Megszüntette az erdőlátogatási tilalmat a Gemenc Zrt., miután a Duna apadása miatt a közvetlen életveszély jelentősen csökkent. Az erdőgazdaság hétfői közleményében ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy a túrázni indulók fokozott óvatossággal használják a kijelölt túraútvonalakat. (18:28 | PénzCentrum)
Gazdaság
Ha mások se játszanak a szabályok szerint, akkor nekünk sem kell tanácsolja Mario Draghi az Európai Uniónak
Washingtonban és Pekingben is nagy figyelemmel várják az Európai Központi Bank volt elnökének jelentését az Európai Unió versenyképességéről, mert Mario Draghi egységes európai gazdaságpolitikát javasol annak érdekében , hogy az Európai Unió ne maradjon le az Egyesült Államok és Kína mögött. (18:30 | Hvg)
Zúdul a magyar áram Ukrajnába, de drágul is
A Világgazdaság megbízható, naprakész, objektív információforrás, az üzleti élet befolyásos, mértékadó lapja. (18:23 | Vg)
Magas forgalom mellett zárt a tőzsde
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 5,29 pontos, 0,01 százalékos csökkenéssel, 70 373,63 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 19,5 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mo... (18:15 | PénzCentrum)
BörzeZárás 2024. június 24. Magas forgalom a tőzsdén
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 5,29 pontos, 0,01 százalékos csökkenéssel, 70 373,63 ponton zárt hétfőn. (18:11 | Tőszdeforum)
Brutál felmondási hullám indult Magyarországon: egyre nagyobb a baj a munkahelyeken
A hazai családi vállalatok körében egyre nagyobb figyelem hárul a munkatársak megtartására és ösztönzésére. Egy beszélgetés alkalmával azt járták körül a szakértők, hogy milyen eszközökkel lehet erősíteni a dolgozók felé a bizalmat, elköteleződést. Ilyen az aszinkron szinkron munkavégzés egyensúlyá... (18:04 | PénzCentrum)
Ukrajna elszipkázza a NATO-erőforrásokat Európára vetül Trump árnyéka
A Világgazdaság megbízható, naprakész, objektív információforrás, az üzleti élet befolyásos, mértékadó lapja. (18:03 | Vg)
Zelenszkij tisztogatást rendelt el a személyi védelmét is ellátó hivatalban
Nem sokkal azután, hogy a testület két ezredeséről kiderült: az ukrán elnök meggyilkolására szerveztek összeesküvést. (18:01 | Hvg)
Gyengüléssel zárta a napot a pesti tőzsde
A Világgazdaság megbízható, naprakész, objektív információforrás, az üzleti élet befolyásos, mértékadó lapja. (18:01 | Vg)
Családi autót villantott a Citroën
Nagyszombaton gyártják majd a Citroën C3 Aircross nevű családi autót, amely benzines, hibrid és elektromos hajtással is elérhető. (18:00 | Tőszdeforum)
Civil megszállóknak nevezte a Krímben élő orosz állampolgárokat az ukrán elnöki tanácsadó
Civil megszállóknak nevezte a Krímben élő orosz állampolgárokat Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki hivatal tanácsadója a Szevasztopol ellen végrehajtott ukrán rakétacsapás nyomán hétfőn közzétett Telegram-üzenetében. (17:50 | Portfolio)
Menekül a kilakoltatás elől Tarsoly Csaba: rendőrt hívott budai házához az egykori Quaestor-vezér
Lassan a végéhez a Quaestor-ügy nyolc éve húzódó tárgyalássorozata, a cég egykori vezetőjét és családját kilakoltatás fenyegeti. Tarsoly Csaba házának új tulajdonosa hétfőn megpróbálta elfoglalni az ingatlant, a zárak lecserélésével fenyegetőzött - tudta meg a (17:49 | PénzCentrum)
Jaj a kettős állampolgároknak, ha Le Penék nyernek Franciaországban
A Világgazdaság megbízható, naprakész, objektív információforrás, az üzleti élet befolyásos, mértékadó lapja. (17:41 | Vg)
Felkészületlenül érte Európát a rengeteg nagyon olcsó áram
Szokatlan problémával szembesül Európa, és gyakorlatilag felkészületlenül néz szembe a megújuló energia rohamos terjedése miatt mélybe szakadó áramárakkal - erre hívja fel a figyelmet friss cikkében az Economist. (17:40 | Portfolio)
METRO: a fiatal vendégeknek kiemelten fontos a fenntarthatóság
A Világgazdaság megbízható, naprakész, objektív információforrás, az üzleti élet befolyásos, mértékadó lapja. (17:39 | Vg)
Baleset miatt tíz kilométeres a torlódás Bőnynél az M1-esen Hegyeshalom felé
Kerülni az 1-es főúton lehet Komárom/Kisbér és a Nagyszentjános/Bőny csomópontok között. (17:33 | Hvg)
Állampapír brutális számok, 39 %-os kamatért rohan a lakosság!
A lakossági roham már nem egyetlen állampapír felé irányul, de az idén bevezetett FixMÁP volt előző héten is a kedvenc. (17:32 | Tőszdeforum)
Apad a Duna, feloldották a korlátozást
Megszüntette az erdőlátogatási tilalmat a Gemenc Zrt., miután a Duna apadása miatt a közvetlen életveszély jelentősen csökkent. (17:31 | Portfolio)
Ismét az infláció miatt izgulhatnak a befektetők
Ezen a héten viszonylag kevés gazdasági adat érkezik az egyesült Államokból. A piac már a személyi fogyasztási kiadások (PCE) árindexének májusi adatait várja, amit pénteken tőzsdenyitás előtt tesznek közzé. (17:30 | Profitline)
Újabb zivatarok közelednek: itt lehet számítani szélre, felhőszakadásra, akár jégre is ezen a héten
A HungaroMet figyelmeztetése szerint elsőfokú zivatarveszély érvényes kedden 10 vármegyében, szerdán és csütörtökön pedig az egész országban. Kedden felhőszakadás is lehet 3 megyében, a záprokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat. Hétfőn már nem várható kritériumoka... (17:26 | PénzCentrum)
Elszállították a hatóságok a Las Vegas környékén talált furcsa monolitot
A közel két méter magas monolitot eredete egyelőre ismeretlen. (17:24 | Hvg)
Érkezik az esős időszak - már látszik, mikor
Jelenleg magasnyomás a meghatározó, de a hét további részében egy tőlünk délnyugatra lévő hidegörvény veszi át az irányítást - írja a HungaroMet Zrt. (17:24 | Portfolio)
A hét százalék közeli kamatszint elég volt arra, hogy a hitelezés beinduljon Magyarországon
A Világgazdaság megbízható, naprakész, objektív információforrás, az üzleti élet befolyásos, mértékadó lapja. (17:21 | Vg)
Budapestre jön Cyndi Lauper
Február 19-én a Budapest Arénában lép fel a búcsúturnéja keretében. (17:17 | Hvg)
Az Appeninn vitte a prímet ma a magyar tőzsdén
Bár a BUX index és a blue chipek szintjén nem volt ma eseménydús a nap a magyar tőzsdén, néhány kisebb papírban láttunk komolyabb mozgásokat. A nap sztárja közel 12 százalékos emelkedéssel az Appeninn volt. (17:15 | Portfolio)
Egyedi magyar rendszámmal bukkant fel itthon a Lamborghini új csúcsmodellje
Nem kizárt, hogy ez az első példány Magyarországon. (17:14 | Hvg)
A szlovákok bő egyharmadának nem futja nyári kirándulásra
A Világgazdaság megbízható, naprakész, objektív információforrás, az üzleti élet befolyásos, mértékadó lapja. (17:10 | Vg)
Milliárdokért bérel irodát Schmidt Máriától a MÁV
Valamivel több mint 5,5 milliárd forint értékben kötött szerződéseket irodaházak bérlésére a MÁV-csoport április utolsó napjaiban (17:09 | G7)
Az első vizsgálat szerint dugóhúzóba került a Dunakeszinél lezuhant repülőgép
A Közlekedésbiztonsági Szervezet vizsgálja a baleset okait. (17:07 | Hvg)
Ma a Magyar Telekom mutatta az irányt a parketten
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 5,29 pontos, 0,01 százalékos csökkenéssel, 70 373,63 ponton zárt hétfőn. (17:05 | PrivatBankar)
Diszkriminatív változtatásokon töri a fejét Marine Le Pen
Nem engedélyezné a biztonsághoz vagy a védelemhez köthető szektorokban a stratégiai munkahelyek betöltését a kettős állampolgároknak a Marine Le Pen által fémjelzett Nemzeti Tömörülés (RN), amennyiben a párt alakíthat kormányt a június 30-án és július 7-én esedékes kétfordulós előrehozott nemzetgyűl... (17:05 | PrivatBankar)
Kiszivárgott: ez lehet Észak-Korea haszna a legújabb katonai szövetségén
Az utóbbi hetekben újabb fordulatot vett az orosz-észak-koreai kapcsolatok története, amikor Vlagyimir Putyin orosz elnök látogatást tett Észak-Koreában. A találkozó során egy védelmi paktumot írtak alá - írta meg a The Guardian. (17:04 | Portfolio)
Kemence és centrifuga: rájött egy olasz cég, hogyan lehet újrahasznosítani a napelemek 99 százalékát
A napelemek újrahasznosítása jelenleg súlyosan mérgező anyagokkal oldható meg csak, az olasz 9Tech nevű vállalat viszont mert nagyon álmodni. Jelenleg napi 800 napelem újrahasznosítása a cél. (17:03 | Hvg)
Óriási szerencse! Súlyos pénzt hozott Csoboth Kevin gólja az új fogadókirálynak
Közel kétmilliót hozott a századik percben rúgott magyar gól egy szerencsésen kötött fogadáson, nagy önfegyelemre volt szüksége a nyertesnek. Több ezer szurkoló mutatta ki a magyar labdarúgó-válogatottba vetett töretlen bizalmát magas tétekkel is, aztán majdnem ment minden a levesbe tegnap. Az utols... (17:02 | PénzCentrum)
Ripple (XRP), Cardano (ADA), és ETFSwap (ETFS) árjóslat a június utolsó hetére
Ahogy közeledünk június utolsó hetéhez, a kriptopiac pezseg az ár spekulációktól. (17:00 | Profitline)
Hogy jött össze a magyar szurkolók ferihegyi tragédiája?
Már meghallgatható a Portfolio Checklist hétfői adása. A műsor első részében arról volt szó, hogy milyen okok vezethettek oda, hogy több magyar szurkoló nem jutott el a Skócia-Magyarország mérkőzésre, mert a repülőgépük több órát késett. Vendégünk Pető György, pilóta. A második blokkban azt jártuk k... (16:59 | Portfolio)
Óriási baj lehet még ebből: hőség és aszály pusztít a világ éléskamráiban
A Világgazdaság megbízható, naprakész, objektív információforrás, az üzleti élet befolyásos, mértékadó lapja. (16:55 | Vg)
Baleset miatt hatalmas dugó alakult ki az M1-esen, 10 kilométeres a torlódás
A Világgazdaság megbízható, naprakész, objektív információforrás, az üzleti élet befolyásos, mértékadó lapja. (16:53 | Vg)
Több pénz járhat januártól a leadott anyatejért
Társadalmi vitára bocsátották a kérdést. (16:52 | Hvg)
Hatalmas szélsőjobboldali áttörés jöhet Európa egyik nagyhatalmában Rég nem látott pofonba szaladhat bele a regnáló vezetés
Június 30-án, majd július 7-én nemzetgyűlési választásokat tartanak Franciaországban, és a francia V. Köztársaság történetében először fordulhat elő, hogy egyetlen nagy erő sem szerzi meg az abszolút többséget. A Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés a mostani állás szerint szinte biztos, hogy első h... (16:50 | Portfolio)
Nagy nap lesz a szerdai az amerikai bankoknak
A gazdasági és szabályozási bizonytalanság miatt konzervatív osztalék- és részvény-visszavásárlási politikára lehet számítani a Fed stressztesztjén ezen a héten áteső amerikai nagybankoktól írja a Reuters. (16:47 | Portfolio)
Tőzsdei árfolymaok
Gazdaság
Netanjahu: amint vége a rafahi hadműveletnek, a következő célpont a Hezbollah
A Világgazdaság megbízható, naprakész, objektív információforrás, az üzleti élet befolyásos, mértékadó lapja. (16:45 | Vg)
Mr. Demotivátor: gyűlölethullám csapott le a skót szövetségi kapitányra
A Világgazdaság megbízható, naprakész, objektív információforrás, az üzleti élet befolyásos, mértékadó lapja. (16:39 | Vg)
Rendkívüli: megműtötték Varga Barnabást, sikeres volt a beavatkozás
A Világgazdaság megbízható, naprakész, objektív információforrás, az üzleti élet befolyásos, mértékadó lapja. (16:38 | Vg)
Egy csapással keresztülhúzhatja Macron ukrajnai terveit a vasárnap esedékes választás
A francia miniszterelnöki posztra legesélyesebb Jordan Bardella, a radikális jobboldali Nemzeti Tömörülés elnöke elmondta, milyen viszonyra törekedne Oroszországgal, és hol húzná meg a határt Ukrajna támogatásában írja a Reuters. (16:38 | Portfolio)
Elkezdték venni a lakossági állampapírokat a magyarok Mutatjuk, melyik a legnépszerűbb
Egyértelműen javulásnak indultak a lakossági állampapírok értékesítési számai: az ÁKK közlése szerint múlt héten mindegyik lakossági papír kereslete nőni tudott, a legtöbbet a FixMÁP-ból vették a magyarok, ezt a bónusz állampapír, majd a MÁP Plusz követte. (16:36 | Portfolio)
Toretszk felé törnek előre az oroszok, elesett Sumi
Tovább folytatódnak a támadó hadműveletek a Donbasz-medencében, az oroszok szeretnék kitolni a frontvonalakat egészen Donyeck megye közigazgatási határáig. (16:34 | Portfolio)
Videó: látta már Taylor Swiftet tüzet oltani?
A New York-i lakása konyhájában éjszaka csaptak fel a lángok, amelyeket sikerült gyorsan eloltania. (16:33 | Hvg)
Új korrupciós botrány pattant ki az EU-ban, nyomoznak az EBB korábbi elnöke után
Az Európai Ügyészség (EPPO) korrupció és befolyással való visszaélés, valamint uniós pénzeszközök hűtlen kezelése miatt vizsgálatott indított Werner Hoyer, az Európai Beruházási Bank (EBB) korábbi elnöke ellen. A nyomozás rajta kívül még egy embert érint. (16:32 | Portfolio)
Korrupciós ügyben nyomoznak az EBB volt elnöke ellen
A Világgazdaság megbízható, naprakész, objektív információforrás, az üzleti élet befolyásos, mértékadó lapja. (16:31 | Vg)
Így spórolnak rengeteg pénzt a nyaraláson az élelmes magyarok: ez az okos trükk 2024-ben is beválik
A last minute helyett az időben lefoglalt, jobb ár-értékű utazások tarolnak idén derült ki egy friss reprezentatív kutatásból. Az utazásra készülő magyarok döntő többsége nem hagyja az utolsó pillanatra a szervezést, jellemzően már legalább 4-5 hónappal az indulás előtt kiválasztja az úti célt és a... (16:31 | PénzCentrum)
A jegybankok nélkül nincs zöld átmenet
Az energiaátmenet a világ egyik legnagyobb kihívása és egyben az egyik legnagyobb lehetősége is, amelyhez a jegybankok új szemléletmódjára is szükség van. Hangsúlyozta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tájékoztatása szerint Virág Barnabás, a jegybank alelnöke a Network for Greening the Financial System (N... (16:30 | Tőszdeforum)
Dunában talált telefon miatt is nyomoz a rendőrség Magyar Péter ügyében
Nem csak garázdaság, rongálás miatt is eljárás indult. (16:27 | Hvg)
Mennyi lesz az otthonfelújítási támogatás törlesztőrészlete?
Napvilágot láttak a végleges pályázati feltételek, júliustól már tényleg elstartolhat az új otthonfelújítási támogatás. Az energetikai korszerűsítésre (16:26 | Bankmonitor)
Káosz uralkodott Szevasztopolban az ukrán rakétatámadás alatt videó
A Világgazdaság megbízható, naprakész, objektív információforrás, az üzleti élet befolyásos, mértékadó lapja. (16:25 | Vg)
Hatalmas áttörés: újabb tudományterületet forgathat fel fenekestül az AI
A brit Materials Nexus forradalmi áttörést ért el az anyagtudomány terén. Mesterséges intelligencia segítségével mindössze három hónap alatt fejlesztettek ki egy ritkaföldfémektől mentes mágnest, amely fontos lépést jelent a kevésbé környezetkárosító energiahordozók felé - számolt be a Sciencealert. (16:25 | Portfolio)
Romlanak von der Leyen esélyei az uniós csúcs előtt Meloni lehet a királycsináló
A Világgazdaság megbízható, naprakész, objektív információforrás, az üzleti élet befolyásos, mértékadó lapja. (16:17 | Vg)
Félmillió forintos utalványt ad évente egy német város azoknak, akik leteszik a kocsijukat
Második, harmadik autó esetén, lehet, bőven megéri egy ilyen kompenzáció. (16:15 | Hvg)
Taylor Swift felajánlott egy VIP-jegyet a kedvenc kebabosa tulajának, de az visszautasította
A sztár azért így is elég jót tett a kebabossal, amikor az egész stábjának nála rendelt giroszt 210 ezer forint értékben. (16:13 | Hvg)
A szerbek fű alatt, közvetítők segítségével 800 millió euró értékben biztosítottak lőszert az ukránoknak
Szerbia ugyan papíron oroszbarát ország hírében áll és ennek megfelelően a Moszkva elleni szankciókat sem támogatják, ám Vucic elnök a fegyverszállításra üzleti ügyként tekint. (16:12 | Hvg)
Galéria: száz perc feszültség és ami utána jött
Nem csak a stuttgarti lelátón, hanem szerte az országban és a határokon túl is jókora izgalom, majd hatalmas öröm volt vasárnap este. Sokáig nem álltunk jól, amikor viszont a 100. percben meglett a győztes gól, az megérte az addigi 99 percnyi várakozást. (16:09 | Hvg)
Eltörölték az olívaolaj áfáját Spanyolországban
A Világgazdaság megbízható, naprakész, objektív információforrás, az üzleti élet befolyásos, mértékadó lapja. (16:05 | Vg)
Amikor az inflációkövető kötvény is csődöt mondhat
A 2022-2023-as nagy inflációs sokk bebizonyította, hogy van, amikor az inflációkövető kötvény sem segít, ha túlságosan nagy késéssel kullog a pénzromlás után. De mi segíthet még pénzünk reálértékének megőrzésében? Miért csorognak lefelé a kriptovaluták, és miért nem valószínű, hogy nyáron csúcsot dö... (16:04 | PrivatBankar)
Újabb probléma az űrben, az űrhajósok tovább várakoznak
Bár újabb halasztás történt, a NASA mindenkit nyugalomra int. (16:04 | PrivatBankar)
Először vezet be orosz hackerek miatt szankciókat az EU
Az Európai Unió hat orosz hackerekkel szemben vezetett be szankciókat a tagállamok és Ukrajna ellen elkövetett, rossz szándékú kibertevékenységek miatt - közölte az Európai Unió Külügyek Tanácsa hétfőn. (16:04 | PrivatBankar)
10 percig kezelték űrhajszárítóval a betegeket, az eredmény magáért beszél: elkezdett helyreállni a szívszövet
Osztrák kutatók szerint jobb lehet azoknak a betegeknek az életminősége, akiknek a szívét a koszorúér-műtét után hanghullámokkal is kezelik. (16:03 | Hvg)
Milliókat ér ez a Kinder Joy Harry Potter figura: őrült árakon árulják az új arany színű karaktert
Vannak, akik akár 18-19 millió forintot is képesek elkérni az új, Kindey Joy édességekben található Harry Potter figurákért. Maga a csokoládé viszont 430-500 forintba kerül, úgyhogy még ha lapulnak is ritkább darabok az édességben ajándékként minden bizonnyal nem érnek ennyit. De ennek a töredékét, ... (16:01 | PénzCentrum)
Menetel a forint, a délelőtti heves kilengések után
400 alatt megpihent a forint, múlt héten 2 egységnél nem jött közelebb a kerek szinthez. A kérdés, hogy ezen a héten a 400-at vagy a 395-öt célozza meg. Hétfő reggel erősödésbe kezdett az euróval szemben, a 395-öt is átvitte a jegyzés, de heves ingadozásokat láthattunk délelőtt. (16:00 | Portfolio)
A részvényfelosztások éve lehet az idei: ezért jó döntés a befektetők és a vállalatok számára is
A Világgazdaság megbízható, naprakész, objektív információforrás, az üzleti élet befolyásos, mértékadó lapja. (15:54 | Vg)
UEFA: Gyorsan és szabályosan jöttek az orvosok és a mentősök Varga sérülésénél
Másodpercekkel az ütközés után már orvos volt Varga Barnabás mellett, a második orvos és a mentősök érkezése is a protokoll szerint zajlott írta az UEFA. (15:53 | Hvg)
Agrár
Szántóföldi Napok 2024 Interjú Zászlós Tiborral (MÁSZ)
A mai videónkban a Zászlós Tibor elnökúrral készült interjút láthatják. Szó esik a Szántóföldi Napok jelentőségéről és az agrárium előtt álló lehetőségekről. A Szántóföldi Napokkal kapcsolatban jut idő nosztalgiázásra, de mellé az esemény jövőbeni kilátásai is témába kerülnek. Agrotrend.hu (18:20 | Agrotrend)
Nagy az érdeklődés a termelői mák iránt
A magyar termelőknek versenybe kell szállniuk a szlovák és a török importmák nyomott árával. (18:05 | Agroinform)
Edd meg a rózsádat! Elképesztően finom!
Ne csak nézd és szagold, edd is meg a rózsádat! (17:46 | Agroinform)
Hűtik a teheneket a hőségben
Cél, hogy a tejtermelés folyamatosan szinten maradjon. (17:35 | Agroinform)
Hajnalban már lehetnek záporok, zivatarok +VIDEÓ
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 14 és 19 fok között várható. (17:07 | Agroinform)
Földművesre nagyobb szükség van, mint katonára?
Egy angol tévés személyiség szerint a fiataloknak a katonaság helyett inkább a mezőgazdaságban kellene tapasztalatot szerezniük. (16:10 | Agroforum)
Tudtad, hogy kezességvállalási díjakhoz is igényelhető támogatás?
Két közleménye jelent meg a témában a Magyar Államkincstárnak. (15:36 | Agroinform)
Kamu volt a földárverésen a licit a rendőrök több ember után nyomoznak
Megzsarolták a gazdákat, akik tényleg földet akartak venni? (15:07 | Agroinform)
A mesterséges intelligencia által készített borok: a jövő vagy már a jelen?
Hihetetlen, összerakja a fogyasztói preferenciákat. (14:34 | Agroinform)
Gabonatáblában gyulladt ki egy kombájn
A kombájn vezetője azt tette, amit ilyenkor kell. (14:00 | Agroinform)
Mech Shooter 'MetalCore' Launching Ethereum Token Alongside Latest Beta
MetalCores MCG token will debut on Ethereum and Immutable zkEVM this week following the debut of its Closed Beta 3.
(18:08 | decrypt)
Goblintown Creators Launch 'Portals' to Let Holders Move NFTs Across Ethereum Ecosystem
Truth Arts, the company behind Goblintown and Illuminati, has created a platform to let Ethereum NFT holders swap chains at will. Here's why.
(18:01 | decrypt)
Hollandia miniszterelnöke lesz a NATO következő főtitkára
Jens Stoltenberget váltja a poszton, és a washingtoni NATO-csúcstalálkozón veszi át hivatalát. Mutatjuk a részleteket!
(17:39 | Bitcoinbazis)
Tether Stops Minting USDT Stablecoin on EOS and Algorand
Algorand and EOS will get no more USDT as Tether quits minting on those chains, with redemption support only promised for the next year.
(17:22 | decrypt)
A korrekció ellenére kitartanak az Ethereum-holderek, de szemeznek az Angry Pepe Fork-kal is
Az Ethereum korrekciója ellenére a tulajdonosok száma növekszik. Az APORK pedig parabolikus növekedésre lehet képes.
(17:15 | Bitcoinbazis)
Egyre csúnyább, ami az Nvidiával történik
Az ázsiai piacokon felemás elmozdulásokat láthattunk ma, Európában ugyancsak iránykeresés volt a jellemző a nyitásban, később azonban egyre jobbra fordult a hangulat. A magyar piacon izgalmas sztorik voltak ma: különösebb fundamentális ok nélkül kilőtt a Masterplast és az Appeninn árfolyama, míg az Alteo közölte, hogy rövidesen jöhet a társaság történelmének legnagyobb zöldberuházása. A kedvező részvénypiaci hangulat ellenére nagyot ütöttek a kriptodevizákon, kulcsszintre került a bitcoin árfolyama. Amerikában vegyes hangulatban indult a kereskedés, külön kiemelendő az Nvidia esése: a cég részvényei alig 3 kereskedési nap alatt már közel 15 százalékot vesztettek értékükből.
(17:15 | Portfolio)
Bitcoin Miner Hut 8 Lands $150 Million Investment to Expand AI Push
Hut 8 has secured a sizable investment from Coatue to leverage its data center portfolio to help meet growing AI compute demands.
(17:08 | decrypt)
Remek sztorik a magyar tőzsdén, egyre csúnyább, ami az Nvidiával történik
Az ázsiai piacokon felemás elmozdulásokat láthattunk ma, Európában ugyancsak iránykeresés volt a jellemző a nyitásban, később azonban egyre jobbra fordult a hangulat. A magyar piacon izgalmas sztorik vannak: különösebb fundamentális ok nélkül kilőtt a Masterplast és az Appeninn árfolyama, míg az Alteo közölte, hogy rövidesen jöhet a társaság történelmének legnagyobb zöldberuházása. A kedvező részvénypiaci hangulat ellenére nagyot ütöttek a kriptodevizákon, kulcsszintre került a bitcoin árfolyama. Amerikában vegyes hangulatban indult a kereskedés, külön kiemelendő az Nvidia esése: a cég részvényei alig 3 kereskedési nap alatt már közel 15 százalékot vesztettek értékükből.
(16:51 | Portfolio)
Top 3 Crypto Gems with 100x Gains Potential $PEPU, $CHUANPU, and $PLAY
Alvin Hemedez is a cryptocurrency analyst, finding a talent for the technical side of blockchain with his background and degree in Industrial Engineering. Hailing from
(16:43 | readwrite.com)
Lehet veszélyesebb eszköz az atomfegyvernél?
Warren Buffett szerint ma már létezik olyan eszköz, ami legalább olyan veszélyes, mint az atomfegyverek. Vajon mi lehet az?
(16:35 | Bitcoinbazis)
Japanese investment firm Metaplanet to sell $6m of bonds to buy Bitcoin
Ali Rees is a freelance writer based in the UK. They have worked as a data and analytics consultant, a software tester, and a digital
(15:47 | readwrite.com)
Egy japán cég hatalmas összegű kötvényt bocsát ki további Bitcoin vásárlás céljából
Ezzel a lépéssel Bitcoin tartalékaik 241 BTC-re nőnének, amelyek értéke körülbelül 15 millió dollár. Mutatjuk a részleteket!
(15:32 | Bitcoinbazis)
Nearly $100 Million Longs Liquidated as Bitcoin Dips Below $61,000
Nearly $100 million in long Bitcoin contracts have been liquidated after BTC dipped below $61,000 on Monday morning.
(15:01 | decrypt)
A BlackRock és nyugdíjrendszer 1. rész
A BlackRock év elején közzétette a befektetőknek szóló éves levelét, melyből a sorok közt olvasva kiderülhet számunkra, milyen irányt kíván szabni a cég és a mögötte álló érdekcsoportok a világ
(15:00 | Kriptoakademia.com)
Bitcoin Funds Lost $630 Million, But BTC Bears Are Still On the Sidelines
Bitcoin funds saw $630 million in outflows last week. But short Bitcoin funds, which profit when the price of BTC falls, saw outflows too.
(14:27 | decrypt)
Júliusban elindulhatnak a Mt Gox kifizetések
A megszűnt Mt. Gox bitcoin-tőzsde bejelentette, hogy 2024 júliusától végre megkezdi az áldozatok kifizetését.
(14:21 | Bitcoinbazis)
Bezuhant a bitcoin - Hol állhat meg?
Ma hirtelen elromlott a hangulat a kriptodevizák piacán, a bitcoin vezetésével nagyot zuhantak a legfontosabb eszközök. A bitcoin ráadásul kritikus szint közelébe került - ezért megnéztük, hogy melyik kulcsszintekre kell figyelni, ha folytatódik az esés.
(14:01 | Portfolio)
Solana Loses $3 Billion From Its Market Cap Amid Broader Turmoil
Solana has slipped 5% and lost billions from its market capitalization amid broader market turmoil as analysts predict more trouble.
(13:57 | decrypt)
Guide to Token Listing: A Comprehensive Overview
Navigating the intricate landscape of cryptocurrency exchanges involves a crucial aspect: token listing. For any new digital asset, getting listed on a cryptocurrency exchange is a pivotal step toward gaining exposure, liquidity, and wider adoption within the crypto community. However, the journey to successful token listing is not always smooth, with setbacks and challenges along
(13:55 | marketingblog)
A Bitcoin a világ legbiztonságosabb eszköze lett!
A technológiai, szabályozottsági és intézményi támogatás a Bitcoin biztonságára utal, az eszköz életünk szerves része lehet!
(13:38 | Bitcoinbazis)
Bitcoin Dives to $61,000 as Mt. Gox Says BTC Repayments Begin Next Week
Mt. Gox Bitcoin and Bitcoin Cash payments to creditors will begin next week, which has sent BTC plunging to $61,000. BCH is down 9%.
(13:09 | decrypt)
MtGox: júliusban kezdődik a kártérítés, 9 milliárd dollárt fizetnek ki a károsultaknak
2014-ben hatalmas sokk érte a kripto piacot, miután az akkoriban legnagyobbnak számító tőzsde, a globális forgalom 70%-át bonyolító japán MtGox csődöt jelentett. A váltóról a mai napig tisztázatlan
(12:42 | Kriptoakademia.com)
Trending Token GEGE Drops Today After Surging Over 200% Will SEAL Follow Suit at Launch as Traders Shift to It?
Alvin Hemedez is a cryptocurrency analyst, finding a talent for the technical side of blockchain with his background and degree in Industrial Engineering. Hailing from
(12:34 | readwrite.com)
Az Ethereum ETF kereskedése után tovább eshet az eszköz árfolyama
Az Ethereum ETF potenciális csalódást keltő teljesítménye 2400 - 3000 dollár közé vetheti vissza az eszköz árfolyamát.
(12:32 | Bitcoinbazis)
Szorgosan veszi magát a Telekom, erősen szenved a bitcoin
Pluszokat látunk az európai tőzsdéken, a BUX is további visszafogott emelkedést tud felmutatni, valamicskét a forint is erősödött. Nagy mennyiségű saját részvényt vásárolt a Telekom, folytatja a vételeket az OTP is. Újra felfedezhetik a hazai börzét a külföldiek, mert igen olcsók a magyar papírok. Szenved a bitcoin, de más kriptovaluták sokkal jobban.
(12:12 | PrivatBankar)
Második hete esik a bitcoin, tízszázalékos gödörben a jegyzés szenved a teljes kriptopiac
A Világgazdaság megbízható, naprakész, objektív információforrás, az üzleti élet befolyásos, mértékadó lapja.
(12:09 | Vg)
Több mint kétmillió dollárnyi ingyen pénzt ígér az Amerikában induló kísérleti program
Új, garantált jövedelemmel kapcsolatos kísérleti program bevezetésére készül egy nyugati parti város. Jelentős összeg szétosztását tervezik.
(11:33 | Bitcoinbazis)
Kripto elemző eszközök! #messari #cryptotools
↑ katt a teljes videóért
(11:28 | KriptoAkademia)
Bitcoin Plunges Below $63,000 as Markets Tumble
Bitcoin plunges below $63,000 as markets tumble. The global cryptocurrency market cap is down 4% in the past day.
(11:06 | decrypt)
Elképesztő mennyiségre nőtt a MicroStrategy Bitcoin-tartaléka
A MicroStrategy bitcoin tartalékai közel 15 milliárd dollárra emelkedtek, miután további 12 000 bitcoint vásároltak.
(10:31 | Bitcoinbazis)
Tovább dübörög Trump kripto elnökválasztási kampánya
A Winklevoss ikrek, a Gemini kriptovaluta tőzsde társalapítói 30,94 bitcoint adományoztak Donald Trump amerikai elnökjelölt kampányára, több mint 2 millió dollár értékben. Cameron és Tyler Winklevoss
(10:24 | Kriptoakademia.com)
Saját valóságshowt kapnak a laposföld-hívők
Érkezik a világ leghülyébb összeesküvés-elméletén alapuló showja. Pénzt fizetnek a laposföld-hívőknek, hogy bizonyítsák igazukat.
(09:38 | Bitcoinbazis)
Közel a Bitcoin vételi jel: Új bikapiac jöhet ezáltal a Raboo és a STRUMP számára?
A kriptokereskedelem volatilis világában a vételi jelzések iránytűként szolgálnak, segítve a kereskedőket a vásárlási időpont felismerésében.
(09:00 | Bitcoinbazis)
Mosaic blokklánc - MOSAIC Podcast 6. rész (Vidákovics Attila, dr. Janó Dániel)
🟪 Csatlakozz a Mosaic blokklánchoz a piacra kerülés előtti fázisban a hivatalos közösségi finanszirozási platformon keresztül: 👉 https://novalusprime.com/Invite/73342607 Ha regisztrálsz a közösségi finanszirozási platformra (Novalus Prime), küldd el az ID (azonositó) számod emailben: kerdes@janodaniel.hu és küldünk egy meghivót egy zárt csoportba, ahol megkapod a legfrissebb infókat és kérdezhetsz is. 🟪 Továbbá Mindenki számára, aki csatlakozik a fenti linkkel, a piacra kerülés előtti szakaszban, egy dijmentes konzultációt is tudunk biztositani (velem vagy más kompetens szakértővel), hogy kérdéseidre választ kapj. Ha érdekel az ajánlat, töltsd ki az alábbi kérdőivet is: 👉 https://bit.ly/mosaickonzultacio Érdekelnek a piacon elérhető LEGJOBB kedvezmények? 🎁 Csekkold az alábbi meghivókat! 🔶 Binance 20% kedvezményhez link: 👉 https://bit.ly/binanceregisztracio 🔶 Kedvezményes kód: HLAQDUDF 🥇 Bybit 10$ - 30,000$ bónuszhoz link: 👉 https://bit.ly/bybitbonusz 🔷 Gate.io 20% kedvezményhez link: 👉 https://bit.ly/gateio20 🔷 Kedvezményes kód: DRKRIPTO 🔴🔴 EZT NÉZD KÖVETKEZŐNEK🔴🔴 🔶 Binance 20% örökös kedvezmény, regisztráció lépésről lépésre: ➡️ https://www.youtube.com/watch?v=j4Pcs9jYoP4\u0026t=0s Miben segíthetek? Szeretnél kérdezni? 🚀 Ezen az e-mail címen keresztül tudsz elérni: ➡️ kerdes@janodaniel.hu MINŐSÉGI OKTATÁS 🎥 🌏 https://web3kurzus.hu Dr. Janó Dániel vagyok, Magyarország legkövetettebb kriptovalutával foglalkozó csatornájának vezetője! Oktató videókat és tanfolyamokat készítek professzionális szinten a bitcoin, ethereum, altkoin és blokklánc technológia területén!
(09:00 | DrJanoDaniel)
Japán háziasszonyok a legjobb kriptokereskedők között
A hagyomány, hogy Japánban a nők kezelik a háztartás pénzügyeit, átgyűrűzött a kriptokereskedés kezdeti időszakára is.
(08:38 | Bitcoinbazis)
Még több energiára vadásznak a bitcoinbányászok
A tavalyi év utolsó negyedében a bitcoinbányászok tömegesen rendelték elő a legújabb, leghatékonyabb bányászgépeket, majd az idei év elejére lelassúlt ez a tendencia. 2024 második negyedévének végén
(08:14 | Kriptoakademia.com)
Új kriptotőzsdét vezet be az európai piacra a horvát Electrocoin
Az Electrocoin, Horvátország egyik vezető kriptotőzsdéje, új kriptovaluta csereplatformot indít Electrocoin Trade néven.
(07:33 | Bitcoinbazis)
Australian billionaire wins right to sue Facebook in the US over scam ads
Andrew Forrest has spent five years railing against promos that falsely claim he's found the route to crypto riches
(01:48 | register onprem)
Miért a kripto kaszinók jelentik a jövőt: Keress, játssz, és profitálj, mint soha ezelőtt
A kriptovaluták jelentős hatással voltak különböző iparágakra, melyek közül a szerencsejáték szektor sem jelent kivételt. Az ágazat összértéke 100,9 milliárd dollár , de szakértők előrejelzései
(00:01 | Kriptoakademia.com)
Ezek a nagykutyák berobbanhatnak a nyáron
Eddig izgalmas volt az év mém érmék szempontjából, a nyár pedig szintén jónak ígérkezik. Ismerd meg a 3 legnagyobb favoritot!
(Tegnap | Bitcoinbazis)
Meme Coin Turbo Surges, Announces Partnership as Top AI Trading Bot Presale Tops $6 Million
Alvin Hemedez is a cryptocurrency analyst, finding a talent for the technical side of blockchain with his background and degree in Industrial Engineering. Hailing from
(Tegnap | readwrite.com)
Why Meme Coins Could Create a Legal Minefield for Celebrities
MOTHER? DADDY? Meme coins created or promoted by celebrities can bring huge gains and attention, but also major legal pitfalls to avoid.
(Tegnap | decrypt)
Tippek és trükkök a legújabb Telegram játék kimaxolásához
Használd ki az ingyenes boostereket, fektess be prémium fejlesztésekbe, és rendszeresen végezd el a napi feladatokat!
(Tegnap | Bitcoinbazis)
The Sealana (SEAL) Solana ICO Ends June 25 Top Meme Token To Watch?
Alvin Hemedez is a cryptocurrency analyst, finding a talent for the technical side of blockchain with his background and degree in Industrial Engineering. Hailing from
(Tegnap | readwrite.com)
Az egyik legnagyobb felhőszolgáltatótól loptak el adatokat
Egy hackerbanda több mint 560 millió ügyfélrekordot lopott el a Ticketmastertől a Snowflake felhőszolgáltatón keresztül.
(Tegnap | Bitcoinbazis)
50 Cent megszólalt a kriptocsalás ügyében
A neves rapper, 50 Cent hevesen tagadta, hogy bármi köze lenne egy több millió dolláros kriptovaluta-átveréshez.
(Tegnap | Bitcoinbazis)
New Crypto Presale Pepe Unchained Goes Live What Is PEPU Meme Token
Alvin Hemedez is a cryptocurrency analyst, finding a talent for the technical side of blockchain with his background and degree in Industrial Engineering. Hailing from
(Tegnap | readwrite.com)
Ötven év múlva az otthonunk olyan lesz, mintha több száz kilométerre költözött volna
Az éghajlatváltozás hatásai már most érezhetőek, de milyen hatással lesz ez a te szülővárosodra? Egy interaktív alkalmazás ezt is megmutatja.
(Tegnap | Bitcoinbazis)
Íme öt altcoin, amelyek a Solanatól jobb nyereséget hozhatnak 2024-ben!
Sok altcoin továbbra is alacsony áron kapható és készen áll a jelentős emelkedésre, amint a piac növekedési fázisba lép.
(Tegnap | Bitcoinbazis)
This Week in Crypto Games: 'Pixels' Chapter 2, Konami on Avalanche, Telegram Gaming Boom
Catch up on this weeks biggest crypto and NFT gaming news and find some weekend reads in our latest roundup.
(Tegnap | decrypt)
Az utolsó dokumentomok is megérkeztek az Ethereum ETF indulásához
Az Ethereum ETF kérelmezői frissített S-1 dokumentumokat nyújtottak be a SEC-hez, ezzel utolsó lépéshez ért az engedélyezési folyamat.
(Tegnap | Bitcoinbazis)
Gemz Daily Combo Guide: How to Earn 5 Million Free Coins in the Telegram Game
Just like Hamster Kombat, rising Telegram game Gemz offers players a massive daily haul of free coins. Heres how to get it.
(Tegnap | decrypt)
A technikai elemzés két alulértékelt kriptovalutát azonosított
Az AVAX és az STRK olyan alulértékelt kriptovaluták, melyek trendfordulója közel lehet - legalább is az egyik legfontosabb indikátor szerint.
(Tegnap | Bitcoinbazis)
This Week on Crypto Twitter: A Donald Trump Crypto Controversy, Starring Martin Shkreli
A potentially not-so-mysterious mystery gripped Twitter this week, when questions swirled around the origin of a Donald Trump-themed Solana meme coin.
(Tegnap | decrypt)
Play-to-Earn Crypto Makes a Resurgence with Trending Tokens Like Hamster Kombat and PlayDoge
Alvin Hemedez is a cryptocurrency analyst, finding a talent for the technical side of blockchain with his background and degree in Industrial Engineering. Hailing from
(Tegnap | readwrite.com)
Itt vannak a legfontosabb tudnivalók a Binance európai tiltólistájáról
Összefoglaltuk, hogy a MICA szabályozás, hogyan érinti a különböző Binance termékeket és szolgáltatásokat június 30-tól.
(Tegnap | Bitcoinbazis)
Duplázd meg portfóliódat a következő 5 kriptovalutával!
Az AI kriptovaluták 35%-os növekedése nem elhanyagolható. Azonban a casual gaming és a Minotaurus potenciálja is rendkívüli.
(Tegnap | Bitcoinbazis)
'TapSwap' Tips Guide: How to Earn the Most Coins in the Telegram Crypto Game
Looking for the next Notcoin? TapSwap provides an uncanny impression with its own airdrop coming to TON, and here are tips to help you earn.
(Tegnap | decrypt)
Ez a kísérlet az emberiség pusztulását okozhatja
Egy vírus önmagában hatalmas veszélyt jelenthet az emberiségre. De mi történik akkor, ha mi magunk módosítjuk azt?
(Tegnap | Bitcoinbazis)
10 ezer forintért vett hamis személyazonosító okmánnyal regisztrált a kriptotőzsdén, de lebukott
Két év börtönbüntetésre ítéltek egy ausztrál férfit, aki mások személyazonosságát felhasználva nyitott számlákat a kriptotőzsdéken.
(Tegnap | Bitcoinbazis)
Kriptopénzügyek | az Ethereum nem értékpapír
Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott rövid híreket foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci kitekintéssel. Lássuk mi történt az elmúlt
(Tegnap | Kriptoakademia.com)
A Wall Street még nem áll készen a kripto-ETF-ekre
A Wall Street tárt karokkal várja a kripto-ETF-eket, de nem biztos, hogy készen áll az azokkal érkező biztonsági kockázatokra is.
(Tegnap | Bitcoinbazis)
Kripto-kereskedési lehetőséget indít egy globális nagybank
A Standard Chartered az azonnali kriptovaluta kereskedés elindítása mellett döntött az intézményi ügyfelek számára.
(Tegnap | Bitcoinbazis)
Kriptó forró percek: Az ETH felszállásra készül, az MTAUR forró üldözésében!
Az Ethereum (ETH) egy jelentős áttörés küszöbén áll, annak ellenére, hogy az utóbbi időben stagnált az árfolyama. Pozitív szabályozási fejlemények, beleértve az SEC döntését, miszerint nem indítanak eljárást az Ethereum (ETH) ellen, valamint a Spot ETH tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) közelgő indulása, megalapozták a növekedés lehetőségét. Ezek a tényezők várhatóan jelentős intézményi tőkét vonzanak az Ethereum (ETH) ökoszisztémájába, ami az árfolyam emelkedését eredményezheti. Az elemzők egyre optimistábbak, és azt jósolják, hogy az Ethereum (ETH) az elkövetkező hónapokban elérheti a 10.000 dollárt, amit a bálna aktivitás növekedése és a befektetői kitartás is hajt.
(Tegnap | Profitline)
Egyszerűen megállíthatatlan ez a kriptó, már 2 millió felett a 99Bitcoins
A kripto oktatást forradalmasító 99Bitcoins előértékesítése csak úgy szárnyal, és közelít a 2,5 millióhoz. Ismerd meg te is!
(Szo. | Bitcoinbazis)
Is the PEPE Dip a Buying Opportunity or Should You Consider SEAL for a Potential 100x Return?
Alvin Hemedez is a cryptocurrency analyst, finding a talent for the technical side of blockchain with his background and degree in Industrial Engineering. Hailing from
(Szo. | readwrite.com)
'Yescoin' Tips Guide: How to Earn the Most Coins in the Telegram Crypto Game
You earn digital coins for swiping your screen in Yescoin, but how do you make the most of it? Weve got the best tips for beginners.
(Szo. | decrypt)
WIF Price Plunges Can This Solana Meme Coin Bounce Back and Reach $5?
Alvin Hemedez is a cryptocurrency analyst, finding a talent for the technical side of blockchain with his background and degree in Industrial Engineering. Hailing from
(Szo. | readwrite.com)
Letartóztatták egy illegális kriptotőzsde üzemeltetőit, akik milliárdokat mostak tisztára
Két személyt is letartóztattak az Egyesült Királyságban, amiért illegális kriptovaluta-tőzsdét működtettek Londonban.
(Szo. | Bitcoinbazis)
Pozitív mintát találtak az XRP és az Ethereum altcoinoknál, ami 1252%-os növekedést hozott
Egy szakértő szerint az XRP 2017-es 1252%-os növekedése megismétlődhet, hasonló emelkedést várva az RCO Finance (RCOF) altcointól.
(Szo. | Bitcoinbazis)
How Pixels Chapter 2 Upgrades the Ethereum Farming GameAnd Why It Took So Long
Pixels founder Luke Barwikowski recounts a brief identity crisis for his studio, which has only emboldened it to stay lean and speedy.
(Szo. | decrypt)
Így reagálnánk egy föld felé tartó aszteroida hírére?
Mutatjuk, hogyan reagálna a NASA és más nemzetközi partnerek egy föld felé tartó aszteroida fenyegetésére.
(Szo. | Bitcoinbazis)
Szarkasztikus reklámmal hirdetik az új kriptotermék indulását
A Bitwise legújabb vicces és egyben elgondolkodtató Ethereum ETF hirdetése már NFT-ként is megvásárolható.
(Szo. | Bitcoinbazis)
Mérföldkőhöz érkezett a CYBRO előértékesítése, 1200%-os nyereség előtt állunk?
A CYBRO vonzó előértékesítési kampányára egy Ethereum-bálna is felfigyelt. Az ajánlat július 15-ig érvényes!
(Szo. | Bitcoinbazis)
Ebből a három kis részvényből nőhet ki a következő techóriás
Van most három közepes piaci kapitalizációjú részvény, amelynél minden adott ahhoz, hogy idővel óriásira nőjön.
(Szo. | Bitcoinbazis)
Az USA nemzetbiztonsági okok miatt betiltott egy vírusirtót
Az Egyesült Államok betiltotta a Kaspersky szoftvereket nemzetbiztonsági aggályokra hivatkozva. Mutatjuk a részleteket!
(Szo. | Bitcoinbazis)
This Week In Coins: Ethereum Stays Afloat as Crypto Market Sinks
While ETF buzz kept ETH steady, Bitcoin is down for a second week, and DOGE, SHIB, and WIF fell even further.
(Szo. | decrypt)
Olaszország frusztráló fejleményekkel szolgál a kriptovaluták számára
Az ország új intézkedéseket vezet be, amelyek jelentős hatással lehetnek a kriptovaluta piacra. A cél a piaci manipuláció megakadályozása.
(Szo. | Bitcoinbazis)
A Marathon Digital Európában terjeszkedik tovább
A Marathon egy két megawattos adatközpontot helyezett üzembe a finnországi Satakunta régióban, amely a város távfűtését is biztosítja.
(Szo. | Bitcoinbazis)
Válság? Ugyan már! Van ahol 400 ezer forint egy vacsora
A törvényjavaslat célja, hogy tisztába tegye a foglalási rendszert, és megoldja a botok és jegyüzérek által okozott problémákat.
(Szo. | Bitcoinbazis)
DOGE, Raboo vagy Notcoin: Melyik mémérme lesz a befutó?
A mémérmék piacán jelenleg nagy a kereslet, így mind a tapasztalt, mind pedig az új befektetők érdeklődnek ezen digitális eszközök iránt.
(Szo. | Bitcoinbazis)
Kriptobányász hírek | Donald Trump a bitcoinbányászoknak udvarol
Kriptobányász cikksorozatunkban havonta foglaljuk össze a fontosabb bányász eseményeket a nagyvilágból. Discord csatornánk bányászoknak kialakított szekciójában segítőkész bányász közösség jött
(Szo. | Kriptoakademia.com)
Így mosta tisztára a kínai-mexikói kartell a pénzt kriptovalutával
Az USA Igazságügyi Minisztériuma vádat emelt 24 személy ellen, akik állítólag a Sinaloa Kartell pénzmosási műveleteit irányították.
(Szo. | Bitcoinbazis)
Csúcson az AI tokenek, a Gaming tokenek lesznek a következő? Itt az MTAUR előértékesítése
A Minotaurus változatos játékmenetet kínál a testreszabható minotauruszokkal, amelyek mindegyike egyedi képességekkel rendelkezik.
(Szo. | Bitcoinbazis)
Videókártyából token: ez az AI infrastruktúra új befektetési módja
Az Ionet a Compute Labs-szel partnerségben tokenizálja a vállalati szintű GPU-kat, demokratizálva a hozzáférést a számítási erőforrásokhoz.
(Szo. | Bitcoinbazis)
MEGÜTÖTTÉK A PIACOT, DE MITŐL?
-----------------------📚 ZÁRT CSOPORT HOZZÁFÉRÉS 💬 🤝----------------------- HA SZERETNÉL, AKKOR CSATLAKOZZ ZÁRT PATREON KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ TE IS, A ZÁRT PROJEKT ELEMZÉSEKÉRT, PIACI INFÓKÉRT, TIPPEKÉRT, ÉS A DISCORD CSOPORT-TAGSÁGÉRT, AHOL SOSEM LESZEL EGYEDÜL HAGYVA A KÉRDÉSEIDDEL 💬 ➡️ https://www.patreon.com/kriptovadasz 🚀 ------------------------------------ 👉LEDGER VÁSÁRLÁS👉 https://shop.ledger.com/?r=2a228bc829fd ------------------------------------ 💡 Blokklánc elemző oktatóanyag (kedvezménnyel): ➡️ https://kriptovadasz.hu/blokklanc-elemzo-kurzus/ 💥 💡💡 Kedvezményes Videó Tananyag 📚 👉 https://kriptovadasz.hu/csomagok/ ------------------------------------ KERESKEDNÉL? ------------------ ✅ ByBit regisztráció kedvezményes díjszabással: https://www.bybit.com/invite?ref=28LAPJ Binance regisztrációs link, ha kereskedni szeretnél a kripto piacon: 👉 https://accounts.binance.com/en/register?ref=HARO0GHA 10%-os mindenkori tranzakciós költség megtakarítás a linken keresztül történő regisztrációval. (részletek a Binance affilate programjában) ------------------ Mai videónkban azzal foglalkozunk, hogy mitől esett a kripto piac, miközben az amerikai tőzsde pedig új csúcsra kapaszkodott. 00:00 - Bevezetés 00:33 - Mai témánk 01:16 - Anyagaink 04:05 - Nyári képzéseink 06:10 - Új csúcson Amerika 07:20 - BTC heti nézet 10:17 - Eladói nyomás a héten 12:00 - Tőkeáttét mögötti érdekesség 13:27 - Hatványozott alt hatás 14:00 - Gondolatok 15:57 - Összefoglaló Email címem: 👨🏾‍💻 adam@kriptovadasz.hu ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ A videóban elhangzott információk tájékoztató jellegűek és azt a célt szolgálják, hogy a nézőknek tágabb tudása legyen a kripto deviza világgal kapcsolatban. A videó helyenként saját, személyes véleményt is tartalmaz és senkit sem szeretne megtéveszteni. A videóban, illetve a leírásban szereplő információk és mondatok, nem minősülnek befektetési tanácsadásnak! Ne feledd a kripto piac az, ahol nagyon gyorsan lehet nagyon sok pénzt keresni, de nagyon sokat lehet bukni is, így ultra kockázatos terület. #bitcoin #kriptopiac #altcoinok #kriptovadász #ethereum
(Szo. | KriptoVadasz)
Ebben különbözik a mai és az 5 évvel ezelőtti kriptopiac
Vitalik Buterin rámutat a kriptopiac változásaira 2018-2019 óta, kiemelve a blokklánc alapelveinek és a digitális demokrácia fontosságát.
(Szo. | Bitcoinbazis)
AI Cant Write a Good Joke, Google Researchers Find
Working comedians used artificial intelligence to develop material, and found its attempt at humor to be the most bland, boring thing.
(Szo. | decrypt)
Apples Big AI Upgrades Won't Launch in the EU This Year: Reports
Apple's AI features are not coming to the European Union as the tech giant says it won't compromise the integrity of our products.
(Szo. | decrypt)
ZKsync és 99Bitcoins airdrop és tőzsdei bevezetés - Melyikből lesz 100-szoros megtérülés?
A ZKsync (ZK) érme már szerepel a Binance tőzsdén egy token-elosztó programmal. A 99Bitcoins (99BTC) előértékesítése pedig rendkívül sikeres, a magas hozamot kínáló, learn-to-earn tanulási ökoszisztéma magabiztosan halad az ütemtervében.
(Szo. | Profitline)
Súlyosan megbüntette az Apple-t az Európai Unió
Úgy találták, hogy a változtatások ellenére a cég még mindig nem tett eleget a digitális piacokról szóló jogszabály kitételeinek.
(17:22 | Pcworld)
Ismét piacvezető lett a Huawei
A Huawei lett a világ leggyorsabban növekvő viselhető okoseszköz márkája 2024 első negyedévében a Canalys piackutató cég szerint . A márka folyamatos innovációval erősíti piaci pozícióját, legújabb termékei, többek között a Magyarországon is elérhető HUAWEI WATCH FIT 3 és a HUAWEI WATCH 4 Pro Space Edition okosórák a felhasználók igényeire fókuszálva, sokoldalú funkcionalitással szélesítik a termékek palettáját.
(17:13 | Prim)
A magyarok több mint fele vásárolt már ultragyors divatmárkától
A Glami.hu divatkereső platform nemzetközi e-kereskedelmi felmérése szerint vásárlás előtt a magyar fogyasztók körülbelül fele gyűjt információkat az interneten azokról a webáruházakról, ahonnan korábban még sosem rendelt. Ilyenkor elsősorban az utánvétes fizetés rendelkezésre állását, a szállítási díjakat és a visszaküldési információkat, valamint a vevőszolgálat elérhetőségeit ellenőrzik le. A felmérés alapján Magyarországon már az online vásárlók több mint fele rendelt terméket ultragyors divatmárkától és a többség számára az ezekből a webáruházakból történő vásárlás nem jelent az általánosnál nagyobb kockázatot.
(16:39 | DigitalHungary)
Ingyen is nézhető lesz a Netflix Európában?
A szolgáltató állítólag ezzel a húzással csábítana új érdeklődőket a platformjára.
(16:38 | Pcworld)
Bullshit-detektor készül a mesterséges intelligenciához
Oxfordi kutatók által fejlesztett technológia enyhítené a generatív mesterséges intelligencia állandó problémáját, a magabiztosan kinyilatkoztatott hülyeségeket.
(16:34 | Bitport)
Egymillió eurós befektetést kapott a denxpert
Jelentős összegű befektetést kapott a denxpert EHS&S software nevű magyar startup, amely auditbiztos reportolásában segíti a vállalatokat.
(16:33 | Minuszos)
Bemutatják, mit kell tudni a skizofrén marketing korszakáról
A Marketing Summit témái idén az európai nemzeti marketingszövetségeket tömörítő European Marketing Confederation által jegyzett European Marketing Agenda pilléreire épülnek. A szakma elismert hazai és nemzetközi szakértői a legújabb marketing, kommunikációs és üzleti trendek, illetve kihívások sikeres megválaszolásán túl a technológiai és AI megoldások eredményes implementációjára is kitérnek majd az eseményen. A Summit Díjátadó Est keretében pedig öt szakmai díj elismeréseit adják át majd a reggeltől késő estig tartó rendezvényen, amelyet szeptember 19-én, a MÜPA-ban tartanak.
(16:08 | Prim)
Egy bírósági ítélet félmillió kötetet töröltetett az internet legnagyobb digitális könyvtárából
Az Internet Archive méltányos használatra hivatkozva támadta meg a döntést.
(16:03 | Pcworld)
Kiderült: erre a fesztiválra megy idén bulizni Schobert Lara
Nem csak a hírességek fogják imádni az Alföld vadiúj fesztiválját, hanem te is, ha meglátod, hány féle programlehetőség vár téged is Gyopárosfürdőn, június 27-29-ig a Mizújs Babám? fesztiválon, ahol biztosan nem fogsz unatkozni!
(15:57 | DigitalHungary)
Az Apple hátán csattanhat a brüsszeli korbács
Az Európai Bizottság előzetes vizsgálata szerint az amerikai vállalat megpróbál kibújni az idén élesedett új, szigorú EU-s szabályozás alól.
(14:52 | Bitport)
Megnyílt az út az Nvidia számára a Közel-Keletre
A legfejlettebb AI-adatközponti megoldásait szállíthatja az Nvidia egy közel-keleti partnerének, mely a régió több országában nyújthat majd szolgáltatásokat partnerei számára.
(14:37 | HWSW)
Az innováció összes fontosabb területét lefedi majd ez a fesztivál
Igazán izgalmasnak tűnik a 2024-es Maker Faire Rome.
(14:29 | Pcworld)
Az előléptetés kizárása sem hatotta meg a Dell dolgozóit
A Dell dolgozóinak közel fele inkább döntött a remote munkavégzéssel felszabaduló szabadidő és a kényelem mellett, mintsem tárva hagyja az ajtót az előléptetés lehetősége előtt - amiből az elmondottak...
(13:51 | HWSW)
A felújított ABB-robotok ragyogó kilátásokat kínálnak a német motorkerékpár-gyártónak
Csillogó tankok, fényes rugóstagok, polírozott króm és porszórásos felületek a motorkerékpárok esetében elengedhetetlen a vonzó megjelenés. Az egyik német motorkerékpár-gyártónál az ABB robotjai dolgoznak keményen azért, hogy elérjék a járműveknél a kívánt fényezést. Helyüket azonban 8 évnyi fáradhatatlan munka után felújított robotok veszik át.
(13:41 | Prim)
Betör az iskolákba a mesterséges intelligencia
Megállíthatatlan a MI térhódítása a magyar iskolákban: tízből kilenc pedagógus szerint két-három éven belül át fogja alakítani az oktatást.
(13:33 | Minuszos)
Alakulnak a ballonos űrutazási szolgáltatások - ez lehet az űrturizmus következő nagy trendje
Újabb cég jelentette be, hogy már 2025-től elindíthatják ballonos űrutazási szolgáltatásukat, aminek keretében az embereket fejenként 60-80 millió forintért szállítják a sztratoszférába.
(13:19 | Raketa)
Megfizethető 280 Hz-es monitort mutatott be az AOC
Meggyőzően fest a G4 gaming monitorsorozat legújabb tagja.
(13:08 | Pcworld)
Vágynak saját lakásra a fiatalok, de azt gondolják, hogy sosem lesz rá elég pénzük
Minden harmadik 25-34 év közötti fiatal borúlátó a tekintetben, hogy képes lesz-e az életben kifizetni egy lakást derült ki az OTP Otthon és az OTP Bank megbízásából, a közelmúltban készült kutatásból. Mindez nem is csoda, az ingatlankereső portál több mint 160 ezres hirdetési adatbázisa szerint Budapesten átlagosan 1,1 millió forintos négyzetméteráron hirdetik a használt lakásokat és a fővárost nem beleszámítva is, országosan négyzetméterenként 726 ezer forintba kerül egy garzonlakás.
(12:53 | DigitalHungary)
A DMA miatt szívnak az európai Apple-felhasználók
A cég az Európai Unióban nem vezeti be három új, mesterséges intelligenciára épülő funkcióját.
(12:46 | Bitport)
Napokon belül lejár a NIS2 regisztráció határideje sok céget érhet kellemetlen meglepetés
Már csak pár napja maradt belépni a nyilvántartásba azoknak a hazai vállalatoknak, amelyekre kiterjed a NIS2, vagyis a felülvizsgált uniós kibervédelmi irányelv hívja fel a figyelmet az EY. Résen kell lenniük a konszolidált beszámolót készítő társaságok tagvállalatainak is, hiszen elég cégcsoport szinten elérni a meghatározott minimum bevételt és létszámot, hogy rájuk is vonatkozzanak a kötelezettségek. Az óvatlan szervezetek számára a mulasztás súlyos bírsággal, sőt a vezető eltiltásával is járhat.
(12:20 | Prim)
A mesterséges intelligencia bevezetésekor a vezérigazgatóknak kell az élen járni
A vezérigazgatóknak minden tekintetben az élen kell járniuk, akkor is, amikor a generatív mesterséges intelligencia bevezetéséről van szó. A felelősség ebben az esetben is a szervezet vezetőségét terheli, akiknek üzleti sikeresség érdekében fontos tényezőket kell mérlegelniük a bevezetés során.
(12:02 | DigitalHungary)
DMA: Kimondták az Apple szabálysértését
Az Apple az első nagy technológiai óriáscég, amely komoly felszólítást kapott az Európai Bizottságtól a DMA szabályainak megszegése miatt, továbbra sem tűnnek elégségesnek a cupertinóiak v...
(12:00 | HWSW)
Már megint lakott területre zuhant Kínában egy rakéta darabja
Videón is van róla, ahogy az emberek menekülnek, miközben a mérgező törmelék alázuhan.
(11:33 | Pcworld)
Barion: növekvő árbevétel
Már több mint 15 országban szolgálja ki e-kereskedelmi partnereit az adatvezérelt fizetési megoldásokra specializálódott Barion.
(10:33 | Minuszos)
Egyelőre nem kap Európa az Apple AI funkcióiból
Szinte számítani lehetett rá, hogy az Európai Unió digitális piacát szabályozó szigorúbb törvények miatt lassabban érkezhetnek meg az Apple mesterségesintelligencia-fejlesztései a felhasznál...
(10:30 | HWSW)
Fizetőssé teszi az élőzést az X
A pénzügyi gondokkal küzdő közösségi platform hamarosan csak előfizetőknek engedi meg, hogy élő adást indítsanak.
(10:25 | Bitport)
A Chrome böngésző legendás dinója már a te polcodat is díszítheti
A Google egy LEGO-készletekhez nagyon hasonló szettel állt elő.
(10:05 | Pcworld)
Indul az Európai Napenergia Akadémia, ahol két év alatt 65 ezer szakembert képeznek ki
2030-ra az Európai Unió célja, hogy 600 gigawatt fotovoltaikus napelem kapacitást építsen ki a kontinensen, amely az EU nettó zéró technológiák iránti keresletének 40%-át fedezné. A jelentős mértékű bővítéshez rengeteg új, ezen a téren szakképzett munkavállalóra van szükség.
(10:02 | Prim)
A Broadcommal fejleszt AI-chipet a ByteDance
Újabb lépést tett a kínai ByteDance annak érdekében, hogy a mesterséges intelligenciát használó megoldások szegmensében megőrizze pozícióit, ami a kínai cégek számára kü...
(09:24 | HWSW)
A magyarok tartozásainak 43%-a telekommunikációs szolgáltatásokhoz köthető
Friss adatok szerint a magyar lakosság tartozásainak majdnem fele telekommunikációs szolgáltatásokhoz köthető, a befizetések közel 84%-a pedig már banki átutalással történik derül ki az EOS Magyarország kutatásából.
(09:09 | DigitalHungary)
1 millió eurós befektetést kapott egy magyar fenntarthatósági startup
Jelentős összegű befektetést kapott a denxpert EHS&S software nevű magyar startup, amely környezet- és munkavédelmi, illetve fenntarthatósági adatok gyűjtésében, kezelésében és auditbiztos reportolásában segíti a vállalatokat. A régióban piacvezető cég skálázásra és nemzetközi terjeszkedésre használja majd az Óbuda Uni Venture Capital (ÓUVC) és a Sofia Angel Ventures (SAV) közös befektetését.
(08:27 | Prim)
Így csökkenthetik harmadával a nem tervezett állásidőt a termelőcégek
A nem tervezett állásidő akár 30 százalékos csökkenése, a berendezések működési hatékonyságának jelentős javulása és a 15 százalékkal visszaeső energiafogyasztás - ezt eredményezheti, ha egy termelőcég a legfejlettebb digitális megoldásokat alkalmazza.
(08:26 | ComputerWorld)
Döbbenetes, milyen sebességgel rakja ki a Rubik-kockát ez a robot
Ha rosszkor pislogsz, akkor nem is látod, mit művelt a robot.
(08:23 | Pcworld)
Szerszám-technológiai ikon a Horntól
Ez a szerszám megreformálja a furatmegmunkálást gondolta Paul Horn, miközben tüzetesen megvizsgálta a Supermini első prototípusát. A Supermini szerszámrendszert 1989-ben mutatták be, és azóta is a Paul Horn GmbH egyik sikertermékének számít. Az elmúlt 35 évben a szerszámrendszer számos fejlesztésen ment keresztül, és a megmunkálási folyamatok számos kihívására nyújtott megoldást világszerte. A Horn most []
(08:00 | MuszakiMagazin)
5 idei játék, aminek megjelenésére már most érdemes felkészülnöd
Újíts gépet, szerezz konzolt - ősszel is izgalmas játékok érkeznek!
(07:59 | Pcworld)
Egyelőre tragikusan szerepelnek az éttermi rendeléseket kezelő MI-rendszerek
Mint kiderült, a nagy gyorsétterem-láncoknál tesztelt megoldások a rendelések legalább tizedét értik félre, időnként elég szélsőséges eredményekkel, szükségessé téve az emberi beavatkozást.
(07:55 | Bitport)
A jó portréfotók szakértelmet, technikát és elköteleződést igényelnek a HONOR friss tippjei pedig segítenek
A HONOR legújabb termékcsaládja, a HONOR 200 Pro-val az élen a portréfotózást helyezte előtérbe. Az új eszközökkel egy stúdiót hordozhatsz a zsebedben, ami a mesterséges intelligencia segítségével és a profi kialakításnak köszönhetően jelentősen megkönnyíti azt, hogy kiváló képeket készíts. Ezzel együtt azonban van pár tippünk ahhoz, hogy miként hozd ki a maximumot készülékedből akár a legújabb szériát használod, akár más készüléket
(07:49 | DigitalHungary)
IOS-ra és Androidra is letölthető a gondosóra új alkalmazása
Ingyenesen letölthető a gondosóra új alkalmazása, amely mostantól még nagyobb biztonságot nyújt használóinak.
(07:33 | Minuszos)
A Wavin bezárja a Zsámbékon található gyártóüzemét
A Wavin, az Orbia Building & Infrastructure üzletága ma bejelentette, hogy be kívánja zárni a Zsámbékon található gyártóüzemét. A termelést 2024 október végéig lengyelországi és csehországi üzemekbe helyezik át. A bezárás az Orbia Building & Infrastructure azon stratégiáját tükrözi, amelynek célja a csoportszintű, még hatékonyabb eszközkihasználás, illetve a gyártási folyamatok leegyszerűsítése. A Magyarországon piacvezető Wavin []
(07:30 | MuszakiMagazin)
Ráharapott a VMware szerverekre a RansomHub vírus
A RansomHub zsarolóvírus a VMware ESXi kiszolgálókat is célkeresztbe állította, és nagyon komoly károkozásokat képes azokon véghez vinni.
(07:01 | Biztonsagportal)
© Copyright Ozeki Systmes Kft