Március 14-étől a Jurányi Galériában Gulyás Dóra fotókiállítását nézhetjük meg. Képeinek kiindulási pontja a fény, mely minden évszakban varázslatos mintákat fest a fák közé. A Kilátó állomás Erdők c. válogatás egy kísérleti projekt részét képezik. Hargitai András zeneművésszel közösen hoztak létre egy, az évszakok köré szerveződő audiovizuális performance sorozatot, amelynek alapját a kiállításon látható, 35 mm-es, színes filmre rögzített, analóg fotók, és a természetben rögzített hangok alkot... (00:29 | WeLoveBp)
Programok
Urban Verbunk Junior: Hattyútánc
MŰVÉSZETEK HÁZA GÖDÖLLŐ Helyszín: Színházterem Esemény kezdése: 2023. 04. 23. (vasárnap) 19.00 85 perc szünet nélkül (05:30 | Jegy)
Tok-Tok avagy hogy pattog a kocka?
Komédia a köbön! Egy falrengető vígjáték, amely színpadon és filmen egyaránt nagy sikereket aratott! (05:30 | Jegy)
Don Quijote
Marius Petipa / Alekszandr Gorszkij / Kaszjan Golejzovszkij / Michael Messerer / Ludwig Minkus DON QUIJOTE Klasszikus balett három felvonásban (05:30 | Jegy)
A szív hídjai
A Madison megye hídjai Robert James Waller nagy sikerű regényének filmváltozata Meryl Streep és Clint Eastwood főszereplésével meghódította az egész világot. Magyarországon először Udvaros Dorottya és László Zsolt kelti életre a felkavaró történetet. (05:30 | Jegy)
Az Őrült Nők Ketrece / Herman-Fierstein
Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te és ketten együtt. (05:30 | Jegy)
Rideg Krisztina, Bartha Perla Tatjána: POP!
MANYI Kulturális Műhely (00:29 | WeLoveBp)
Privát Színpad ZÓRA
Titkos helyszín (Tegnap | WeLoveBp)
Hot since 82 (UK), Joey Daniel (UK)
Március 24-én a Cinematiné & House Piknik tavaszi buliján vehetünk részt egy impozáns lineuppal. Daley Padley, más néven Hot Since 82 brit dj érkezik a Cinema Hallba, mellette pedig köszönthetjük Joey Danielt, és hazai dj-ket is. (Tegnap | WeLoveBp)
Tolcsva programok 2023. Események, rendezvények, fesztiválok
A Tokaj-hegyalja szívében elhelyezkedő község, színes programokkal, festői tájjal várja a kedves vendégeket. A településen Minden évben megrendezzük a Tolcsvai Borfesztivált, ami bepillantást enged a (Tegnap | ProgramTurizmus)
Budapest Calling: Yotto (FI)
A Budapest Calling rajongók és szervezők egyik kedvenc előadója a finn Yotto, aki március 25-én új albumával tér vissza a Cinema Hallba. A stílusában és humorában is különc zenész trackjeit több százmillióan streamelik, olyan előadóknak készít remixeket, mint az Orbital, Gorillaz, Rufus du Sol, Dipl... (Tegnap | WeLoveBp)
Sunday Brunch Sip&Wonder
Mad Dog Coffee_Hangár (Tegnap | WeLoveBp)
Szusimánia a Japán Alapítvány vándorkiállítása
A szusi, melyet a japán ételek egyik fő képviselőjeként tartanak számon, ízvilágával, letisztultságával, kifinomultságával és egészségre gyakorolt pozitív hatásával világszerte nagy népszerűséget ért el. Április 2-ig a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban ez az étel áll a középpontban, a... (Tegnap | WeLoveBp)
Magashegyi Underground: Tegnapután 10 éves újrajátszó koncert
Idén tölti 10. évét a Magashegyi Underground Tegnapután c. album, amely nagy forduló volt a zenekar életében. Március 25-én visszatérnek az Erzsébet térre, ahol tíz évvel ezelőtt először játszották végig ezt az anyagot, hogy újra előadják és méltóképp ünnepeljék meg az évfordulót. (Tegnap | WeLoveBp)
Több mint 30 év után Budapestre is ellátogat az EELS
Mark Oliver Everett és változó felállású zenekara bő 30 év zenélés és 14 nagylemez kiadása után végre hozzánk is eljut a Bartók Tavasz keretében, alig várjuk! (Tegnap | WeLoveBp)
Zalakarosi programok 2023. Események, rendezvények, fesztiválok
Egész évben fesztiválokkal, sztárfellépőkkel, gasztronómiai kalandokkal koncertekkel, sportprogramokkal, kertmozi-előadásokkal várunk minden kedves látogatót. Böngésszen naptárunkban kedvére, és kérjen (Tegnap | ProgramTurizmus)
Hipnotikus és meditatív Nik Bärtsch, a modern jazz kivételes egyénisége érkezik a Bartók Tavaszra
2023. március 31-én immáron harmadik alkalommal veszi kezdetét a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek, amely idén is kihagyhatatlan programokat és felejthetetlennek ígérkező élményeket kínál a kultúrarajongóknak és feltöltődni vágyóknak. Április 5-én érkezik a Magyar Zene Házába a svájci zongori... (Tegnap | WeLoveBp)
A Bence kalandjai: 1bor1vers lemezbemutató
B32 Galéria és Kultúrtér (Tegnap | WeLoveBp)
Észt Hét 2023
Március 18. és 26. között az idei Észt Hét keretein belül filmeken, könyveken és zenén keresztül ismerkedhetünk meg az észt kultúrával. Történelmi krimi, önéletrajzi ihletésű regényen alapuló játékfilm, animált dokumentumfilm, tinivígjáték és 2022 legjobb észt játékfilmje is helyet kapott a programb... (Tegnap | WeLoveBp)
V. Jótett Vásár
A Jótett Vásárokat 2019-ben hozta létre egy olyan hazai szervezőcsapat, amelyik fontosnak tartja a jövő generációinak támogatását. Így a vásárokon befolyt összeg egy részével minden alkalommal tehetséggondozással is foglalkozó szervezetet támogatnak. A soron következő eseményükön rengeteg alkotó mun... (Tegnap | WeLoveBp)
Márciusi Makers' Market
Március 26-án újra hatvan hazai alkotó lepi el a Fény Utcai Piacot, egy újabb Makers' Market eseményen. A designerek alkotásai mellett akusztikus koncertekkel és workshoppal is készülnek a szervezők, és ha elfáradnánk a nézelődésben, finom falatokról és kávéról gondoskodnak a piac vendéglátóhelyei. (Tegnap | WeLoveBp)
Képző x Manyi Jótékonysági vásár
Képzős hallgatók által készített printeket, kerámiákat, ékszert vagy akár festményt vásárolhatunk március 25-én, a MANYI-ban szervezett jótékonysági vásárban. A vásárlásból befolyt összeget a résztvevők egy olyan hallgatótársukhoz juttatják el, aki egy baleset következtében nehéz körülmények közé ke... (Tegnap | WeLoveBp)
SuperShop programismertető
Igényeljen SuperShop kártyát most a www.supershop.hu/kartyaigenyles oldalon! MI A SUPERSHOP? A SuperShop a legnagyobb többpartneres hűségprogram Magyarországon. A SuperShop törzsvásárlójaként Ön névre szóló plasztik törzsvásárlói kártyán gyűjtheti és válthatja be partnereinknél a SuperShop pontokat.... (Tegnap | Jegy)
élmény
A Jegy.hu -n színházi előadásokra, koncertre, fesztiválra, sporteseményre vásárolhat jegyet. Színházjegy, koncertjegy, fesztivál, online jegyvásárlás Élményprogram (Tegnap | Jegy)
Hadik Könyvvásár
Nem titok, hogy a könyvkiadás is nehéz időket él épp. Ebből kiindulva, négy mikrokiadó főszereplésével szervez könyvvásárt a Hadik kávéház március 26-án. Az eseményre a Csirimojó Kiadó, Ø Kiadó, Polar Könyvek, Sonora Kiadó is elhozza a régi-új megjelenéseket, hogy mindannyian izgalmas könyvekkel táv... (Tegnap | WeLoveBp)
Kurátori tárlatvezetések a Magyar Expo Sikerek kiállításban a budapesti Magyar Nemzeti Múzeumban
Magyar sikerek a világkiállításokon 1851-2021, kurátori tárlatvezetések az új időszaki kiállításhoz kapcsolódóan a Magyar Nemzeti Múzeumban. 2023 elején havi egy alkalommal a látogatók részt vehetnek egy (Tegnap | ProgramTurizmus)
Kecskeméti programok 2023. Fesztiválok, rendezvények, események Kecskeméten
Kecskeméti programajánló. Fesztiválok, kiállítások, művészeti és kulturális események, gasztronómiai programok, vásárok, konferenciák, vendégváró események. (Tegnap | ProgramTurizmus)
Egri programok 2023. Fesztiválok, rendezvények, események Egerben
Eger mindig jó választás! Egerben mindig történik valami. Egri programajánló. (Tegnap | ProgramTurizmus)
TELTHÁZ
Sam Peliczowski munkanélküli színész Manhattan legfelkapottabb éttermében intézi a telefonos foglalásokat. A vonal másik végén a legkülönfélébb emberek vetnek be mindent, csak hogy asztalt kapjanak. Ki hízelgéssel, ki fenyegetőzéssel, ki hisztit kivágva, ki magabiztosan. (Tegnap | Jegy)
A padlás
Ezen a Padláson "Ég és Föld között" minden megtörténhet, akárcsak a mesékben. Egy fiatal tudós megszállottan dolgozik szuperintelligens számítógépén, és különféle titokzatos számításokat végez, de nyugalmát és munkáját állandóan megzavarják különféle halandó és halhatatlan lények... (Tegnap | Jegy)
Monte Cristo grófja
A Jegy.hu -n színházi előadásokra, koncertre, fesztiválra, sporteseményre vásárolhat jegyet. Színházjegy, koncertjegy, fesztivál, online jegyvásárlás (Tegnap | Jegy)
A SZABADSÁG FELÉ Konferencia II / házigazda: Orvos-Tóth Noémi
Egy nap a gyógyulásról és arról, hogyan indulhatunk el egy szabadabb, harmonikusabb élet felé. (Tegnap | Jegy)
Legénybúcsú
Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék. (Tegnap | Jegy)
Aranylakodalom
A Jegy.hu -n színházi előadásokra, koncertre, fesztiválra, sporteseményre vásárolhat jegyet. Színházjegy, koncertjegy, fesztivál, online jegyvásárlás (Tegnap | Jegy)
Menopauza
Mindenkivel megeshet mármint ha nő, és elmúlt annyi... (Tegnap | Jegy)
Jegy.hu - GardenExpo
Ismerje meg a legújabb kerti bútorokat, medencéket, árnyékolókat, gépeket, kerti sütőket és kertépítési trendeket! Három teljes nap a kertek bűvöletében, izgalmas programokkal és értékes nyereményekkel március 24-25-26-án a Budapest Arénában. (Tegnap | Jegy)
Jegy.hu - Lévi Story! A Farmerkirály
Az előadásban gyönyörű dallamok, vérpezsdítő ritmusok, szívhez szóló klezmer muzsika ragadja magával a nézőt. A farmernadrág blue jeans kitalálásáról szóló történet egyrészt izgalmas kalandokról- másrészt komoly társadalmi problémákról és egy szép szerelemről mesél. (Tegnap | Jegy)
Jegy.hu - Hollywood az Arénában - Filmzenekoncert
A TRAUMLIVE szervezésében egy újabb filmzenei válogatás csendül fel a BUDAPEST SPORTARÉNÁBAN a Győri Filharmonikus Zenekar, WOLF KATI, KOCSIS TIBOR és a VoiceStation közreműködésével. 2023. május 13-án légy részese Te is e csodálatos zenei utazásnak! (Tegnap | Jegy)
Jegy.hu - A varázsfuvola
Wolfgang Amadeus Mozart A VARÁZSFUVOLA Daljáték két felvonásban, német és magyar nyelven, magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal (Tegnap | Jegy)
Jegy.hu - Recirquel: IMA
A Recirquel legújabb, IMA című immerzív produkciója visszatér a Müpa mellett felállított sátorba. A tavaly a Bartók Tavasz keretében bemutatott és telt házzal futott előadás során a nézők a produkció részévé válva léphetnek ki a földi lét valóságából. (Tegnap | Jegy)
Jegy.hu - The Dire Straits Experience
2023. május 12-én egy felejthetetlen koncert élmény része lehet, aki az ország egyik legnevesebb színházába az Erkelbe látogat el. A Dire Straits Experience egy exkluzív színházi show-val kápráztatja el rajongóit. Az egyetlen hátránya az eseménynek, hogy csak 1700 jegyet tudnak értékesíteni, így ige... (Tegnap | Jegy)
Jegy.hu - VABADABA Geszti koncert-est
Geszti Péter új koncert-estjén Váczi Eszterrel kezd újabb zenés kalandba, hogy hol szentimentális, hol ironikus módon szóljon a szerelem csodáiról és viszontagságairól. Az est címe a hetvenes évek egyik világslágerét idézi, nem véletlenül! (Tegnap | Jegy)
Jegy.hu - Lakatos György Hegedűművész szóló estje
A művész végig vezeti hallgatóságát a barokk kortól, a 20. század zenéjéig, sőt tovább. Néhány éve a legkülönbözőbb zenei műfajú művekre ír saját variációkat, nagy sikerrel. (Tegnap | Jegy)
Jegy.hu - P. MOBIL 50
Legyél ott te is 2023. április 30-án a Papp László Budapest Sportarénába, ahol ott lesz a P.Mobil zenekar, s ünnepeljük meg együtt 50 éves fennállásukat. Az este számos meglepetést tartogat, különleges vendégük pedig a Piramis együttes lesz. (Tegnap | Jegy)
Jegy.hu - Gamer Symphony 2023
Pazar látvány, lebilincselő történet, epikus zene: a modern videojáték ma már igazi mestermű, ami sokszor egymástól távoli tudományágak képviselői precíz és összehangolt munkájának eredménye. A Budafoki Dohnányi Zenekar látványos Game Music Show-ján a legnépszerűbb, ikonikus videójátékok zenéivel, t... (Tegnap | Jegy)
Jegy.hu - Mihály, avagy egy város kísértetei - Csokonai Vitéz Mihály 250 - Várkert Irodalom
Az idén 30 éves Anima Sound Systemet vezető Prieger Zsolt és társai: Balázsovics Mihály (Slow Village) és Subicz Gábor (Subtones, MAO) által megálmodott szürreális zenei-irodalmi előadás abból a gondolatból jött létre, hogy 250 éve született Csokonai Vitéz Mihály, a magyar felvilágosodáskori irodalo... (Tegnap | Jegy)
Jegy.hu - Egy apró kérés
házastársi ping-pong Kapcsolatokról, viszonyokról, hazugságról és igazságról őszintén és cinkos humorral. (Tegnap | Jegy)
Jegy.hu - Haydn/Ligeti/Beethoven - A Budapesti Tavaszi Fesztivál zárókoncertje
A Budapest Sound Collective ezúttal bécsi mesterek műveiből válogat a kuriózumokat és slágerdarabot egyaránt felmutató hangversenyen. (Tegnap | Jegy)
Jegy.hu - Justin Adams & Mauro Durante
Klasszikus értelemben vett világzene szól 2021-es Still Moving című első közös kiadványukon, és szól majd annak bemutatóján a Müpa színpadán is, hiszen a dél-olaszországi sirató- és szerelmes dalok, valamint az észak-afrikai és észak-amerikai zord blues között talált a két előadó számos összekötő ka... (Tegnap | Jegy)
Jegy.hu - Leander Szimfonik
A Leander Szimfonik teltházas év végi BOK csarnok koncertje után egy exclusive színházi koncert élménnyel készül az ország egyik legnagyobb presztízzsel bíró előadóhelyszínén, az Erkel Színházban. Köteles Leander legismertebb szerzeményeinek Pejtsik Péter által készített nagyzenekari átiratait a Sav... (Tegnap | Jegy)
Jegy.hu - OMEGA - Csillagok útján - Szimfonikus szuperkoncert
Tisztelgés a CSILLAGOK előtt hiszen a csillagok örökké ragyognak! Egy különleges, soha nem látott produkció debütál Győrben, Április 15.- én az Audi Arénában! (Tegnap | Jegy)
Jegy.hu - RED BULL JUKEBOX
Magyarországra érkezik a Red Bull Jukebox, egy Budapesten még soha nem látott interaktív koncert, amelyet a közönség irányít. A Margitszigeti Szabadtéri Színpad szezonnyitó eseményén, 2023. május 19-én este a Z-generáció kedvenc együttese, a VALMAR és meghívott meglepetésvendégeik lépnek színpadra. (Tegnap | Jegy)
Madách Zsibi
Resellerek, insta vintage butikok, alkotók, designerek, gyűjtők próbálhatják ki magukat kofaként a március 25-ei Madách Zsibin, a TELEP-en. Persze a másik oldalra, a vevők csapatába is elkell az ember, úgyhogy érdemes lesz a portékát figyelni a 12 órától kezdődő piacon. (Sze. | WeLoveBp)
Privát Színpad Németh Juci & G. Szabó Hunor
Titkos helyszín (Sze. | WeLoveBp)
GoForGo Utazási Iroda programok 2023. Történelmi túrák, repülőnapok, nyaralások, üdülések
Repülőnapokra és technikai múzeumokba szervezünk buszos utazásokat Európa szerte. Európát és a Kárpát-Medencét járjuk. Történelmi túrákat szervezünk a 72 Vármegyébe és a Hadak útján sorozatunk keretében. (Sze. | ProgramTurizmus)
Tavaszi Orchidea és Bromélia kiállítás
Vajdahunyad vára (Sze. | WeLoveBp)
Ergy Landau, Budapest Párizs, 18961967
Mai Manó Ház (Magyar Fotográfusok Háza) (Sze. | WeLoveBp)
Lola Marsh (IL)
Lola Marsh, vagyis Yael Shoshana Cohen énekesnő és Gil Landau multiinstrumentalista olyan zenét hoznak össze, amely ötvözi az okos dalszövegeket a mély, meleg harmóniákkal. Érdekesség, hogy a két előadó egy születésnapi bulin ismerkedett meg, ahol egyből megvolt közöttük az összhang és hamarosan lét... (Sze. | WeLoveBp)
Budapest élménypark, szabadtéri fejlesztő játszópark 3-14 éves korig a Tarzan Parkban
ÓRIÁS FEJLESZTŐ JÁTSZÓTÉR - Biztonságos szórakozás 14 játékszigen a hét minden napján Budapesten a Tarzan Parkban. Az egyes szigeteken a legmodernebb és legjobb fejlesztő hatással rendelkező szabadtéri (Sze. | ProgramTurizmus)
Morning Yoga a MANYI-ban
A MANYI-ban újabban nemcsak napközben a különböző eseményeken, vagy az esti bulikban fordulhatunk meg, hanem már reggel is ér benézni a budai Kulturális Műhelybe. Márciusban minden kedden 9 órától jógán vehetünk részt, ami lendületet ad a nap, sőt a hét többi részéhez. A másfél órás sessionbe kerül ... (Sze. | WeLoveBp)
Tavaszi orchidea és bromélia kiállítás
Az orchideák és broméliák lesznek a középpontban március utolsó hétvégéjén a Vajdahunyad várában. Ecuadorból, Tajvanról, Olaszországból és persze belföldről is érkeznek kereskedők a színes kiállításra és vásárra, ahol a nézelődés mellett sok hasznos tanácsot is kaphatunk a növények igényeiről, megfe... (Sze. | WeLoveBp)
Be Massive Special a Badhannában
Tovább pörög Budapest egyik legnevesebb elektronikai bulisorozata, a Be Massive. Április 7-én a Badhannát vehetjük birtokba Metha, Lenny Lennoks, Robert Makai és Dubecticut dj-k segítségével. (Sze. | WeLoveBp)
Epica (NL), Apocalyptica (FIN), Wheel (FIN)
Március 22-én egy különleges zenekari párost köszönthetünk a Barba Negra színpadán: közös turnén érkezik a hazánkban is hatalmas népszerűségnek örvendő négy finn csellós, vagyis az Apocalyptica, illetve a hollandok jobbnál jobb albumokat szállító, és rendre világkörüli turnékon tündöklő szimfonikus ... (Sze. | WeLoveBp)
Esti séta az Állatkertben
Állatkerti szakvezetők kíséretében barangolhatjuk be az állatkertet február 2-án, este 6 órától. A gondozók segítségével egészen közelről megismerhetjük az állatokat, sőt, olyan épületekbe is beléphetünk, ahova látogatóknak nem szabad. A szervezők állófogadással kedveskednek nekünk és meglepetés ajá... (Sze. | WeLoveBp)
Múzeumi teadélután: Komédiások a kávéházban
Bajor Gizi Színészmúzeum (Sze. | WeLoveBp)
Gasztroséta és kóstoló a Füvészkertben
ELTE Füvészkert (Sze. | WeLoveBp)
Nemesvámos programok 2023. Események, rendezvények
Nemesvámosi programajánló. (Sze. | ProgramTurizmus)
Húsvéti brunch és koncert: Farkasházi Rékával és a Tintanyúllal ünneplehetünk a Crowne Plaza Budapestben
Húsvétvasárnap Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar koncertezik Budapest egyik legújabb eseményhelyszínén, a Crowne Plaza hotelben. A remek dalszövegeiről és a szuper hangszereléséről ismert, kortárs gyerekvers-irodalmat népszerűsítő banda nagy bulival készül, és együtt töltött minőségi időt ígér ... (Sze. | WeLoveBp)
Könyvtári programok Szegeden a Somogyi Könyvtárban 2023
A Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár és fiókkönyvtárai egész évben várják a felnőtteket és gyerekeket programjaikon. (Sze. | ProgramTurizmus)
Budapest Jazz Club programok 2023
Könnyed minőségi kikapcsolódás az élőzene, különösen a jazz szerelmeseinek a Budapest Jazz Clubban. Változatos programok lemezbemutatókkal, gálakoncertekkel. (Sze. | ProgramTurizmus)
GardenExpo 2023
Az idei Garden Expón március 24. és 26. között vehetünk részt a Papp László Budapest Sportarénában. Feltérképezhetjük a kerti márkák legjavát, kipróbálhatjuk a legújabb termékeket, miközben ingyenes tannácsadásokon kaphatunk szakszerű választ minden kertberendezési, kertépítési kérdésünkre. (Sze. | WeLoveBp)
Fekete Ádám: Az Ügy
A bemutatott ügyek alaphelyzetéhez illeszkedő népdalok a Soharózában improvizatív és kollektív zeneszerkesztői módszerek révén születnek újjá, Fekete Ádám író-dramaturg által továbbírt szövegeken keresztül. Március 23-án és 24-én a Trafóban láthatjuk az előadást. (Sze. | WeLoveBp)
Ingyenes tárlatvezetés program, magyar nyelvű élményvezetés a Budapest Retro Élményközpontban
Érvényes belépőjegye mellé ingyenes, magyar nyelvű élményvezetést biztosítunk minden kedden 17.30-tól. Élményprogram történetekkel, kulisszatitkokkal. (Sze. | ProgramTurizmus)
Agykontroll tanfolyam gyerekeknek 2023
A tanfolyam hatására a gyerek várhatóan magabiztosabb lesz, eredményesebben tud tanulni, képes megszüntetni fájdalmai zömét, betegség esetén gyorsabban meggyógyul, megtanulja céljait elérni, képes lesz (Sze. | ProgramTurizmus)
Bábolnai programok 2023. Események, rendezvények, fesztiválok
Események, rendezvények, programok Bábolnán. (Sze. | ProgramTurizmus)
Recirquel: IMA
A Recirquel legújabb, IMA című immerzív produkciója visszatér a Müpa mellett felállított sátorba. A tavaly a Bartók Tavasz keretében bemutatott és telt házzal futott előadás során a nézők a produkció részévé válva léphetnek ki a földi lét valóságából. A látogató különleges érzéki és tudati állapotba... (Sze. | Jegy)
MACSKÁK
Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket. (Sze. | Jegy)
A sztyeppe illata-Spirit of Steppe
A vadregényes keleti sztyeppék mondákkal és gazdag történelmi hagyományokkal átitatott, egzotikus világába kalauzol a Fővárosi Nagycirkusz április 5-től látható új műsora. (Sze. | Jegy)
Machine Gun Kelly-koncert
2023 júniusában egy raplegenda, Machine Gun Kelly érkezik a Budapest Parkba, első magyarországi koncertjére. (Sze. | WeLoveBp)
K. Del Aguila-G. Noriega-J.Someillan: Madagaszkár
Zenés Kalandtúra musical két részben- (Sze. | Jegy)
Párterápia
Glattauer vígjátéka nagy emberismerettel és virtuozitással sodorja nézőjét a hősökkel együtt a jövő meglepetései felé... (Sze. | Jegy)
Amikor a város együtt dobban a zenével Budapest Ritmo koncertfilm-premier a Toldiban
Április 12-én a Bartók Tavasz keretein belül robban be a Budapest Ritmo, mely Közép-Európa egyik legjelentősebb világzenei fesztiválja, 2023-ban ismét a főváros szívébe hozza a szcéna legjobb előadóit. Április 14-én a koncertek közben érdemes ellátogatni a Toldi moziba, ahol megnézhetjük a 2023-as B... (Sze. | WeLoveBp)
Mucsi 12x
Még a COVID-terhes időkben két alkotó ember Marosi Viktor fényképész és Mucsi Zoltán színész összebútorozott egy fotóstúdióba. Kitalálták: mindenki Kapája bújjon bele ismert, valós és kitalált karakterek bőrébe, így hozva létre kulturális és történelmi reflexiókat. Az elkészült fotósorozattal megk... (Sze. | WeLoveBp)
Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák Országos Hete 2023
Március végén országszerte kinyitnak a népi kézműves műhelyek és alkotóházak. Az Európai Művészet és Kézművesség Napjaihoz csatlakozva 2023-ban immár 10. alkalommal rendezik meg a Népi Kézműves Alkotóházak (Kedd | ProgramTurizmus)
Oscar
Claude Magnier legendás bohózatában Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta Barnier szerepét amit filmen később Sylvester Stallone tett ismertté az egész világon. (Kedd | Jegy)
Jóga a kupolatérben
Magyar Nemzeti Galéria (Kedd | WeLoveBp)
Balatonfüredi eseménynaptár 2023. Programok, rendezvények, fesztiválok
Balatonfüredi programajánló napról-napra. A népszerű kisváros rendkívül gazdag kulturális eseményekben és látnivalókban. (Kedd | ProgramTurizmus)
Terasznyitó pizzapiknik
A márciussal együtt hivatalosan indul a terasz-szezon is. Ebben a hónapban minden szombaton a Paletta Budapestben pizza piknik hozza meg a hangulatunkat a kiüléshez. Választhatjuk a klasszikus Margheritat, a laktózmentes Marinarat, a Bianco Verdet, pusztaszabolcsi túró alappal. A con Salame/Prosciut... (Kedd | WeLoveBp)
Így készül a tejporos fánk: citrusos cukorszirupban kínálják
Pár egyszerű hozzávalóból készül az indiai fánkgolyó, amely akkor a legfinomabb, ha jól megszívja magát a cukorsziruppal.
(08:32 | Sobors)
Filléres húsvéti receptek: így spórolj tízezreket az ünnepi menün
A csodás ételekben dúskáló karácsonyi ünnepkör mellett a keresztény országok legjelentősebb eseménysorozata húsvéthoz kötődik, ami hamvazószerdától (február 22.) pünkösdig (május 28-29.) tart. A legelterjedtebb húsvéti fogások közé tartozik a halászlé és a húsleves (gyakran tavaszi zöldségekkel, báránycsonttal készül), továbbá ilyenkor is készítenek olyan tipikus magyaros fogásokat, mint a pörkölt vagy a káposzta, azonban a húsvéti ünnepi asztalok igazi sztárjai a hidegtálak, amelyeken gyakorlatilag az összes szimbolikus húsvéti finomságot felsorakoztatjuk - írja a HelloVidék.https://www.hellovidek.hu/gasztromesek/2023/03/24/meguszos-husveti-receptek-fillerekbol-is-kijohet-az-otcsillagos-unnepi-harapnivalo
(08:15 | PénzCentrum)
Túrós tészta házi tésztából Recept képpel - Mindmegette.hu
Itt a Mindmegette gyerek főzőműsora, a Tündérkonyha, melyben most túrós tészta készül házi tésztából. Íme a recept videón.
(07:35 | MindMegette)
Gluténmentes répatorta gazdagon: sok dióval dobd fel
A répatorta egy megosztó desszert: sokan imádják, mások viszont nem értik, mit keres a zöldség egy tortában. Ez a változat azonban annyira lágy, omlós és ízletes, hogy nem lehet nem szeretni.
(07:32 | Sobors)
Újra hétvége, a kérdés pedig megint ugyanaz: mi legyen az ebéd?
Ha péntek, akkor már korán reggel szembesülünk a kérdéssel: mi legyen az ebéd hétvégén? Hogy megkönnyítsük a dolgodat, hoztunk néhány finom és egyszerű receptet, amikből válogathatsz ezen a kora tavasz hétvégén.
(07:04 | MindMegette)
Fűszeres indiai vajas csirke: tunkolós fogás tele ízzel
A vajas csirke nem csak hazájában népszerű fogás, az egész világon szeretik, az indiai konyha egyik legjobb ételének tartják.
(06:32 | Sobors)
Diós-csokoládés kosárkák KETO
Ugye milyen csodálatos, ha sok van a jóból? Egy falatnyi boldogságot varázsolhatunk, a keto napjaink pillanatához! Diós-csokoládés kosárkák KETOHozzávalók:4 db tojás100 g darált magyar dió vagy pekándió5 csapott ek eritritegy csipet Himalája só1 kk sütőpor30 g olvasztott vaj (vaj és nem
(05:52 | FincsiFalatka)
Avokádós csokikrém tejszínhabbal KETO
Nagyon egyszerű és finom keto pohárkrém Ha vágysz valami egészséges finomságra akár munka után is gyorsan elkészíthető, imádom az egyszerűségét :) Fotó: stocksnap.io Avokádós csokoládékrém tejszínhabbal KETO gluténmentes recept Hozzávalók: 1 db közepes érett avokádó 2½ ek mascarpone
(04:55 | FincsiFalatka)
Tojásos lecsós spagetti baconnal és meggyes sütivel
Ma szabadnap, tehát főzés és posztolás. Nem valami bonyolult kaja most sem, de mint tudjuk főzni sem tudok-Akkor minek írok róla? Talán a magam szórakoztatására. Akit meg érdekel, az elolvassa. Mit egyek ma egyáltalán? Spagettit, csak próbáltam valami nem annyira szokványossal vegyíteni. Mivel a
(04:19 | MitEgyekMa)
A 8 órás diéta - bármit ehetsz, a lényeg az időzítés
Ennek a módszernek a lényege, hogy szinte mindent ehetsz, ám egyáltalán nem mindegy, hogy mikor!
(03:01 | MindMegette)
Árstop: Gulyás Gergely bejelentette, mikor dönt erről véglegesen a kormány
Gulyás Gergelyt a csütörtöki Kormányifón arról kérdezték, meddig tartja fenn az ársapkákat a Kormány. A miniszter válaszában hangsúlyozta: bár az árstoppal kapcsolatban van egy általános vita, de nem lehet kérdéses, hogy az alapvető élelmiszereket vásárlóknak ez nagy könnyebbség.
(03:01 | MindMegette)
Nagy változás lesz a boltokban! Így döntött a kormány
Kiderült, milyen módon kerülhetnek majd forgalomba Magyarországon a rovarfehérjét például tücsköt tartalmazó élelmiszerek.
(03:01 | MindMegette)
Soha nem volt még ilyen finom a rántott hús: próbáld ki ezt a trükköt!
Bár pontosan tudjuk, hogy nem tartozik a legegészségesebb ételek közé, mégsem tudunk lemondani róla és nem is kell! Most egy apró trükköt mutatunk, amitől még finomabb lesz, próbáld ki!
(03:01 | MindMegette)
Vöröslencse-bolognai Recept képpel - Mindmegette.hu
Íme egy szuper egészséges vegetáriánus recept a böjti időszakra: vöröslencse bolognai természetesen hús nélkül. Mutatjuk videón, hogyan készül!
(01:30 | MindMegette)
Szilvás kevert süti Recept képpel - Mindmegette.hu
Ha gyorsan szeretnél mennyei sütit készíteni, a kevert tészta ehhez tökéletes megoldás lehet. Ez a különlegesen finom szilvás kevert süti minden ízlésnek megfelel. Videó!
(01:00 | MindMegette)
Ricottás ravioli medvehagymával Recept képpel - Mindmegette.hu
Tóth Vera és párja, Pauli Zoltán, vagyis a Palkonyha és a Mindmegette bemutatja a ricottás ravioli medvehagymával elkészítését. Videón minden, nézzétek meg!
(01:00 | MindMegette)
Tejszínes meggyleves (cibere) Recept képpel - Mindmegette.hu
Készítsetek egyszerűen és gyorsan nagyon finom tejszínes meggylevest. Meggybefőttből is készülhet. Videón mutatjuk a lépéseket.
(01:00 | MindMegette)
Legyen a természet a kozmetikusa!
Jogosan merül fel a kérdés, hogy a már régóta ismert, olcsó és jó illatú tusfürdőnk vagy más kozmetikumunkat miért cserélnénk le másra? Nos, egyrészt a változatosság új élményeket, lehetőségeket hozhat, másrészt ha elzárkózunk az új, innovatív lehetőségek elől, könnyen lépés hátrányba kerülhetünk. Fedezzük fel együtt a természetes szépségápolást!
(01:00 | MindMegette)
Legyen a természet a kozmetikusa!
Jogosan merül fel a kérdés, hogy a már régóta ismert, olcsó és jó illatú tusfürdőnk vagy más kozmetikumunkat miért cserélnénk le másra? Nos, egyrészt a változatosság új élményeket, lehetőségeket hozhat, másrészt ha elzárkózunk az új, innovatív lehetőségek elől, könnyen lépés hátrányba kerülhetünk. Fedezzük fel együtt a természetes szépségápolást!
(01:00 | MindMegette)
Az alváshiány 10 megdöbbentő hatása spoiler: a fáradtság nincs köztük!
Ne gondoljuk, hogy ha nem alszunk eleget, az mindössze annyit eredményez, hogy fáradtak, esetleg nyűgösebbek leszünk napközben! A kialvatlanság lemeríti a szellemi képességeinket és veszélyezteti az egészségünket.
(Tegnap | MindMegette)
Amerikai palacsinta egyszerűen Recept képpel - Mindmegette.hu
Így készül az amerikai palacsinta egysezrűen! Szupe recept, amit bárki el tud készíteni és garantáltan isteni lesz a végeredmény!
(Tegnap | MindMegette)
Burgonyás-medvehagymás pogácsa Recept képpel - Mindmegette.hu
Ez burgonyás-vajas-medvehagymás hajtogatott pogácsa a medvehagymaszezon kihagyhatatlan eleme. Mutatjuk a kipróbált, bombajó receptet.
(Tegnap | MindMegette)
Az 5 legfinomabb tejfölös-sós vendégváró húsvétra
Az ünnep elképzelhetetlen sós vendégváró falatkák nélkül. Az összegyűjtött receptjeinkben közös, hogy mindegyikbe került egy kis tejföl, hogy még tovább maradjon puha és omlós a pogácsa vagy rúd.
(Tegnap | MindMegette)
10 perces tavaszi kence: így készül a legfinomabb medvehagymapesto
A medvehagyma kétségtelenül a tavaszi szezon egyik legnépszerűbb finomsága. Pesto formájában pedig igazi kincs: felturbózhatjuk vele a húsokat, a tésztákat, a tojásos és krumplis fogásokat, de akár önmagában, friss kenyérre vagy pirítósra kenve is isteni finom.
(Tegnap | MindMegette)
Mentás-áfonyás shake Recept képpel - Mindmegette.hu
Így készül a diétás mentás-áfonyás shake update módra, ahogy Schobert Norbi készíti, íme a recept. Finom és egészséges is!
(Tegnap | MindMegette)
Így készíts hibátlan főtt tojást: a sárgája krémes, a héja egyben lejön
Hány percig főzzük a tojást, és hogyan hámozzuk meg esztétikusan? Mutatjuk az összes trükköt, amellyel kívül-belül hibátlan lesz a húsvéti keménytojás.
(Tegnap | MindMegette)
Gyors amerikai palacsinta Recept képpel - Mindmegette.hu
Így készül egyszerűen és gyorsan a finom amerikai palacsinta. Íme a recept, amit bárki el tud készíteni. A család kedvence lesz!
(Tegnap | MindMegette)
Együk vagy ne együk? Tojásfogyasztási kisokos
Most kiderül, hogy az egészségünk érdekében hol kell, ha kell egyáltalán, meghúznunk a határt, ha tojásfogyasztásról van szó.
(Tegnap | MindMegette)
Csirkés-gombás tészta Recept képpel - Mindmegette.hu
A csirkés-gombás tészta jó választás, ha kevés időd van a főzésre, hiszen gyorsan elkészíthető. Nagyon finom és a látványos a tányéron.
(Tegnap | MindMegette)
Soha nem volt még ilyen finom a rántott hús: próbáld ki ezt a trükköt!
Bár pontosan tudjuk, hogy nem tartozik a legegészségesebb ételek közé, mégsem tudunk lemondani róla és nem is kell! Most egy apró trükköt mutatunk, amitől még finomabb lesz, próbáld ki!
(Tegnap | MindMegette)
Fűszeres véres hurka Recept képpel - Mindmegette.hu
Cedes és Kovács Áron fűszeres véres hurka receptjét érdemes kipróbálni. Készítsétek el ti is a Troll a konyhában legfrissebb receptjét.
(Tegnap | MindMegette)
Árstop: Gulyás Gergely bejelentette, mikor dönt erről véglegesen a kormány
Gulyás Gergelyt a csütörtöki Kormányifón arról kérdezték, meddig tartja fenn az ársapkákat a Kormány. A miniszter válaszában hangsúlyozta: bár az árstoppal kapcsolatban van egy általános vita, de nem lehet kérdéses, hogy az alapvető élelmiszereket vásárlóknak az árstop nagy könnyebbség.
(Tegnap | MindMegette)
Almás tormamártás
2 db alma, reszelt torma, tehéntúró, 2 dl tejföl, porcukor, citromlé, bors, só, liszt, 1 dl húsleves, fahéj.Meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk az almát. A vajat felolvasztjuk, megpároljuk benne az almát, megszórjuk liszttel, majd felengedjük annyi húslevessel, hogy sűrű mártást kapjunk. Sóval,
(Tegnap | VilagRecept)
Töltött paprika paradicsommártással KETO
Szuper kis finomság Az egyik legnagyobb kedvencem, sose tudom megunniPersze, naná, hogy ketosítottam, nem egy ördöngösség, csak a rizst hagytam el, figyeltem az ízestésnél a csökkentett szénhidráttartalomra és hogy hozzáadott cukrot ne tartalmazzon, és persze a sűrítés, és már mehet a többi a
(Tegnap | FincsiFalatka)
Puha és szaftos kakaós csiga kelesztés nélkül: villámgyorsan elkészül
Villámgyorsan, kelesztés nélkül is készíthetsz kakaós csigát sütőporos gyúrt tésztából.
(Tegnap | Femina)
Tikka masala, India legismertebb fogása: tofus változatot mutatunk
Ebben a fogásban a tofu egy házilag összeállított fűszeres-joghurtos pácot kap, majd paradicsomos-hagymás szószban fő puhára. Garantáltan az egyik legfinomabb indiai étel, amit valaha kóstoltál!
(Tegnap | Sobors)
Palóc leves
75 dkg birka- vagy marhahús, 2 evőkanál olaj vagy zsír, 1 fej vöröshagyma, 30 dkg krumpli, 50 dkg zöldbab, liszt, 2 dl tejföl, pirospaprika, köménymag, babérlevél, só, 1 gerezd fokhagyma, petrezselyem zöldje.Vidéken elterjedt levesfajta az ürühúsból készült palócleves. Az étel eredete nem a
(Tegnap | VilagRecept)
Sajtos tallér KETO
Ennél gyorsabb már nem is lehetne! Háromlépéses gyors ropogós tallér. :)Ha sós süteményre vágysz, akár ünnepekre, vendégvárónak is kiváló, és nem is kell stresszelni magunkat, mert gyorsan készen van.Sőt bármikor jól jön, sőt kiváló akár valamilyen szendvics alapnak is, ha pld. ketozol,
(Tegnap | FincsiFalatka)
Kakaós-kávés csiga kelt tésztából
Te is odavagy a frissen sült, illatozó kelt tésztás süteményekért?
(Tegnap | Noklapja)
Hideg lecsó
50 dkg sárga paprika, 50 dkg hagyma, 50 dkg padlizsán, 50 dkg cukkini, 50 dkg paradicsom, só, bors, kakukkfű, rozmarin, 6 evőkanál olaj, egy db citrom leve, bazsalikom levél és petrezselyem.A hagymát karikákra, a paprikákat cikkekre, a padlizsánt kockákra, a cukkinit csíkokra vágjuk, a
(Tegnap | VilagRecept)
Adatvédelmi tájékoztató
Mindmegette.hu - Adatvédelmi tájékoztató
(Tegnap | MindMegette)
Felhasználási feltételek
Felhasználási feltételek - Mindmegette.hu
(Tegnap | MindMegette)
Sárgabarack-mánia: a legjobb barackos receptek egy helyen!
Az egyik legfűszeresebb, legaromásabb gyümölcsünk. Önmagában, süteményben is mennyei, és persze a nagy klasszikus a belőle készült lekvár. Leves, főétel, desszert és természetesen lekvár: receptek!
(Tegnap | MindMegette)
Grillre fel! Költöztesd a konyhát a szabadba!
A grillen készült étel íze semmi máshoz nem hasonlítható: a füstös aroma átjárja a húst, a zöldséget, vagy épp a sütit, amit a grillen készítesz. Használd ki a jó időt, süss és főzz a szabadban! Ehhez gyűjtöttünk össze grillen készíthető finomságokat és hozzájuk illő mártásokat szószokat.
(Tegnap | MindMegette)
Több mint 50 ellenállhatatlan karfiolrecept rakott, csőben sült, rántott
Válogassatok kipróbált és bevált karfiolos étel receptjeink között. Mindent megtaláltok, amit kerestek a pizzától a rakott karfiolon át a legjobb levesekig.
(Tegnap | MindMegette)
Zöldbab, a nyár kedvence - több mint 100 kipróbált recept!
Bár fagyasztva egész évben kapható, szezonban érdemes frissen fogyasztani. A palóclevestől a zöldségköreten át a salátáig rengeteg finomság készülhet belőle!
(Tegnap | MindMegette)
Almás pite klasszikusan, vagy újfajta ízesítéssel: több, mint 50 recept!
A legjobb almás pite recepteket gyűjtöttük össze. Találtok a nagyi klasszikusától kezdve glutén- és tejmentes, no meg persze omlós változatot is.
(Tegnap | MindMegette)
Villámgyors receptek a Mindmegette ajánlásával
Villámgyors recepteket válogattunk Neked, hogy maradjon idő az igazán fontos dolgokra.
(Tegnap | MindMegette)
Repeta - Gyerekkedvencek
Nem könnyű a gyerekek kedvében járni, ha étkezésről van szó. Ha már meguntad, hogy a gyerkőc minden nap sült krumplit, vagy palacsintát enne, akkor válogass az alábbi receptekből. A főzés örömteli lesz, a gyerekek pedig jól laknak.
(Tegnap | MindMegette)
Csirkemell receptek: olcsó, gyors és egyszerű ételek
Ha csirkemell recepteket kerestek, a legjobb helyen jártok. Válogassatok a legjobb ételek közül. Találtok olcsót, egyszerűt, gyorsat, nagyon finomat. Íme!
(Tegnap | MindMegette)
Alapreceptek, amiket mindenkinek ismernie kell
Vannak olyan ételek, amelyeket muszáj elsajátítania minden háziasszonynak. Egyszer az életben biztos mindenki főz húslevest, pörköltet vagy készít rántott karfiolt, rántott húst és süt piskótát, palacsintát, vagy sajtos pogácsát. Hogy segítsünk, összeválogattuk azokat a recepteket, amelyeknek akár a kezdők, de akár a tapasztalt háziasszonyok is örülnek majd.
(Tegnap | MindMegette)
Heti menü
Recept
(Tegnap | MindMegette)
Bolognai, carbonara, egyedényes - variációs spagettire
A spagetti az egyik legkedveltebb tészta. Különösen a bolognai vagy a carbonara spagettit szeretik sokan. Azonban a spagettit számtalan változatos módon elkészítheted, például cukkinivel, húsgombóccal, karfiollal és spárgával is.
(Tegnap | MindMegette)
Édes palacsinták, amiket nem lehet megunni
Nincs olyan, aki ne szeretné a palacsintát valamilyen formában! Mi most a legjobb édes töltelékkel készült palacsintákat gyűjtöttük össze az egyszerű lekvárostól az izgalmas palacsintatortákig. Nálatok melyik a kedvenc?
(Tegnap | MindMegette)
Csárda káposzta
50 dkg vörös káposzta, 2 fej vöröshagyma, 1 szál sárgarépa, 1 db paradicsom paprika, 10 dkg kigyó uborka, olívaolaj, ecet, cukor, babérlevél, só, bors, köménymag.A megtisztított káposztát és a sárgarépát lereszeljük, a hagymát és az uborkát karikára vágjuk. A zöldséget besózzuk és 10 percig állni
(Tegnap | VilagRecept)
Pár perces savanyúság retekből: így marad ress a zöldség
A retek a tavasz egyik hírnöke, már ami a zöldségeket illeti. Ahhoz, hogy jóval a szezonja után is fogyaszthasd, készíts belőle mennyei savanyúságot.
(Tegnap | Sobors)
Csilis-csirkés spagetti Recept képpel - Mindmegette.hu
Így készül a diétás csilis-csirkés spagetti update módra, ahogy Schobert Norbi készíti, íme a recept.
(Tegnap | MindMegette)
Grízes tészta gluténmentesen Recept képpel - Mindmegette.hu
Grízes tészta gluténmentesen, ami olyan finom, hogy garantált belőle a repeta.
(Tegnap | MindMegette)
Rögös túró: a tejtermék, amit érdemes megismerned!
Tudtad, hogy a Rögös túró olyan alapanyaga a magyar konyhának, amit nemzetközileg is elismertek? Páratlan tejtermékünkre igazán büszkék lehetünk, és most el is áruljuk, hogy miért!
(Tegnap | MindMegette)
Rögös túró: a tejtermék, amit érdemes megismerned!
Tudtad, hogy a Rögös túró olyan alapanyaga a magyar konyhának, amit nemzetközileg is elismertek? Páratlan tejtermékünkre igazán büszkék lehetünk, és most el is áruljuk, hogy miért!
(Tegnap | MindMegette)
© Copyright Ozeki Systmes Kft