Újabb veszélyes trend ütötte fel a fejét a közösségi oldalon. (Tegnap | Pcworld)
Tech
USA: Egyre gömbölyűbbek az emberek
Az Egyesült Államok minden államában meghaladta a húsz százalékot az elhízott felnőttek aránya tavaly - derül ki a CDC jelentéséből. (04:33 | Minuszos)
Törökország Egyesült Arab Emírségek. Üzleti Fórum a két közel-keleti óriással
A Közel-Kelet két meghatározó üzleti központja Törökország és az Egyesült Arab Emírségek (UAE). Szerepük a világgazdaságban is felértékelődött. A PP Konferenciaközpont BKIK Törökország Egyesült Arab Emírségek. Üzleti Fórum a két közel-keleti óriással című konferenciáján török, arab és magyar előad... (Tegnap | Prim)
Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat
Újjáéledt az egyik legritkább és legkultikusabb magyar otthoni számítógép, az Aircomp-16, sorban fejlesztik rá az új játékprogramokat. Október 15-ig egy teljesen nyílt játékpályázat keretében bárki beküldheti új játékprogramjait a muzeális típusra, ezzel gaming platformmá avatva a magyar informatika... (Tegnap | Prim)
54 milliárd forintos beruházással 300 új munkahelyet hoz létre Nyíregyházán a LEGO
Ekkora értékben bővíti csomagoló- és raktárkapacitásait a 2023-2025-ös időszakban. (Tegnap | ComputerWorld)
Többé már nem a múltban él a ChatGPT
Fontos fejlesztésen esett át az OpenAI chatbotja. (Tegnap | Pcworld)
Egyiptomi hónapot tart a Viasat History
Neves régészek és egyiptológusok segítségével repít vissza az időben a Viasat History a történelmi csatorna október keddjeinek estéin a sokak által kedvelt ókori birodalmat, Egyiptomot emeli ki témaként. A főszerepet ezúttal Kleopátra és lánya kapja! (Tegnap | DigitalHungary)
Ahol jelen és jövő találkozik
Októberben második alkalommal szervezi meg a hazai járműipar egyik kiemelkedő eseményét, a TECHTOGETHER+-t az autopro.hu csapata, ahol jelen és jövő találkozik. A rendezvény keretében megtartott járműipari konferencián hazánk meghatározó iparvállalatainak top menedzserei adnak elő, az innovatív ipar... (Tegnap | Prim)
Egyre olcsóbb a megújuló energiák termelése és az akkumulátoros tárolás
Drámai mértékben visszaestek a költségek az elmúlt évtizedben. (Tegnap | ComputerWorld)
Hiába az USB-C, nem minden külső akku kompatibilis az iPhone 15-szériával
Egy kényelminek szánt funkció zavar be bizonyos power bankek működésébe az új iPhone-oknál. (Tegnap | Pcworld)
A Yettel szerint a feladat és nem a kábel kell, hogy meghatározza a munkavégzés helyét
Az elmúlt évek több tízmilliárd forintos fejlesztési programja révén a Yettel hálózata mostanra elérte azt a fejlettségi szintet, hogy teljes mértékben vezeték nélküli, mobilnetalapú technológiára alapozza a kis- és középvállalkozások számára kínált irodai internetszolgáltatását. A 4G technológia ka... (Tegnap | DigitalHungary)
Az Apple legendás dizájnerével kreálná meg az MI-k iPhone-ját az OpenAI
Az egyelőre csak pletykaszinten létező mestertervben támogatóként felbukkan a SoftBank vezére is. (Tegnap | Bitport)
A Széchenyi István Egyetem debütált a Times Higher Education világranglistáján is
Története során először került fel az egyik legnagyobb presztízsű világranglistára a győri Széchenyi István Egyetem, ami azt jelenti, hogy a világ egyetemeinek legjobb öt százalékába tartozik. Az eredmény óriási siker, a Times Higher Education rangsorának készítői ugyanis a felsőoktatási intézmények... (Tegnap | Prim)
Rendőrségi razzia volt az Nividiánál
A héten razziát tartottak a vállalat franciaországi irodájában, melynek hátterében tisztességtelen piaci gyakorlatik állhatnak; legalábbis a versenytársak erre panaszkodnak. A részvények értékében egyelőre nem látszik negatív hatás. (Tegnap | Pcworld)
Különdíjat nyert a Mozaik Múzeumtúra programja
Az Országos Közgyűjtemények Szövetsége (OKSZ) különdíját nyerte el az Inkluzív Mozaik Múzeumtúra Nap a Néprajzi Múzeumban című program. A különdíj ünnepélyes átadására szeptember 25-én a Magyar Természettudományi Múzeumban, a 21. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón, s a Múzeumok Őszi Fesztiválja nyit... (Tegnap | DigitalHungary)
E-kereskedelmi útmutató: Hogyan növelhetjük a konverziót és az eladásokat az üzenetküldő alkalmazásokkal?
Bár az üzenetküldést általában hétköznapi, kötetlen beszélgetésekhez társítják, mára a marketing és a kereskedelem szempontjából is nagyszerű csatornává vált. (Tegnap | Prim)
Visszavonul a PlayStation fő embere
Közel 30 év után távozik a cégtől Jim Ryan a magánéletére hivatkozva. (Tegnap | HWSW)
Mindenre költenek a cégek, amitől biztonságot remélnek
A Gartner előrejelzése szerint a kiberbiztonsági szállítók bő 14 százalékos forgalomnövekedésnek örülhetnek idén és jövőre is. A teljes forgalom két év alatt 165-ről 215 milliárd dollárra ugrik. (Tegnap | Bitport)
Világhírű magyar-amerikai pszichológus munkássága előtt tiszteleg a Google
A Google Csíkszentmihályi Mihály szeptember 29-ei születésnapját ünnepli a főoldalra kihelyezett animált grafikával. (Tegnap | Raketa)
Balogh Levente feje tetejére állítja a vitaminpiacot
A Szentkirályi Magyarország alapító tulajdonosa közel egyéves kutatás-fejlesztési munka után mutatja be a közeljövőben új gyártástechnológiával összeállított Viola-termékcsaládot. A vitaminos termék a kapszulák és tabletták segédanyagaitól mentes, kizárólag a természetben is fellelhető alapanyagokbó... (Tegnap | DigitalHungary)
Tíz éve nem fogyott olyan kevés okostelefon, mint most
Zuhanórepülésben a mobilok piaca, csak egyetlen gyártó áll ellen a negatív trendnek. (Tegnap | ComputerWorld)
Embert próbáló feladat jó védőtokot találni az iPhone 15 Pro-ra
Az okostelefon-felhasználók sok használati és egyéb szempont megosztja, az egyik ilyen kardinális kérdés a védőtok használata. Az új iPhone-oknál azonban nincs könnyű dolga annak, aki jó védelmi me... (Tegnap | HWSW)
Kártékony linkeket ajánlott a netezőknek a Bing chatbotja
Rosszindulatú weboldal linkjét ajánlotta a Bing MI-alapú chatbotja egy népszerű program letöltéséhez, amire korábban már figyelmeztettek a biztonsági szakemberek. (Tegnap | HWSW)
Tiltólistás időrabló vagy egyre inkább hasznos edukációs eszköz a platform?
A TikTok népszerűsége az oldal 2017-es indulása óta töretlen. Egy friss felmérés szerint a 4 és 18 év közötti gyerekek naponta átlagosan 91 percet töltenek el rajta. A tiktokozó diákok több, mint 60%-a szerint a rövid videók segítenek a tanulásban és a házi feladat elkészítésében is, tehát edukációs... (Tegnap | Prim)
A Nissan koncepcióautója a válasz a kérdésre, hogy mivel szeretnének autózni a fiatalok
A Nissan Concept 20-30 megalkotása egy egyszerű kísérletből született, de érdekes végeredményt hozott: a jármű ötvözi az online videojátékok világát a hétköznapi, praktikus elemekkel. (Tegnap | Raketa)
Új iparterületet alakítottak ki Balassagyarmaton
Az önkormányzat 173,7 millió forint támogatást nyert el a beruházásra a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán. (Tegnap | ComputerWorld)
Ezrek követik a sommelier-influenszert
Egyre inkább felértékelődik nem csak a minőségi borok, de a jó sommelierek értéke is. A borok iránt érdeklődők széles köre azonban ma már nem elégszik meg azzal, hogy megmondják neki, melyik bor mihez jó, de szeretnének ők maguk is érteni egy kicsit a szakma csínját-bínját. Nekik nyújt segítséget vi... (Tegnap | DigitalHungary)
Új típusú uniós digitális jelentés
Bár Magyarország nagyot lépett előre az 5G lefedettséget és a digitális közszolgáltatások elérhetőségét tekintve, és uniós átlag felett teljesít a gigabites otthoni internetkapcsolatok lefedettsége vagy éppen az egészségügyi adatok online hozzáférhetősége terén, továbbra is jelentős lemaradással küz... (Tegnap | Prim)
Popszakma, hackerek, menőzés
Ebben a podcast-adásban Kevin Mitnicktől kezdve a Lapsus$-ig bezárólag végighaladunk a hackertörténelmen, azt vizsgálva, hogy a hackereket hogyan ábrázolták a popkultúrában, illetve ezzel párhuzamosan mód... (Tegnap | HWSW)
Kiszivárgott képeken és videón tekinthető meg a Galaxy S24 dizánja
Külsőleg kicsit más lesz, mint amit eddig a Samsungtól megszokhattunk, de az UWB támogatás biztosnak látszik. (Tegnap | Pcworld)
A Nemzetközi Űrállomáson ilyet nem is lehetne, a kínain viszont simán: meggyújtottak egy gyertyát videó
Mert az ISS-en szigorú szabályok tiltják a tűzgyújtást. A Tiangong űrállomás fedélzetén azonban ezt lazábban veszik, de legalább megnézhetjük, hogyan fest a gyertyaláng mikrogravitációs környezetben. (Tegnap | Raketa)
Az NMHH is követi a francia iPhone-gate-et
Még zajlik a francia hírközlési hatóság eljárása az iPhone 12 készülékek elektromágneses kisugárzásának mérésével kapcsolatban, melynek végkimenetele az egész Eur&o... (Tegnap | HWSW)
A változó igényeket kielégítő otthonok és a mentális egészség kapcsolatára fókuszál a VELUX Cégcsoport őszi kampánya
Az egyre rövidülő nappalok és az egyre borúsabb idő beköszöntével felértékelődik az egészséges életmód, épp úgy, ahogyan az energiahatékonyság kérdésköre is. A megfelelő mennyiségű fény és jó minőségű levegő elengedhetetlen ahhoz, hogy megőrizzük testi és lelki egészségünket, ráadásul egy jól megvál... (Tegnap | DigitalHungary)
A Continental gumiabroncsa nyerte el a Swiss Automotive Show 2023-as innovációs díját
A Continental eddigi legfenntarthatóbb gyártású gumiabroncsa, az UltraContact NXT nyerte meg a Fenntartható fejlődés/környezetvédelem kategóriát a hatodik Swiss Automotive Show-n. (Tegnap | Prim)
A Gloster árbevétele és adózott eredménye is nőtt az első fél évben
A növekedés motorja idén az év első hat hónapjában is a nemzetközi szoftverfejlesztés üzletág volt. (Tegnap | ComputerWorld)
Darázsfészekbe nyúlt a Unity, kérdés, ebből hogy jön vissza
Ugyan a Unity megbánást tanúsítva a fejlesztői közösség felé visszatáncolt az új Unity Runtime Fee díjat övező felháborodás után, az utóbbi években amúgyis erodálód&o... (Tegnap | HWSW)
Már huszonhat nap alatt elérhetné a Marsot ez a napvitorlás
Persze egy ilyen eszköz csak rendkívül alacsony tömegű rakományt tud szállítani, de nem is ez a lényeg, hanem a gyorsaság. Az ilyen napvitorlásokkal nagyon gyorsan fel lehetne fedezni akár a szomszédos csillagrendszert is sőt erre már tervek is vannak. (Tegnap | Raketa)
Digital Decade váltotta a DESI-t, de mi ettől nem lettünk digitálisabbak
Internet van, de Magyarország egyelőre nem sok mindenre használja összegezhető a EU tagállamainak digitális fejlettségét mérő index eredménye. (Tegnap | Bitport)
Napi büntetés: most, hogy a Google 25 lett, mit használ majd helyette Leonardo DiCaprio?
Visszatérő gag, hogy a sztár nem megy egy bizonyos kor fölé a barátnők tekintetében, a keresőmotor születésnapja pedig azonnal kérdéseket vetett fel. (Tegnap | Pcworld)
Az EU elé terjeszti a Metával folytatott csörtéjét Norvégia
Az egész Európai Unióra kiterjedhet a norvég adatvédelmi hatóság Metát szankcionáló intézkedése, ha az uniós illetékes szerv úgy dönt, hogy az egyébként nem EU-tag Norvé... (Tegnap | HWSW)
Kína ezzel a humanoid robottal kívánja megoldani az elöregedő társadalom problémáját
A GR-1 a ChatGPT-hez hasonló kommunikációs rendszerrel rendelkezik majd, hogy hatékonyan tudja ellátni feladatait az idősgondozás, katasztrófavédelem, vagy akár a háztartásvezetés területén. (Tegnap | Raketa)
Itthon már az a furcsa, akinek nincs online előfizetése
Egy friss hazai kutatás szerint a lakosság háromnegyede fizet rendszeresen valamilyen digitális szolgáltatásért. Az említések között kimagaslik a filmes streaming. (Tegnap | Bitport)
Nagy változást lépett meg a Photoshop
Hosszas bétateszt után elrajtolt a Photoshop legújabb változata. (Tegnap | Pcworld)
Törlik az OTT-ONE Nyrt. részvényeit
Az MNB október 2-tól előírta az OTT-ONE Nyrt. részvényeinek törlését Budapesti Értéktőzsde (BÉT) terméklistájáról. (Tegnap | Minuszos)
A Konyhafőnök jön a Finálé!
Kettel-Fülöp Flóra és Kurta Zsuzsa csap össze A Konyhafőnök jubileumi évadának Fináléjában! (Tegnap | DigitalHungary)
A Seco elfogadja a változást, miközben a jövőre vonatkozó márkaváltást is folytat
A Seco, a fémforgácsolási megoldások egyik vezető globális szolgáltatója, most indította el drasztikusan frissített vizuális identitását és hosszú távú márkastratégiáját. A vállalat ezt az első lépésként írja le a nagy lépések sorozatában, mivel a vállalkozás az iparági innováció, a hatékonyság és a... (Tegnap | MuszakiMagazin)
Robotkutyák és drónok csapatai szolgálhatnak a jövő háborúiban
A Ghost Robotics négylábú gépeit tesztelik katonai célú alkalmazásokra - a drónokkal együttműködő gépeket városi környezetben vetnék be. (Tegnap | Raketa)
Török barátaink szerint a ByLock használata bűn
Az EJEB elítélte a török államot, amiért elítéltek egy férfit, pusztán azért, mert a ByLock titkosított üzenetküldő alkalmazást használta. (Tegnap | Minuszos)
Uniós céges kiberbiztonsági előírások jönnek jövőre, akár durva büntetéssel, eltiltással
Kötelező informatikai audit vár az energetikában, közlekedésben, egészségügyben, hírközlésben, élelmiszeriparban, hulladékgazdálkodásban működő nagyobb cégekre. Be kell bizonyítaniuk, hogy felkészültek a kiberbiztonsági incidensek kezelésére, különben akár az éves árbevételük 2%-át is kifizethetik b... (Tegnap | DigitalHungary)
A Queen gitárosa is segített a NASA-nak egy aszteroidaminta begyűjtésében
Brian May nemcsak zenész, hanem asztrofizikus is, és lehetőséget kapott rá, hogy az OSIRIS-REx csapat tagjaként közreműködjön a minta Földre juttatásában. (Tegnap | Pcworld)
A CIA már fejleszti a saját ChatGPT-jét
Az amerikai hírszerzés hangsúlyozta, hogy az eszköz a politikai döntéshozók és a nyilvánosság számára nem lesz elérhető, a CIA ugyanis szigorúan betartja az amerikai adatvédelmi törvényeket. (Tegnap | Raketa)
Már megint új funkciót kapott az online árfigyelő
Az online árfigyelő rendszer újabb funkciót kapott, amelyben a vásárlók előre beállíthatják a kedvenc boltjaikat az oldalon. (Tegnap | Minuszos)
Külföldre készülsz? Ezt az appot mindenképp telepítsd!
Felhasználóbarát honlap és applikáció létrehozása volt a cél azzal az informatikai fejlesztéssel, amely a konzuli ügyintézést segíti. (Tegnap | Minuszos)
Snoop Dogból, MrBeastből és más celebekből is MI-chatbotot csinált a Meta
Hamarosan igazi világsztárokkal beszélgethetsz a Facebookon és az Instagramon - vagy úgy tehetsz, mintha. (Csü. | Pcworld)
A BenQ új gamer projektorai példátlan részletgazdagságot nyújtanak a játékosoknak
A BenQ, a világ vezető DLP 4K projektormárkája, és a digitális életmód eszközök innovátora két vadonatúj 4K HDR okosprojektort hozott a piacra Európában az AAA konzolos játékokhoz, amelyeket arra optimalizáltak, hogy a játékosok példátlan szintű in-game audiovizuális részletekben merülhessenek el ot... (Csü. | Prim)
Ha a Media Marktnál vásároltál tévét, lehet, hogy visszatérítésre vagy jogosult
A Gazdasági Versenyhivatal félrevezető reklámja miatt marasztalta el az üzletláncot. (Csü. | Pcworld)
A fejlődés édes börtöne, avagy talán megszületni látszik a digitális kor reneszánsz embere.
Próbálok lassulni, de olyan jó a mobil szabadsága, meg az állandó netkapcsolat, most már a hétvégén is dolgozhatok. Gyorsul a világ, de, meddig gyorsulhatok én is? Gondolatok az Internet Hungary programja kapcsán. (Csü. | DigitalHungary)
Sok magyar felhasználót környékeznek meg az adathalászok
Az elmúlt egy évben a magyar közösségi média felhasználóinak fele találkozott adathalászok által írt, kártékony üzenetekkel. (Csü. | Biztonsagportal)
Praktikus újdonsággal jön ki a Logitech, amivel akár egy kerti partin is villanthatsz
Ha nincs hely a lakásban egy állandó versenyülésnek, a Logitech újdonsága biztosan tetszeni fog. (Csü. | Pcworld)
A magyar dalszerzők nem félnek a mesterséges intelligenciától
Vajon még képesek vagyunk megkülönböztetni a mesterséges intelligencia és az igazi dalszerzők által írt dalokat? Erre a kérdésre keresi a választ az Artisjus kísérlete, melyben bárki részt vehet október 8-ig, a Dalszerzők napjáig a kösziadalt.hu oldalon. A magyar dalszerzők ötöde próbált már ki vala... (Csü. | Prim)
Mobil applikációval és új megbízásokkal erősít a Siemens
Siemens-töltőkkel bővül a németországi e-busz infrastruktúra. Egyablakos szolgáltatóvá lép elő a Siemens az e-töltés terén. (Csü. | ComputerWorld)
Médiatanács: bírság az ATV-nek
Az ATV március 16. és 22. közötti adáshetének hatósági ellenőrzése során több szabálytalanságot is megállapított a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A testület három jogsértés miatt összesen 775 ezer forint bírságot rótt a televízió médiaszolgáltatójára, ezen felül további 75... (Csü. | DigitalHungary)
Az 5G és az MI együtt oltja az erdőtüzeket
Egy néhány éve működő startup 5G-alapú futótűz-észlelő rendszere állítólag már több tízezer észlelésnél jár, felgyorsítva a reagálást a készülő katasztrófákra. (Csü. | Bitport)
A Warner Music elnöke szerint az MI hamar nyomot fog hagyni a zeneiparon
A korábban a YouTube-nál tevékenykedő Robert Kyncl szerint nem lehet feltartóztatni az új technológiát. (Csü. | Pcworld)
Tíz autósból hét rosszul reagál egy megkülönböztető jelzésű jármű érkezésére
Bár az autósok nagy része hetente találkozik megkülönböztető jelzést használó járművel, a szakemberek és a segítségnyújtók tapasztalata szerint tíz autósból csak három reagál ilyenkor megfelelően. A többiek rossz döntést hoznak, vagy megkésett reakciójukkal akadályozzák a szirénázó járművek haladásá... (Csü. | Prim)
Megnevezték a jelölteket: ők indulnak az InStyle #képesvagyok díjért 2023-ban
Inspiráló embereket és történeteiket ismeri el az InStyle: érkezik a második #képesvagyok díj. Azokat a példaként szolgáló személyeket állítja középpontba a díj, akik fizikai vagy mentális állapotukkal, múltjukkal, a társadalom elvárásaival, vagy belső démonaikkal szembenézve is képesek küzdeni célj... (Csü. | DigitalHungary)
Videón figyelhető meg a Tesla Cybertruckjának hátsókerék-kormányzása
Még nincs arra vonatkozó információ, hogy ez minden modellnél elérhető lesz-e. (Csü. | Pcworld)
Megérkezett Magyarországra a csúcstechnológiát és a divatot ötvöző HUAWEI WATCH GT 4
Már Magyarországon is kapható a Huawei legújabb okosórája, a kifinomult dizájnnal, illetve innovatív egészségügyi- és fitnesz funkciókkal felszerelt HUAWEI WATCH GT 4. Az új okosóra számos technológiai újítással járul hozzá az egészségfigyeléshez: a szívverés szabályosságának mérésétől a részletes p... (Csü. | Prim)
Megnyílt a webes Photoshop a felhasználók előtt
Két év után szélesebb körben is elérhetővé válik a felhős képszerkesztő, de csak az előfizetéssel rendelkezők számára, így nem valószínű, hogy hamar az ingyenes Canva ellenfelévé v&aa... (Csü. | HWSW)
Kiderülhetett, mit nyújt majd az iPhone SE 4
Izgalmas szivárgás bocolgatja az Apple következő jóárasított mobilját. (Csü. | Pcworld)
Megjavították a Browse with Binget a ChatGPT-4-ben
Már nem bontja le a fizetési falakat. Egyelőre csak a Plus és az Enterprise változat előfizetői kapcsolhatják be. (Csü. | Bitport)
Egyelőre elvesztegetettnek tűnik Európa digitális évtizede
Kiadta első, a digitális évtized helyzetéről szóló jelentését az Európai Bizottság, mely szerint bőven akad tenni való annak érdekében, hogy a 2030-as célkitűzések megvalósuljanak. (Csü. | HWSW)
Óriási előrelépés a semmiből bejelentett Raspberry Pi 5
Belső felépítésében és komponenseiben is jelentős változásokat hoz az új miniszámítógép, ami úgy tűnt, hogy csak jövőre érkezhet meg az elmúlt évek ellátási problé... (Csü. | HWSW)
Csomagolóanyag-gyárat épít a Benepack Makón
A városban több száz éves hagyománya van a minőségi élelmiszer előállításának. (Csü. | ComputerWorld)
Díjeső a HONOR-nak Kínában
A HONOR innovációs díjat nyert az okoseszközök kategóriájában a Kantar BrandZ China gálaeseményen. (Csü. | Prim)
Bemutatkozott a Meta Quest 3 headset
Jobb kamerákkal, nagyobb felbontással és Xbox Cloud Gaminggel támad a Meta újdonsága. (Csü. | Pcworld)
Előrendelhető a Meta új headsetje
A vállalat két hét múlva kezdi kiszállítani az Quest 3 első példányait, amelynek drágább verziójához féléves Meta Quest+-tagság is jár. (Csü. | Bitport)
Mi rejtőzik a Szahara alatt?
Attól függően, hogy hol keresgélünk, többféle érdekességet is rejt a végtelen homok. (Csü. | Raketa)
Jönnek a Meta emberszerű chatbotjai
Főleg mesterséges intelligenciával és VR/AR-rel kapcsolatos bejelentésekkel jelentkezett a Meta a hatékonyság évében az éves Connect eseményen, jönnek az MI-asszisztensek, a Quest 3 headset és egy jobban... (Csü. | HWSW)
Hatalmas áttörést érhet el a gyártásban a Tesla
Nagyot fejlődhet a Tesla-féle gigacasting, az autók alvázát közel egy darabban gyártanák le. (Csü. | ITCafe)
Webes kereséssel ugrik az időben a ChatGPT
Sok mindenről lehet kérdezni a legismertebb, nagy nyelvi modellt használó mesterséges intelligenciát, a ChatGPT-t, az MI ismeretanyaga azonban 2021 szeptemberéig terjedt eddig. A kétéves lyukat most webes keresésre épülő val&... (Csü. | HWSW)
Nem viccelt, heteken belül lesújt a jelszómegosztókra a Disney+
A Netflix példáját követi a bajba került streamingszolgáltató. (Csü. | Pcworld)
A Konyhafőnök megvan a dobogós mezőny!
A Konyhafőnök történetében eddig még nem látott feladat várta a Döntősöket! Az már biztos, hogy női győztese lesz a jubileumi évadnak, az évad legjobban teljesítő férfiszakácsa Horváth Geri lett. (Csü. | DigitalHungary)
A CERN hatalmas kísérlete szerint az antigravitáció nem létezik legalábbis az antianyag esetében
Végérvényesen kiderült, hogy az antianyag kapcsán sem létezik az antigravitáció, hanem a gravitáció ugyanúgy hat rá, mint a rendes anyagra. Ezek szerint tehát Einsteinnek (megint) igaza volt. (Csü. | Raketa)
Itt a tökéletes elmosódást nyújtó objektív
A Nikon új magaslatokba emeli az S sorozat optikai kiválóságát a NIKKOR Z 135mm f/1.8 S Plena objektívvel. Legyen szó állóképekről vagy videókról, e prémium, teljes képes objektív elhozza a tökéletességre emelt elmosódást. A képzőművészeti fotózástól kezdve a portrékon, a divaton, a természeten át a... (Csü. | Prim)
Megjelent az Index első tárcakötete
Aranyköpések valódi rézből és egyéb tárcák az Indexről címmel tárcakötetet jelentetett meg a hírportál. A kiadvány anyaga 14 szerző Indexen megjelent írásaiból és kreatív alkotásaiból állt össze. (Csü. | DigitalHungary)
Atomhatalom lesz a Microsoft?
Meg hamarosan az összes komolyabb felhős konkurense, ha stabil energiaellátást akar az egyre gigantikusabb adatközpontjainak. (Csü. | Bitport)
Indul a fiókmegosztás elleni csata a Disney+ -nál
A Netflix után a Disney+ online előfizetéses videostreaming-szolgáltatás is lecsap a fiókjukat ismerősökkel, barátokkal, kollégákkal, netán távoli családtagjaikkal megosztó felhasználókra. A c&eacu... (Csü. | HWSW)
Közel három milliárd forint a tét a hétvégi lottóhúzásokon
Szemkápráztató nyeremények várják a szerencsevadászokat, a Hatoslottón 1,175 milliárd forintos, az Ötöslottón pedig 1,53 milliárd forintos jackpot találhat gazdára ezen a hétvégén. Az Ötöslottón 2023-ban eddig összesen négy, a Hatoslottón pedig hat nagynyertes örülhetett telitalálatosának. (Csü. | DigitalHungary)
NIS2 - Bár szükség volt rá, de igen kemények az új uniós kiberbiztonsági előírások
Már egy jó ideje ismert az Európai Unió új kiberbiztonsági irányelve, a NIS2, amely minimumszabályokat fogalmaz meg az energetikában, közlekedésben, egészségügyben, hírközlésben, élelmiszeriparban és hulladékgazdálkodásban működő nagyobb cégeknek. (Csü. | ComputerWorld)
Az iPhone 16 közelebb hozhatja egymáshoz az alap- és a Pro-modelleket
Egy friss jelentés szerint az iPhone 16 részben visszacsinálhat egy korábbi, kellemetlen változtatást, ami az olcsóbb modelleket érintette. (Csü. | Pcworld)
Megmenti az iPhone 12-t a hatóságoktól az Apple
Külön szoftverfrissítést biztosít a franciáknak az Apple az iPhone 12-höz, hogy megoldják a sugárzási problémát más országoknak várniuk kell. (Csü. | ITCafe)
A Microsoft nukleáris energiával tervezi ellátni az adatközpontjait
Nukleáris technológiát irányító fő programmenedzser a neve annak a pozíciónak, amelyet a Microsoft hétfőn hirdetett meg a cég hivatalos álláslehetőségeket kínáló portálján. (Csü. | Raketa)
Megpróbálja elintézni az Amazont az amerikai versenyfelügyelet
Mérföldkőnek tartott monopóliumellenes per indult a vállalat ellen, a hatóság szerint az Amazon a kereskedőket és a fogyasztókat is a markában tartja. (Csü. | Bitport)
A mesterséges intelligencia forradalmasíthatja a gyógyítást is?
Az Avey öndiagnosztikai algoritmusa több mint 450 betegséget ismer fel 93 százalékos pontossággal, a beteg a gyógyszert házhozszállíttathatja az alkalmazással, vagy akár időpontot is foglalhat vele egy szakorvoshoz. (Csü. | Raketa)
Egy neves youtuber az Instagramot okolja az iPhone 15 Pro Max felmelegedéséért
iPhonedo tippje már a harmadik a sorban. (Csü. | Pcworld)
Magyar Telekom: pozitív kilátások
A Scope Ratings GmbH pozitívra javította a Magyar Telekom távközlési társaság kibocsátói hitelkockázati besorolásának kilátását... (Csü. | Minuszos)
Adathalászat: segít a jegybank
Végre! Ajánlást adott ki az MNB a pénzforgalmi szolgáltatók részére a visszaélések kezelésére, észlelésére és megakadályozására. (Csü. | Minuszos)
AI-meglepetésen dolgozik a ChatGPT-vezér és az Apple korábbi dizájnfőnöke
Jony Ive és Sam Altman egy AI-alapú hardverrel kavarnák fel a piacot, de kevés konkrétumot lehet tudni a tervükről. (Csü. | ITCafe)
Ádázul zsákmányolja a banki adatokat ez a vírus
Egyre több országban üti fel a fejét a banki károkozásokra alkalmas Xenomorph trójai, amely androidos készülékeket fertőz. (Csü. | Biztonsagportal)
Még a robbanás előtt érzékelné a szupernóvákat Kína hatalmas detektora
A most épülő, és jövőre üzemképes JUNO azonban nem csak a csillagokkal teli égboltot vizslatja, de az atomerőművekből kibocsátott neutrínókat is. Mint a hasonló, erőteljes kísérleti eszközök esetében történni szokott, a kutatók meglepetésszerű felfedezésekre is számítanak. (Csü. | Raketa)
Adj 20 percet magadnak!
Keresed az utat a belső egyensúlyhoz? Szeretnél kikapcsolódni nyugodt környezetben? Meg akarod tanulni azokat a technikákat, amelyeket alkalmazva könnyebben megszabadulhatsz a mindennapi stressztől? Látogass el a Jungle Lounge-ba az Internet Hungary ideje alatt! (Csü. | DigitalHungary)
Izmos gamer laptoppal jelentkezett az Acer
Még a vesédet sem kell eladnod a Nitro V15-sorozatért. (Csü. | Pcworld)
Fél évvel tovább maradtak az űrhajósok az űrben, mint amire készültek
Frank Rubio, Dmitrij Petyelin és Szergej Prokopjev a szállításukra szolgáló Szojuz MS-22/68S meghibásodása miatt fél évvel tovább maradt a Nemzetközi Űrállomáson, mint eredetileg tervezték. Az űrhajósok tegnap tértek vissza a Földre. Rubio a világrekordot nem döntötte meg, de az amerikai asztronautá... (Csü. | Raketa)
Megérdemelt bírságot kapott a Media Mark
Gazdasági Versenyhivatal: Valótlan árkedvezményekkel reklámozott négyféle televíziókészüléket a Media Markt Magyarország Kft... (Csü. | Minuszos)
A magyar dalszerzők egyelőre nem félnek a mesterséges intelligenciától
Az Artisjus annak kiderítésére vállalkozik, hogy meg tudjuk-e különböztetni az igazi szerzők által írt dalokat a MI által kreált számoktól. (Csü. | Minuszos)
Egy japán kutatók által fejlesztett gyógyszer áttörést hozhat a fogpótlásban
Az állatkísérletek után, most zöldutat kaptak az embereken végzett klinikai vizsgálatok is. (Sze. | Pcworld)
Akár 70 százalékkal is csökkenteni lehetne az irodaépületek szén-dioxid-kibocsátását
Digitális épület- és energiagazdálkodási megoldások alkalmazásával, valamint elektrifikációval, illetve megújuló energiaforrások használatával és mikrohálózatok telepítésével akár 70 százalékkal is csökkenteni lehetne az irodaépületek szén-dioxid-kibocsátását a Schneider Electric kutatása szerint. A... (Sze. | Prim)
Backbone One teszt - így lesz kézi konzol a telefonodból
Csak bepattintod, és működik - ha komolyabb játékokkal is játszanál mobilon, a Backbone One lehet a legjobb választásod. (Sze. | Pcworld)
Smart company 2024. Jövőre még okosabban!
A smart company nem attól okos, mert a legfejlettebb technológiák által vezérelt. Az az okos cég és okos iroda, amit folyamatosan egyre kevesebb költséggel sokkal hatékonyabban, jóval nagyobb árbevétellel, nyereséggel működtetünk. A PP Konferenciaközpont BKIK Smart company 2024 című konferenciáján... (Sze. | Prim)
Nukleáris energia táplálhatja a Microsoft szervereit
Új technológiával növelné a hatékonyságot a redmondi óriás. (Sze. | Pcworld)
A Zyxel új modellekkel bővíti népszerű switch sorozatát
A hagyományos switchek továbbra is az üzleti hálózati infrastruktúra gerincét képezik még a vezeték nélküli hálózatok korában is. A Zyxel GS1915 switchek gazdag funkciókészletet kínálnak, beleértve a nagy teljesítményű Power of Ethernetet (PoE) és a Nebula felhőalapú kezelést. Ráadásul rendkívül meg... (Sze. | Prim)
LG C3 55 OLED-tévé teszt - az arany középút
Kötelező és unalmas ráncfelvarrás, vagy valódi újdonságok jellemzik a legnépszerűbb OLED TV-család 2023-as modelljét? Tesztünkből megtudhatod. (Sze. | Pcworld)
Porszem került a mobilszolgáltató appjába
Az amerikai T-Mobile egy újabb biztonsági probléma miatt kellett, hogy magyarázkodjon. (Sze. | Biztonsagportal)
A Thermaltake The Tower 200 Mini toronyház új zöld színekben debütál
A Thermaltake bejelentette a The Tower 200 Mini toronyházak új verzióit a PC-rajongók kedvenc Turquoise, Racing Green színeiben, valamint az idei év új árnyalatában, Matcha Greenben. A Tower 200 egy kicsi, mégis tágas mini-ITX toronyház, amely egy ikonikus, függőleges kialakítással érkezik, képes be... (Sze. | Prim)
A Spotify mesterséges intelligenciával imitálja az előadók hangját
Az OpenAI legújabb technológiáját is felhasználó alkalmazás az eredeti podcast-előadó hangját teremti újra egy másik nyelven. A Spotify szerint ez a módszer lehet a szinkron személyesebb alternatívája. (Sze. | Raketa)
Búcsúzik a legolcsóbb YouTube Premium csomag
Valószínűleg még azelőtt kukázzák a Premium Lite-ot, hogy egyáltalán tudomást szereztél volna róla. (Sze. | Pcworld)
Innováció az optikai szemüvegek területén: megérkeztek az okoslencsék!
Az, hogy mobiltelefonunk napról napra okosabb, hogy egyre nagyobb teret hódít a mesterséges intelligencia, vagy hogy az űr egyre távolabbi pontjaira juthat el az ember, köztudott tények, és már meg sem lepődünk ezeken az innovációkon. Arról viszont sokkal kevesebb szó esik, hogy egy optikai szemüveg... (Sze. | DigitalHungary)
Új Xiaomi AIoT eszközök a nemzetközi piacokon
A Xiaomi bemutatta legújabb csúcstechnológiás okoseszközeit, köztük a Xiaomi Watch 2 Pro okosórát és a Xiaomi Smart Band 8 okoskarkötőt. Az új eszközöket úgy tervezték, hogy könnyen összekapcsolhatók legyenek a nemrégiben bemutatott okostelefon-termékcsalád, a Xiaomi 13T készülékeivel. Az új, innova... (Sze. | Prim)
Kína hetente bocsát fel olyan titokzatos műholdakat, amelyekről alig tudni valamit
Szakértők szerint a körülbelül 600-700 kilométer magasságban üzemelő Yaogan kémműholdak a civil szolgálat mellett valószínűleg a kínai katonai hírszerzést is segítik. (Sze. | Raketa)
Új vezetőt kap Jeff Bezos űrcége, hogy megszorongassa a SpaceX-et
Az Amazon egyik korábbi vezetőjét nevezi ki a Blue Origin élére Jeff Bezos. (Sze. | ITCafe)
Vízi világba kalauzolja a gyerekeket a kiskunhalasi befogadó játszótér
Kiskunhalason nyitotta meg kapuit a nemzeti lottótársaság 24. befogadó játszótere. A Játék összeköt! program keretében a gazdagon felszerelt, a mesék világát idéző játszóterek révén Magyarországon egyedülálló, mindenki számára használható közösségi terek épülnek, ahol fogyatékossággal élő és ép gyer... (Sze. | DigitalHungary)
Váratlanul színre lépett a SteamVR 2.0
A Valve már teszteli a számos ponton megújuló VR-platformját. (Sze. | Pcworld)
A Micro Focus tanácsai a jelszómentesség bevezetéséhez
A biztonsági szakértők évtizedek óta jövendölik a "jelszómentes jövőt", amely a jelek szerint már valóban a küszöbön áll. A FIDO 2 szabvány terjedésével ugyanis hamarosan tényleg búcsút inthetünk végre a jelszavaknak. (Sze. | ComputerWorld)
Joule az irodai munka új mértékegysége
Az SAP walldorfi főhadiszállásán tartott konferencia csúcspontjaként bemutatkozott Joule, a természetes nyelvet használó, generatív mesterséges intelligencia alapú irodai asszisztens, amellyel végérvényesen megváltoznak az üzletviteli folyamatok. A Joule beágyazódik az SAP felhőalapú vállalati portf... (Sze. | Prim)
Tesz a politikára az X
Egy félmilliárdos közösségi platform esetében aggasztó, ha nem erősíti, hanem éppen ellenkezőleg, gyengíti a politikai tartalmú álhírek elleni védőhálót. Az EU fenyeget, a népszavazásra készülő ausztrálok aggódnak. (Sze. | Bitport)
Kamuakciók miatt bírságolták a Media Marktot
A webshopok árfeltüntetési gyakorlata, pontosabban annak szabályozása jelentős mértékben változott tavaly, ám a megváltozó jogszabályi keretekhez láthatóan nem mindenki tudott maradéktalanul igazod... (Sze. | HWSW)
Bemutatkozott a Samsung új generációs laptopmemóriája
Az LPCAMM modul a korábban forrasztott chipek teljesítményét hozza el kis méretben, cserélhető kialakításban. (Sze. | Pcworld)
Tetemes pénzt tolna az Amazon a ChatGPT ígéretes riválisába
Az Anthropic nevű startup az e-kereskedelmi óriás számítási platformját és dedikált MI-chipjeit fogja használni jövőbeli modelljei fejlesztéséhez. (Sze. | HWSW)
Megérkezett a nemzetközi piacra szánt Xiaomi 13T telefoncsalád
A Xiaomi bemutatta a legújabb 13T okostelefon sorozatát, a Xiaomi 13T-t és a Xiaomi 13T Pro-t, amely a képalkotást művészi fokon űző felhasználók körében tehet szert majd a legtöbb rajongóra. A Leicával közösen fejlesztett, professzionális optika került a készülékekbe, így a Xiaomi 13T sorozat a Lei... (Sze. | Prim)
Az Amazon feldarabolásával végződhet a most indult, történelmi per
A Google után az e-kereskedelmi óriásnak is nekiment az USA kormánya. (Sze. | Raketa)
Jól megy a Palo Altónak, gyorsan vesz is két céget
A kaliforniai székhelyű vállalat visszanyúl a gyökereihez: két izraeli startupot szemelt ki, összesen egymilliárd dollár értékben. (Sze. | Bitport)
Most indult, de máris az évtized pere az USA kontra Amazon
A hét elején óriási jelentőségű versenyjogi eljárás indult az Egyesült Államokban az Amazonnal szemben, melynek célja, hogy az illetékes bíróság első körben kimondja a jogsértést, melye... (Sze. | HWSW)
Megjött Joule, az SAP mesterséges intelligencia alapú asszisztense
Az SAP walldorfi főhadiszállásán tartott konferencia csúcspontjaként bemutatkozott Joule, a természetes nyelvet használó, generatív mesterséges intelligencia alapú irodai asszisztens, amellyel végérvényesen megváltoznak az üzletviteli folyamatok. A Joule beágyazódik az SAP felhőalapú vállalati portf... (Sze. | DigitalHungary)
Érdekes pletykák keltek szárnyra az iPhone 16 kapcsán
Nagy változtatásra készülhet az Apple az iPhone 16-ok esetében. (Sze. | Pcworld)
Véletlen lyukat ütött az atmoszférába az amerikai Űrhaderő
A misszió egyébként sikerrel járt: rekordidő alatt, mindössze 27 órán belül sikerült az űrbe juttatni egy műholdat. Csak közben rövid időre keletkezett egy lyuk az ionoszférában. (Sze. | Raketa)
Sokan terveznek munkát váltani a közeljövőben
A válaszadók 62 százaléka tervezi elhagyni munkahelyét a közeljövőben, legtöbben magasabb fizetésért váltanának derül ki a Work Force HR szolgáltató legfrissebb felméréséből. A cég nem csupán munkavállalói oldalról, de üzleti partnerei között is körbejárta a fluktuáció kérdéskörét, akiknél az alkal... (Sze. | DigitalHungary)
Beperelte és feldarabolná az Amazont az USA
Az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) elindította azt a régóta pletykált trösztellenes pert az Amazon ellen, amelyben súlyos vádakkal illetik a céget, és akár fel is darabolnák. (Sze. | ITCafe)
Ilyen lesz a Földön élni negyedmilliárd év múlva
Lényegében egyetlen szuperkontinens alakul majd ki, ahol nem lesz túl jó móka emlősnek lenni. (Sze. | Raketa)
Biztonságos akkumulátorok az elektromos járművekhez
Akkumulátor modulok automatizált tesztelése Az elektromos járművek gyártóinak sikere és hírneve az akkumulátorok biztonságos és hibátlan működésétől is függ. A HAHN Automation Group ezért kifejlesztett egy akkumulátortesztelőt, amely teljesen automatikusan elvégzi a mobil energiatároló egységek telj... (Sze. | MuszakiMagazin)
Megjelent az EPLAN Platform legújabb verziója: EPLAN Platform 2024
Fedezze fel az EPLAN Platform előnyeit Az EPLAN Platform egyetlen közös forrásból kiindulva kínál szoftermegoldásokat a mérnöki szakágak széles skálájához, többet, mint egy hagyományos ECAD szoftver. Az előzetes tervezéstől kiindulva az Elektromos- és fluidtechnológiai tervezésen át a vezérlőszekrén... (Sze. | MuszakiMagazin)
A Google egy újabb népszerű szolgáltatása szűnik meg jelenlegi formájában
A videómegosztóra kerül át egy évek óta elérhető Google-szolgáltatás. (Sze. | Pcworld)
Búcsúzik a Google Podcasts
A keresőóriás folytatja a YouTube Music hizlalását: a podcasteket tömörítő dedikált szolgáltatás, a Google Podcasts tartalmait migrálja, mielőtt 2024-ben végleg megválik tőle. (Sze. | HWSW)
Így támogatta a digitalizáció Varsó új ékességének felépítését
A Varso Tower, vagyis a Varsó Torony Lengyelország és az Európai Unió legmagasabb épülete, egyben a lengyel főváros legrangosabb építészeti projektje. A maga nemében egyedülálló felhőkarcoló szervesen illeszkedik abba a fejlesztési folyamatba, amelynek célja, hogy Varsót a nemzetközi üzleti élet egy... (Sze. | Prim)
Generatív MI-alapú asszisztens költözik az SAP nyilvános felhőjébe
Csak beszélni kell hozzá. De erről az élményről az on-premise és magánfelhős SAP-rendszereket használók biztosan lemaradnak. (Sze. | Bitport)
Közbeszerzési Hatóság: októberben lesz az idei Közbeszerzési Expó
A mai, kihívásokkal teli helyzetben még a korábbiaknál is fontosabb, hogy a közbeszerzések szereplői között valós, intenzív párbeszéd és tudásmegosztás valósuljon meg. (Sze. | ComputerWorld)
Így ünnepli 25. születésnapját a Google
Huszonöt évvel ezelőtt kezdődött el az internet megkerülhetetlen szereplőjének menetelése. (Sze. | Pcworld)
Kudarcokban sem volt hiány a Google 25 éve alatt
Nem vitatható, hogy a Google eddigi negyed évszázadnyi fennállása alatt rendkívüli sikerre vitte olyan termékeit, mint az Android, a Chrome, a YouTube, vagy a Térkép, de az évek során megszüntetett, leáll&i... (Sze. | HWSW)
Korábban érkezhet a Samsung Galaxy S24-széria, mint gondoltuk
A koreaiak az idén sietősebbre vehetik a dolgot a szokásosnál. (Sze. | Pcworld)
Műszaki kerámia és tiszta szilikon 3D nyomtatás
Mostanra tárgyak ezrei készülnek naponta 3D nyomtatással, amelyhez kapcsolódóan rengeteg forrást fektettek az elmúlt évek során az ezeket előállító berendezések folyamatos fejlesztésébe. Azonban ez csak az egyenlet egyik oldala, az ipari felhasználást célzó gyártók a 3D nyomtatók mellett az alapanya... (Sze. | MuszakiMagazin)
A Konyhafőnök közeledik a verseny vége!
A Döntő második napján a versenyzők egy lépéssel közelebb kerülhettek a végső győzelemhez! (Sze. | DigitalHungary)
Kőkemény üzenetet küldött az EU az Apple-nek, lőttek Tim Cook tervének
Az Európai Bizottság belső piacért felelős biztosa felszólította az Apple-t és Tim Cookot, hogy nyissa meg a hardver- és szoftverplatformjait a riválisok felé. Eközben tűz miatt akadozik az iPhone-gyártás Indiában. (Sze. | ITCafe)
Az Amazon is a zsebébe nyúlt, és bezsákolt egy menő MI-fejlesztőt
A vállalat akár 4 milliárd dollárt tolhat a ChatGPT egyik fő riválisát fejlesztő Anthropicba, bár ez a megállapodás állítólag nem teljesen olyan lesz, mint a Microsoft és az OpenAI társulása. (Sze. | Bitport)
Ez a bővítmény pillanatok alatt megszabadít a kéretlen levelektől
Hasznos fegyvert kaptunk a levélszemét elleni harchoz. (Sze. | Pcworld)
Az ágazati különadó meg se kottyan a Magyar Telekomnak
Az ágazati különadó-álló Magyar Telekom felfelé módosította idei évi előrejelzését a várakozásoknál kedvezőbb tendenciák miatt. (Sze. | Minuszos)
A Mazak egy új 2D síklézerrel szélesíti lemezfeldolgozásra optimalizált kínálatát
Ismerje meg a 2D lézerfeldolgozás új arcát a Mazak legújabb gépével. A Yamazaki Mazak bemutatta a legújabb 2D lézervágó berendezését, melyet csúcsminőségű lézervágásra optimalizáltak. A legújabb MCT3 vágófej és az innovatív MAZATROL SmoothLX CNC vezérlőrendszer csak egy pár a számtalan kiemelkedő fu... (Sze. | MuszakiMagazin)
Sokat nyerhetnek az ügyvédek a túlfizetett Tesla-vezetőkön
Óránként 10 ezer dollárt kérnek azok az ügyvédek, akik beperelték a Tesla túlfizetett elnökségi tagjait. (Sze. | ITCafe)
Ne pánikoljunk be a kibertámadásoktól!
Hat egyszerű szabály, melyek betartásával biztonságosabban használhatjuk az internetet és a számítógépünket. (Sze. | Biztonsagportal)
Wigner Jenő, a fizikus, aki megteremtette a nukleáris mérnöki tudományokat
A legendásan udvarias tudós neve talán nem a legismertebb a Manhattan terv résztvevői közül, de hatalmas szerepet játszott az az első atommáglya, az első vízhűtéses, plutónium generáló reaktor létrehozásában és a tudomány számos területen hagyott hosszú időre szóló nyomot. (Sze. | Raketa)
Majdnem minden az elektroszmog-mérésről
A Nemzeti Média- és Hírközlései Hatóság (NMHH) a kiskereskedelemben kapható elektroszmog-mérőeszközök nem feltétlenül megbízhatók. (Sze. | Minuszos)
Tündérmesébe illő élet várhat A Nagy Ő választottjára
Október 9-én 21:25-kor kezdetét veszi a Bachelor A Nagy Ő legújabb évada a TV2 műsorán. A nagysikerű párkereső reality-ben ezúttal az ország 39. leggazdagabb embere, Jákob Zoltán vállalkozott arra, hogy egy tévéműsorban keresse meg szíve hölgyét. Az, hogy megtalálja-e, azon a 17 mindenre elszánt nő... (Sze. | DigitalHungary)
Ezt tudja a profi fotósok kezében az iPhone 15 Pro Max
Dübörög az almás marketing kampány, hivatásos fényképészek dicsérik az Apple új csúcskészülékét. (Sze. | Pcworld)
Megfizethető árú csúcskategóriás telefont mutatott be a Xiaomi
A Xiaomi 13T Pro 144Hz-es képfrissítésű OLED kijelzővel, 120 wattos gyorstöltéssel és 350 ezer forint alatti árcédulával igyekszik magához édesgetni azokat, akiknek nem opció, hogy félmillió forintot fizessenek ki egy olyan telefonért, amiben minden megtalálható, amit egy mai csúcskészüléktől elvárh... (Sze. | Raketa)
A Twitter a dezinformáció melegágya
A Twitteren terjed legnagyobb arányban a dezinformáció - állítja Vera Jourová, az EU értékekért és átláthatóságért felelős uniós biztosa. (Sze. | Minuszos)
Szabályozási bizonytalanságok hátráltatják a mesterséges intelligencia használatának terjedését
Hátráltatják a mesterséges intelligencia (MI) használatának terjedését a szabályozási környezet hiányosságai. (Sze. | Minuszos)
A Spotify új funkciójával többé egyetlen bulin sem fogtok összeveszni a zenén
Közösségi zenehallgatásra invitál a Spotify Jam, amiben az ingyenes felhasználók is részt vehetnek. (Kedd | Pcworld)
A Try Galaxy segítségével a magyar nem Android-felhasználók is átélhetik a hajlítható élményt
Már elérhető a Samsung Try Galaxy program frissítése, amellyel a nem androidos okostelefonok felhasználói már magyar nyelven is kipróbálhatják a One UI 5.1.1 szoftver vonzó lehetőségeit és felfedezhetik az új Galaxy Z Flip5 és Z Fold5 okostelefonok funkcióit. A Galaxy Z Fold5 sokoldalú és magával ra... (Kedd | DigitalHungary)
Itt a Sandberg legújabb 2 az 1-ben zseblámpája és powerbankje
A Sandberg bemutatta legújabb 2 az 1-ben zseblámpáját és powerbankjét, a Survivor Torch Powerbank 5000-t. (Kedd | Prim)
Csak két európai országban kell többet dolgozni egy új iPhone-ért, mint itthon
Elszomorítóan alacsonyak a hazai fizetések az iPhone 15 Pro árához képest. (Kedd | Pcworld)
Műszaki kerámia és tiszta szilikon nyomtatás a Formlabs SLA nyomtatóival
Mostanra tárgyak ezrei készülnek naponta 3D nyomtatással, amelyhez kapcsolódóan rengeteg forrást fektettek az elmúlt évek során az ezeket előállító berendezések folyamatos fejlesztésébe. Azonban ez csak az egyenlet egyik oldala, az ipari felhasználást célzó gyártók a 3D nyomtatók mellett az alapanya... (Kedd | Prim)
Javították a Magyar Telekom hitelkockázati besorolását
A Magyar Telekom (Reuters: MTEL.BU és Bloomberg: MTELEKOM HB), továbbiakban Társaság), Magyarország vezető távközlési szolgáltatója bejelenti, hogy a Scope Ratings GmbH, a hitelminősítés éves felülvizsgálata eredményeként pozitívra javította a Magyar Telekom kibocsátói hitelkockázati besorolásának k... (Kedd | Prim)
NMHH-ajánlás: Megbízható módszerek az elektroszmog csökkentésére
A Nemzeti Média- és Hírközlései Hatóságtól (NMHH) már többször igényeltek hivatalos mérést azért, mert egy megvásárolt elektroszmog-mérőeszköz a normálistól való eltérést mutatott. Azonban fontos azzal tisztában lenni, hogy az ilyen eszközök nem feltétlen megbízhatók és jellemzően nem kalibráltak. A... (Kedd | DigitalHungary)
Irán a mesterséges intelligenciát használná az iszlám vallásjogi döntésekhez
Eddig átlagosan 50 nap volt egy fatva megalkotása, olykor több év, de az MI segítségével akár már öt óra alatt elkészülhet egy törvény. (Kedd | Raketa)
Ismét fellendülőben a kalózkodás
Főként a tévéműsorok iránti kereslet hajtja az illegális letöltéseket. (Kedd | Pcworld)
Hackerek tértek be a Pizza Hutba
Az ausztráliai Pizza Hut egy súlyos adatvédelmi incidensről értesítette az ügyfeleit. (Kedd | Biztonsagportal)
Nem csak a nappaliban, hanem ipari csarnokokban is felbukkan majd az Apple Vision Pro
Közel négy hónapja mutatkozott be az Apple Vision Pro, és egyelőre nincs új hír a fejlesztés háza tájáról az akkor megismert paramétereken túl. A kiterjesztett és a virtuális valóság szemünk előtt való keverésére képes, fejen hordható eszköz szórakoztatóipari és irodai környezetben való felhasználás... (Kedd | Prim)
Pozitívra javította a Magyar Telekom kibocsátói hitelkockázati besorolásának kilátását a Scope Ratings
A vállalat erős és stabil pozícióval rendelkezik a magyarországi mobil és szélessávú piacon. (Kedd | ComputerWorld)
Az Antarktisz alatt tesztelik a mini tengeralattjárót, ami más bolygók jeges óceánjaiban is kutathat majd
A mini tengeralattjárók nagyon kicsik lesznek, mindössze 50 centiméter hosszúak és 10 centiméter átmérőjűek, hogy beférjenek a jégolvasztó űrszondába, amely lehetővé teszi, hogy bejussanak a felszín alá az idegen holdon. (Kedd | Raketa)
Podcastokat szinkronizál géppel a Spotify
A svéd szolgáltató egyelőre néhány népszerű podcastot igyekszik minél több emberhez eljuttatni. Természetesen az MI hatékony közreműködésével. (Kedd | Bitport)
iPhone 15 Pro teszt - könnyű, és beleszeretni is
Az iPhone 15 Pro az, aminek az iPhone 14 Prónak lennie kellett volna - egy tényleg számos elemében megújult csúcstelefon. (Kedd | Pcworld)
Eljött az ideje, hogy kihozd a legjobbat magadból: emeld magasabb szintre az edzésterved a HONOR Watch 4 segítségével
A HONOR ma bejelentette a HONOR Watch 4-et, a viselhető HONOR készülékek legújabb tagját. Stílusos formatervezés, precíz funkciók, egy nagy, akár 60Hz-es képfrissítésre is képes, 1,75-os színes AMOLED kijelző jellemzik amellett, hogy Bluetooth hívásokra is alkalmas. Mindehhez egy akár 14 napot is bí... (Kedd | DigitalHungary)
Kiadták az engedélyt Lengyelország első atomerőművének megépítésére
A tervek szerint 2040-ig három, összesen 9 GW kapacitású atomerőművet építenek majd az Európa vezető széntermelőjének számító országban. (Kedd | Raketa)
Nagyon ambiciózusak voltak a LEGO újrahasznosításra vonatkozó tervei, de mi lett velük?
Komoly célokat tűzött ki maga elé a vállalat 2030-ra. (Kedd | ComputerWorld)
Egyetlen nagy kijelző az LG új laptopja
Maximálisan kihasználja a flexibilis panelekben rejlő lehetőségeket az LG Gram Fold. (Kedd | Pcworld)
Levélben is klasszul tud hazudozni a Google mesterséges intelligenciája
A Bard MI-chatbot már a Google különféle alkalmazásaival együtt is használható, de ez egyelőre nem tűnik annyira nagy ötletnek. (Kedd | Bitport)
Megkapták a franciák a saját iPhone-frissítésüket
Eljuttatta a francia hírközlési hatóság részére az Apple azt a szoftverfrissítést, mellyel az iPhone 12 okostelefonok sugárzási szintje újra az egészségügyi határérték alá... (Kedd | HWSW)
A ChatGPT megtanult beszélni és látni
Legalábbis a szoftvert fejlesztő OpenAI így nyilatkozik a chatbotjuk új képességeiről. (Kedd | Raketa)
Milliárdokért vásárolja be magát az AI-versenybe az Amazon
Szintet lép az AI-versenyben az Amazon, 4 milliárd dollárt fektet be az Anthropic nevű vállalatba, amely egyre fentebb tör a szektorban. Eközben rászállhatnak a hatóságok a Cisco gigantikus felvásárlására. (Kedd | ITCafe)
Érdekes információk szivárogtak ki az iPhone 15 Pro Max kameráiról
Állítólag a cég spórolósra vette a fejlesztést. (Kedd | Pcworld)
Innovatív bioműanyag projekt megvalósulásához járul hozzá az ABB
A megújuló és fenntartható vegyipar egyik úttörőjeként számontartott Avantium új üzemet épít, mellyel a fosszilis alapanyagokat fokozatosan kiváltó bioalapú műanyagokra való átállást kívánja előmozdítani. A hollandiai Delfzijlben található létesítmény egy olyan újszerű technológiát fog alkalmazni, a... (Kedd | Prim)
No more thing - telefon nélküli bemutatót tartott a Huawei
Tegnap óriási felhajtással csaknem kétórás termékbemutatót tartott Kína legnagyobb IT-nagyvállalata, a Huawei Technologies, mely jócskán bővelkedett a teátrális és olykor kifejezetten katartikusn... (Kedd | HWSW)
A történelem leghosszabb kukássztrájkja tragédiával kezdődött és Martin Luther King halálával végződött
Miután 1968 februárjában Echol Cole és Robert Walker hulladékrakodó munkások életüket vesztették egy kukásautó szeméttömörítőjében, Memphisben hónapokon át minden nap az utcára vonultak a köztisztasági alkalmazottak, hogy emberhez méltóbb bánásmódot, valamint magasabb béreket és a szakszervezetük el... (Kedd | Raketa)
Mire a DLSS 10 megjelenik, már nem is lesznek videokártyák?
Az Nvidia egyik mérnöke szerint addigra a raszterizációs teljesen felváltja a neurális renderelés. (Kedd | Pcworld)
Algoritmussal gyártat szakmányban képeket a Getty
Az impresszív képadatbázisáról híres cég egy ideig harcolt az MI ellen, majd hirtelen keblére ölelte. (Kedd | Bitport)
"Story in Sight": inspiráció és tudás a fotográfián keresztüli önkifejezésre
A Xiaomi a nagy elismertségnek örvendő Leica Akademie Instructor szakmai közösséggel és a híres fotóriporterrel, Giuseppe Nucci-val együttműködésben indította el "Story in Sight" elnevezésű projektjét. A kezdeményezés keretében a fényképészet iránt érdeklődő egyetemisták vehetnék részt szakmai works... (Kedd | Prim)
Nagyobb portsűrűségű switchek KKV-knak
A hagyományos switchek továbbra is az üzleti hálózati infrastruktúra gerincét képezik még a vezeték nélküli hálózatok korában is. A Zyxel GS1915 switchek gazdag funkciókészletet kínálnak, beleértve a nagy teljesítményű Power of Ethernetet (PoE) és a Nebula felhőalapú kezelést. (Kedd | ComputerWorld)
Bekerült a boltokba az új iPhone 15!
Az ikonikus iPhone sorozat legfrissebb készülékei, az iPhone 15, az iPhone 15 Plus, az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max mellett az Apple Watch Series 9 és az Apple Watch Ultra 2 is a boltok polcaira kerül szeptember 22-én. Az Apple innovációinak sorában újabb mérföldkövet jelentő termékek mától... (Kedd | DigitalHungary)
Saját hangjukat kapják szinkronhangként a Spotify podcasterei
Új, pár évvel ezelőtt még teljesen sci-fi -nek tűnő eszközt ad a podcastek készítői kezébe a Spotify annak érdekében, hogy a tartalomelőállítók újabb hallgatókhoz juthassanak el. (Kedd | HWSW)
Elismerték az Epson fenntarthatósági törekvéseit
Az Epson idén harmadjára nyerte el a DataMaster Lab GREEN Award díját, amellyel tintasugaras innovációját és általános fenntarthatósági erőfeszítéseit ismerték el. Ráadásul dupla elismerést zsebelhetett be a márka, ugyanis a terméktesztek során a DataMaster ötcsillagos értékelést adott az Epson AM-C... (Kedd | Prim)
Akadálymentes ügyfélélmény: kontakt jelnyelvi tolmácsszolgáltatás a Telekomnál
2023. szeptember 24-étől a Magyar Telekom 29 üzletében és telefonos ügyfélszolgálatán jelnyelvi tolmácsszolgáltatás vehető igénybe a hallássérült ügyfelei akadálymentes kiszolgálása érdekében. (Kedd | DigitalHungary)
Lát, hall és beszél majd a ChatGPT
Olyan fontos frissítést ad ki a ChatGPT-hez az OpenAI, amely révén az Apple Siri, a Google Asszisztens és az Amazon Alexa riválisává lép elő a chatbot. (Kedd | ITCafe)
Lenovo Smart Paper - a szemem köszöni szépen, jól van
E-ink kijelzős androidos táblagép? Valami olyasmi.
(Tegnap | MobilArena)
A Samsung Galaxy S24 Ultra is kiszivárgott, itt vannak az első hiteles képek!
Az alap Galaxy S24 után az Ultra modellről is kikerült néhány jó minőségű renderelt kép, amiken remekül kivehető, hogy mi változik, illetve mi nem változik
(Tegnap | NapiDroid)
Zsákutcában az Apple Car?
Ming-Chi Kuo szerint nem lebeg látható cél az almások jármű stratégiája előtt.
(Tegnap | MobilArena)
Képeken a Samsung Galaxy S24
Az egyik ismert szivárogtató már elhintette a múlt hónapban, hogy a Galaxy S24 és az S24+ teljesen lapos kerettel érkeznek, most pedig renderelt képeket is
(Tegnap | NapiDroid)
Az iPhone 15 az igazi profi a kínzópadon
Jobban bírja a hajlítópróbát, mint a drágább és papíron szívósabb iPhone Pro.
(Tegnap | MobilArena)
Itt vannak az első jó minőségű képek a Samsung Galaxy S24-ről
Tényleg ellaposodik a széria alap és Plus modellje.
(Tegnap | MobilArena)
Google Térkép és Pay, visszatérő gomb a Fitbit Charge 6-ban
Tegnap bemutatta a Google a Fitbit Charge 6-os karkötőt. Sok nem változott, de lehet vele Google Wallet és GPay használatával fizetni, október közepén indul az értékesítés.
(Tegnap | MobilArena)
6 éves a Geekmaxi webáruház, nagy kiárusítással ünnepelnek
A Geekmaxi webáruháza immáron hatodik éve áll a vásárlók rendelkezésére, a webshop a jeles dátumot pedig mivel mással ünnepelhetné meg, mint hatalmas leára
(Tegnap | NapiDroid)
Hivatalos a Redmi Buds 5 vezeték nélküli fülhallgató
A Xiaomi a Redmi Note 13 okostelefonok mellett egy vadonatúj TWS fülhallgatót is leleplezett, ami szintén a márka égisze alatt jelenik meg. A Redmi Buds 5
(Tegnap | NapiDroid)
Túlmelegszik az iPhone 15 Pro és a Pro Max, tervezési hibára gyanakodnak
Bár szinte folyamatos a készlethiány, azért elég sok felhasználó kézhez kapta már az iPhone 15 Pro modelleket, így gyűlnek az első valós tapasztalatok a sz
(Tegnap | NapiDroid)
Videón működés közben a Galaxy S23 FE
Reklámanyagokat és egy rövid kézben felvett videót is látni az októberre várható telefonról.
(Tegnap | MobilArena)
Formailag nem lesz újdonság a OnePlus Buds 3
Az új modell megtartja a Buds Pro 2 dizájnját, mind a tok, mind a fülesek tekintetében.
(Tegnap | MobilArena)
Kiválóra értékelték az iPhone 15 Pro Max kameráit, de a Huawei mobilját így sem tudta beelőzni
Túlmelegedési problémák és tartóssággal kapcsolatos aggodalmak árnyékolják be valamennyire iPhone 15 Pro modellek megjelenését, de a kamerákra nem igazán l
(Csü. | NapiDroid)
30+1 hasznos kínai termék leárazva, Xiaomi és más kütyük
Ezen a héten is egy nagyobb adag érdekes kínai kütyüt áraztak le, vannak köztük mindenféle praktikus, hasznos cuccok olyan márkáktól, mint a Xiaomi vagy a
(Csü. | NapiDroid)
Újabb Ulefone akkuszörnyeteg érkezett
Különleges fénnyel világítja meg a tábort és mindenkivel megosztja energiáját.
(Csü. | MobilArena)
A Lenovo végre túllép a 10-es számon
Elvileg készül a Lenovo Tab M11, ami a zavaróan népes M10-es szériát váltja majd.
(Csü. | MobilArena)
Akciófigyelő: Ingyenes szállítással érkezik az akciós okos cica-wc
A Furbulous még le is hegeszti nekünk a hermetikusan elzárt gyűjtőzsákot, amikor az megtelik. A Geekbuyingon még három napig kedvezményesen szerezhető be.
(Csü. | MobilArena)
A Huawei Nova 12 modellek is 5G-s Kirin chippel jöhetnek
Nemrég egy Weibo-posztban a hamarosan debütáló Nova 12 okostelefonokról értekezett valaki, aki szemlátomást ismeri a készülékek jellemzőit. Az újdonságok k
(Csü. | NapiDroid)
Olcsó, ütésálló táblagép érkezett az Ulefone-tól
Az Armor Pad Light az IP68/69K és MIL-TSD-810H bélyegzőket is megkapta.
(Csü. | MobilArena)
Érkezik a Redmi 13C, képeken a belépő szintű modell
Nagy felbontású főkamerát és az elődtől kissé eltérő, színes dizájnt kap az egyik következő olcsó Redmi.
(Csü. | MobilArena)
Akciós áron rendelhetők az Engwe elektromos bicajok a GearBerry oldaláról
A GearBerry webáruházából most kedvezményes áron lehet rendelni az Engwe márkájú elektromos kerékpárokat, amelyek magas minőséget kínálnak megfizethető áro
(Csü. | NapiDroid)
Megjelentek a JIGOO J300 és S300 Pro atkaporszívók (bevezető akció)
A különböző ágyak, matracok, párnák, ágyneműk, ülőgarnitúrák és más kárpitozott bútorok takarítására találták ki az atkaporszívókat, amelyek segítenek megs
(Csü. | NapiDroid)
A szokottnál hamarabb érkezhet a Samsung Galaxy S24 széria
A Samsung a Galaxy S sorozatba tartozó zászlóshajóit általában az év első negyedében szokta bemutatni, ez már évtizedes hagyomány a dél-koreai gyártónál. F
(Sze. | NapiDroid)
Megújult a Facebook logója
A Facebook frissítéseket vezetett be a dizájn tekintetében, megújult a logó, a felirat betűtípusa, és a reakciók, illetve az ikonok kinézete is. Elsőre tal
(Sze. | NapiDroid)
Hivatalos a Samsung Galaxy A05 és az A05s
Minden különösebb felhajtás nélkül bejelentésre került a Samsung Galaxy A05 és a Galaxy A05s. A középkategóriás újdonságok egyebek mellett 50 megapixeles e
(Sze. | NapiDroid)
Tarolt a legdrágább iPhone a DxOMarknál
A P60 Prót azonban sem a szankciók, sem a Pro Max nem tudta trónfosztani.
(Sze. | MobilArena)
Egyenes szélekkel operál a Galaxy A15
Megjöttek az első képek a Samsung alsó-középkategóriás mobiljáról, a kerekded keretet egyenes vonalakra váltja a dél-koreai gyártó.
(Sze. | MobilArena)
Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
A Tab S9 Ultra a táblagépek svájci bicskája, ami kinyílik a zsebben az árat meglátva.
(Sze. | MobilArena)
Xiaomi 14 Pro: íme, az első képek
Egy kiegészítőgyártón keresztül szivárogtak ki renderképek a Xiaomi következő csúcskészülékéről.
(Sze. | MobilArena)
Befutott Európába a Xiaomi Watch 2 Pro okosóra és a Smart Band 8 okoskarkötő
A Xiaomi tartott Berlinben egy globális bemutatót, amelynek keretében leleplezte a Xiaomi 13T mobilokat, ám rajtuk kívül befutott még két viselhető eszköz
(Sze. | NapiDroid)
2024-ben bezár a Google Podcasts, átveszi helyét a YouTube Music
A YouTube Music lesz a Google egyetlen podcasteket biztosító alkalmazása és szolgáltatása 2024-től.
(Sze. | MobilArena)
A februárt sem várja meg a Samsung
Úgy tűnik, a Samsung a Galaxy S24-es szériát már január 18-án bemutatja.
(Sze. | MobilArena)
Hivatalos a Huawei MatePad Pro 13.2 táblagép
A Huawei tartott egy bemutatót Kínában, amelyen többek között leleplezték a MatePad Pro 13.2 táblagépet is. Ahogyan a név is sejteti, a készülék méretes me
(Sze. | NapiDroid)
Kézben a Google Pixel 8 Pro
Vietnamban nem várták meg az október 4-i startot, lefotózták a Pixel 8 Prót mindkét oldaláról.
(Sze. | MobilArena)
Kirin lapkára épül a Huawei Nova 12
Az alapmodell Kirin 830-at, a Pro változat Kirin 9000S-t kaphat.
(Sze. | MobilArena)
Nem a TSMC grillezi az iPhone 15 Prót
Túlmelegszenek a készülékek, ám a szakértő szerint nem a 3 nm-es chip gyújt az iPhone alá.
(Sze. | MobilArena)
Az Android 14 visszahozhatja a widgeteket a zárolási képernyőre
Régebben az Android rendszer lehetővé tette, hogy widgeteket tegyünk ki a mobil vagy a tablet zárolási képernyőjére, de ez a lehetőség később kikerült az o
(Sze. | NapiDroid)
Hivatalos a Xiaomi 13T és a 13T Pro
A Xiaomi bemutatta az új 13T modelleket, amelyek az európai piacon is megjelennek. A telefonok a T szériában elsőként IP68-as por- és vízállóságot kaptak,
(Kedd | NapiDroid)
Fülhallgató, óra és GaN töltő - bemutatkoztak a CMF by Nothing első termékei
A Nothing alatt működő CMF a dizájnra és a megfizethetőségre fókuszál. Illetve egyelőre Indiára.
(Kedd | MobilArena)
Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
Két évvel a Xiaomi első itthon is piacra került táblagépe után itt a folytatás, korrekt fejlődéssel és árral.
(Kedd | MobilArena)
Csúcskategóriás fotósként azonosítja magát a Xiaomi 13T
Megérkezett Európába a Xiaomi 13T és 13T Pro, mellé befutott a Band 8 és egy új óra is. Gyors bemutató és hazai árak.
(Kedd | MobilArena)
A Samsung Galaxy S23 Ultra grafikus teljesítménye jobb, mint az iPhone 15 Pro Maxé
A Samsung Galaxy S23 Ultra tagadhatatlanul az egyik legjobb idei okostelefon, ami szinte minden téren remekül teljesít, legyen szó fotózásról, számítási te
(Kedd | NapiDroid)
Bemutatkozott a Huawei Mate 60 RS Ultimate Design
Hosszú éveken át működött együtt a Huawei és a Porsche, ennek a kollaborációnak voltak a gyümölcsei a Porsche Design elnevezésű készülékek, amelyek különle
(Kedd | NapiDroid)
Akciófigyelő: Őszi e-bringás ajánlat a Gearberry-nél
Közeledik a szezon vége, a Gearberry is akciózza az Engwe és a Fafrees elektromos kerékpárokat.
(Kedd | MobilArena)
Jön a Galaxy S23 FE, a Galaxy Tab S9 FE és a Galaxy Buds FE
A Samsung több új Fan Edition modellt is leleplez hamarosan, kap ilyen megfizethető verziót a Galaxy S23, a Galaxy Tab S9, a Tab S9+, valamint a Galaxy Bud
(Kedd | NapiDroid)
Noccsos MatePad érkezett
Az óriáskijelzős MatePad Pro 13.2 is megkapta a Kirin 9000S chipet.
(Kedd | MobilArena)
Bemutatkozott az LG Gram Fold
Bár a telefonos piacról sajnos kilépett az LG, azért más szegmensekben továbbra is aktív a gyártó, amely most egy hajlítható kijelzővel ellátott laptop/tab
(Hét. | NapiDroid)
Kiszivárgott a Pixel 8 mobilok specifikációja, a Google 7 évig fogja frissíteni őket
Október 4-én fogja a Google hivatalosan és teljes egészében leleplezni a Pixel 8 és a Pixel 8 Pro mobilokat, most viszont megbízható forrásból kiszivárgott
(Hét. | NapiDroid)
Malajziában mutatkozott be a Samsung Galaxy A05 és A05s
A Samsung legszerényebb ajánlatai 6 GB rendszermemóriát és 50 megapixeles főkamerát kaptak.
(Hét. | MobilArena)
15 éves az Android
15 éve, 2008. szeptemberében mutatták be a világ első Android rendszerű okostelefonját, a T-Mobile G1-et, ami a HTC és a Google közös munkája révén születe
(Hét. | NapiDroid)
Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
Kivették a harmadik szenzort, mondván hogy elég lesz kettő is. A főkamerát felturbózták, minden más pedig kábé olyan, mint tavaly.
(Hét. | MobilArena)
Porsche Design helyett csak RS Ultimate Design
Ahogy az lenni szokott, különleges kiadásban jelent meg a Huawei Mate 60 Pro+, de ezúttal a Porsche arculata nélkül.
(Hét. | MobilArena)
Az elemzők szerint így fog alakulni a hajlítható mobilok piaca
A Trendforce piackutató cég közzétett nemrégiben egy előrejelzést, ami a hajlítható kijelzős okostelefonok piacát vizsgálja az elkövetkezendő 5 évre vonatk
(Hét. | NapiDroid)
A Realme GT 2-re érkezik az Android 14, a GT 5-re a periszkópos zoom
Éledezik a Realme, hardverben és szoftverben is hallat magáról hamarosan.
(Hét. | MobilArena)
Akciófigyelő: Jó áron a Honor Tab 8
A gyártó tavalyi táblagépe olcsóbb, mint eddig, a Tomtop ajánlata kifejezetten vonzó.
(Hét. | MobilArena)
Breaking News: tropára ment a hatszázezres iPhone 15 Pro Max
Apple vs. Zack Nelson: a titánok harcában az iPhone húzta a rövidebbet. Itt az újabb iPhone gate.
(Hét. | MobilArena)
Minden új Samsung cucc, FEketén-FEhéren
Egy képen az S23 FE, a Tab S9 FE és a Galaxy Buds FE.
(Hét. | MobilArena)
Pixel Pro: megint Európa húzza a rövidebbet
Nagyon drágán indít az új Google csúcsmobil, bár nem kell attól tartani, hogy itthon elérhető lesz.
(Hét. | MobilArena)
(Xiaomi) Wanbo T6 MAX projektor akcióban a Tomtop oldalán
Új, nemzetközi (európai) verzióban is megjelent a Xiaomi ökoszisztémába tartozó Wanbo T6 MAX okosprojektor, amely kompakt, hordozható kivitelt, natív 1920
(Hét. | NapiDroid)
Tesztelték a Redmi K70 Pro prototípusát
Nemrég befutottak a Redmi Note 13 okostelefonok, de a kínai vállalat műhelyében sosem áll meg a munka, a márka rajtuk kívül még további mobilokkal készül,
(Vas. | NapiDroid)
Ennyi volt, leállnak a Gran Turismo Sport szerverei
Rövidesen búcsút inthetünk a PlayStation 4-exkluzív versenyjáték online funkcióinak, és egyes tartalmakat sem lehet többé megvásárolni.
(Tegnap | Gamestar)
Minden pénzt elvert az Epic Games, ami a Fortnite-ból és az Unreal Engine-ből befolyt, és ennek az alkalmazottak fizetik meg az árát
Tim Sweeney elismerte, hogy túlköltekeztek, egy ideje már nem képesek fedezni a cég bevételei a kiadásokat, ezért tömeges leépítésre kerül sor.
(Tegnap | Gamestar)
A Counter-Strike 2 egy komoly buggal indít, ami megkeserítheti sokak játékélményét
Imádkozzatok azért, hogy senki ne lépjen ki a meccseitekből, különben ott fogtok ragadni, végigszenvedve az egész sorozatot.
(Tegnap | Gamestar)
A Diablo IV egyik legkeményebb kazamatáját fogja speedrunnolni Elon Musk
És ha minden igaz akkor az egészet élőben közvetíti majd.
(Tegnap | Gamestar)
Nézd meg premier előtt Az ördögűző: A hívőt!
Október 12-én kerül a hazai mozikba a Blumhouse legújabb horrorja, amit néhányan már premier előtt megtekinthetnek.
(Tegnap | Gamestar)
A Ubisoft elindította az őszi vásárát, rengeteg játékát leakciózta
Ha kihagytátok a legutóbbi Far Cryt, Ghost Recont vagy a The Division 2-t, akkor most érdemes lecsapnotok rájuk.
(Tegnap | Gamestar)
Megdöbbentő, de a Fűrész X jobb értékeléseket kap, mint az első rész
Mindenki legnagyobb meglepetésére a már 10 filmet számláló széria még nem fáradt el. Sőt, úgy tűnik, hogy most éli fénykorát.
(Tegnap | Gamestar)
Jövőre csúszik a Cities: Skylines II megjelenése, de nem minden platformon
A Colossal Ordernek kompromisszumot kellett kötnie a minőség érdekében.
(Tegnap | Gamestar)
Fate/Samurai Remnant - Befutott a launch trailer
A Fate franchise-ból készült legújabb játék hivatalosan a mai naptól érhető el.
(Tegnap | Gamepod)
Henry Sugar csodálatos története - Kritika
Vizuális novella Wes Andersontól.
(Tegnap | Gamestar)
Hát már sosem lesz vége? Ismét támadják az Activision Blizzard felvásárlását
Miután a brit CMA beadta a derekát, az amerikai FTC jelezte, hogy még nincs vége.
(Tegnap | Gamestar)
Jujutsu Kaisen Cursed Clash - Középpontban a karakterek
A készítők továbbra sem árulták még el a pontos megjelenési dátumot.
(Tegnap | Gamepod)
Ezek a nagy sztárok gyerekszínészként kezdték, emlékszel még az első szerepükre?
Nem tegnap volt, de ezek az A-listás hollywoodi filmcsillagok bizony kisgyerekként kezdték a színészkedést.
(Tegnap | Gamestar)
Visszavonul Jim Ryan a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója
Közel harminc év után döntött úgy a szakember, hogy ideje továbblépnie.
(Tegnap | Gamepod)
Elérhető lett Nintendo Switch-re a Gothic Classic
Mostantól a hibrid konzolon is játszható az ismert franchise első felvonásának új kiadása.
(Tegnap | Gamepod)
Újabb játékmenet trailert a Lords of the Fallen
A megjelenés lassan már a küszöbön van, alig két hét múlva kapjuk meg a teljes kiadást.
(Tegnap | Gamepod)
Taylor Swift koncertfilmje a magyar mozikban is debütál
Azonban az énekesnő hazai rajongóinak kicsit többet kell várni a bemutatóra.
(Tegnap | Gamestar)
Egyre valószínűbb, hogy törölték a Star Wars: Knights Of the Old Republic remake-et
A Sony titokban nekilátott eltüntetni a legendás Star Wars: KotOR felújított változatának nyomait.
(Tegnap | Gamestar)
Cities: Skylines II - A konzolos verziók jövő év tavaszára csúsznak
A PC-s kiadás a terveknek megfelelően október végén debütál.
(Tegnap | Gamepod)
Amíg aludtál, megjelent egy ingyenes The Elder Scrolls játék
Ha már unod a Fallout Sheltert, és környezetváltozásra vágysz, a The Elder Scrolls: Castles lehet a megoldás.
(Tegnap | Gamestar)
Akciófigyelő: Ingyenes az Epic Store-ban a Soulstice
Extraként a Model Builder című programot is bezsebelhetjük.
(Tegnap | Gamepod)
Kiderült, mennyit kell fizetni a Resident Evil 4 remake iPhone-os változatáért
Nem lesz olcsó mulatság, ha a zsebünkben akarjuk hordozni Leon kalandjait.
(Tegnap | Gamestar)
A Mortal Kombat 1-ben tényleg előnye van a bal oldalon kezdő játékosnak
Általában alaptalan hiszti, hogy valaki azért kapott ki, mert rossz oldalon kezdett, de a Mortal Kombat 1 esetében ez tényleg valós probléma.
(Tegnap | Gamestar)
PlayStation 5-ös oldallapot dedikáltattak Phil Spencerrel, az Xbox fejesével
A zöldek főnöke is elmosolyodott a szituációban, de tette, amit jónak látott.
(Tegnap | Gamestar)
Számos Hearthstone-fejlesztőt bocsátott el az Activision-Blizzard átszervezésre hivatkozva
A kiadó szerint ennek következtében bizonyos szerepkörök feleslegessé váltak.
(Csü. | Gamestar)
Tényleg kirúgták a Hófehérke remake főszereplőjét?
Arról kezdtek terjedni pletykák, hogy a Disney kirúgta Rachel Zeglert, az élőszereplős Hófehérke címszereplőjét.
(Csü. | Gamestar)
Bam Margera már egy hónapja tiszta, újra deszkázik, mint fénykorában
Bam Margera karrierje meglehetősen ingoványos volt, de sokéves szenvedés után most úgy tűnik, hogy lassan rendbe rakja az életét.
(Csü. | Gamestar)
20 ezer forintot spórolhatsz, ha lecsapsz az Epic Games Store ingyen játékaira
Most nem az olcsóbb játékok kosarából válogatott az Epic Games.
(Csü. | Gamestar)
Évadkritika: Alapítvány 2. évad
Kicsit Star Wars, kicsit Warhammer 40K, de a miénk!
(Csü. | Gamestar)
Egyórás videóval ünnepli Zsozeatya, hogy 10 éves lett a csatornája
A nemes alkalom előtt egy közel egyórás visszatekintő videóval tiszteleg.
(Csü. | Gamestar)
Elkaszálták a még meg sem jelent Hyenas című játékot
Átszervezések áldozata lett a Creative Assembly berkeiben készült alkotás.
(Csü. | Gamepod)
Nézzük meg együtt, milyen lett a Cyberpunk 2077: Phantom Liberty!
Ma a Cyberpunk 2077: Phantom Libertyt fogjuk kipróbálni élő adásban.
(Csü. | Gamestar)
Előzetes élménybeszámolókon az Alan Wake II
A folytatás premierjére kevesebb mint egy hónapot kell már csak várnunk.
(Csü. | Gamepod)
Elhunyt Michael Gambon, a Harry Potter filmek második Dumbledore-ja
A színész, aki 64 éves korától játszotta legismertebb szerepét, 82 éves korában halt meg.
(Csü. | Gamestar)
Visszatekintő: Ronin
Férfias játékok.
(Csü. | Gamestar)
Nem akárki veszi át a World of Warcraft irányítását
Alig 10 hónappal azután, hogy Chris Metzen tanácsadóként visszatért a Blizzardhoz, máris a kezébe adták az egész kócerájt.
(Csü. | Gamestar)
Netflix-re jön a Devil May Cry anime sorozat
Megjelenési dátumot egyelőre sajnos nem kaptunk, a teaser traileren már láthatjuk Dante új kinézetét.
(Csü. | Gamepod)
Váratlanul kukázta a Sega a Total War fejlesztőinek FPS-ét, de nem csak a Hyenas munkálatai szakadtak félbe
A pénzügyi nehézségekkel küzdő kiadónak fájdalmas döntéseket kellett meghoznia.
(Csü. | Gamestar)
Befutott a Tomb Raider animációs sorozat első előzetese
A Netflix-re érkező széria valamikor jövőre érkezik, pontosabb részleteket egyelőre nem kaptunk.
(Csü. | Gamepod)
Baljós előzetest és premierdátumot kapott a True Detective új évada
"Néha nem érzed azt, hogy csak úgy eltűnnél?"
(Csü. | Gamestar)
Ezért dobott mentőövet a Ubisoft az Activision Blizzard felvásárlásával küszködő Microsoftnak
Yves Guillemot elmagyarázta, hogy miért veszik meg a Call of Duty és a többi játék streamingjogait.
(Csü. | Gamestar)
Assassin's Creed: Mirage - Íme a launch trailer
A franchise következő felvonására alig egy hetet kell csak várnunk.
(Csü. | Gamepod)
Radikálisan különbözhet a korábbi részektől a Far Cry 7
Izgalmas részletek szivárogtak ki a Far Cry széria következő felvonásáról, amelyek közül még csak nem is a motorcsere a legérdekesebb.
(Csü. | Gamestar)
Stílusos trailert kapott a Kingsman-filmek rendezőjének újdonsága, az Argylle
A kémfilm igazi sztárparádét ígér, hiszen szerepel benne többek között Henry Cavill, Samuel L. Jackson, John Cena és Dua Lipa is.
(Csü. | Gamestar)
Demót kap a The Lamplighters League
A mai nap folyamán érkezik a próbaverzió, így bárki kipróbálhatja a játékot a megjelenés előtt.
(Csü. | Gamepod)
Tomb Raider, Devil May Cry és Castlevania sorozatok is jönnek a Netflixre, itt vannak az első trailerek
Játékadaptációkból és más animációs produkciókból adott ízelítőt a Netflix DROP 01 eseménye.
(Csü. | Gamestar)
Premier előzetest kapott a Counter-Strike 2
A játék mostantól mindenki számára elérhető teljesen ingyenes formában.
(Csü. | Gamepod)
Amouranth egyik műsorötlete annyira meredek volt, hogy a stábja megtiltotta neki, hogy megcsinálja
Pedig azt hihetnénk, hogy nincs olyan koncepció, amire nemet mondanának a streamer kollégái.
(Csü. | Gamestar)
Így reagált Phil Spencer a PlayStation-vezér Jim Ryan távozására
A Microsoft Gaming első embere sem hagyta szó nélkül, hogy Sony Interactive Entertainment feje bejelentette visszavonulását.
(Csü. | Gamestar)
Hatalmas nézői és kritikai siker lett a The Walking Dead Darylre fókuszáló spin-offja
A Rotten Tomatoes oldalán jelenleg felülmúlja a zombis univerzum összes többi tagját.
(Csü. | Gamestar)
A Lies of P új frissítése miatt könnyebb lesz legyűrni egyes bossokat és szörnyeket
A Neowiz csiszolt a játék egyensúlyán, kicsit gyorsabban haladhatunk majd.
(Csü. | Gamestar)
BREAKING: Lemondott Jim Ryan, a PlayStation vezetője
30 év után visszavonul a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója.
(Csü. | Gamestar)
Eljött a pillanat: megjelent a Counter-Strike 2, és vége a CS:GO-nak
Sokáig váratott minket a Valve, de végül még európai idő szerint is szerdán adta ki a Counter-Strike 2-t, a CS:GO utódját.
(Sze. | Gamestar)
A Rick és Morty egyik alkotója reagált a másik készítőt érintő vádakra
Dan Harmon nyilatkozott a Justin Roiland ügyéről.
(Sze. | Gamestar)
Nincs, aki megmentsen - Kritika
Földiekkel játszó égi tünemények.
(Sze. | Gamestar)
Így lehet a Ghostwire: Tokyo és további 6 játék ingyen a tiéd októberben
Emellett olyan játékokhoz zsebelhetsz be lootot, mint a Fall Guys és a Diablo 4.
(Sze. | Gamestar)
Napi büntetés: szoktunk kapni furcsa leveleket, de ezt nehéz felülmúlni
Ha médiában dolgozik az ember, összefut néha igen érdekes megkeresésekkel. Ez a mai egy ilyen gyöngyszem.
(Sze. | Gamestar)
PC-re is megjelenik a Horizon Forbidden West: Complete Edition
A csomag magában foglalja a Burning Shores kiegészítőt is.
(Sze. | Gamestar)
Tényleg a Legendákból emelték át az Ahsoka tévésorozat új, pusztakezes jedi-harcmodorát?
Ez valóban a Teräs Käsi vagy valami egészen más?
(Sze. | Gamestar)
Ilyen szinkronhangokkal jön Scorsese új filmje, a Megfojtott virágok
Leonardo DiCaprio a szokásos hangját kapta, Robert De Niro viszont nem.
(Sze. | Gamestar)
Balatoni András: Az év végére 7-8 százalék közé lassul az infláció
Év végére 7-8 százalék közé süllyed a fogyasztóiár-index, és a dezinflációs hatás 2024-ben is kitart majd, de az infláció csak 2025-ben tér vissza a jegybanki toleranciasávba - mondta
(Tegnap | Biztositomagazin)
Fontos terveket árult el a kormány a szélerőművekről
Már az ötödik javaslatot terjesztette elő a magyar kormány az Európai Bizottságnak a szélerőművek építésének szabályozásáról, és az őszre várható megállapodás után elsősorban a nyugat-magyarországi területeken tervezi engedélyezni az új kapacitások kiépítését, növelve egyúttal a magyar tulajdonosok arányát is többek között ezeket jelezte a Planet Budapest 2023 Expo és Élményprogramon pénteken Czepek Gábor, az Energiaügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára.
(Tegnap | Portfolio)
A magyar jegybank zöld tevékenysége a régióban is kimagasló
A Magyar Nemzeti Bank a jegybankok között elsőként kezdett foglalkozni a fenntarthatósági kérdésekkel, és zöld tevékenysége a régióban is kimagasló - hangsúlyozta Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénzügyi szervezetek felügyeletéért és
(Tegnap | Biztositomagazin)
Helyenként szeles időjárás várható szombat éjfélig
Hajnaltól nyugatról kelet felé haladva egy keskeny, szakadozott felhősáv vonul át felettünk, melyből legfeljebb elvétve lehet kisebb záporeső. Este keleten még előfordulhatnak felhősebb területek, majd ott is csökken a felhőzet. A déli, délnyugati szél csak északnyugaton élénkülhet meg kissé, mely éjszakától északnyugatira fordul. Szombaton fokozatosan északnyugatira fordul a szél, és szerte a Dunántúlon, majd délutántól
(Tegnap | Biztositomagazin)
Koszovói szerb politikus szervezte meg a múlt a vasárnapi támadást
A koszovói rendőrség egy drónnal készített felvételt is közzétett, amelyen a bajskei kolostor udvarán pihenő fegyveresek láthatók. Néhány napja közölték, hogy az egyik férfi Milan Radoicic, a Szerb Lista nevű kisebbségi szerb párt alelnöke.
(Tegnap | Vg)
Az élet építőkövére bukkantak a Jupiter Europa holdján
A James Webb űrteleszkóp szén-dioxid-mezőket fedezett fel a Jupiter Europa holdján. A kutatók azt feltételezik, az égitest belső óceánjaiból kerülhetett a felszínre.
(Tegnap | Hvg)
Dr. Martin Dénes: Ideje, hogy társadalmi párbeszéd induljon a méltóságos halál fogalmáról
Ideje, hogy társadalmi párbeszéd induljon az eutanáziáról és a méltóságos halál fogalmáról erről beszélt az RTL Híradónak nyilatkozó intenzíves orvos Karsai Dániel alkotmányjogász esete kapcsán.
(Tegnap | PénzCentrum)
Máris megjött a távhődíjak lefelezését előíró rendelet
A péntek reggeli energiaügyi minisztériumi közleménnyel összhangban a péntek este megjelent rendelettel tényleg lefelezte a kormány az október 1-től induló gázévben a távhőtermeléshez szükséges gázárakat. Ez tehát azt jelenti, hogy a korábban jelzett harmadával csökkentés helyett felezést hajtott végre a távhőtermeléshez szükséges gázértékesítés terén a kormány.
(Tegnap | Portfolio)
Kezd beütni a baj, két dolog is recessziót jelezhet előre Amerikában
A kamatfizetések mellett az emelkedő olajárak is felemésztik az amerikaiak jövedelmét, márpedig ez általában előre jelzi a recessziót írja egy friss adatsorra hivatkozva a Bloomberg.
(Tegnap | Portfolio)
Koszovói szerb politikus szervezte meg a múlt a vasárnapi támadást
A koszovói rendőrség egy drónnal készített felvételt is közzétett, amelyen a bajskei kolostor udvarán pihenő fegyveresek láthatók. Néhány napja közölték, hogy az egyik férfi Milan Radoicic, a Szerb Lista nevű kisebbségi szerb párt alelnöke.
(Tegnap | Vg)
Hitelei miatt jelentett csődöt Európa egyik legnagyobb utazásszervező cége, a Vacansoleil
Az 1969-ben alapított cég 22 országban 600 kempingjében biztosított szállást, a szolgáltatásait évente 500 ezer ember vette igénybe.
(Tegnap | Vg)
A Fehér ház is aggódik amiatt, ami Koszovóban történik
Az Egyesült Államok figyelemmel kíséri a szerb katonáknak a koszovói határon történő, feszültséget keltő felvonultatását - közölte pénteken a Fehér Ház.
(Tegnap | Portfolio)
Hitelei miatt jelentett csődöt Európa egyik legnagyobb utazásszervező cége, a Vacansoleil
Az 1969-ben alapított cég 22 országban 600 kempingjében biztosított szállást, a szolgáltatásait évente 500 ezer ember vette igénybe.
(Tegnap | Vg)
Változtak az önálló bírósági végrehajtók kötelező továbbképzésének szabályai
Az érintettek számára a következő kétéves időszak október elsején indul. Ennek részletei már elérhetők a Magyar Közlönyben.
(Tegnap | Vg)
Műholdfelvételek szerint gyorsan erősödött szeptemberben a kínai gazdaság
Viszonylag magas a forgalom a bevásárlóközpontokban, és pörög a cementgyártás, ami pozitív jel a gazdasági növekedés szempontjából.
(Tegnap | Vg)
Rövidesen elkezdődik a BYD autóinak magyarországi forgalmazása
A kínai járműgyártó kiválasztotta első két hazai partnerét. A Wallis Motor és a Duna Autó szalonjában vásárolhatjuk meg elektromos autókat.
(Tegnap | Vg)
Rövidesen elkezdődik a BYD autóinak magyarországi forgalmazása
A kínai járműgyártó kiválasztotta első két hazai partnerét. A Wallis Motor és a Duna Autó szalonjában vásárolhatjuk meg elektromos autókat.
(Tegnap | Vg)
Változtak az önálló bírósági végrehajtók kötelező továbbképzésének szabályai
Az érintettek számára a következő kétéves időszak október elsején indul. Ennek részletei már elérhetők a Magyar Közlönyben.
(Tegnap | Vg)
Műholdfelvételek szerint gyorsan erősödött szeptemberben a kínai gazdaság
Viszonylag magas a forgalom a bevásárlóközpontokban, és pörög a cementgyártás, ami pozitív jel a gazdasági növekedés szempontjából.
(Tegnap | Vg)
Fizetnek a tankerületek a szülőknek, ha inkább ők viszik iskolába a gyereket
Amerika-szerte általános hiány van iskolabuszsofőrből. Philadelphiában például annyira kevés az iskolabuszvezető, hogy a tankerület fizet a családoknak, ha nem veszik igénybe a gyerekszállítási szolgáltatást. Hasonló módszert alkalmaznak az óvodások körében Kentucky államban.
(Tegnap | Vg)
Váratlan fejlemény: letartóztattak egy férfit Tupac meggyilkolásának ügyében
A legendás rappert 26 évvel ezelőtt gyilkolták meg. A merénylet körül több nyitott kérdés is van.
(Tegnap | Vg)
Fizetnek a tankerületek a szülőknek, ha inkább ők viszik iskolába a gyereket
Amerika-szerte általános hiány van iskolabuszsofőrből. Philadelphiában például annyira kevés az iskolabuszvezető, hogy a tankerület fizet a családoknak, ha nem veszik igénybe a gyerekszállítási szolgáltatást. Hasonló módszert alkalmaznak az óvodások körében Kentucky államban.
(Tegnap | Vg)
Váratlan fejlemény: letartóztattak egy férfit Tupac meggyilkolásának ügyében
A legendás rappert 26 évvel ezelőtt gyilkolták meg. A merénylet körül több nyitott kérdés is van.
(Tegnap | Vg)
Nem kapott haladékot az Uber és a DoorDash, többet kell fizetniük a futároknak
A New York városa ellen folyó perüket még megnyerhetik az ételszállító cégek, a szigorú bíró csak a minimálbér törvény alkalmazásának felfüggesztésére irányuló kérelmüket utasította el.
(Tegnap | Vg)
Már nincs akkora jelentőségük a hitelminősítőknek mégis mindenki rájuk figyel
Bár ma már nincs akkora jelentőségük a hitelminősítőknek, azért számít a véleményük: Magyarország adósbesorolása mind a három nagy hitelminősítőnél a befektetésre ajánlott kategóriában van.
(Tegnap | Vg)
Nem ért el áttörést az AbbVie, de ígéretes a vérrákterápiája
Bár az eredmények statisztikailag nem szignifikánsak, mégis tárgyalnak a továbblépésről az amerikai egészségügyi hatósággal.
(Tegnap | Vg)
Nem kapott haladékot az Uber és a DoorDash, többet kell fizetniük a futároknak
A New York városa ellen folyó perüket még megnyerhetik az ételszállító cégek, a szigorú bíró csak a minimálbér törvény alkalmazásának felfüggesztésére irányuló kérelmüket utasította el.
(Tegnap | Vg)
Rendkívüli állapotot hirdettek New Yorkban
Rendkívüli állapotot hirdettek New Yorkban és két másik környező területen, miután a rendkívüli esőzések kiterjedt áradásokat okoztak az északkeleti régióban számol be a hírről a Sky News.
(Tegnap | Portfolio)
Nem ért el áttörést az AbbVie, de ígéretes a vérrákterápiája
Bár az eredmények statisztikailag nem szignifikánsak, mégis tárgyalnak a továbblépésről az amerikai egészségügyi hatósággal.
(Tegnap | Vg)
Ez az igazán sokkoló Magyarországra nézve: a gazdagoknál alig van infláció
Szeptemberben a vártnál jobban mérséklődött az éves infláció az euróövezetben - közölte nem végleges adatként az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat pénteken.
(Tegnap | PénzCentrum)
Nincs még itt az amerikai hozamemelkedés vége, mivel az infláció a nyakunkon maradhat
Legalább 5 százalékig emelkedhet az amerikai tízéves kötvényhozam, mivel a geopolitika és a beszállítói láncok átalakulása a tartós infláció felé mutat mondta egy berlini konferencián Larry Fink a Bloomberg tudósítása szerint. A BlackRock vezére viccesen megjegyezte, hogy 70 évesen még túl fiatal ahhoz, hogy jövőre elinduljon az elnökválasztáson.
(Tegnap | Portfolio)
Legtöbben a képességeinknek alig 40 százalékát használjuk ki. Mi lenne, ha változtatnánk ezen?
Képzelőerő, akaraterő és lelkierő is kell ahhoz, hogy az ember változást érjen el a saját életében. Hogy ezeket miből lehet meríteni, az már nem ilyen egyértelmű. Olyan könyveket gyűjtöttünk össze, amelyek segítenek ezeknek a forrásoknak a megtalálásában, legyen szó újrakezdésről, vagy egyáltalán valaminek az elkezdéséről.
(Tegnap | Hvg)
Közel ezer milliárd forint veszteséget halmozott fel a jegybank 2023 első félévében
Az MNB 1961 milliárd forint és 2386 milliárd forint közé várja idei veszteségét, ami a GDP 2,5-3 százaléka. A Pénzügyminisztérium inkább módosítana a jegybanktörvényen, csak ne kelljen fizetni.
(Tegnap | Hvg)
Már nincs akkora jelentőségük a hitelminősítőknek mégis mindenki rájuk figyel
Bár ma már nincs akkora jelentőségük a hitelminősítőknek, azért számít a véleményük: Magyarország adósbesorolása mind a három nagy hitelminősítőnél a befektetésre ajánlott kategóriában van.
(Tegnap | Vg)
Az Egyesült Államok médiamanipulációval vádolja Kínát
A világ két legnagyobb gazdasága egy sor kérdésben vitázik, most az amerikai külügyminisztérium ment neki Kínának.
(Tegnap | Vg)
Választás és válaszút előtt Szlovákia
A hétvégi szlovákiai előrehozott választás tétje, hogy vagy újra Robert Fico kerül hatalomra, ami a szükséges gazdasági reformok újbóli elodázását is jelenti, vagy a liberális Progresszív Szlovákia vezetésével sikerül megállítani a Nyugat-ellenes erőket. A magyar pártoknak gyakorlatilag nincs esélyük bejutni a pozsonyi törvényhozásba.
(Tegnap | Vg)
Választás és válaszút előtt Szlovákia
A hétvégi szlovákiai előrehozott választás tétje, hogy vagy újra Robert Fico kerül hatalomra, ami a szükséges gazdasági reformok újbóli elodázását is jelenti, vagy a liberális Progresszív Szlovákia vezetésével sikerül megállítani a Nyugat-ellenes erőket. A magyar pártoknak gyakorlatilag nincs esélyük bejutni a pozsonyi törvényhozásba.
(Tegnap | Vg)
Megbukott az újabb javaslat, egyre közelebb a káosz Amerikában
A kongresszus republikánus képviselői elutasították saját pártjuk átmeneti javaslatát, így lassan elkerülhetetlenné válik az amerikai kormányzat leállása írja a CNBC. A képviselőháznak már két napja sincs megállapodni, hogy elkerüljék a felfordulást.
(Tegnap | Portfolio)
Képernyő nélküli eszközön ötletelhet Jony Ive, a mesterséges intelligencia irányíthatja majd
A Financial Times értesülése szerint Sam Altman, Jony Ive és Masayoshi Son is elkötelezett abban, hogy egy forradalmian új készülékkel álljanak elő.
(Tegnap | Hvg)
Újabb hazai bank csatlakozik a magyar gigabankhoz: így érinti az ügyfeleket, ezt kell tudniuk
Lezárult a Duna Takarék Bank Zrt. 98,46 százalékos közvetlen részesedésének megvásárlása. A győri központú pénzintézet ezentúl az MBH Bank Nyrt. 98,46 százalékos közvetlen tulajdonát képezi tette közzé az MBH Bank Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján. Az ügylet a Magyar Nemzeti Bank szeptember 15-i engedélye alapján, a mai napon sikeresen megvalósult.
(Tegnap | PénzCentrum)
Az Egyesült Államok médiamanipulációval vádolja Kínát
A világ két legnagyobb gazdasága egy sor kérdésben vitázik, most az amerikai külügyminisztérium ment neki Kínának.
(Tegnap | Vg)
Több hetet is csúszhat a Dunaferr eladása
A tulajdonosi jogok átadására csak az uniós fúzió kontroll eljárásának befejezését követően kerülhet sor.
(Tegnap | Hvg)
A várakozások alatt teljesített a Fed kedvenc inflációs mutatója
Az index emelkedését elsősorban a magas energiaárak hajtották.
(Tegnap | Vg)
A befektetők és a Fed tisztánlátását megzavarhatja a kormányzati leállás miatt hiányossá váló adatközlés
Ha nem fogadja el hamarosan a jövő évi költségvetést az amerikai törvényhozás, október 1-jétől leáll a kormányzat, vele együtt pedig a kulcsfontosságú adatközlések is csúszhatnak: elhomályosítva ezzel a befektetők és a Fed tisztánlátását.
(Tegnap | Vg)
27 évvel 2Pac halála után letartóztattak valakit, akinek köze lehet a gyilkossághoz
A legendás rapperre Las Vegas-ban, egy piros lámpánál lőttek rá egy fehér Cadillacből 1996 szeptemberében.
(Tegnap | Hvg)
A befektetők és a Fed tisztánlátását megzavarhatja a kormányzati leállás miatt hiányossá váló adatközlés
Ha nem fogadja el hamarosan a jövő évi költségvetést az amerikai törvényhozás, október 1-jétől leáll a kormányzat, vele együtt pedig a kulcsfontosságú adatközlések is csúszhatnak: elhomályosítva ezzel a befektetők és a Fed tisztánlátását.
(Tegnap | Vg)
Fű alatt vizsgálja az AI chipeket az Európai Unió Ez nagyon fájhat az Nvidiának
Az Európai Unió vizsgálja a mesterséges intelligencia chipekkel kapcsolatos állítólagos versenyellenes visszaéléseket. A lépés különösen fájdalmas lehet a piac legnagyobb szereplőjének, az Nvidiának számol be a hírről a Bloomberg.
(Tegnap | Portfolio)
Romlott az amerikai fogyasztást megbecsülő hangulatindex
A Michigan Egyetem hangulatindexe a Conference Board gazdaságkutató intézet fogyasztói bizalmi indexe mellett a legfontosabb mérőszám ahhoz, hogy megbecsüljék, hogyan alakul a fogyasztás, amely az amerikai GDP mintegy 70 százalékát adja.
(Tegnap | Vg)
A várakozások alatt teljesített a Fed kedvenc inflációs mutatója
Az index emelkedését elsősorban a magas energiaárak hajtották.
(Tegnap | Vg)
Romlott az amerikai fogyasztást megbecsülő hangulatindex
A Michigan Egyetem hangulatindexe a Conference Board gazdaságkutató intézet fogyasztói bizalmi indexe mellett a legfontosabb mérőszám ahhoz, hogy megbecsüljék, hogyan alakul a fogyasztás, amely az amerikai GDP mintegy 70 százalékát adja.
(Tegnap | Vg)
Kiszámolták: a nyugdíjasok felének csak néhány ezer forintot jelent a novemberi emelés
A nyugdíjasok felének kevesebb mint havi 5740 forintot jelent a csütörtökön bejelentett kiegészítő emelés.
(Tegnap | PénzCentrum)
Videóra vették a legújabb magyar katonai repülőgép-óriást már a honvédségi felségjelzést is felfestették rá
Egyre előrehaladottabb készültségi szintet ér el az első KC390-es óriásgép, amely a Magyar Honvédség kötelékében szolgál majd. A több tízmillió dolláros repülőgépről most egy rövid videó is kikerült az internetre, ebből pedig pontosan látszik, hogyan halad az építése.
(Tegnap | Vg)
Annyi eső zúdult New Yorkra, hogy térdig érő víz hömpölyög az utcákon videók
A városra rövid idő alatt több mint 15 centiméter eső esett.
(Tegnap | Hvg)
Tízszerezett profitsoron az Opus
Az Opus csoport konszolidált szinten az év első hat hónapjában a bázisidőszakhoz képest 59 százalékkal magasabb működési bevételt ért el.
(Tegnap | Vg)
Meghalt egy kilencvenéves demokrata szenátor
Dianne Feinstein halálával a száztagú szenátusban ideiglenesen egyre csökkent a demokraták többsége, megüresedett szenátusi helyére 2024 novemberében választanak új szenátort Kaliforniában. Addig Gavin Newsom kaliforniai kormányzó jelölhet átmeneti időre tagot a helyére.
(Tegnap | Vg)
Bevételét és nyereségét is növelte a Pick Szeged
Az exportértékesítés 9,17 milliárd forintról 10,42 milliárd forintra nőtt, a belföldi értékesítés pedig 1,7 milliárd forinttal, 28,41 milliárd forintra emelkedett.
(Tegnap | Vg)
Összeverekedett a Kenderes csatára és a csapat ezermestere, pedig barátok voltak, de azóta már megbeszélték
Lólénál a 60. perc környékén szakadt el a cérna, pedig korábban jóban voltak az ezermesterrel.
(Tegnap | Hvg)
Megfejthették a Szaturnusz gyűrűinek titkát
A Cassini űrszonda által 2004 és 2017 között rögzített adatokat felhasználva olyan forgatókönyveket állítottak fel amerikai és brit tudósok, amelyek magyarázatot adhatnak arra, miként alakultak ki a Szaturnusz jellegzetes gyűrűi.
(Tegnap | Hvg)
Tízszerezett profitsoron az Opus
Az Opus csoport konszolidált szinten az év első hat hónapjában a bázisidőszakhoz képest 59 százalékkal magasabb működési bevételt ért el.
(Tegnap | Vg)
Meghalt egy kilencvenéves demokrata szenátor
Dianne Feinstein halálával a száztagú szenátusban ideiglenesen egyre csökkent a demokraták többsége, megüresedett szenátusi helyére 2024 novemberében választanak új szenátort Kaliforniában. Addig Gavin Newsom kaliforniai kormányzó jelölhet átmeneti időre tagot a helyére.
(Tegnap | Vg)
Vietnám Magyarországgal egyeztet vendégmunkások exportálásáról
Nem csak Magyarországon, hanem a küldő országokban is napirenden van az idei érkező vendégmunkások kérdése.
(Tegnap | G7)
Bevételét és nyereségét is növelte a Pick Szeged
Az exportértékesítés 9,17 milliárd forintról 10,42 milliárd forintra nőtt, a belföldi értékesítés pedig 1,7 milliárd forinttal, 28,41 milliárd forintra emelkedett.
(Tegnap | Vg)
Lánya reagált a Póka Egont ért vádakra
Az ismert zenész túlkapásairól a napokban jelentek meg hírek a hazai sajtóban. A két éve elhunyt Póka Egonról lánya mesélt.
(Tegnap | Vg)
Újabb amerikai gyárakra terjesztik ki az autóipari sztrájkot
A három nagy autógyárnál szeptember közepe óta sztrájkol az összesen csaknem százötvenezer munkavállalót tömörítő szakszervezet mostanra mintegy huszonötezer tagja.
(Tegnap | Vg)
Kétmilliárd eurós kötvényprogram indul a Molnál
A Mol és leányvállalata a Mol Group Finance Zrt. kötvényprogramot indít, melynek keretösszege kétmilliárd euró közölte a társaság a BÉT honlapján pénteken.
(Tegnap | Portfolio)
Meglepő adatok derültek ki a koronavírus ellen használt gyógyszerekről
Egy új tanulmány szerint minden 20. Covid-beteg olyan megkérdőjelezhető gyógyszereket alkalmazott, amelyeket a koronavírus-járvány idején dezinformációkat terjesztő csoportok hangoztattak írja a Bloomberg.
(Tegnap | Portfolio)
Milyen hatással lehet a magyar szabályozásra Karsai Dániel, méltóságos halálért indított strasbourgi pere?
Bármilyen ítéletet is hoz a strasbourgi bíróság a méltóságos halálért küzdő ügyvéd, Karsai Dániel ügyében, az kötelező érvényű lesz a magyar államra nézve. Elmarasztalás esetén sem fog azonban egyik pillanatról a másikra változni az életvégi döntések szabályozása. De akkor milyen következményei lehetnek egy ilyen pernek? Elmagyarázzuk.
(Tegnap | Hvg)
Megtízszerezte adózott eredményét Mészáros Lőrinc egyik legnagyobb cége
A cégcsoport immár 36 társaságot foglal magába.
(Tegnap | Hvg)
Lánya reagált a Póka Egont ért vádakra
Az ismert zenész túlkapásairól a napokban jelentek meg hírek a hazai sajtóban. A két éve elhunyt Póka Egonról lánya mesélt.
(Tegnap | Vg)
Újabb amerikai gyárakra terjesztik ki az autóipari sztrájkot
A három nagy autógyárnál szeptember közepe óta sztrájkol az összesen csaknem százötvenezer munkavállalót tömörítő szakszervezet mostanra mintegy huszonötezer tagja.
(Tegnap | Vg)
Nem is álmodozhatnak a magyarok az olcsóbb kenyérről: ezért maradnak az egekben az árak
Hiába esett vissza a gabona és az energia ára is előbbié egyenesen megfeleződött -, a bolti kenyér ára mégsem csökken írja a növekedés.hu. A portál végignézte a termékpályát, hogy kiderítse, hol akadt el a folyamat, valamint az ágazati szereplőket is megkérdezte, mikor csökkenhetnek a pékáruk árai, ha ez egyáltalán lehetséges.
(Tegnap | PénzCentrum)
Még több békefenntartó érkezhet Koszovóba
Azt egyelőre nem pontosították, hány osztagot küldenek, és mely szövetséges országokból.
(Tegnap | Vg)
Nyomozás a jacht után: folytatódik a kutatás az Északi Áramlat felrobbantásának ügyében
Egy nemzetközi újságokból összeállt médiakonzorcium részletes nyomozást folytatott az Északi Áramlat szabotázsában részt vevő jacht után. Az eredmény végül ugyanannyi kérdést vetett fel, mint amennyit megválaszolt.
(Tegnap | Vg)
Nagy Márton: kulcsterületként tekint a kormány az építőiparra
A Gazdaságfejlesztési Minisztérium szerint az idei harmadik negyedévben érkezik a pozitív fordulat a szektorban.
(Tegnap | Vg)
Nyomozás a jacht után: folytatódik a kutatás az Északi Áramlat felrobbantásának ügyében
Egy nemzetközi újságokból összeállt médiakonzorcium részletes nyomozást folytatott az Északi Áramlat szabotázsában részt vevő jacht után. Az eredmény végül ugyanannyi kérdést vetett fel, mint amennyit megválaszolt.
(Tegnap | Vg)
Megszólalt Morawiecki a lengyel kampányhajrában: a kamat a jegybank dolga, de lehet még csökkenteni
Az infláció 6 százalék alá csökkenhet az év végére, ezzel pedig a jegybanknak is tere lehet a kamat további csökkentésére mondta pénteken Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök. Varsóban két hét múlva parlamenti választásokat tartanak, a kampányban pedig a gazdasági helyzet is kulcsszerepet kap.
(Tegnap | Portfolio)
Még több békefenntartó érkezhet Koszovóba
Azt egyelőre nem pontosították, hány osztagot küldenek, és mely szövetséges országokból.
(Tegnap | Vg)
Nagy Márton: kulcsterületként tekint a kormány az építőiparra
A Gazdaságfejlesztési Minisztérium szerint az idei harmadik negyedévben érkezik a pozitív fordulat a szektorban.
(Tegnap | Vg)
Éjszakázzanak a váróban javasolja a MÁV azoknak, akik lekésik a nemzetközi csatlakozást
Ezt még Vitézy Dávid sem hinné el, ha nem a saját szemével olvasná a MÁV-közleményt.
(Tegnap | Hvg)
Kicsit messzebb került a forint a rémálomtól
A 400 forintos euró rémképe távolabb úszott.
(Tegnap | PrivatBankar)
Jó híreket hozott Mészáros Lőrinc érdekeltsége
Közzétette jelentését az Opus Global.
(Tegnap | PrivatBankar)
Csökkent az Otthon Centrum nyeresége
Az ingatlanközvetítő portál szerint a magas infláció és a kedvezőtlen hitelkondíciók nem vonzottak a piacra a vásárlókat.
(Tegnap | Vg)
Számháború a pedagógus-életpályamodellre vonatkozó törvény hajrájában
Legkésőbb ma kell határozniuk a pedagógusoknak arról, hogy elfogadják-e a státuszváltozásukat ha nem, november végével megszűnik a munkaviszonyuk. A szakszervezet szerint máris húszezer pedagógus hiányzik a rendszerből, és a törvény miatt a hajrában még ezren távoznak, a kormányzat viszont úgy véli, alig látható ilyen mozgás.
(Tegnap | Vg)
Hatszázötvenmillióból fejlesztett az egri vállalat
A Vilati Gyártó Zrt. a beruházásához négyszázhatvanmillió forintos támogatást kapott. Ebből több mint négyszázmillió volt EU-s forrás.
(Tegnap | Vg)
Még egy kis türelem: már csak néhány évet kell várni, és új buszok árasztják el Budapestet
Bár a járműpark folyamatosan frissül, de még mindig több száz ócska busz közlekedik a fővárosban.
(Tegnap | Vg)
Megszólalt a Marriott luxushotel-lánc igazgatója: hiába a válság, csúcson pörögnek a foglalások
Egy viszonylag nehéz időszakon van túl a turizmus és a szállodaipar, de úgy tűnik, a felpattanás gyorsabb volt, mint arra bárki is számított. De túl vannak már minden nehézségen? Mik a hazai hotelpiac kilátásai? Milyen nemzetközi trendek alakítják az igényeket? Bőven van még tér az új projekteknek, vagy az őrült fejlesztési bumm után most egy csendesebb időszak következhet? ezekre a kérdésekre keresték a választ a szeptember 28-i Portfolio Property Investment Forum 2023 konferencia egyik kora délutáni szekciójának szakértői.
(Tegnap | PénzCentrum)
Több mint szerencse: kiment a magyar Japánba, rögtön talált három olyan kullancsot, amit addig senki más
Három új kullancsfajt fedeztek fel Japánban Hornok Sándor, a Magyar Kutatási Hálózat (HUN-REN) és az az Állatorvostudományi Egyetem (ÁTE) kutatójának vezetésével.
(Tegnap | Hvg)
Csökkent az Otthon Centrum nyeresége
Az ingatlanközvetítő portál szerint a magas infláció és a kedvezőtlen hitelkondíciók nem vonzottak a piacra a vásárlókat.
(Tegnap | Vg)
Még egy kis türelem: már csak néhány évet kell várni, és új buszok árasztják el Budapestet
Bár a járműpark folyamatosan frissül, de még mindig több száz ócska busz közlekedik a fővárosban.
(Tegnap | Vg)
Újra termel a győri Audi-gyár
A cég szerint a gyártási kiesés nem jelentős.
(Tegnap | Hvg)
Hatszázötvenmillióból fejlesztett az egri vállalat
A Vilati Gyártó Zrt. a beruházásához négyszázhatvanmillió forintos támogatást kapott. Ebből több mint négyszázmillió volt EU-s forrás.
(Tegnap | Vg)
Számháború a pedagógus-életpályamodellre vonatkozó törvény hajrájában
Legkésőbb ma kell határozniuk a pedagógusoknak arról, hogy elfogadják-e a státuszváltozásukat ha nem, november végével megszűnik a munkaviszonyuk. A szakszervezet szerint máris húszezer pedagógus hiányzik a rendszerből, és a törvény miatt a hajrában még ezren távoznak, a kormányzat viszont úgy véli, alig látható ilyen mozgás.
(Tegnap | Vg)
Megint tűz volt a szigetszentmiklósi akkufeldolgozó üzemben
Ezúttal elvileg senki nem sérült meg, de a feldolgozóüzem ugyanazé a dél-koreai cégé, amelynek a bátonyterenyei üzeme azért nem működik, mert két ember halálát okozó robbanás miatt visszavonták az engedélyét.
(Tegnap | Hvg)
Hiába a magasabb forgalom, a kamatok milliárdos veszteségbe lökték a Nestlé Hungáriát
Emelkedő forgalom mellett 1,86 milliárd forint veszteséggel zárta az idei első félévet a Nestlé Hungária Kft. a tavalyi azonos időszakban elért 1,48 milliárd forint adózott eredmény után - tette közzé a vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.
(Tegnap | Portfolio)
Elárulta Nagy Márton, mennyivel emelkedhet a minimálbér januártól
A reálbérek emelkedése adhat újabb lendületet a magyar gazdaságnak, jövő januártól pedig a minimálbér 10-15 százalékos emelkedése látszik a tárgyalások alapján mondta pénteken nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter egy szentendrei gyáravatón.
(Tegnap | Portfolio)
Kálváriájáról vallott a magyar lottónyertes: nem is az a legérdekesebb, mire tapsolta el a pénzét
Egy magyar alkotás, Kálmán Mátyás Fortuna vendégei című dokumentumfilmje nyerte a legjobb dokumentumfilmnek járó díjat a Heart of Europe nemzetközi televíziós fesztiválon.
(Tegnap | PénzCentrum)
A Roxfort tanárai és diákjai is gyászolják a Dumbledoret alakító Michael Gambont
A Harry Potter filmek színészei egymás után búcsúznak a közösségi médián keresztül a csütörtökön elhunyt színészlegendától, Sir Michael Gambontól. Gambon 6 filmben alakította a varázsvilág iskolájának nagy hatalmú és bölcs igazgatóját, Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore professzort. Színésztársai mind úgy emlékeznek Gambonra, mint egy felnőtt testbe zárt gyermekre, aki hatalmas tehetsége mellett rendkívül szórakoztató és játékos személyiség volt.
(Tegnap | Vg)
Női vezető nélkül marad a dán bankszektor
Nyugdíjazását kérte Dánia harmadik legnagyobb bankjának vezérigazgatója. Azzal, hogy a női egyenjogúságért harcoló Karen Frosig feláll, nem marad nő a vezető dán bankok élén.
(Tegnap | Vg)
Fábián Gergely: újra zavartalan a termelés az Audinál
Fábián Gergely, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára közölte: a kormány és az Audi között mindennapos a kapcsolattartás. Az Audi kormánynak adott tájékoztatása szerint a Volkswagen központban jelentős informatikai incidens történt, ami érintette a gyártáshoz szorosan kapcsolódó informatikai rendszert is. Európában az összes Volkswagen csoporthoz tartozó üzem és az alkatrészgyárak is leálltak. Mindez []
(Tegnap | Figyelo)
A Roxfort tanárai és diákjai is gyászolják a Dumbledoret alakító Michael Gambont
A Harry Potter filmek színészei egymás után búcsúznak a közösségi médián keresztül a csütörtökön elhunyt színészlegendától, Sir Michael Gambontól. Gambon 6 filmben alakította a varázsvilág iskolájának nagy hatalmú és bölcs igazgatóját, Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore professzort. Színésztársai mind úgy emlékeznek Gambonra, mint egy felnőtt testbe zárt gyermekre, aki hatalmas tehetsége mellett rendkívül szórakoztató és játékos személyiség volt.
(Tegnap | Vg)
OMSZ: új vármegyék csatlakoznak az új egészségügyi rendszerhez
Október 1-től Heves, Tolna és Csongrád-Csanád vármegyék is csatlakoznak az új alapellátási ügyeleti rendszerhez - közölte az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs és pr vezetője pénteken az MTI-vel.
(Tegnap | Portfolio)
A U2 úgy döntött, újraéleszti a gitárt a popzenében itt az új videóklip
Két év után ismét új szerzeménnyel jelentkezik a U2, amelyhez már a videót is leforgatták. Az Atomic City a Las Vegas-i rezidens show-juk felvezetője is egyben.
(Tegnap | Hvg)
Megőrjíti az autósokat az 550 forintos benzin, óriási roham a lengyel kutakon
Úgy tűnik, a lengyel autósok azoknak a politológusoknak hisznek, akik szerint az október közepén esedékes parlamenti választások után meg fognak drágulni az üzemanyagok a benzinkutakon.
(Tegnap | PrivatBankar)
A Duna Takarék Bankot is bekebelezte a Mészáros Lőrinc-féle MBH Bank
A pénzintézet saját márkanév alatt működik tovább.
(Tegnap | Hvg)
Az OTP-nak köszönhetően zárult jól a hét
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 458,83 pontos, 0,83 százalékos emelkedéssel, 55 838,55 ponton zárt pénteken.
(Tegnap | PrivatBankar)
Női vezető nélkül marad a dán bankszektor
Nyugdíjazását kérte Dánia harmadik legnagyobb bankjának vezérigazgatója. Azzal, hogy a női egyenjogúságért harcoló Karen Frosig feláll, nem marad nő a vezető dán bankok élén.
(Tegnap | Vg)
Gigászi veszteség a jegybanknál: hát ezért rettegett a kormány
Az első félévben 999,3 milliárd forintos vesztesége volt a Magyar Nemzeti Banknak (MNB), amivel a saját tőkéje mínusz 1500 milliárd forint volt június végén derül ki a jegybank honlapján megjelent féléves jelentésből. A számokat látva nem meglepő, hogy a kormány ismét a jegybanktörvény módosítására készül, hiszen ellenkező esetben a 2024-es költségvetésre hatalmas teher hárulna.
(Tegnap | PénzCentrum)
Putyin a Wagner korábbi parancsnokával tárgyalt
Az ukránok szerint a Wagner harcosai már visszatértek a keleti frontra.
(Tegnap | Hvg)
A Generali élére igazol az Allianz pénzügyi vezetője
Giulio Terzariol, a német Allianz csoport pénzügyi igazgatója elhagyja pozícióját, és a legnagyobb olasz biztosító, a Generali vezetője lesz - jelentette két olasz újság is pénteken.
(Tegnap | Portfolio)
Soha nem volt még ennyire öreg a magyar autóállomány
Egyre több autó is van az utakon, de korántsem fiatal példányokkal nő a számuk.
(Tegnap | Hvg)
Három fontos, tanárokról szóló filmet vetít a Corvin Mozi, hogy a Tanítanék Mozgalmat támogassák
Október végén tanári témájú filmeket láthat a közönség a budapesti Corvin Moziban, a többi között Moldovai Katalin a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon debütált filmjét, az Elfogy a levegőt.
(Tegnap | Hvg)
Karácsony helyett ezúttal a Belváros fideszes polgármesterébe sikerült beleszállnia a Metropolnak
A Vörösmarty téren megszaporodó kéregetők miatt mentek neki a fővárosnak, de pechükre már tavaly az V. kerületé lett ez a rész.
(Tegnap | Hvg)
Váratlanul új albumot dob piacra Ed Sheeran
Ed Sheeran, aki nemrég befejezte a matematikai jelekkel elnevezett albumsorozatát a (Subtract) című lemezzel, most egy teljesen új albumot jelentet meg. A lemez október 2-tól kerül forgalomba, és az Autumn Variations címet kapta.
(Tegnap | Vg)
Több mint hatszázmillió eurós egyenlegromlást hozott az agrár-külkereskedelem első fél éve
Az egy évvel korábbihoz képest kétszer annyi gabonát importált Magyarország az idei első hat hónapban, miközben az export csaknem ötödével csökkent.
(Tegnap | Vg)
ÖBB-ügy: a MÁV a belföldi közlekedést helyezte előtérbe
Az ÖBB egyoldalúan döntött a magyarországi pályafelújítás miatti menetrend-változtatásról reagált az osztrák vasúttársaság lépésére a MÁV. Mint az utóbbi közölte, ahhoz, hogy Bécsben ne kényszerítsék átszállásra a Budapest felől érkező utasokat, a hazai vasúttársaságnak olyan lépéseket kellett volna megtennie, amelyek aránytalanul hátrányosan érintik a magyarországi belföldi közlekedést.
(Tegnap | Vg)
Gigantikus veszteség az MNB-nél Ezért rettegett a kormány
Az első félévben 999,3 milliárd forintos vesztesége volt a Magyar Nemzeti Banknak (MNB), amivel a saját tőkéje mínusz 1500 milliárd forint volt június végén derül ki a jegybank honlapján megjelent féléves jelentésből. A számokat látva nem meglepő, hogy a kormány ismét a jegybanktörvény módosítására készül, hiszen ellenkező esetben a 2024-es költségvetésre hatalmas teher hárulna.
(Tegnap | Portfolio)
Váratlanul új albumot dob piacra Ed Sheeran
Ed Sheeran, aki nemrég befejezte a matematikai jelekkel elnevezett albumsorozatát a (Subtract) című lemezzel, most egy teljesen új albumot jelentet meg. A lemez október 2-tól kerül forgalomba, és az Autumn Variations címet kapta.
(Tegnap | Vg)
Ugrik az OTP a tegnapi ütés után
Miután tegnap hír nélkül esett az OTP, ma felfelé korrigál a részvény, már több mint 3 százalékos pluszban áll, ami a BUX indexet is felfelé húzza.
(Tegnap | Portfolio)
ÖBB-ügy: a MÁV a belföldi közlekedést helyezte előtérbe
Az ÖBB egyoldalúan döntött a magyarországi pályafelújítás miatti menetrend-változtatásról reagált az osztrák vasúttársaság lépésére a MÁV. Mint az utóbbi közölte, ahhoz, hogy Bécsben ne kényszerítsék átszállásra a Budapest felől érkező utasokat, a hazai vasúttársaságnak olyan lépéseket kellett volna megtennie, amelyek aránytalanul hátrányosan érintik a magyarországi belföldi közlekedést.
(Tegnap | Vg)
Brutál árcsökkenést jelentettek be a távhőnél: ez rengeteg magyart érint
Az Energiaügyi Minisztérium októbertől tovább csökkenti az intézmények távhő díjait, a nem lakossági fogyasztók költségeit újból lefelezi a tárca.
(Tegnap | PénzCentrum)
© Copyright Ozeki Systmes Kft