Szöveges áttekintőEUR: 360,01 | USD: 310,61 | GBP: 427,01
A Visa új programja segít az alkotóknak és a kisvállalkozásoknak megismerni az NFT-ket és a kriptót, Micah Johnson művész segítségével. A Visa nagy feltűnést keltett az NFT térben augusztusban, amikor a vállalat CryptoPunks NFT avatárt vásárolt körülbelül 150 000 dollár The post NFT edukációs programot indít a VISA first appeared on Kripto Akadémia . (Tegnap | Kriptoakademia)
Crypto
Helló 60 ezer dolláros bitcoin! Lassan elfogy a bitcoin amit meg lehetne venni
Elfogy a bitcoin a tőzsdékről, miközben a kriptopénz árfolyama pénteken már több, mint 6%-ot erősödött és 60 ezer dollár fölé emelkedett. (Tegnap | Bitcoinbazis)
Egy bitcoin ETF-et már biztos elfogadtak az amerikai hatóságok
Habár az elmúlt napokban már több jel is utalt rá, ma délutánra bebizonyosodott, hogy hamarosan megkezdődhet több Bitcoin ETF kereskedése. ETF várakozások fűthetik a bitcoin emelkedését 11 napon belül érkezhet az első amerikai Bitcoin ETF Bloomberg: jövő héten indul az The post Egy bitcoin ETF-et má... (Tegnap | Kriptoakademia)
Hogyan viseld az esést? (Saját befektetési példám)
#BTC #kriptopiac #kriptopvaluta #pszichológia #befektetések----------------------- ZÁRT CSOPORT HOZZÁFÉRÉS -----------------------HA SZERETNÉL, AKKOR ... (Tegnap | KriptoVadasz)
Növekszik a DeFi aktivitás a Binance Smart Chain platformon
Binance Smart Chain hálózaton nő az aktivitás, az aktív tárcák száma túllépte a 608 ezret napi átlagban a harmadik negyedévben. (Tegnap | Bitcoinbazis)
Újabb adással érkezik a BitcoinBázis podcastja, a Bitcoin Kebab
Újabb adással jelentkezik Stier Kata. A Bitcoin Kebab következő vendége Honti Roland lesz, a Cryptofalka kriptohírportál alapítója! (Tegnap | Bitcoinbazis)
Dogecoin alapító: Ha nem futtatsz DOGE nodeot te vagy a sátán
Billy Markus a dogecoin alapítója a sátán szóval trollkodva próbált némi figyelmet szerezni a DOGE hálózat legújabb frissítésének (Tegnap | Bitcoinbazis)
A Ripple segít az angol CBDC, a digitális font létrehozásában
A Ripple partnerségre lépett azzal az angol alapítvánnyal, ami egy digitális font létrehozásán dolgozik gőzerővel. (Tegnap | Bitcoinbazis)
A bányászok nem adnak el
Még egy bullish érv az árfolyam növekedéshez A CryptoQuant vezérigazgatója, Ki Young Ju tweetje szerint a kriptobányászok a bika oldalon maradnak még a Kínában történt bányászati szigorítások ellenére is. A szolgáltatott on-chain adatok szerint számos bányász fokozatosan ugyan, de talpra The post A ... (Tegnap | Kriptoakademia)
A dubaji pénzügyi szolgáltatások hatóságának igazgatója csatlakozott a Binance-hez
A Binance nagy irányváltása óta megötszöröződött a nemzetközi szabályozásokkal foglalkozó munkatársak száma. Legutóbb olyan szakemberek csatlakoztak a legnagyobb kriptotőzsdéhez, mint az amerikai Kincstár bűnűgyi nyomozója vagy az amerikai adóhivatal különleges ügynökei. A tőzsde legújabb munkatársa... (Tegnap | Kriptoakademia)
Emelt áron kaphatnak villamosenergiát a kriptobányászok Oroszországban
Oroszország egyes területein annyi kriptobányász van, hogy már veszélyeztetik a lakossági ellátást. Emelt díjat kellene fizetniük az áramért. (Tegnap | Bitcoinbazis)
Az androidos telefonok minden adatunkat továbbítják a vállalatoknak
Azt hitted egyszerűen elbújhatsz a Nagy Testvér szemei elől? Van egy rossz hírünk: az androidos telefonok nem ismernek határokat... (Tegnap | Bitcoinbazis)
Texas kormányzója lehetővé akarja tenni a Bitcoinnal való fizetést a szupermarketekben
Texas és a világ vezető digitális fizetőeszköze, a Bitcoin románca egyre nagyobb méreteket ölt. Texas válhat a BTC központjává. (Tegnap | Bitcoinbazis)
Obama szóvivője az Uniswaphoz igazolt
Csak kapkodjuk a fejünket, olyan sok, és olyan minőségű átigazolás történt az elmúlt év során a hagyományos pénzvilágból a kriptopénzek területére. Tanácsadók, bankvezérek, topmenedzserek, egyebek. Most azonban egy szokatlan kandidát, Barack Obama korábbi amerikai elnök egykori szóviője kertül egy k... (Tegnap | Kriptoakademia)
60 ezer dollárhoz közelít a bitcoin az ETF pletyka hírére
A bitcoin (BTC) árfolyama péntek éjjel indult meg miután a Bloomberg publikált egy cikket, amely szerint az amerikai pénzfelügyelet nem fogja megakadályozni egy bitcoin határidős tőzsdei alap (ETF) elindulását. (Tegnap | Bitcoinbazis)
Az ország pénzügyi hivatalának vezetője új észt kriptoszabályozást javasol
Az észt pénzügyi hatóség új vezetőjének véleménye szerint ki kellene dobni a teljes, érvényben lévő észt kriptoszabályozást (Tegnap | Bitcoinbazis)
Bloomberg: jövő héten indul az első Bitcoin ETF
A Bloomberg ma hajnalban közzétett belsős értesülései szerint az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) nem fogja megvétózni a Bitcoin ETF indulását. EXCLUSIVE: The SEC is likely to allow the first U.S. #Bitcoin futures ETF to begin trading next week, in what would The post Bloomberg: jövő héten indul az e... (Tegnap | Kriptoakademia)
A NFT-k és a kripto megismerésében segít a Visa az alkotóknak
A híres NFT művész, Micah Johnson fog segíteni a Visanak, hogy minél többen ismerjék meg a digitális gyűjteményekben rejlő lehetőséget. (Csü. | Bitcoinbazis)
Putyin: még korai a bitcoinról beszélni, de megvan a létjogosultsága
A CNBC érdekes interjút készített Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Oroszország vezére nem elutasító a bitcoinnal kapcsolatban. (Csü. | Bitcoinbazis)
1 milliárd dollárt keresett a Tesla a bitcoin befektetésével
Az Elon Musk vezette Tesla még februárban vásárolt 1,5 milliárd dollárnyi bitcoin érmét, ami ma már több, mint 2,5 milliárd dollárt ér (Csü. | Bitcoinbazis)
Fekete péntek Olaszországban: megbénulhat az egész gazdaság
Holnaptól lép hatályba a munkavégzéshez kötelező COVID védettségi igazolás. Az olasz kikötők sztrájkolnak, a kamionosok el sem tudnak indulni (Csü. | Bitcoinbazis)
A SEC elnöke valójában bitcoin párti, érvel a Volt Equity vezérigazgatója
A Volt nemrég kapott jóváhagyást egy ETF-re, amely különböző kriptovalutával kapcsolatos vállalatok részvényeit tartalmazza. A Volt Equity vezérigazgatója és alapítója Tad Park úgy véli, hogy az Egyesült Államok szabályozói méltán lassúak egy tisztán bitcoin alapú tőzsdén kereskedett alap (ETF) jóvá... (Csü. | Kriptoakademia)
Megindult a DOT árfolyama a Polkadot hálózatának nagy dobása előtt
A Polkadot bejelentése szerint 5 évnyi fejlesztés után végre a fő hálózat is készen áll arra, hogy parachaineket hozzanak létre rajta. (Csü. | Bitcoinbazis)
Erős ellenállás előtt a hetes grafikon
Jelenleg 58 000 dolláron kereskedik a bitcoint, miközben az éjszaka 58400-at, majd reggel az 57000-et és érintette. A népszerű trader, Rekt Capital arra figyelmeztet, hogy hosszabb idősíkon a BTC még mindig egy erős, hetes ellenállás alatt tartózkodik (narancssárga doboz). Az The post Erős ellenállá... (Csü. | Kriptoakademia)
Brutális érdeklődés a Coinbase NFT piactere iránt, nem bírta az oldal
Annyi ember próbált jelentkezni a Coinbase új NFT platformjának várólistájára, hogy a magas látogatottság miatt leállt az oldal. (Csü. | Bitcoinbazis)
Öt hónapos csúcson az intézményi érdeklődés a bitcoin iránt
Az intézményi érdeklődés a bitcoin iránt öt hónapos csúcsra emelkedett, 225 millió dollárt fektettek be a tőzsdén kereskedett bitcoin termékeken keresztül. Ez már a nyolcadik egymást követő hét pozitív beáramlással a CoinShares legfrissebb jelentése szerint. Az ETC Csoport 165 millió The post Öt hón... (Csü. | Kriptoakademia)
CRO token elemzés: mikor ébred fel az alvó óriás?
Cikkünkben megvizsgáljuk a Crypto.com CRO tokenének hasznosságát, múltját és jelenét, valamint következő években várható teljesítményét. (Csü. | Bitcoinbazis)
Egy nap alatt közel egymillió feliratkozó a Coinbase NFT platformjára
Ahogy arról tegnap beszámoltunk, a Coinbase sem akar kimaradni a buliból, ők is nyitnak az NFT piac felé. Ideje volt, hiszen a Binance, és szinte az összes egyéb rivális már ezt megtette, elindították saját rendszerüket, ami ezt a területet célozza. The post Egy nap alatt közel egymillió feliratkozó... (Csü. | Kriptoakademia)
Az Intel nem korlátozza a kriptobányászatot az új Alchemist videókártyáján
A jövő év elején érkező Arc videókártyák (kódnevén Alchemist) esetében az Intel biztosan nem fogja korlátozni a kriptobányászat lehetőségét. (Csü. | Bitcoinbazis)
A világ egyik vezető weboldalkészítő platformján kriptóban is lehet fizetni
A Wix weboldalkészítő lehetővé teszi mostantól a felhasználóknak, hogy az e-kereskedelmi felületükön kriptovalutával is lehessen fizetni. (Csü. | Bitcoinbazis)
A Lazio új szponzorra talált: a Binance támogatja az olasz futballcsapatot
Új szponzor állt be a Lazio futballklub mögé. Mostantól a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance támogatja az olasz csapatot. (Csü. | Bitcoinbazis)
11 napon belül érkezhet az első amerikai Bitcoin ETF
Közvetett jelek utalnak arra, hogy a tőzsdefelügyelet napokon belül engedélyezheti az első amerikai bitcoin ETF indulását. Az ügy előzményéről alábbi cikkünből tudhattok meg többet: ETF várakozások fűthetik a bitcoin emelkedését A napokban elbírálásra kerülő ETF-ek közül az egyik kibocsátója tegnap ... (Csü. | Kriptoakademia)
Az Ethereum 2.0 jelenlegi állapota és a várható hatások
Az Ethereum 2.0 kapcsán kevesebb hírt hallhattunk mostanában, azonban a frissítés most már a végjáték felé közeledik. (Sze. | Bitcoinbazis)
Az IMF szerint a kriptók elterjedése kártékony hatással lehet a világgazdaságra
Az IMF (vagyis a Nemzetközi Valutaalap) a nemrégiben megjelent, a félévet összegző jelentésében újfent erősen bírálta a kriptovalutákat (Sze. | Bitcoinbazis)
Nagy bejelentésre készül a Vechain
A napokban Olaszországba utazott a Vechain vezérigazgatója. Habár Sunny Lu hétfői beszámolója szerint már rögtön az érkezését követő első órákban sikerült sikereket elérnie, úgy tűnik, hogy mindez csupán csak a felvezetése lehetett egy nagyobb bejelentésnek. Az elsősorban vállalati és logisztikai Th... (Sze. | Kriptoakademia)
Kínában börtönbe kerültek azok, akik Gmailt és WhatsAppot használtak
Többségében ujgurokat börtönöztek be Kínában csak azért, mert Gmailt és WhatsAppot használtak. Érdekes történeteket oszt meg egy új könyv. (Sze. | Bitcoinbazis)
Nagyot változott a hashrate földrajzi eloszlása: Kína eltűnt, az USA az első
Az egyre szigorúbb törvényi környezet az elmúlt fél évben arra kényszerítette a kínai bányászokat, hogy távozzanak az országból. Az eddig a hashrate vagyis a összhálózat teljesítményét, túlnyomó mértékben uraló ország most gyakorlatilag eltűnt a térképről. Mindez a CBECI, a The post Nagyot változot... (Sze. | Kriptoakademia)
Romániában terjeszkedne az Elrond hálózat
Az Elrond blokklánc hálózat Romániában terjeszkedne, a Capital Financial Services elektronikus pénzügyi szolgáltató felvásárlásával (Sze. | Bitcoinbazis)
Leállítja jüan ügyleteit a Binance Kínában
Azért, hogy az új helyi szabályoknak megfeleljen, a Binance lekapcsolja a kínai ügyfeleit kiszolgáló OTC deszket. Az OTC, vagyis az over-the-counter szolgáltatás nagyon népszerű volt Kínában és az eddig is szigorúan szabályozott piac egy könnyebb kapuját jelentette az országban. Az The post Leállítj... (Sze. | Kriptoakademia)
A Bank of England a kriptovaluta szabályozás megerősítésére törekszik
Még idén júniusban írtunk arról, hogy a Bank of England kormányzója, Andrew Bailey veszélyesnek nevezte a kriptovalutákat. A kriptókkal kapcsolatos cinikus álláspontja 2020 márciusáig nyúlik vissza. Akkor azt tanácsolta, hogy aki bitcoint tart, készüljön fel arra, hogy elveszíti az összes The post A... (Sze. | Kriptoakademia)
Kalifornia érdekes lépése a klímavédelmért: bye bye benzines fűnyíró!
Kalifornia állam elfogadta azt a törvényjavaslatot, miszerint nem lehet majd fosszilis üzemanyaggal működő kertészeti eszközöket venni. (Sze. | Bitcoinbazis)
A Litecoin idén harmadszor is megelőzte az Ethereumot az aktív címek terén
A litecoin az aktív címek tekintetében megelőzte az ethereumot és újabb történelmi csúcsot ért el ebben a mérőszámban az on-chain adatokat szolgáltató Santiment szerint. Emellett a litecoin fizetések száma is új történelmi csúcsot ért el. #Litecoin has just flipped The post A Litecoin idén harmadsz... (Sze. | Kriptoakademia)
Hogyan számolható el a bányászgép üzemeltetésének költsége?
Ma Magyarországon a kriptobányászgép üzemeltetésének a költsége milyen módon, milyen nyilvántartások vezetése mellett számolható el? (Sze. | Bitcoinbazis)
Hamarosan indul a Bohemian Bulldogs presale, remek áron juthatsz NFT-khez
Az NFT piac továbbra is dübörög, egyre-másra érkeznek meg újabb és újabb kollekciók. Nagyon ritka azonban, hogy egy olyan kimagaslóan igényes projekt jelenjen meg a piacon, mint a Bohemian Bulldogs. Nagyon menő kutyákról van szó, mindegyik egy-egy külön személyiség, igazi The post Hamarosan indul a ... (Sze. | Kriptoakademia)
$1 milliárdos alapot hoztak létre a Binance Smart Chain fejlesztésére
A Binance 1 milliárd dolláros alap megalkotását jelentette be, mellyel a Binance Smart Chain (BSC) ökoszisztémáját szeretnék fejleszteni. (Sze. | Bitcoinbazis)
Venezuela legnagyobb repülőterén kriptovalutával is lehet majd fizetni
Venezuela repülőterén nemsokára kriptovalutával is fizethetnek majd az utasok a repjegyekért. Így kedveznének a külföldi turistáknak. (Sze. | Bitcoinbazis)
Daisy forex indulás, tapasztalatok, változások
Amennyiben szeretnél regisztrálni itt megteheted: lesz egy tronlink pénztárcára is: ill. it... (Sze. | BellakKrisztian)
57%-al emelkedett a Stacks árfolyama a Bitcoin NFT-k hatására
A Stacks NFT-ket és DeFi-t implementál a világ legnagyobb blokkláncába. Szárnyak a Stacks iránti kereslet, ami egy olyan blokklánc ami ötvözi a Bitcoint az intelligens szerződésekkel. Az STX tokenjének ára 57% -kal emelkedett az elmúlt napokban, 2,3 dollárra, éppen akkor, The post 57%-al emelkedett ... (Sze. | Kriptoakademia)
NFT piacteret indít a Coinbase
Valószínűleg még idén elindul a legnagyobb mainstream kripto tőzsde által fejlesztett NFT piactér. A Coinbase NFT Ethereum alapú tokenek kibocsátását és kereskedését fogja lehetővé tenni, később azonban más blokkláncokat is felvehet a kínálatába, derült ki az oldal tegnap közzétett bejegyzéséből. Th... (Sze. | Kriptoakademia)
Lassan már a minimálbér is gyanús lehet: hamarosan bárkire rászállhat az amerikai adóhivatal
Egy új törvény hamarosan lehetővé fogja tenni az amerikai adóhivatalnak, hogy már egy 600 dolláros (200 000 forintos) banki tranzakció alapján is vizsgálatot indíthasson valaki ellen. Ez az Egyesült Államokban nagyjából két heti minimálbérnek felel meg. A pénzügyminiszter szerint az The post Lassan ... (Sze. | Kriptoakademia)
Daisy Forex vásárlás bemutató
Amennyiben szeretnél regisztrálni itt megteheted: lesz egy tronlink pénztárcára is: ill. it... (Kedd | BellakKrisztian)
Ez a véleménye a DELL alapítójának
A DealBook-nak adott széles körű interjújában az amerikai üzletember, akinek becsült nettó vagyona 53,3 milliárd dollár, azt mondta, hogy passzolja a legrégebbi és legnagyobb kriptovalutát, vagyis a Bitcoimt. Mégis úgy véli, hogy ez a blokklánc, a Bitcoin magját képező technológia valójában
(Kedd | CoinVilag)
A BlockFi is beszáll az ETF versenybe
Ha jóváhagyják, akkor a részvényeit a Cboe BZX tőzsdén lehet kereskedni. Azonban az alap nem fektet be közvetlenül Bitcoinba.Az alap igyekszik befektetni bitcoin határidős ügyletekbe úgy, hogy a bitcoin teljes értéke, amelyre az alap gazdasági kitettséggel tartozik, egyenlő legyen az alap nettó
(Hét. | CoinVilag)
Daisy forex infok 2021 10 09
Dr. Anna Becker Dubai előadása magyarul: szeretnél regisztrálni itt megteheted:
(Rég | BellakKrisztian)
Mire jók az NFT-k?
Kriptovaluta tanfolyam 2.0 jelentkezés nyitva október 15. éjfélig pénztárca rendelése
(Rég | DrJanoDaniel)
Kripto 1 percben - DEX és CEX
DEX: Pancake, Uniswap, 1InchCEX: Binance, Coinbase, FTX, gate.ioHa érdekel a kripto és szeretnél többet tudni, csatlakozz a Kripto Katával facebook csoportho...
(Rég | KriptoKata)
Kripto 1 percben - Mit vegyek 1000 dollárból
Egy új vonalat fogunk indítani nektek. Írjatok ötletet, hogy miről beszéljek 1 percben, ami kriptoval kapcsolatos. Lehetnek alt coinok, stratégiák, fogalmak,...
(Rég | KriptoKata)
Milyen sűrűn kell olajat cserélni az autóban?
Ha azt szeretnénk pontosan meghatározni, hogy milyen időközönként érdemes olajat cserélni az autóban, akkor az alábbi szempontokat vegyük figyelembe.
(00:30 | Profitline)
Koronavírus: köszönetet mondtak Orbán Viktornak
Klaus Iohannis román államfő köszönetet mondott pénteken Orbán Viktornak, amiért Magyarország segíti Romániát a koronavírus-járvány okozta nehéz helyzetben.
(00:17 | Portfolio)
Daisy forex új infok, stratégiák 2021 10 04
Amennyiben szeretnél regisztrálni itt megteheted: lesz egy tronlink pénztárcára is: ill. it...
(Rég | BellakKrisztian)
coinzoom debit kártyás befizetés fontos hír
Amennyiben szeretnél regisztrálni itt megteheted: lesz egy tronlink pénztárcára is: ill. it...
(Rég | BellakKrisztian)
Daisy Dubai utáni zoom call
Amennyiben szeretnél regisztrálni itt megteheted: lesz egy tronlink pénztárcára is: ill. it...
(Rég | BellakKrisztian)
Kripto Katával - Szeptember
Mik történtek Szeptemberben, mit várunk, merre mehet a bitcoin?Discord csatornánk:
(Rég | KriptoKata)
Daisy Dubai új infok 2021 09 27
Amennyiben szeretnél regisztrálni itt megteheted: lesz egy tronlink pénztárcára is: ill. it...
(Rég | BellakKrisztian)
Milyen a jó fürdőszobabútor?
Manapság a fürdőszobabútor kiválasztása nem könnyű feladat, hiszen jó néhány gyártó termékeit tartalmazza az általános kínálat. Fontos szem előtt tartani, hogy nem mindegyik kínálja ugyanazt a minőséget.
(Tegnap | Profitline)
Mire elég ma egy Ősemberöltő?
Kezdjük ezzel: KorszakA születéskor várhatóélettartam (év)Felső
(Tegnap | Tőszdeforum)
Tésztás finomságok - ha biztosra akarsz menni!
Évszaktól és napszaktól függetlenül egy fantasztikus tésztás, olasz finomság az élet egyik öröme lehet a magyar ember számára is. Legyél bármennyire éhes, a Pizzafutár Szeged tésztás fogásaival telitalálat lesz minden választásod.
(Tegnap | Profitline)
Globális vagyonosodási jelentés az otthoni megtakarításokról
2020 szélsőségesen ellentétes év volt. A Covid-19 milliók életét és megélhetését tette tönkre, a világgazdaság pedig a II. világháború óta nem tapasztalt mély válságba esett. Ugyanakkor a monetáris és a költségvetési rendelkezések váratlan értékben mozgósítottak pénzösszegeket a gazdaság, a piacok és az emberek támogatásának érdekében.
(Tegnap | Biztositomagazin)
Elárvereznek egy Van Gogh-festményt, amit egykor a nácik koboztak el
A Christie's szerint a Szalmaboglyák Van Gogh egyik legnagyobb hatású papírképe, amely valaha is piacra került.
(Tegnap | Hvg)
Mintegy 4 milliárd eurót ajánlhattak a Budapest Airportért
Egy magyar kormányközeli konzorcium mintegy 4 milliárd eurót ajánlott a Budapest Airportért - szúrta ki a hvg.hu a Bloomberg cikkét, amelyben a tárgyalásokat jól ismerő forrásokra hivatkoznak.
(Tegnap | Portfolio)
A bankban tudta meg egy győri férfi, hogy halottnak nyilvánították
Bejelentést tett az ügyben a kormányhivatalnál, de még nem kapott magyarázatot a történtekre.
(Tegnap | Hvg)
A járvány és az infláció együttesen fogja satuba a gazdasági fellendülést
A gazdasági fellendülés elodázódhat a koronavírus-járvány elhúzódása és az inflációs nyomás miatt.
(Tegnap | Vg)
Putyin: Nem használjuk fegyverként a földgázszállítást Európa ellen
Oroszország ura azért persze elmondta, hogyha az Északi áramlat 2 megkapná az engedélyt, akkor csökkenhetnének a gázárak az Európai Unióban.
(Tegnap | Hvg)
Kína elidította az űrbe a Shenzhou-13 űrhajót
Kína legénységgel a fedélzetén a kozmoszba indította a Shenzhou-13 űrhajót.
(Tegnap | Tőszdeforum)
Holnap délelőtt küldi fel a NASA az űrszondát, ami 6 500 000 000 km-t tesz majd meg
Első ízben kutatja a Jupiter körül keringő aszteroidákat az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA.
(Tegnap | Hvg)
Lámpabúra, varródoboz vagy játék is lehet a csomagolásból
2027-ig évente átlagosan 6 százalékkal nő a környezetbarát csomagoló anyagok aránya a világban a többi között ezt prognosztizálta az amerikai Grand View Research, kutatócég. A piac méretét jól példázza, hogy már a koronavírus járvány előtt, 2019-ben mintegy 258 milliárd dollárt tett ki az újrahasznosítható anyagok forgalma ezen a területen. A csomagolóipar zöldebbé válásával párhuzamosan hódít az úgynevezett upcycling irányzat is, ami arra alapoz, hogy a csomagolóanyagot a vásárló maga hasznosíthassa újra. Magyarországon az első fecske egy biokozmetikai webshop, amelyik október közepétől az upcycling jegyében postázza a megrendelt termékeket.
(Tegnap | Profitline)
Újabb 1249 fertőzöttet találtak péntek reggelre, 10 beteg meghalt
Tíz, többségében idős, krónikus beteg meghalt, és újabb 1249 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu pénteken, kiemelve
(Tegnap | Biztositomagazin)
Kétszer több hitelt kaphat egy budapesti, mint egy szabolcsi
A lakáshitelezés növekedésében kulcsszerepe van a fizetések elmúlt években tapasztalt emelkedésének is, hiszen a magasabb jövedelemmel nagyobb hitelt vehetünk fel. Miközben a kölcsönöket az ország bármely részében hasonló kamatokkal adják a bankok, a bérekben óriásiak az eltérések - mutat rá friss összefoglalójában a money.hu.
(Tegnap | Biztositomagazin)
Kritikus helyzet alakult ki a járvány miatt Romániában, a WHO is besegít
Romániában pénteken csaknem 16 ezerrel emelkedett a fertőzöttek száma, és 363 elhunytról számoltak be.
(Tegnap | Hvg)
Blokádra készülnek a francia halászok a brit kikötők ellen
180 francia halász még mindig az engedélyre vár, hogy azokban a brit vizekben halászhasson, ahol az ősei. A BBC őket kérdezte arról, mihez kezdenek most amikor veszélybe került a megélhetésük?
(Tegnap | Hvg)
Emelkedik az EU-ba irányuló illegális határátlépések száma
A főbb migrációs útvonalakon továbbra is emelkedik az Európába irányuló illegális határátlépések száma, a migrációs nyomás legjelentősebb növekedését a Földközi-tenger középső medencéjében és a nyugat-balkáni útvonalakon jelentették.
(Tegnap | Kitekinto)
Bloomberg: 4 milliárd euróért venné meg a kormányközeli konzorcium a Budapest Airportot
A lap szerint a tulajdonosok hajlanak az eladásra és az üzletet még a jövő évi választás előtt nyélbe üthetik.
(Tegnap | Hvg)
43 ezer covidos embert hittek negatívnak Nagy-Britanniában, mert egy labornál technikai gondok adódtak
A tesztekkel nem volt gond erősítette meg a brit szakhatóság.
(Tegnap | Hvg)
Engedélyezik a Johnson & Johnson második dózisának beadását
Engedélyezte az amerikai gyógyszerfelügyelet tanácsadói testülete Johnson & Johnson emlékeztető dózisának beadását pénteken - írja a Reuters.
(Tegnap | Portfolio)
Energiaválság: itt az első magyar áldozat, bedobta a törülközőt egy távhőcég
Az elszálló európai gázárak az itthoni távhőtermelői és szolgáltatói piacon is jelentős feszültségeket okoznak: erre utal, hogy gazdasági okokra hivatkozva egy szolnoki távhőtermelő és szolgáltató cég péntektől visszaadta az engedélyét, így szintén péntektől, azaz október 15-től egy új céget kellett kijelölnie a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnak (MEKH) az ellátás folyamatosságának biztosítására. A kijelölt cég földrajzilag teljesen máshol, Oroszlányban működik, ugyanis az MVM Oroszlányi Távhőtermelő és Szolgáltató Zrt.-ről (MVM OTSZ Zrt.) van szó derül ki a MEKH honlapján pénteken megjelent közleményből.
(Tegnap | Portfolio)
Hogy micsoda?! Az iPhone 13 Pro strapabíróbb, mint a Nokia 3310 egy új törésteszt szerint
Lehet újraalkotni a témában készült mémeket. A tesztet egy lépcsőházban végezték.
(Tegnap | Hvg)
A PannErgy 2,5 százalékkal kevesebb hőt értékesített a harmadik negyedévben
A PannErgy Nyrt. 144,8 ezer gigajoule hőmennyiséget értékesített a harmadik negyedévben, 2,5 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken közzétett termelési jelentésben.
(Tegnap | Profitline)
Harry Potter után ismét varázslatos világba visz J. K. Rowling új regénye
A komoly sorskérdések mellett elkötelezett író ezúttal sem tagadja meg önmagát, de azért a kisebb korosztálynak szóló, vadonatúj könyve, A karácsonyi malac elsősorban mégiscsak bájos gyerekmese, némi súllyal és egy sajátos csodavilággal.
(Tegnap | Hvg)
Óvatosan december elején!
Szeptember végén ért véget az amerikai költségvetési év, ami alapesetben is izgalmakkal szokott járni.
(Tegnap | Vg)
Kritikus járványhelyzet, tömött intenzív osztályok - Számos ország dob mentőövet Romániának
Számos európai ország és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is segíti Romániát, ahol a belügyminiszter szerint immár kritikus helyzet alakult ki a koronavírusos betegek tömege által megrohamozott egészségügyi ellátórendszerben - derült ki pénteken a katasztrófavédelmi államtitkár sajtótájékoztatóján.
(Tegnap | Portfolio)
Karácsony: Ha tehetnék, már rég legyilkoltak volna minket
A főpolgármester Márki-Zay Péter mellett kampányolva beszélt az önkormányzatok ellehetetlenítéséről.
(Tegnap | Hvg)
A Coldplay most már csak környezetbarát koncerteket vállal
Az együttes bejelentette, hogy a 2022-es világturnéja fele annyi szén-dioxid-kibocsátással jár majd, mint az előzők.
(Tegnap | Vg)
Állami bérlakásprogramot indítana Dobrev és Márki-Zay is
A DK jelöltje szerint lakásfenntartási programra is szükség lenne.
(Tegnap | Hvg)
Nagyon jó szelet fogott ki a magyar vitorlázás
Jó szezont zárt a magyar vitorlázás. Egyre nagyobbak a hajók a hazai tavakon.
(Tegnap | Vg)
Egy óriási pókot talált az ágya alatt, lefényképezte, természetfotós díjat nyert vele
Gil Wizen egy rezervátumban éjszakázott, amikor pókcsemetékre lett figyelmes az ágya körül. Lenézett és egy méretes brazil vándorpókra bukkant.
(Tegnap | Hvg)
Csúcsközelben a bitcoin, de merre tart a kriptodeviza-piac? - A hét videója
Csúcsközelbe emelkedett a bitcoin a héten, de valójában a kriptodevizaszektoprban nem ezek az árfolyam-változások jelentik az igazán lényeges híreket, hanem a háttérben zajló fejlesztések. Sikeres elemzéssel, szelekcióval pedig a bitcoinnál jóval nagyobb nyereségeket lehet elérni.
(Tegnap | PrivatBankar)
Északi Áramlat 2: az oroszok áthajthatnak a piros lámpán
Még hónapokig húzódhat az Északi Áramlat 2 engedélyezése, az oroszok akár enélkül is elkezdhetik az üzemeltetést.
(Tegnap | Vg)
A BioNTech/Pfizer-vakcina lehet az EU-ban az első szer, amelyet az 5-11 éves korcsoportban alkalmazhatnak
Benyújtotta a német BioNTech és az amerikai Pfizer az Európai Gyógyszerügynökséghez (EMA) az 5-11 éves korosztályba tartozó gyermekeket az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegségtől (Covid-19) védő oltásról szóló kutatási adatokat, így megkezdődött a vakcina európai uniós engedélyeztetési eljárása - közölték pénteken.
(Tegnap | Portfolio)
Koronavírus: november 8-tól feloldja a nemzetközi határzárat az Egyesült Államok, Magyarországon kezdeményezik a maszkviselés szigorítását
A világon 239,6 millióan fertőződtek meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 4,88 millió. A legtöbben az Egyesült Államokban fertőződtek meg, amely mellesleg november 8-tól feloldja a nemzetközi határzárat.
(Tegnap | Portfolio)
Gyurcsány Ferenc telefonbetyárnak állt, saját kollégáit ugratta
Többeket pedig csőbe is húzott.
(Tegnap | Hvg)
15 métert zuhant egy ember a Kecske-hegyről Budapesten
A tűzoltók már a helyszínen vannak.
(Tegnap | Hvg)
Fellázadtak a háziorvosok, új eljárásrend jön
Új eljárásrend érkezik, amely szerint háziorvosok dönthetik el, mikor szükséges, hogy antigén gyorstesztet végezzenek Covid-gyanús betegeknél - írja az atv.hu a Koronavírus Központtól kapott információ alapján.
(Tegnap | Portfolio)
Megérkezett és sikeres is lehet az ajánlat a Budapest Airportra
A magyar kormány által vezetett konzorcium 4 milliárd eurót ajánlott fel a Budapest Airportért adta hírül pénteken a Bloomberg.
(Tegnap | Vg)
Crypto piaci adatok
© Copyright Ozeki Systems Kft.