséget kötött Kínával Oroszország
Egyetértési és együttműködési memorandumot írt alá a tengeri felkutatásról és mentésről Alekszandr Moiszejev és Hu Csung-ming tengernagy, az orosz illetve a kínai haditengerészet parancsnoka - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium.
(Tegnap | Portfolio)
Gombaként nőnek ki a földből az új milliárdosok, nem is gondolnád, melyik földrészen
Jelenleg mintegy 2500 milliárd dollárnyi befektethető vagyonnal bírnak az afrikai magánszemélyek, és ez még nem minden: a következő 10 évben Afrika milliomosainak száma 65%-kal emelkedhet. A friss adatok szerint több mint 135 ezer dollármilliomos él Afrikában, 21 ember pedig milliárdosnak mondhatja magát. A 10 leggazdagabb üzletember listáját cikkünk legvégén mutatjuk be.
(Tegnap | Portfolio)
Nő a feszültség a Balkánon, érvénytelen lehet egy népszavazás
A legtöbb észak-koszovói szerb bojkottálta vasárnap azt a népszavazást, amelyen a tavaly megválasztott polgármesterek menesztéséről döntöttek - közölte a koszovói választási bizottság.
(Tegnap | Portfolio)
17:28Irán: az Izrael elleni támadással megmutattuk az erőnket
Az iráni ajatollah szerint az akcióból rengeteget tanult a hadsereg. És ezzel nemcsak az ország hadi képességeit mutatták meg, hanem közben megőrizték Irán nemzetközi tekintélyét és nemzeti büszkeségét is.
(Tegnap | Vg)
Napokon belül elindulhatnak Ukrajnába az új amerikai fegyverszállítmányok
Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.
(Tegnap | PrivatBankar)
A kudarc nem opció kegyetlen, véres harcok, tele izgalmakkal; műsoron a Rise of the Ronin
A grafikája vitatható, az viszont kétségtelen, hogy a Rise of the Ronin egy rendkívül izgalmas, és ugyanennyire véres címmel bővítette a PlayStation-kínálatot. Kipróbáltuk.
(Tegnap | Hvg)
Küszöbön az újabb benzinárstop: mire számíthatnak most, akik Mol részvényekbe rakták a pénzük?
Emelkedő forgalom mellett csökkent a héten a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 65 045,06 pont zárt pénteken, 2244,01 ponttal, 3,33 százalékkal alacsonyabban az egy héttel korábbinál.
(Tegnap | PénzCentrum)
Őszintén vallott félelméről Zimány Linda: retteg a halálos betegségektől
Zimány Linda nem hagy semmit a véletlenre, amikor az egészsége megőrzéséről van szó. Rendszeresen jár vérvételekre és aláveti magát minden elérhető szűrővizsgálatnak, beleértve egy speciális DNS-vizsgálatot is- derül ki a Blikk cikkéből.
(Tegnap | PénzCentrum)
Irán: az Izrael elleni támadással megmutattuk az erőnket
Az iráni ajatollah szerint az akcióból rengeteget tanult a hadsereg. És ezzel nemcsak az ország hadi képességeit mutatták meg, hanem közben megőrizték Irán nemzetközi tekintélyét és nemzeti büszkeségét is.
(Tegnap | Vg)
Több, mint 300 ezer egy éjszaka Mészáros borászának francia birtokán
Július közepén egy lakosztály 365 ezer forintba kerül két főre éjszakánként.
(Tegnap | Hvg)
Legalább egy napot éljek úgy, mint akármelyik fiatal ritka genetikai betegsége miatt búra alatt él a 15 éves Tamás
Holdfény-betegségben szenved, ami miatt a bőre túlérzékeny az ultraviola sugarakra.
(Tegnap | Hvg)
Putyint nem fogják legyőzni, akármit csinálnak a világban zajló háborús eseményekről kérdeztük az utca emberét
Az elhúzódó oroszukrán háború mellett eszkalálódik a közel-keleti konfliktus is, ennek egyértelmű jele, hogy Irán a múlt hét szombaton rakéta- és dróntámadást indított Izrael ellen. Az utca embere sorozatunkban arról kérdeztük a járókelőket, mennyire követik figyelemmel a világban zajló jelentősebb háborús eseményeket, illetve tartanak-e attól, hogy valamelyik harci helyzet világháborúvá fajul. Videó.
(Tegnap | PrivatBankar)
Óriási változás élesedik a lakáskiadásoknál: ez nagyon sok bérlőt érinteni fog
Az Airbnb arra törekszik, hogy a bérlők is aktívan részt vehessenek a rövid távú bérbeadásban, ennek érdekében pedig megerősíti az állami és helyi önkormányzatokkal való együttműködését. Tehát a cél az lenne, hogy az albérletben élőknek is lehetőséget biztosítsanak arra, hogy rövidtávra kiadhassák az általuk hosszútávon bérelt ingatlant.
(Tegnap | PénzCentrum)
A legfőbb iráni vezető értékelést mondott az Izrael elleni nagyszabású támadásról
Irán megmutatta erejét Izraellel szemben függetlenül attól, hogy hány célpontot talált el hangoztatta vasárnap Ali Hamenei ajatollah, Irán legfőbb vallási és politikai vezetője, köszönetet mondva a fegyveres erőknek az április 14-re virradóra végrehajtott masszív drón- és rakétatámadásért.
(Tegnap | Portfolio)
Dobrevet még nem kereste Magyar
Ha kisebbségbe szorítják a Fideszt, előrehozott választásokat fognak követelni.
(Tegnap | Hvg)
Végre egy pozitív trend terjed vírusként a TikTok-on: ezzel akár milliókat takaríthatunk meg
A TikTokon terjed egy új trend, amely arra ösztönzi az embereket, hogy nyíltan kommunikálják pénzügyi céljaikat és döntéseiket, az úgynevezett hangos költségvetés módszer. A módszer pozitív fogadtatásra talált a pénzügyi szakértők körében, akik szerint ez segíthet a felelős pénzkezelésben és a társadalmi nyomás csökkentésében.
(Tegnap | PénzCentrum)
Légi felvételek szerint károkat okozott az iszfaháni bázison az izraeli támadás
A légvédelmi rendszer egy része sérült meg a műholdfelvételek alapján.
(Tegnap | Hvg)
Áprilisi tél: lebénította Németország egy részét a havazás
Bajorországban és a német középhegységekben súlyos problémákat okoz a havazás. Az A7-es autópályát le kellett zárni Kasselnél a sok leesett hó miatt írja a Tagesschau.de.
(Tegnap | Portfolio)
Friss! A Hatoslottó nyerőszámai a 16. héten
Kihúzták a Hatoslottó 16. heti nyerőszámait, lássuk, elvitték-e a 1,185 milliárdos főnyereményt!
(Tegnap | PénzCentrum)
A divatipar pamutruhái részben illegális úton előállított gyapotból készülnek
A divatipar népszerű pamutruháinak elkészítése erdőirtással és szavannafelszántással kezdődik derül ki a brit Earthsight civil szervezet legfrissebb jelentéséből. Milyen hatással van a környezetre a divatipar? Hiába írják a pamutruhák címkéjére a divatmárkák, hogy fenntartható termeléssel készítették őket, a brit Earthsight civil szervezet egy éven át tartó vizsgálata azt találta, hogy az előállításuk természetkárosító. A []
(Tegnap | Figyelo)
Nagy a baj a csokoládéval
A csokoládégyártók tapasztalatai szerint jelentősen csökkent a kereslet a termékük iránt annak nyomán, hogy több tényező, főként a kakaó irtózatos drágulása felfelé hajtja a csoki árát.
(Tegnap | PrivatBankar)
Átnéztek 212 tanulmányt, és kiderült: az ölelés a fájdalom, a szorongás és a depresszió ellen is jó
Néha a legegyszerűbb dolgok is segítenek egy probléma leküzdésében; most az ölelésről derült ki, hogy olykor jó szolgálatot tehet.
(Tegnap | Hvg)
Mohácsi János: Mindenféle Csekonics bárói kastélyok épülnek Hatvanpusztán
A színházi rendező szerint még ma sem lenne késő tiltakozni a hatalom ellen, de húsz év múlva már az lesz. Mohácsi János egyre többet dolgozik Erdélyben, mert ott több lehetőséget kap, mint itthon.
(Tegnap | Hvg)
Marad az átlagosnál hűvösebb idő április utolsó hetében is
Április utolsó hetében is változékony, a megszokottnál hűvösebb idő várható, eső és viharos szél is várható.
(Tegnap | Hvg)
Ilyet még nem tett Amerika: lesújtatának az izraeli hadsereg egyik egységére
Az Egyesült Államok szankciókat tervez az izraeli hadsereg (IDF) egy egységével szemben, amelyet az emberi jogok megsértésével vádolnak. Ez lenne az első alkalom, hogy Washington szankcionálná az IDF egyik alakulatát írja a The Guardian.
(Tegnap | Portfolio)
Meghalt egy turista a Lengyel-Tátrában, lavina zúdult rá
Holtan találtak a lengyel hegyimentők egy 34 éves, a kis-lengyelországi vajdaságból származó férfit, akire lavina zúdult a tátrai Swinica-katlan térségében.
(Tegnap | Hvg)
Újra összejöttek a Spice Girls tagjai Victoria Beckham 50. születésnapján
David Beckham videózta, ahogy együtt énekelnek.
(Tegnap | Hvg)
A szójatej fogyasztása miatt megnő a férfiak melle?
A közösségi médiában terjedő állításokkal ellentétben szakértők szerint nagyon valószínűtlen, hogy a szójatej fogyasztása férfiaknál mellnövekedést vagy feminizációt okozna. A szója fogyasztása számos egészségügyi előnnyel járhat mindkét nem számára, minimális kockázattal.
(Tegnap | PénzCentrum)
Saját ingatlanban lakik? Akkor a március különleges hónap!
A határozatlan időre kötött lakásbiztosítások esetében az ügyfelek minden év márciusában költségmentesen élhetnek egy további felmondási lehetőséggel a biztosítási évfordulón kívül. Ennek apropóján ismertetjük a felmondás legfontosabb szabályait, valamint néhány szempontot, melyek mentén anélkül optimalizálhatjuk az éves biztosítási díjat, hogy megnövekedett kockázatot vállalnánk. Azaz: hogyan kapjunk ugyanannyit vagy az igényeinknek jobban megfelelőt kevesebbért?
(Tegnap | Hvg)
Bíró Ada köszöni, hogy korszakalkotónak nevezték
biro-ada-duna-musorvezeto
(Tegnap | Vg)
Újabb Vietnamot vizionált Amerikának az orosz külügyi szóvivő
Az amerikai Képviselőház szombaton megszavazta az Ukrajnának szánt 60 milliárd dolláros katonai segélycsomagot. Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő szerint az Egyesült Államok számára az ukrajnai háború olyan fiaskó lesz, mint a vietnami vagy az afganisztáni háború volt írja a Reuters.
(Tegnap | Portfolio)
Ukrajnai háború: senki sincs biztonságban, feleségeik jelentik fel a sorozás elől bujkálókat
A hősi halál szerintük olcsóbb, mint a válóper. Oroszországhoz hasonlóan Ukrajnában is a családi problémák hidegvérű megoldásává vált a hadkötelesség.
(Tegnap | Vg)
Megfejtették, miért akar nassolni, aki füvezik
A tudósok régóta foglalkoznak azzal a jelenséggel, vajon miért akar többnyire egészségtelen ételeket enni, aki marihuánát szív, sőt korábban még testtömeg-csökkentésre is megpróbálták felhasználni az eredményeket, de az finoman szólva is balul sült el.
(Tegnap | Hvg)
Zelenszkij emberei ezzel a titkos fegyverrel is harcolnak az oroszok ellen
A mesterséges intelligencia átszövi a mindennapokat, így nem meglepő módon már a háborúban is komoly tényezőt jelent. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök már 2019-ben ennek fontosságáról beszélt, az orosz-ukrán konfliktus kirobbanása óta használata pedig még jobban felértékelődött.
(Tegnap | PrivatBankar)
Jöhet a négynapos munkahét a magyar munkahelyeken: van, ahol már küszöbön a döntés?
A Telekom bár megpróbálta, a kevésbé optimális tapasztalatai miatt egyelőre nem vezette be véglegesen a négynapos munkahetet hazai irodáiban a munkavállalóinak. Most hamarosan a PwC próbálkozik majd ugyanezzel, és hisznek is abban, hogy a projekt sikeres lesz. De mire kell figyelnünk olyankor, ha a cégünk úgy dönt, hogy mi is így dolgozunk?
(Tegnap | PénzCentrum)
Miért járnak négykeréken a gyerekek iskolába, ha van más megoldás is?
Az 1970-es évektől a fejlett országokban a városi terekben kialakult az úgy nevezett hátsó ülésen utazó generáció, azon gyerekek csoportja, akiket a szüleik nap mind nap autóval fuvaroznak az iskolába. A jelenségnek számos negatív hatása van egyrészt a gyermekekre, másrészt a környezetre, harmadrészt pedig a városi terekre. A tanulmány a városi közlekedésszervezésben a napi rendszerességű iskolába járás problematikáját járja körül, bemutatva olyan jó példákat, mint a pedibusz és a bicibusz kezdeményezések, amelyek a globalizációban ellentétben a lassú város koncepció tükrében a lokális értékekre és erőforrásokra helyezik a hangsúlyt. Bemutat olyan az utóbbi években Magyarországon is meghonosodott városi mobilitást támogató programokat, mint a Gödöllői Pedibusz és Pécsi bicibusz, amelyek egyrészt felügyelt, biztonságos, csoportos megoldást kínálnak az iskolás gyermekeknek és családjaiknak az iskolába járáshoz, másrészt pedig közösséget építenek a különböző generációk között.
(Tegnap | Portfolio)
Súlyos sebezhetőség az EU-ban - A kritikus nyersanyagok problémája
Az ökológiai és energiaátmenethez szükséges kritikus nyersanyagok fő kitermelő vállalatai főként az Európai Unión kívüli országok, elsősorban Kína ellenőrzése alatt állnak. A geopolitikai kockázatot jelentő európai importfüggőség arra kényszeríti az EU-t, hogy minél nagyobb arányban biztosítsa saját forrásokból ellátását. A sebezhetőség csökkentésének azonban komoly gazdasági és társadalmi ára lehet.
(Tegnap | Portfolio)
Ukrajnai háború: senki sincs biztonságban, feleségeik jelentik fel a sorozás elől bujkálókat
A hősi halál szerintük olcsóbb, mint a válóper. Oroszországhoz hasonlóan Ukrajnában is a családi problémák hidegvérű megoldásává vált a hadkötelesség.
(Tegnap | Vg)
D. Tóth Kriszta: Öt férfi ült velem szemben, velük kellett tárgyalnom, és volt ilyen mucika-érzésem
A WMN alapítójának voltak negatív tapasztalatai női cégvezetőként, gyakrabban vágtak közbe például, ha férfiakkal tárgyalt.
(Tegnap | Hvg)
14:22Gigantikus akkumulátorgyár épül, felfoghatatlan pénzt ad rá az EU ez figyelmeztetés a magyaroknak
Soha nem látott gigaakkugyár épül Németországban, mindenki örül neki
(Tegnap | Vg)
Újabb lépést tehet Kína felé a népszerű turistaparadicsom
Geopolitikai tétje is van a vasárnapi parlamenti választásoknak a hagyományosan India-barát Maldív-szigeteken, amelynek hivatalban lévő elnöke inkább Kínához közeledne.
(Tegnap | Portfolio)
Gigantikus akkumulátorgyár épül, felfoghatatlan pénzt ad rá az EU ez figyelmeztetés a magyaroknak
Soha nem látott gigaakkugyár épül Németországban, mindenki örül neki
(Tegnap | Vg)
Erdogan a Hamász vezetőjével találkozott Isztambulban, a tűzszünetről tárgyaltak
Ez volt az első találkozó a török elnök és a Hamász terrorszervezet politikai vezetője között, amióta a Hamász megtámadta Izraelt.
(Tegnap | Hvg)
Már csak pár nap, és megoldódhat az ukrán hadsereg legnagyobb problémája
A Pentagon számára kevesebb mint egy hétbe fog kerülni, hogy eljuttassák a katonai támogatás első készleteit az ukrán egységeknek írta a Washington Post még azelőtt, hogy az amerikai Képviselőház szombaton megszavazta volna az Ukrajnának szánt segélycsomagot.
(Tegnap | Portfolio)
Újabb brutális támadás történt a Közel-Keleten, gyerekáldozatok is vannak
Izraeli légicsapásokban vesztette életét 18 ember a Gázai övezet déli részén fekvő Rafahban.
(Tegnap | PrivatBankar)
Gyermekpornográfia miatt ítélték el, eltiltották a mesterséges intelligencia használatától
A nagy-britanniai ítélet mérföldkő lehet a mesterséges intelligencia kezelésében, egyre többen generálnak ugyanis az AI segítségével valóságosnak tűnő, gyermekbántalmazást ábrázoló képeket.
(Tegnap | Hvg)
13:23Lávatavak, üveghegyek meghökkentő felvétel készült a Jupiter holdjáról
A napelemes űrszonda közelebb merészkedett az Io pokoli felszínéhez, mint korábban bárki. Az így készült felvételek és mérések pedig nemcsak a Jupiter, hanem a Naprendszer történelmébe is betekintést nyújthatnak.
(Tegnap | Vg)
Hírszerzési jelentés: koncentrált légitámadás alatt áll az oroszok következő nagy célpontja
A brit védelmi minisztérium vasárnap is közzétette szokásos hírszerzési jelentését az ukrajnai háborúról, ezúttal a Csasziv Jar körüli harcokról.
(Tegnap | Portfolio)
Rettenetes zombikór terjed ezeknél az állatoknál: egy újabb kíméletlen járvány küszöbén állunk?
A zombi szarvasbetegség, hivatalos nevén krónikus sorvadásos szarvasbetegség (CWD) terjedése vadon élő állatok között aggodalmat kelt a tudósokban. Abban sincsen egylőre még pontos konszenzus, hogy a betegség átterjedhet-e az emberre és okozhatja-e a Creutzfeldt-Jakob-kór egy formáját. Az Egyesült Államokban két vadász halála, akik CWD-vel fertőzött szarvasok húsát fogyasztották vetette fel a kérdést. A kutatók továbbra is vizsgálják a betegség állatról emberre történő átvitelének lehetőségét - írta a BBC.
(Tegnap | PénzCentrum)
Lávatavak, üveghegyek meghökkentő felvétel készült a Jupiter holdjáról
A napelemes űrszonda közelebb merészkedett az Io pokoli felszínéhez, mint korábban bárki. Az így készült felvételek és mérések pedig nemcsak a Jupiter, hanem a Naprendszer történelmébe is betekintést nyújthatnak.
(Tegnap | Vg)
Árverésre bocsátotta Ray Ben napszemüvegét Magyar Péter, őrületes gyorsasággal megy a licit
Vasárnap délelőtt hirdette meg a szemüvegét, pár órával később 1,2 millió forintnál tartott a licit.
(Tegnap | Hvg)
Menekülnek külföldre már az idősek is? Ezekben az országokban él a legtöbb magyar nyugdíjas
Lassan, de folyamatosan emelkedik azoknak a száma és aránya, akiknek a Magyar Államkincstár külföldre folyósítja az öregségi nyugdíját, vagy más ellátását. A némrég közzétett friss adatokból kiderül, hogy 2024 januárjában mely országokba folyósították a járandóságot a legtöbb nyugdíjasnak. Mutatjuk, hol él a legtöbb magyar nyugdíjas külföldön, illetve hogy hogyan lehet intézni külföldről a magyar nyugdíjügyeket.
(Tegnap | PénzCentrum)
Miért nehéz fogást találni a legnagyobb boltláncokon?
A kereskedés a legősibb mesterségek közé tartozik, ám egy friss tanulmány szerint nagyot téved az, aki azt hiszi, hogy talpon maradhat az a kereskedő, aki csak a kereskedői szimatára támaszkodik.
(Tegnap | PrivatBankar)
Befellegzett Magyarország első számú lakossági ingyenhitelének?
Csaknem 250 ezer fiatal házaspár vette igénybe a kamatmentes babaváró hitelt, mióta azt 2019 közepén bevezette a kormány. Az igénybevételi számok azonban trendszerű csökkenést mutatnak, és ezen várhatóan csak rontani fog, hogy idén év elejével a hitelfelvevő házaspárok női tagjára vonatkozó felső életkori korlátot 41-ről 30 évre szállította le a kormány (kivéve a már legalább 12 hetes várandóságot). Mindezek ellenére az év első két hónapjában másfélszer annyian vették igénybe a hitelt, mint egy évvel korábban. Mégis mi zajlik a piacon?
(Tegnap | Portfolio)
Izrael ismét bombázta Rafahot, a jelentések szerint több gyerek meghalt
A kuvaiti kórház adott jelentést az áldozatokról.
(Tegnap | Hvg)
12:26Magyarországon keresztül szállították a halálos ukrán baromfit
A szennyezett csirkehús ugyanakkor nem került a hazai üzletek polcaira. A szalmonellával fertőzött ukrán baromfi egy ember halálát okozta az Egyesült Királyságban.
(Tegnap | Vg)
Újabb gigaügylet a zeneiparban: a KISS az Abba nyomdokaiba lép
A legendás zenekar nemcsak katalógusát, de nevét is imázsát is eladta. Jöhetnek a digitális KISS-koncertek és fotószűrők.
(Tegnap | Vg)
Újabb gigaügylet a zeneiparban: a KISS az Abba nyomdokaiba lép
A legendás zenekar nemcsak katalógusát, de nevét is imázsát is eladta. Jöhetnek a digitális KISS-koncertek és fotószűrők.
(Tegnap | Vg)
Az M0-s belső sávjában tolatott egy BMW-s - videó
Elvétette a lehajtót, gondolta, korrigál.
(Tegnap | Hvg)
Magyarországon keresztül szállították a halálos ukrán baromfit
A szennyezett csirkehús ugyanakkor nem került a hazai üzletek polcaira. A szalmonellával fertőzött ukrán baromfi egy ember halálát okozta az Egyesült Királyságban.
(Tegnap | Vg)
Kiadták a riasztást: vasárnap 10 megyét ér a durva zivatar, jégeső is lehet
Ma hajnalban frissítette az előrejelzését az Országos Meteorológai Szolgáltató Nonprofit Zrt. - ebből derült ki, tíz vármegyére is riasztást adtak ki vasárnapra.
(Tegnap | PénzCentrum)
A drogos énekesnőként elhíresült előadó sikeresen teljesítette a kötelező elterelését
A bedrogozva, vágásokkal a karján kórházba szállított énekesnő vallomást tett négy drogdílerről, ami miatt állítólag vérdíjat tűztek ki a fejére.
(Tegnap | Hvg)
Itt tart a vérfagyasztó halálos baleset nyomozása: elfogatóparancsot adtak ki a tettesre
Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság vasárnap délelőtt a honlapján.
(Tegnap | PénzCentrum)
Újabb népbetegség pusztítja a magyarokat: sokaknál csak későn csípik el, ezek a tünetei
A májbetegek növekvő aránya és az ezzel járó egyre nagyobb népegészségügyi problémák, valamint költségterhek indokolják, hogy az idei évben először a különböző kontinensek májbetegségekkel foglalkozó szervezetei meghirdessék a World Liver Day programot.
(Tegnap | PénzCentrum)
Ez történt: Kiadták azoknak a magyar városoknak a listáját, ahol jövő héttől feltűnnek a Google autói
Összegyűjtöttük egy cikkbe a hét legérdekesebb, legolvasottabb technológiai és tudományos témáit.
(Tegnap | Hvg)
2 év 8 hónap letöltendőt kért az ügyészség Herczeg Zoltánra
3 millió forint szakértői költséget is be kellene fizetnie.
(Tegnap | Hvg)
Bruce Willis lánya intim családi pillanatokat tett közzé
Rumer Willis lánya, Louetta most lett egyéves, ebből az alkalomból osztott meg a nő képeket, többek közt a vajúdásról is.
(Tegnap | Hvg)
Újabb kínai autómárka szállt partra
Jött, látott és győzött Itáliában a Voyah. Legalábbis a kínai Dongfeng Motor Corporation új elektromosautó-márkája a héten rendezett bemutatkozásán hamar meggyőzte az olaszokat, hogy érdemes megbarátkozniuk a villanyautóikkal. A cég a Voyah Free SUV nevű városi terepjáróját, a sokrétű felhasználásra alkalmas Voyah Dreamer MPV-t és az elegáns formavilágú Voyah Zhuiguang szedánt ajánlotta a kereskedők és []
(Tegnap | Figyelo)
Izrael eddigi legnagyobb csapását hajtotta végre Ciszjordániában
Az izraeli hadsereg azt állítja, megölt tíz terroristát, a palesztin hírügynökség szerint tizennégyen haltak meg, köztük legalább egy gyerek is. Izrael négy libanoni célpontot is támadott.
(Tegnap | Hvg)
Visszabiciklizni az időben
Vadregényes tájak, sokszínű terep, jól karbantartott utak: Ausztria északkeleti csücske idilli célpont azoknak, akik két keréken szelnék át a vidéket. A szelíd erdei ösvényektől a zord hegyekig ezer lehetőség csábítja a bicikliseket, a vezetett túráknak hála pedig a kezdő hegyikerékpárosok is átélhetik a tekerés izgalmát. Pattanjunk bringára és irány Alsó-Ausztria!
(Tegnap | Hvg)
Katasztrófába fulladó hétvégi pihenés: háztűzben meghalt egy ember Budapesten
Meghalt egy ember egy hétvégi házban keletkezett tűzben a fővárosi Kőérberki dűlőn vasárnap hajnalban - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.
(Tegnap | PénzCentrum)
Nem állnak készen az EU-s csatlakozásra a grúzok
Annak ellenére, hogy Grúzia tavaly megkapta az EU tagjelölti státuszát, Irakli Garibashvili, a kormánypárt elnöke szerint az ország még nem áll készen az uniós tagságra - írja a Politico.
(Tegnap | Portfolio)
Skyshowtime árak 2024: mi a Skyshowtime és mennyibe kerül a Skyshowtime előfizetés 2024 évében?
Az elmúlt évek egyik legnagyobb sikertörténetét írta le a Skyshowtime, a legújabb, Magyarországon is népszerű streaming szolgáltatók egyike. Na de mi az a Skyshowtime, mi a Skyshowtime lényege és miért ilyen vonzó alternatíva a streaming-rajongó magyarok számára? Mik a Skyshowtime előnyei, miért jó a Skyshowtime, mennyibe kerül a Skyshowtime előfizetés 2024 évében, azaz milyen szolgáltatás a Skyshowtime ár szempontjából?
(Tegnap | PénzCentrum)
10:50Három ország rendelkezik a legtöbb földgázzal egy háborúban áll
A gáz a világ egyik legfontosabb erőforrása: az energiahordozót viszonylag kevés ország aknázza ki, ami még mindig jelentős gazdasági és politikai előnyöket jelent az érintett államoknak. Oroszország rendelkezik a világon a legnagyobb földgázkészlettel, és bár csak az ötödik helyen áll, mégis az Egyesült Államok számít a legnagyobb termelőnek.
(Tegnap | Vg)
Három ország rendelkezik a legtöbb földgázzal egy háborúban áll
A gáz a világ egyik legfontosabb erőforrása: az energiahordozót viszonylag kevés ország aknázza ki, ami még mindig jelentős gazdasági és politikai előnyöket jelent az érintett államoknak. Oroszország rendelkezik a világon a legnagyobb földgázkészlettel, és bár csak az ötödik helyen áll, mégis az Egyesült Államok számít a legnagyobb termelőnek.
(Tegnap | Vg)
Indulhat a bizniszelés a naperőmű-engedélyekkel Magyarországon
Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: az ipari méretű napelemes és szélenergiás beruházásokkal kapcsolatos befektetési lehetőségek változásáról szólt. Arról, hogy mi minden következik egy tízoldalas excel táblázatból, abból az adatbázisból, amit április elején a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) publikált. A témáról Kovács Leventét, az Ernst & Young - Parthenon energetikai elemzőjét kérdeztük.
(Tegnap | Portfolio)
A Kutyapárt listáján indul Baranyi Krisztina
Több párt is felkérte, most döntött.
(Tegnap | Hvg)
Több millió dollárt dobnak kukába az amerikaiak
évi 68 millió dollár apró végzi a szemétben
(Tegnap | Vg)
Több millió dollárt dobnak kukába az amerikaiak
évi 68 millió dollár apró végzi a szemétben
(Tegnap | Vg)
Bekövetkezett az ukránok egyik legnagyobb félelme
Az oroszok már helikopterekkel is védik Mariupol városát, erre nem volt még példa a háború 2022-es kitörése óta. A város polgármesterének tanácsadója szerint ezzel bekövetkezett az egyik legnagyobb félelmük, miután a fokozott védelemmel vélhetően komoly erősítést lesznek képesek az oroszok a frontra juttatni - számolt be az ukrán 24-es csatorna.
(Tegnap | Portfolio)
Itt a teljes program: még kaphatók kedvezményes jegyek az ország legújabb fesztiváljára
A SopronFest idején, május 11. és 19. között, 3 + 7 napon keresztül városszerte közel 100 helyszínen 300 program, a Lővérekben pedig számos színpad várja a helyieket és a fesztiválozó turistákat az egész országból. Sopron ma már Budapestről autóval és vonattal egyaránt közel 2 óra alatt elérhető, így azoknak is jó szívvel ajánlott egy soproni kirándulás, akik a pünkösdi hosszú hétvégét, vagy akár csak egyetlen napot töltenének a Hűség Városában. A példátlan zenei kínálat mellett gasztronómia, podcast-beszélgetések, közel harminc kiállítás, túrák, irodalom, mozi, borkóstolók és sörnapok is szerepelnek a fesztivál étlapján - közölték a szervezők.
(Tegnap | PénzCentrum)
© Copyright Ozeki Systmes Kft