Szép lassan bekényszerülnek a működőképességük határán lévő víziközmű-szolgáltatók az állami ellenőrzésű szolgáltató irányítása alá. Van, amelyik már az áramszámláját sem fizeti. (09:53 | Vg)
Gazdaság
Több mint egymilliárdot utal vissza ügyfeleinek a Yettel
A Gazdasági Versenyhivatal egymilliárd forintot is meghaladó bírsága még a Telenor-korszakból származó jogsértés miatt sújtja a telekommunikációs vállalatot. (09:53 | Vg)
Apadó profit és stabil kilátások az E.On-nál
Megugró forgalom mellett is közel ötödével zsugorodott Európa legnagyobb energiahálózat-üzemeltetőjének nyeresége a második negyedévben. (09:53 | Vg)
Vörösbe fordult Európa
Indexcsökkenéssel indult szerdán a kereskedés a főbb európai értékpapírpiacokon a keddi vegyes, többségében veszteséges zárás után. (09:49 | napi.hu)
Jó hír érkezett Németországból
Júliusban a várakozásoknak megfelelően enyhült kissé az inflációs nyomás Németországban a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis szerdai jelentése alapján. Az inflációt továbbra is az energia- és az élelmiszerárak emelkedése hajtja. (09:49 | napi.hu)
NATO-bővítés: húsz ország már jóváhagyta
Joe Biden amerikai elnök aláírta azt a dokumentumot, amellyel az Egyesült Államok hozzájárul Svédország és Finnország NATO-csatlakozásához. (09:49 | napi.hu)
Kína nem győzheti most le Tajvant
Washington nem változtatta meg a Tajvan esetleges katonai elfoglalásának kínai ütemtervére vonatkozó értékelését - közölte hétfőn a Pentagon egyik magas rangú tisztviselője, kitartva azon korábbi kijelentése mellett, amely szerint Peking a következő két évben nem próbálja meg elfoglalni Tajvant. (09:48 | Portfolio)
Ideje hozzászokni: újabb állati eredetű vírus fertőzi az embereket
Új vírust azonosítottak a kutatók Kínában, amely feltételezésük szerint állatról terjedhetett át az emberekre. Az új vírust, amely már több tucat embert betegített meg az ázsiai országban, Langja henipavírusnak nevezték el írja a The Guardian. (09:46 | Portfolio)
A gyártókon kívül senkinek sem jó, hogy három év után ki kell dobni a telefont, mégis nehéz változtatni
A nagy márkák többsége jelenleg még azt sem teszi meg, hogy elárulja a termékével kapcsolatban a betervezett életciklust. (09:44 | G7)
Sorra nyeli el a vizes cégeket a Nemzeti Vízművek
Szép lassan bekényszerülnek a működőképességük határán lévő víziközmű-szolgáltatók az állami ellenőrzésű szolgáltató irányítása alá. Van, amelyik már az áramszámláját sem fizeti. (09:43 | Vg)
Érik a katasztrófa a magyar oktatásban? A pedagógusok szerint sürgősen lépni kell
A kormány által benyújtott értékelő dokumentumban többek között a pedagógusok magyarországi helyzetét is értékelik, valamint elismernek több olyan pontot is, amit az utóbbi években kritikaként fogalmaztak meg a kormánnyal szemben.Többek között azt is elismerték, hogy a 2013-ban bevezetett pedagógus-... (09:43 | PénzCentrum)
Indulhat a fejlesztés: itt valósul meg a dunántúli tudományos és innovációs park
Beruházási célterületté nyilvánította a kormány a Körforgásos Gazdaság Tudományos és Innovációs Park nagykanizsai központjának helyét - írja a Magyar Közlöny. Ahogy korábban mi is írtunk róla, a Pannon Egyetem, valamint a Mol és helyi cégek részvételével körforgásos gazdasági kompetencia központot, ... (09:41 | Portfolio)
Jó hír a Graphisoft Parktól: erősebb lehet az idei év, mint korábban várták
Emelkedő bevételről és eredményekről számolt be a Graphisoft Park a második negyedévre az egy évvel ezelőtti helyzethez képest és a menedzsment megemelte az idei teljes évre vonatkozó előrejelzését derül ki a társaság féléves jelentéséből. (09:41 | Portfolio)
Kemény vádakat fogalmazott meg Lengyelország az EU-val szemben
Jarosław Kaczyński, a lengyel kormánypárt vezetője kijelentette, hogy kormánya nem tesz további lépéseket az Európai Bizottság jogállamisági követelményeinek teljesítése érdekében írja a Politico. (09:39 | Portfolio)
Ez mindenkinek fájni fog: elpárolognak Európa folyói
Kiszáradnak az európai folyók, amelyek természeti és kulturális értékük mellett összesen nagyjából 80 milliárd dollár értékű kereskedelmi útvonalat jelentenek. Az éghajlati válság egyre súlyosbodik, a vízi utak pedig a lehető legrosszabbkor válnak használhatatlanná, tovább fokozva az inflációt és az... (09:37 | Portfolio)
Fejenként 7500 forintot kap vissza 180 ezer Yettel-előfizető
Több mint 1,3 milliárdos jóvátételt kap a Yettel közel 180 ezer ügyfele egy GVH-eljárás eredményeként. A cég bírósághoz fordult, de így is fizetniük kell. (09:35 | Hvg)
Több mint egymilliárdot utal vissza ügyfeleinek a Yettel
A Gazdasági Versenyhivatal egymilliárd forintot is meghaladó bírsága még a Telenor-korszakból származó jogsértés miatt sújtja a telekommunikációs vállalatot. (09:34 | Vg)
Újabb furcsa tárgyat találtak a NASA mérnökei, ezúttal a Perseverance Mars-járón
Ezúttal nem a marsi porban, hanem a Pereverance fúrótokmányánál pillantottak meg a mérnökök egy hajszálvékony tárgyat. (09:33 | Hvg)
Újabb 4,9%-os nyugdíjemelés jöhet soron kívül: tombol az infláció, muszáj lépni?
A nyugdíjasok által a mindennapokban érzékelt áremelkedés ráadásul az általános mértéknél sokkal magasabb - hívja fel a figyelmet a Portfolión meg... (09:31 | PénzCentrum)
Kiderült: jelentős gazdasági kockázatot rejt magában a metaverzum
A Bank of England két szakértője szerint, ha egy nyitott és decentralizált metaverzum növekszik, a kriptoeszközök rendszerszintű pénzügyi stabilitási kockázatot idézhetnek elő. (09:30 | Portfolio)
Újabb pofont kapott a forint, itt a 400-as euró
Szerdán délelőtt újabb hirtelen forintgyengülés alakult ki a bankközi piacon azután, hogy kedden a Barátság-vezeték déli ágán leállt olajszállítások borzolták a kedélyeket az egész régióban, igaz leginkább a magyar eszközárak sínylették ezt meg. A szerdai forinteséssel az euró jegyzése a kerek 400-a... (09:27 | Portfolio)
Apadó profit és stabil kilátások az E.On-nál
Megugró forgalom mellett is közel ötödével zsugorodott Európa legnagyobb energiahálózat-üzemeltetőjének nyeresége a második negyedévben. (09:23 | Vg)
Nem tett csodát a lehűlés, csapadékmentes nyári idő várható
Szerdán sok napsütésre, kevés gomolyfelhőre számíthatunk. Csapadékre igen kicsi az esély. Az északkeleti szél élénk, elsősorban a keleti országrészben erős lesz. 25 és 31 fok közötti kellemes nyári (09:21 | Vg)
Tovább szórta a Tesla részvényeket Musk
Bár korábban azt ígérte, hogy nem ad el több Tesla részvény, augusztus elején mégis megvált majdnem 8 millió papírjától Elon Musk. A kiárusítást a Twitter üzlet bizonytalanságával indokolta a milliárdos. Elmondta, hogy amennyiben nem kell megvásárolnia a közösségi platformot, akkor nem ad el több ré... (09:21 | Vg)
Brüsszel lazít a gazdákat érintő szabályokon
Újabb, a gazdálkodókat segítő intézkedésről döntött az Európai Bizottság: a tagállamok kérésére hozott döntés értelmében a gazdák mentesülhetnek bizonyos vetésváltási és parlagkialakítási kötelezettségek alól annak érdekében, hogy hatékonyabban használhassák a területeiket élelmiszertermelésre. (09:17 | Portfolio)
Egy kis büntetés komoly kellemetlenséghez vezethet a szomszédban
Egy apró szabálysértés miatt is kellemetlen helyzetbe kerülhetnek Szerbia lakói, ha például nyaralni indultak és a határon lekapcsolják őket, mert nem fizették be a bírságot, amit a hatóság már korábban megelégelt. (09:16 | napi.hu)
A kormány beismerte, komoly gond van a pedagógusbérekkel
A kabinet észrevette az évtizedes gondokat és az Európai Bizottságnak küldött jelentésben elismerték, hogy az EU-ban Magyarországon az egyik legalacsonyabb a pedagógusok fizetése, ezért inflációkövetővé tennék. (09:16 | napi.hu)
Ismert jégkrémeket hívott vissza a gyártójuk
Igazi finomságokat kénytelen visszahívni minőségi hiba miatt a General Mills, belga csokis és vaníliás jégkrémekbe került az egyik alapanyag-beszállítótól olyan összetevő, ami káros az egészségre. (09:16 | napi.hu)
Nagy esés után korrekcióval próbálkozik a BUX
A blue chipek közül csak az OTP árfolyama esik. (09:15 | Portfolio)
Megszólalt az OMSZ: szokatlan mentőegységek lephetik el a fővárost
Hamarosan biciklivel közlekedő mentőegységek jelenhetnek meg a fővárosban. A tervet az Országos Mentőszolgálat a Népszava érdeklődésére erősítette meg. Elárulták, hogy a szervezeteben hetek óta folyik egy projekt, aminek keretében felmérik, mentőápolók közül kik vállalnának többletbérezés ellenében ... (09:15 | PénzCentrum)
Rengeteg Tesla részvényt adott el Musk
Nagyon nagy értékben vált meg részvényektől a Tesla vezetője. (09:14 | Tőszdeforum)
50 éve lopták el, most került elő egy 12. századi hindu szobor
India rögtön bejelentkezett, hogy igényt tart az Egyesült Államokban felbukkanó szoborra. (09:13 | Hvg)
Tovább szórta a Tesla részvényeket Musk
Bár korábban azt ígérte, hogy nem ad el több Tesla részvény, augusztus elején mégis megvált majdnem 8 millió papírjától Elon Musk. A kiárusítást a Twitter üzlet bizonytalanságával indokolta a milliárdos. Elmondta, hogy amennyiben nem kell megvásárolnia a közösségi platformot, akkor nem ad el több ré... (09:11 | Vg)
Kritikus inflációs adatok érkeznek, eséssel indul a nap a tőzsdéken
Ma reggel az ázsiai tőzsdéken esés látszik, és Európában is mínuszban nyitottak a vezető börzék, a határidős részvényindexek kedvezőtlen nyitást vetítenek előre Amerikában is. Makro fronton idehaza ma nem érkezik fontos adat, az Egyesült Államokból azonban fontos inflációs és államháztartási adatok ... (09:11 | Portfolio)
Kiteregetik Donald Trump szennyesét? Döntött az eltitkolt adóbevallásokról a bíróság
A képviselőház szakbizottsága megkaphatja Donald Trump volt amerikai elnök adóbevallását - erről döntött a washingtoni fellebbviteli bíróság. (09:09 | PrivatBankar)
Fellélegezhetnek a társasházban élő magyarok: új rezsikönnyítést kaptak
Kedd este a kormány újabb rendeletei jelentek meg a Magyar Közlönyben, az egyik új módosítás pedig megkönnyíti a napelem- és napkollektor telepítésését a társasházaknak, így több lehetőségük van a rezsiköltségeik csökkentésére írja a Portfolio. (09:05 | PénzCentrum)
Tudta, hogy a nyelvével is láthat? Csak egy kütyü kell hozzá
Érdekes kísérletet folytatnak brit szakemberek, megpróbálnak minél többet kihozni a nyelv érzékenységéből, hogy így segítsenek például a látássérülteknek. (09:03 | Hvg)
Mi vár holnap az OTP részvényeseire?
Az OTP augusztus 11-én hajnalban teszi közzé második negyedéves eredményét. (09:00 | Profitline)
Sorozatban már a negyedik napja tart a bukdácsolás az inflációs jelentés előtt
Sorozatban már a negyedik veszteséges napját zárta az amerikai benchmark S&P 500 index az inflációs jelentés közzétételét megelőző napon. (09:00 | Tőszdeforum)
Nem tett csodát a lehűlés, csapadékmentes nyári idő várható
Szerdán sok napsütésre, kevés gomolyfelhőre számíthatunk. Csapadékre igen kicsi az esély. Az északkeleti szél élénk, elsősorban a keleti országrészben erős lesz. 25 és 31 fok közötti kellemes nyári (08:59 | Vg)
A nap ábrája: itt tart most a lakáshitelek kamata az egyes bankoknál
Ami 5 éves kamatperiódus mellett egy évvel ezelőtt még átlagosan 3,6% volt, az most 8,4%. Ami pedig 10 éves kamatperiódus mellett egy éve átlagosan 4,1% volt, az most 8,0%. A Pénzcentrum kalkulátora segítségével megnéztük a bankok legfrissebb lakáshitel-ajánlatainak kamatát. (08:55 | Portfolio)
Tőzsdei árfolymaok
Gazdaság
Fel tud állni a tegnapi pofonból a forint?
A tegnapi hír, amely szerint az oroszok elzárták Magyarország, Csehország és Szlovákia felé az olajszállítást, alaposan megütötte a forintot. Ma reggel egyelőre nincs nagy mozgás, de az előző másfél héten látott szintektől messze van a forint. (08:55 | Portfolio)
Alig van alacsonyabb infláció a magyarnál Kelet-Közép-Európában
Gyakorlatilag felrobbantak az árak az egész kelet-közép-európai régióban, a hazánknál fejlettebb Csehországban már júniusban 17 százalékos volt az infláció derül ki térségi összehasonlításunkból. (08:48 | Vg)
Bértámogatást kaphatnak a vidéki álláskeresőket alkalmazó cégek
Ennek a hónapnak a közepétől a kormány elindítja a Vállalkozások regionális munkaerő támogatását. A program bértámogatást biztosít azoknak a cégeknek, akik vidéken regisztrált álláskeresőket foglalkoztatnak. A támogatás célzottan segítenék a nehezebb foglalkoztatási helyzetben lévők munkaerőpiaci el... (08:48 | Vg)
Ezek az utak, utcák lesznek fizetősek hamarosan Budapesten
Kőbányán, Zuglóban és Újbudán is jó néhány területen szűnik meg az ingyenes parkolás. (08:48 | Hvg)
Nem áll meg a kínai hadigépezet
A kínai haditengerészet hajói szerda reggel is aktívak maradtak Tajvan keleti és nyugati partjainál - mondta egy, az ügyről tájékoztatott forrás a Reutersnek -, mivel Peking folytatta a korábban megkezdett hadgyakorlatát tiltakozásul Nancy Pelosi amerikai házelnök múlt heti szigetországi látogatása ... (08:47 | Portfolio)
Élesen fordult le 44000 ponttól a BUX
Napi Nem kellett sokat győzködni a BUX árfolyamát, éles fordulattal vette az irányt délnek az index kedden egészen 42700 pontig gyengülve. 42350-nél a (08:46 | Tőszdeforum)
Fontos könnyítés a katából kiesőknek: ezek a magyarok más adózási módra térhetnek át
Jelentősen csökken az ekho mértéke, hogy könnyítse az átállást a katásoknak. A Magyar Közlönyben emellett megjelent a devizában történő adózásról szóló rendelet is. (08:46 | PénzCentrum)
Az egekbe löki a citrom és a narancs árát az uniós szigor
Drasztikusan csökkenhet a citrusfélék európai kínálata, az árak pedig az egekbe szökhetnek az Európai Unió közelmúltban bevezetett, a korábbinál jóval szigorúbb növényegészségügyi szabályozása miatt. Európa kikötőiben így mintegy 40 millió euró értékű, kiváló minőségű narancs, citrom, grapefruit és ... (08:45 | Vg)
Ellenállásától húzódott vissza a Richter
Napi Távolodott 8400 forintos ellenállási szintjétől a Richter árfolyama, 8200 forintnál zárta a keddi kereskedést. Tesztelhető lehet a héten a meredeken (08:44 | Tőszdeforum)
Döntött a kormány a hazai földgázkitermelés növeléséhez szükséges intézkedésekről
Az engedélyezés gyorsításával és az MVM bevonásával kívánja növelni a hazai földgázkitermelést a kormány. (08:44 | napi.hu)
Új villamosjárat indul Budapesten szombaton
Átszállás nélkül is elérhető lesz augusztus közepétől Pesterzsébetről a belváros a pesti fonódó villamoshálózat kialakításának következő fázisaként - számolt be a BKK. (08:44 | napi.hu)
Több mint 1,3 milliárd forintot oszt szét a Yettel az ügyfelei között
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának keretében a Yettel több mint 1,3 milliárdos értékű jóvátételi csomagot vállalt, amely közel 180 ezer fogyasztót kompenzál - adta hírül a hatóság. (08:44 | napi.hu)
Nagy ütést kapott a MOL
Napi Nem alakult jól a MOL keddi kereskedése, érdemi forgalommal tért vissza mozgóátlagai alá a jegyzés és vált ezzel falssá a háromszögből látott kilépés (08:42 | Tőszdeforum)
Visszaadta a hétfői pluszokat az OTP
Napi Hirtelen jött a fordulat az OTP grafikonján, a már túlhúzott árfolyam kedden értelmezhető forgalom mellett korrigált jelentősen, és ezzel visszatért (08:41 | Tőszdeforum)
Lendületben van a Magyar Telekom, nagyot nőttek a bevételek
A Magyar Telekom erőteljesen növekedő makrogazdasági nyomással szembesül, ennek ellenére jelentősen nőtt a vállalat bevétele és bruttó fedezete a második negyedévében. A távközlési pótadó azonban hatással volt a nyereségességre, emiatt csökkent a cégcsoport EBITDA-ja. A menedzsment arra számít, hogy... (08:40 | Portfolio)
Brit hírszerzés: Moszkva kétségbeesetten próbálja pótolni veszteségeit
Az Egyesült Királyság hírszerzése szerdán is elkészítette napi jelentését, melyben három pontban foglalják össze az ukrajnai konfliktus fejleményeit. (08:38 | Portfolio)
Yetteles vagy? Pénz jár vissza, ha te is egy vagy ezek közül
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának keretében a Yettel több mint 1,3 milliárdos értékű jóvátételi csomagot vállalt, amely közel 180 ezer fogyasztót kompenzál. (08:37 | Portfolio)
Népszava: Inflációkövetővé tenné a pedagógusok bérét pár évre a kormány
Uniós pénzből tennék inflációkövetővé a pedagógusok bérét egy kiszivárgott stratégia szerint. (08:35 | Hvg)
600 km/másodperces napszél érte el a Földet, a tudósokat is meglepte
A NASA műszerei vasárnap jeleztek be, amikor a részecskék először elérték a Föld mágneses mezejét. (08:33 | Hvg)
Ekkor szakadhat le az ég Magyarország fölött: nem érdemes messzire tenni az esernyőket
Szerdán alapvetően napos időre számíthatunk gomolyfelhőkkel, csapadék nélkül. Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül, főként az északkeleti és északnyugati megyékben erős széllökések is lehetnek. (08:32 | PénzCentrum)
Lassan megy és akadozik? Így kapcsolódhatunk a kamaszokhoz
A serdülők nem a megszokott válaszokat hozzák, nyitottak és máshogy tekintenek a világra, mint a felnőttek. Éppen ezért izgalmas szakemberként együtt dolgozni velük jelenti ki L. Stipkovits Erika a Mi, együtt című podcast-sorozat záró adásában. (08:30 | Hvg)
Bértámogatást kaphatnak a vidéki álláskeresőket alkalmazó cégek
Ennek a hónapnak a közepétől a kormány elindítja a Vállalkozások regionális munkaerő támogatását. A program bértámogatást biztosít azoknak a cégeknek, akik vidéken regisztrált álláskeresőket foglalkoztatnak. A támogatás célzottan segítenék a nehezebb foglalkoztatási helyzetben lévők munkaerőpiaci el... (08:22 | Vg)
Ha lesz, akkor is csak drágán juthatunk majd cukorhoz
Magyarország nem tud elég cukrot előállítani, az importnak pedig nem kedvez a nemzetközi helyzet - summázta a helyzetet az InfoRádiónak a Cukorrépa Termesztők Országos Szövetségének elnöke, a Cukor Terméktanács és Szakmaközi Szervezet elnök-helyettese. (08:21 | Portfolio)
Hamarosan kerékpáron is érkezhetnek a mentők
Elektromos mentőkerékpárokkal is gyorsítaná a bajbajutottak ellátását az Országos Mentőszolgálat (OMSZ), a bringás mentőket elsősorban városokban vetnék be írta szerdai számában a Népszava. (08:16 | Vg)
Növelte a nyereséget a Graphisoft Park SE
Csaknem azonos ingatlanállomány mellett, várakozáson felül növelte a nyereségét az első fél évben a Graphisoft Park SE - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden közzétett tájékoztatásban. (08:15 | Tőszdeforum)
Luxus lett mára a magyarok kedvenc kajája: van alternatíva, így készítheted el fillérekből
A hagyományos magyar lecsó nagyon egészséges és finom egytálétel, amit ilyenkor szinte minden családban legalább hetente kétszer-háromszor elkészítenek, így-úgy variálva az alapot. Mostanra viszont legalább háromszor annyiba kerül ez a finomság, mint pár éve. A HelloVidék most utánajárt, hogyan alak... (08:14 | PénzCentrum)
Mennyi energiát takarítanak meg a cégek?
A felmérés 2022 májusában készült, 964 vállalkozás válaszai alapján, amelyek 5 fő feletti (nem multi) cégek. A kutatás szerint a hazai cégek 39%-a hajtott végre energia megtakarításra irányuló fejlesztést az utóbbi 3 évben, ami az emelkedő energia költségek fényében alacsony aránynak tekinthető. Ugy... (08:13 | Figyelo)
Százmilliárdos átcsoportosításról döntött a komány az idei költségvetésben
A Központi Maradványelszámolási Alapból 62 milliárd, míg a Gazdaság-újraindítási Alapból 37,3 milliárd forintot csoportosított át, illetve osztott ki támogatásként a kormány. A nem állami felsőoktatási intézmények 12,5 milliárd, a versenysport 10,9 milliárd forinthoz jutott. (08:12 | napi.hu)
Túl a Barátságon: gyengébben kezdte a napot a forint
Gyengült a forint szerda reggelre az euróval és a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben. (08:08 | PrivatBankar)
Ne lepődj meg: kerékpáros mentősökkel találkozhatsz Budapesten
Heteken belül megkezdődhet a tesztüzeme annak az új, tavasszal induló programnak, amelynek keretében Budapesten és környékén kerékpáros mentőket helyeznek forgalomba, hogy a hívásokra minél előbb odaérhessenek a képzett szakemberek tudta meg a Népszava. (08:08 | Portfolio)
Irán most először kriptovalutával kerülte meg az amerikai szankciókat
Irán nemrégiben elárulta, hogy most először, hivatalos úton kriptovalutát használt az amerikai szankciók megkerülése érdekében.
(08:33 | Bitcoinbazis)
Elindult a bitcoin-völgy, felpörgetnék a kriptoturizmust
Honduras Santa Lucia településen indította el a bitcoin-völgyet azért, hogy élénkítse a turizmust, továbbá a konkrét kriptoturizmust.
(07:48 | ITCafe)
Hogyan válhatnak a kriptovaluták a mindennapok részévé?
A kriptovaluták széles körű elterjedését a mindennapos felhasználási lehetőségek és a technikai tudás nagymértékű hiánya lassítja.
(Tegnap | Bitcoinbazis)
Történelmi csúcson a a kriptovaluta ATM-ek száma
Történelmi csúcsra ért a kripto ATM-ek száma a világon, és úgy tűnik, hogy a növekedés még csak nem is kezd lassulni.
(Tegnap | Bitcoinbazis)
A Circle befagyasztotta az USDC eszközöket a Tornado Cash tárcáiban
A Circle feketelistára tette a Tornado Cash tárcacímeket, miután az amerikai pénzügyminisztérium szankciókat vezetett be a kriptomixer ellen
(Tegnap | Bitcoinbazis)
A MetaMask support nevében próbálkoznak a csalók
A Halborn blokklánc biztonsági cég egy új adathalász kampányra figyelmeztet, amivel kifejezetten a MetaMask felhasználókat célozzák a támadók.
(Tegnap | Kriptoakademia.com)
Bankok saját kriptovalutával
A pénzügyi szektor nyit a blockchain és a kriptovaluták felé. Egyes szakértők az azonnali átutalás alternatíváját látják a blokklánc technológiában, amelynek hatékonyságát és gyorsaságát igyekeznek
(Tegnap | Mandiner)
230 közgazdász figyelmezteti az USA-t: brutális recesszió várható
Az USA megszavazta az Infláció Elleni Törvénycsomagot, ám a közgazdászok szerint mindez tovább fogják gerjeszteni az inflációt.
(Tegnap | Bitcoinbazis)
A Coinbase elérhetővé tette az Apple Pay fizetést
A népszerű Coinbase tovább bővíti a felhasználóbarát fizetési lehetőségeket, hozzáadta az Apple Pay fizetési rendszert.A Coinbase egyre felhasználónbarátabbA kriptovaluta tőzsde tegnap jelentette be, hogy a felhasználók mostantól az Apple Pay segítségével vásárolhatnak kriptoeszközöket a
(Tegnap | Blokklanc)
Hollandia egy narkóállammá vált, ahol a bűnözők irányítanak
A holland rendőrszakszervezet elnöke szerint Hollandia narkóállammá vált, ahol a kábítószer-kereskedő bűnözők irányítanak.
(Tegnap | Bitcoinbazis)
A Hodlnaut is bezárta kapuit
A tegnapi nap folyamán tájékoztatta felhasználóit a Hodlnaut, hogy befagyasztotta a ki- és befizetéseket, a swap ügyleteket, mindemellett pedig visszavonta a Szingapúri Monetáris Hatóságnál (Monetary
(Tegnap | Kriptoakademia.com)
Így manipulálják a piacot a kriptobálnák milyen befolyásuk van valójában?
A kriptobálnák, vagyis azok a kereskedők, akik irdatlan mennyiségű BTC-t birtokolnak, gyakran beleszólnak az árfolyamok alakulásába
(Tegnap | Bitcoinbazis)
Elindult a Binance magyar nyelvű Telegram csatornája
Az elmúlt hetekben több alkalommal is olvashattatok arról, hogy a Binance hivatalosan is elkezdte kiépíteni hazai jelenlétét. Ennek keretében tegnap elindult a tőzsde magyar nyelvű Telegram
(Tegnap | Kriptoakademia.com)
Eddig nem úgy néz ki, hogy forkolni fogják az Ethereumot
Az F2Pool, az egyik legnagyobb Ethereum bányászati pool elismerte, hogy a PoW időszak már a múlté, s ideje áttérni a környezetbarát PoS-re.
(Tegnap | Bitcoinbazis)
Buterin szerint a kriptónak 10 éve van valóra váltani az ígéreteket
Vitalik Buterin,az Ethereum alapítója nemrég sok dologról megosztotta a véleményét egy sajtókonferencián Szöulban, közte a kripto jövőjéről.
(Hét. | Bitcoinbazis)
Top 4 kripto-barát online nyerőgépes játék
Köztudott tény, hogy az online kaszinók területe volt az egyik legelső környezet, ahol a bitcoin és kriptovalutákat elfogadták.
(Hét. | Bitcoinbazis)
Bruttó nettó bérszámítás kiút az adólabirintusból
Egy-egy álláshirdetés esetén gyakran felmerülő kérdés, hogy a hirdetésben látott vagy nem látott bér valójában bruttó vagy nettó.
(Hét. | Bitcoinbazis)
A Chainlink a LINK staking bevezetését tervezi
A staking elindítása új fejezetet nyit a Chainlink számára, ez a node-ok operátorait t arra fogja ösztönözni, hogy a tokenjeiket zárolják.
(Hét. | Bitcoinbazis)
Pánik tört ki a Binance vezérigazgatójának tweetje után
Pánik tört ki a WazirX felhasználók körében, miután CZ azt írta a Twitteren, hogy a WazirX felhasználói utalják át a pénzüket a Binance-re.
(Hét. | Bitcoinbazis)
A legsebezhetőbbek között a forint, három magyar részvény célárát írták át
Az európai tőzsdéken kellemes emelkedés látható, a BUX is felülteljesítő, az OTP és a Mol húzza. A forint is viszonylag erős. A héten fontos adatok jönnek Amerikából, de itthon is lesz, ami irányt mutathat. Az Ethereum-blokklánc kétfelé szakadhat, ami azonban nem biztos, hogy mindenkinek jó.
(Hét. | PrivatBankar)
Kilőttek a kriptovaluták, kulcsszinteken az árfolyamok
Jelentős emelkedéssel indul a hét a kriptovaluák piacán, a vezető eszközöknek számító ethereum és bitcoin árfolyama is jelentős emelkedésben van a délelőtti órákban.
(Hét. | Portfolio)
A forradalom elkezdődött: britek tízezrei nem fognak villanyszámlát fizetni
Britek tízezrei döntöttek nemrég úgy, hogy nem fizetik tovább a villanyszámlát. Egyre nehezebb helyzetben a brit családok.
(Hét. | Bitcoinbazis)
Szingapúrban az emberek 43%-a birtokol kriptovalutát
Szingapúr élen jár a kriptovaluták elfogadásával mind regionális, mind globális szinten. A független kriptovaluta tartalék index rekordot döntött.Mi kriptovaluta tartalék index (IRCI) index?A kriptovaluta tartalék index (IRCI) egy kortól, nemtől, lokációtól független felmérés. A társadalom
(Hét. | Blokklanc)
Az IMF bizakodó a központi digitális valutákkal kapcsolatban
Az IMF szerint, a digitális valutának védenie kell a fogyasztókat, be kell tartani a jogi kereteket és támogatnia kell a pénzügyi integritást.A fizetések egyszerűbbek, gyorsabbak és olcsóbbak lesznekAnnak érdekében, hogy lépést tudjon tartani a politikai és gazdasági kihívásokkal a Nemzetközi
(Hét. | Blokklanc)
Indulnak a CityCoinok, az első a MiamiCoin lesz
A MiamiCoin egy olyan projekt, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy token vásárlásával fektessenek be város jövőjébe.Indul Miami város tokenje a MiamiCoinMiami holnap elindítja saját kriptovalutáját, a MiamiCoint, amelyet a CityCoin nevű projekt keretében indítanak el. A tokent, a
(Hét. | Blokklanc)
Top 10 Bitcoint birtokló nagyvállalat
A gyors és nagy profit vonzza az intézményeket és a nagybefektetőket, ezért egyre több nagyvállalat birtokol Bitcoint és más kriptovalutákat.Dübörög a Bitcoin intézményi befektetésAzt gondolnánk, hogy a Bitcoinnal és általában a kriptovalutákkal csak a kiskereskedők, kisbefektetők foglalkoznak.
(Hét. | Blokklanc)
Az Amazon még az idén bevezeti a kriptovaluta fizetést
Az e-kereskedelmi szolgáltató, az Amazon, a tervek szerint még az idén lehetővé teszi a kriptofizetést.Kriptovaluta elfogadással erősít az AmazonA kriptovilág spekulációját egy állásajánlat indította el, ugyanis az Amazon Payments Acceptance and Experience csapata tapasztalt termékvezetőt keres
(Hét. | Blokklanc)
A Shopify is belép az NFT piacra
Az e-kereskedelmi óriás, a Shopify felhasználói, képesek lesznek NFT -t árulni közvetlenül a webáruházukban.Shopify is belép az NFT piacraA Shopify, a vezető e-kereskedelmi platform, világszerte 1,7 millió felhasználót szolgál ki. Egy all-in-one kereskedelmi platform, amely hozzájárul a
(Hét. | Blokklanc)
A Voyager visszautasítja az FTX ajánlatát, mivel 20 potenciális vevővel tárgyal
A Voyager Digital azt állítja, hogy nemcsak az FTX tett vételi ajánlatot, még legalább 20 érdeklődő van, akik a kriptobróker céget megvennék.
(Hét. | Bitcoinbazis)
Forex perpetual swapokkal jön a BitMEX
A kriptopiac egyik legrégebben működő derivatív tőzsdéje a hagyományos pénzpiacok felé is nyit Forex perpetual swap termékek bevezetésével.
(Vas. | Bitcoinbazis)
1,3 milliárd forintot fizet az átvert ügyfeleknek a Yettel
Megegyezett a Gazdasági Versenyhivatal és a Yettel Magyarország egy 2019-es, akkor rekordbírsággal záródó ügy folyományait illetően - az 1,8 milliárd forintos bírság összege akkora volt, hogy a bír&o...
(09:06 | HWSW)
Jöhetnek az üvegből készült Macek?
Új anyaggal kísérletezik az Apple, amellyel akár a vezeték nélküli töltés is lehetővé válna.
(08:45 | Pcworld)
A tűzzel játszik a Vodafone új marketingkampánya
Az ország "vezető mobilhálózatának" hirdeti magát új kampányában a Vodafone Magyarország, mely egy külsős cég tavasszal elvégzett méréseire hivatkozik az állítást alátám...
(08:45 | HWSW)
Bud Spencer és Terence Hill legendás autója elektromos hajtással támad fel
A jellegzetes járgány közel 6 évtized után jelentkezik új modellel.
(08:44 | Pcworld)
Edison100: az idén is a leginnovatívabb hazai kezdeményezése között a Helloworld Egyesület
Indulásunk óta minden évben sikerült felkerülnünk az Edison100 listára, hamarosan indul a közönségszavazás a minél jobb helyezésért.
(08:00 | ComputerWorld)
Itt egy pofonegyszerű mód a deepfake csalások leleplezésére
Egy MI-fejlesztő cég szakemberei szerint a legtöbb ilyen szoftver még nem igazán erős a profilok megjelenítésében, amit nagyon egyszerű kihasználni a videohívások során.
(07:47 | Bitport)
A Northrop Grumman gyorsítórakéta tesztje látványosan demonstrálja az SLS jövőbeli képességeit
Az FSB-2 tesztre júliusban került sor - a próba során a megarakétát meghajtó gyorsítórakétát indították be.
(07:45 | Raketa)
Újabb külföldi irodával bővül a Green Fox Academy
A magyar bootcamp nemzetközi képzéseket kínál, Csehországban és Szlovákiában már piacvezetőként.
(07:36 | ComputerWorld)
Vigyázat! Hamis Signal app kezdett kémkedni
Népszerű azonnali üzenetküldő alkalmazásoknak álcázva terjed a Dracarys nevű trójai, amely androidos készülékekről szivárogtat ki adatokat.
(07:26 | Biztonsagportal)
Bezuhant az Nvidia nyeresége, és ez nagyon jó hír a gamereknek
1,4 milliárd dollárral esett vissza az Nvidia bevétele, aminek végül a gamerek örülhetnek a legjobban.
(06:45 | Pcworld)
Okostelefont dobhat piacra a Magyarországon is üzemet építő kínai autógyár
Az elektromos autókat készítő NIO-nak az Apple-től jött az ihlet, hogy ne maradjon a kaptafánál.
(Tegnap | Pcworld)
A Magyar Telekom 2022. második negyedéves és első féléves eredményei
A Magyar Telekom ma közzétette 2022 második negyedévére és első félévére vonatkozó EU által befogadott Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerinti konszolidált pénzügyi eredményeit. A negyedéves pénzügyi jelentés nem auditált értékeket tartalmaz az összes pénzügyi időszakra.
(Tegnap | Prim)
Komoly bajba kerülhet az OPPO és a OnePlus, ha nem tudnak gyorsan megegyezni a Nokiával
Az OPPO és a OnePlus mellett pedig hamarosan RealMe és a Vivo is tiltást kaphat több európai országban.
(Tegnap | Pcworld)
Ingatlanpiac: menekülés zajlik a magas rezsi elől
Éles váltás körvonalazódik a hazai ingatlanpiacon azt követően, hogy a kormány módosított a rezsicsökkentés szabályain, ugyanis nem tudják az emberek, hogyan alakul a rezsiköltség a jövőben, erről beszélt Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa. A szakember szerint a nagy házak népszerűsége csökkenhet, az egyedi lehetőségeket keresik most a vásárlók, mert bizonytalanok, néhány év múlva melyik hűtés-fűtési rendszer lesz a legkifizetődőbb. De az már most megfigyelhető, hogy a hőszivattyús és az elektromos megoldások, napelemmel kiegészítve még inkább felértékelődhetnek.
(Tegnap | Prim)
Az iOS 16 visszahoz egy közkedvelt beállítási lehetőséget
Sokan örülnek majd az iOS 16 egyik apró, de annál fontosabb újdonságának.
(Tegnap | Pcworld)
A Meta előre figyelmeztet rá, hogy új robotja néha túllő a célon
A BlenderBot 3 sértő vagy valótlan dolgokat is közölhet, sőt időnként arról is elfeledkezhet, hogy ő maga egy chatbot. A Meta azonban nem ennek ellenére, hanem éppen ezért kezdi most meg a publikus tesztelését.
(Tegnap | Bitport)
Az SSD-k mögött rejlő piszkos szén-dioxid-titok
Összeadták a gyártás, a működés, a szállítás és az ártalmatlanítás során kibocsátott szenet.
(Tegnap | ComputerWorld)
Digitális média trendek 2022
A nagy kérdés a streaming jövője.
(Tegnap | ITCafe)
A home office érdekében fejlesztenek a magyar cégek
A járványhelyzetben kialakult lendület megmaradt, és úgy tűnik, tartós lesz.
(Tegnap | ITCafe)
Mostantól rengeteg időd lesz törölni a vállalhatatlan üzeneteidet
Hasznos változtatás teszi felhasználóbarátabbá a WhatsApp csevegőplatformot.
(Tegnap | Pcworld)
Elon Musknak már a 3D nyomtatott cipők piacán is ott a lábnyoma
Emberi munkaerő helyett automatizált 3D-nyomtató gépeket használ a vállalat.
(Tegnap | ComputerWorld)
A Block is befékezi a toborzást és a befektetést
Sok más fintech céghez hasonlóan a Jack Dorsey vezette Block is lassítja a toborzását, valamint visszafogja a befektetéseit.
(Tegnap | ITCafe)
Az ausztrál jegybank is dolgozik a saját digitális valutáján
Egy évre szóló kutatási programot indítanak egy
(Tegnap | Bitport)
Tonnákban mérhető a weboldalak karbonlábnyoma
Egy átlagos internetfelhasználó éves szinten 414 kg károsanyag-kibocsátásért felelős*. Egy közepes weboldal pedig 60 kg CO2e éves kibocsátással ugyanakkora környezeti lábnyommal jár, mint 4,3 millió SMS vagy napi 63 percnyi TikTok aktivitás**.
(Tegnap | Prim)
Úgy tűnik, hogy nem a játékok fogják megmenteni a Netflixet
Egy friss kimutatás szerint nem sok előfizetőt mozgat meg a Netflix egyre bővülő játékos kínálata.
(Tegnap | Pcworld)
Leállt Németországban az Oppo és OnePlus mobilok értékesítése
Szabadalomsértés miatt tiltották be a két ismert kínai márka mobiljainak forgalmazását, miután a Nokia javára ítélt a bíróság.
(Tegnap | HWSW)
Tovább vizsgálja a Google fizetési rendszerét az EU
Továbbra is sok a kritikusa a Google és az Apple alkalmazásbolti gyakorlatainak, az EU trösztellenes hatósága tovább vizsgálódik az előbbi fizetési rendszere kapcsán.
(Tegnap | ITCafe)
Az Amazon 1,7 milliárd dollárral szállt be a háztartásirobot-üzletbe
Az Amazon részvényenként 61 dollárt fizet az iRobotért, egy teljes egészében készpénzes tranzakció keretében.
(Tegnap | ComputerWorld)
Nincs vége a Google és a Sonos pörlekedésének
A bíróság egyszer már a Sonos javára ítélt, a Google most ellentámad.
(Tegnap | HWSW)
Huawei Mate Xs 2 teszt különc mobil, ami 1 millió forintért sem lehet a tiéd
Hemzseg az érdekes megoldásoktól a Mate Xs 2, ami technológiai erődemonstrációnak nem rossz, de mi használni is megpróbáltuk.
(Tegnap | Pcworld)
Így alakítja át a digitális hirdetéseket a gépi intelligencia
A mesterséges intelligencia két típusa is most ér a Gartner hype-ciklusának csúcsára, de a technológiai fősodorba kerülésükhöz még biztosítaniuk kell a felhasználók (fogyasztók) érdekeinek védelmét.
(Tegnap | Bitport)
A tökéletes ébresztőórát nem lehet csak úgy lecsapni le kell előtte vadászni
A Clocky immár 17 éves találmány, de a furfangos ébresztőszerkezet sikere az okostelefonok világában is töretlen.
(Tegnap | Raketa)
Megjöttek az Intel profi grafikus gyorsítói
Bejelentette grafikus munkaállomásokba szánt új GPU-it az Intel. A cég ugyanakkor egyelőre óvatos duhaj az Arc sorozat esetében, legyen szó üzleti vagy éppen fogyasztói szegmensről.
(Tegnap | HWSW)
Chiptörvény: összedugták fejüket a chip- és autógyártó cégek vezérei a kormány embereivel
Zárt ajtók mögött tartott csúcstalálkozón találkoztak az amerikai kormány tisztviselőivel, hogy megvitassák a félvezetőkbe való beruházási terveket.
(Tegnap | ComputerWorld)
Elon Musk még mindig hajlandó megvenni a Twittert, de van egy feltétele
A milliárdos egyben nyílt vitára invitálta a mikroblog vezetőjét.
(Tegnap | Pcworld)
A kínai Baidu szerint meghaladták a Tesla önvezető technológiáját
A társaság két városban is engedélyt kapott teljesen sofőr nélküli taxiszolgáltatásához, 2028-ban már 800 ezer
(Tegnap | Bitport)
Digitális arcfelismerő technológiában erős vállalat bővít Budapesten
Noha korábban sokan idegenkedtek a digitális arcfelismerő rendszerektől, ma már egyre többen ezzel a megoldással oldják fel az okostelefonjukat, a következő évtizedben pedig várhatóan négyszeresére nő az arcfelismerés jelenleg 4 milliárd dolláros piaca. A rendezvényszervezéstől a vendéglátáson át a biztonságtechnikáig számos iparág húzhat hasznot a technológiából , és ebből magyar szakemberek is kivehetik a részüket.
(Tegnap | Prim)
Mostantól élőben feliratoz magyarul is a Teams
Ennek köszönhetően, mostantól a hallásukban korlátozott emberek is követhetik az értekezleten elhangzottakat.
(Tegnap | ITCafe)
Sugárfékkel lassít az Nvidia
Hétfőn profitfigyelmeztetést adott ki a világ legnagyobb, grafikus processzorokat gyártó vállalata, az Nvidia. A cég az előzetes várakozásokhoz képest sokkal rosszabb negyedéves eredményekkel számol, jó...
(Tegnap | HWSW)
Hamarosan beszélgethetünk majd az autónkkal
Elbúcsúzhatunk az akadozó, mindent félreértő hangvezérléstől.
(Tegnap | ComputerWorld)
© Copyright Ozeki Systmes Kft