2022. február 19. 2022. február 19-én elhozzuk nektek a falusi disznótorok hangulatát Óbuda Fő terére. Profi csapattal falusi szokások keretein belül disznótort tartunk! Gyertek, ne maradjatok ki egy ekkora buliból! Pest megye » Budapest » III. kerület (Tegnap | ProgramTurizmus)
Programok
Vacsora Valentin-nap alkalmából párjával Érden, ahol a remek vacsora mellé finom borokat is adunk
Lepd meg kedvesedet egy romantikus borvacsorával! Várunk minden kedves érdeklődőt egy remek vacsorával és finom borokkal Valentin-napi hangulatban. (Tegnap | ProgramTurizmus)
Érdi gyerekprogram 2022. Kreatív foglalkozások kicsiknek és nagyoknak minden hétvégén
Kreatív foglalkozások kicsiknek és nagyoknak egyaránt, szombat és vasárnap 12.00 órától 15.00 óráig a Lucza Borbár és Terasz Étteremben. Amíg a szülők élvezik éttermünk specialitásait, addig a gyerekek (Tegnap | ProgramTurizmus)
Stand up est 2022 Érd. Stand-up és karikatúra kiállítás a Lucza Borházban
Elhozzuk a Stand-upot és a humort Érdre, ahol egy nemrég nyílt hangulatos helyen kapcsolódhat ki velünk ezen a hétvégén. (Tegnap | ProgramTurizmus)
Dollár Papa Gyermekei: KELET
Az esti meseműsor feladata, hogy az ember egész napi cselekvéssorát lezárja és előkészítse a lelket az éjszakai nyugalomra. Ezért a mese költői kell legyen, és nem fordulatos. Ne legyenek benne túlontúl bonyolult cselekményszálak vagy mélyen elgondolkodtató motívumok. Legyen csalogató attrakció, ám ... (Tegnap | WeLoveBp)
Bábolnai programok 2022. Események, rendezvények, fesztiválok
Események, rendezvények, programok Bábolnán. (Sze. | ProgramTurizmus)
Fankapanka Valentin-napi workshop
Január 29-én, első ízben tart workshopot a Fankapanka márka alapítója, Szaszák Fanni a Dohány utcai stúdióban, ahol a közelgő Valentin-nap alkalmából készíthetnek a résztvevők egyedi hímzéseket biopamut pólókra és pulóverekre. (Sze. | WeLoveBp)
Februári borvacsora az Asadorban
Az El Asador de Pata Negra idei első borvacsorája tele lesz meglepetésekkel, olyannyira, hogy a vacsora vendégei pontozással választhatják majd ki a menüsorból azt a fogást, amely véglegesen felkerül majd az étlapra, minden kóstolófalatnak tétje lesz a február 2-i eseményen. (Sze. | WeLoveBp)
Erdős Virág: könnyei könyvbemutató
Mi a kapcsolat a költészet és a biciklis futárkodás között? Hogyan változtatta meg a mindennapjainkat és a városhoz fűződő viszonyunkat a vírustól való félelem? Erdős Virág az első karanténidőszakban biciklis futárként dolgozott, verseskötete ennek a tapasztalatnak a megdöbbentően eleven, művészileg... (Sze. | WeLoveBp)
Sümegi programok 2022. Rendezvények, események, fesztiválok
Sümegen mindig történik valami. Hívjuk és várjuk programjainkra! (Sze. | ProgramTurizmus)
Filmtekercs Filmklub s03e08 Fantomszál, vendég: Enyedi Ildikó
A január 31-i Filmtekercs Filmklubban Paul Thomas Anderson 2017-es filmjét, a Fantomszálat nézhetjük meg. A Filmtekercs vendége ezúttal az Arany Medve-díjas, Oscar-jelölt Enyedi Ildikó lesz. (Kedd | WeLoveBp)
Georgita Máté Dezső, Zsigó Anna: Kereki
Kereki (a korabeli forrásokban: Quereki) Külső-Somogyban, a földkéreg törésvonala mentén fekszik, áthalad rajta a 6505-ös számú országút. Elnevezése a kerekerdőből származik. A község határában szalad a Séd patak. A falu fölött, a Levelesi-erdőben látható egy 13. századi várrom, ami a település legf... (Kedd | WeLoveBp)
Budapest Central European Fashion Week AW22/23
A Magyar Divat & Design Ügynökség 2022. február 4-6. rendezi meg a 2022-23-as őszi-téli kollekciókat felvonultató Budapest Central European Fashion Weeket a Királyi Lovarda, valamint a Szépművészeti Múzeum épületében. Idény egy exkluzív élménnyel is készülnek a szervezők, a Budapest Central European... (Kedd | WeLoveBp)
A pesti Disney-kastély, a kővé dermedt hölgy és Buchwald néni
A Városligetet szegélyező villák, épületek sora egy kötet számtalan oldalát tölthetné meg mesékkel. A Pestbudai Séták segítségével ennek a képzeletbeli könyvnek a lapjai között barangolhatunk, felgöngyölítve a Stefánia út vonzáskörzetének legizgalmasabb fejezeteit, kalandozva századforduló polgári v... (Kedd | WeLoveBp)
Ruha- és növénycsere
Ruha- és növénycserét rendez a Freak Art Lab csapata január 30-án a ferencvárosi Konnektorban. A ruhacserére mindenki maximum 25 ruhadarabot hozhat magával, vinni azonban bármennyit lehet. Az eseményre felnőtt és gyerekruhákat, cipőket, illetve cserepes növényeket várnak a szervezők. (Kedd | WeLoveBp)
Családi nap a Pécsi Állatkertben 2022
Családi nap a Pécsi Állatkertben állati programokkal várja a `Vadon a város felett`. (Kedd | ProgramTurizmus)
Állatkerti kirándulás Pécsen - TúráZoo a Pécsi Állatkertben
A TúráZoo elnevezésű eseményt a szakvezetéses állatkerti séták mintájára hoztuk létre. Az állatkerti túrára mindenkit szeretettel várunk, aki szeretne számos érdekességet megtudni az állatkert (Kedd | ProgramTurizmus)
Vegan Sunday Market
Február 13-án újra megnyitja kapuit az ország egyetlen közösségi vegán piaca. A kínálatban most is megtalálhatjuk majd a legjobb konyhai alapanyagokat, kézműves vegán finomságokat, valamint a zero waste háztartás kellékeit. A rendezvény ezúttal is gyerek- és kutyabarát. (Kedd | WeLoveBp)
Földről az égbe Évindító Anima Sound System-nagykoncert
Az Anima Sound System évindító nagykoncertjén nemcsak a zenekar három évtizedének népdalok által inspirált darabjai, de a legismertebb slágereik is szerepet kapnak, sőt, a tervek szerint számos, az Animát tisztelő művészvendég izgalmas részvételével valósul meg, de vallásos népi dalokat és gospeleke... (Kedd | WeLoveBp)
Jegy.hu - Fesztivál Plusz 2022
A 2022. január 12. és 17. között megrendezett XIV. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál díjnyertes produkciói. (Kedd | Jegy)
Pintér Béla és Társulata: Marshal Fifty-Six
SZEREPLŐK Kristóf: Szabó Kimmel Tamás Gyöngyi: Fodor Annamária Dr. Sánta Marietta: Roszik Hella Fácska Richárd: Fáncsik Roland Borbála: Messaoudi Emina Sashegyi Bernát: Szabó Zoltán Apollonia Von Höllenthal: Rezes Judit Magnus Oberon Marsallsky: Takács Géza Frau Puch: Jankovics Péter Giuliana Begemo... (Kedd | Jegy)
NEO
Hazánk egyik nemzetközileg is elismert elektropop-zenekara, a NEO tavasszal ismét új anyaggal rukkol elő, melyből január 29-én ízelítőt kaphatunk az Akvárium Klubban. (Hét. | WeLoveBp)
Konyhakör: Nyolc
Január 29-én, egy tradicionális orosz vacsorával ünnepli nyolcadik születésnapját a Konyhakör csapata. A helyszín ezúttal a város legújabb kortárs galériája, a Q Contemporary lesz, egészen pontosan annak is legfelső emelete. Az est séfje Volkov Ilja lesz, akit az Ensoból is ismerhetünk. (Hét. | WeLoveBp)
Mackófarsang 2022
A vízkereszt napjától hamvazószerdáig tartó farsangi időszak mindenhol hangos, harsány és színes, se szeri, se száma az álarcos maskarázásnak. A téltemetés, télbúcsúztatás időszaka ez, a tél elmúlása miatti jókedvet és a tavaszvárás örömét fejezi ki. A kapcsolódó néphagyomány szerint, ha február 2-á... (Hét. | WeLoveBp)
A népzene ünnepe a táncháztól a világzenéig
A 2008 óta évről évre jelentkező magyar népzenei gálán 2022-ben a táncházi zenekaroktól a világzenei produkciókig minden árnyalatnak jut hely az ünneplés során. Legendás és újabb előadók váltják egymást, akiknek munkássága azt is jelzi, hogy a városi életmódban sem szakad meg a népzenei hagyomány. A... (Hét. | WeLoveBp)
Star Wars: A Birodalom visszavág 40 éves jubileumi vetítés
1982. január 28-án mutatták be Magyarországon az első Star Wars-trilógia középső darabját (az egyetlen részt, ami már a mozikba is szinkronizálva került), így napra pontosan 40 évvel később egy jubileumi, eredeti szinkronos vetítéssel tiszteleghetünk Minden Idők Legjobb Második Része előtt a Bem Moz... (Hét. | WeLoveBp)
Egy császárné gardróbja Rendhagyó tárlatvezetés
Hány centiméter volt valójában Erzsébet dereka? Meddig tartott az első ruhadarabtól az utolsóig felöltözni? Az egyes daraboknak milyen funkciói voltak? Mindezekre a kérdésekre személyesen Czédly Mónikától, Erzsébet királyné kockás ruhájának újraalkotójától kaphatjuk meg a válaszokat a Magyar Nemzeti... (Hét. | WeLoveBp)
A streetfotó története
A Dokubromban található RANDOM Galériában a kiállítások mellett időről időre tartanak a fotóműveszethez kapcsolódó előadásokat is. A január 28-i alkalmon Kolozsi Bea fotográfus, művésztanár fog beszélni a streetfotó történetéről. Az előadás jelentősebb életművek és fotósorozatok alapján mutatja be, ... (Hét. | WeLoveBp)
Platon Karataev Partért kiáltó lemezbemutató, vendég: Törzs
Január 21-én jelent meg a Platon Karataev harmadik nagylemeze Partért kiáltó címmel, amely a zenekar első magyar nyelvű anyaga lesz. Az albumot január 28-án mutatják be élőben az Akvárium Klubban, a Törzs társaságában. (Hét. | WeLoveBp)
Székely János: Caligula helytartója
Caligula, a római császár elrendeli, hogy vigyék be a birodalmi istenvallást jelképező aranyszobrát a zsidók jeruzsálemi főtemplomába. A parancsot a császár helytartójának, Petroniusnak kell végrehajtania. A helytartó Barakiással, a zsidó főpappal találja szembe magát. De vajon képes-e a hit és az é... (Hét. | WeLoveBp)
Székesfehérvári programok 2022. Fesztiválok, rendezvények, események
Székesfehérvári programok turistáknak és városlakóknak. Kultúra, szabadidő, utazás. Élmények, városnézés, kikapcsolódás, szórakozás Székesfehérváron. Kulturális programok, családi napok, koncertek és kiállítások (Hét. | ProgramTurizmus)
Nagy zenészek, nagy szerelmek Richard Strauss
A zenetörténet legismertebb zeneszerzői és az ő szerelmi életük. Illetve nem is: a legvonzóbb nők és férfiak, akikbe a legnagyobb zeneszerzők lettek szerelmesek. Wagner, Mendelssohn, Puccini, Mozart, Brahms, Schumann, Britten, Liszt, Mahler és Beethoven lehetnének ezek akár a főszereplők nevei is, ... (Hét. | WeLoveBp)
Benjamin Britten: Szentivánéji álom
Shakespeare klasszikus drámájából a nemzetközileg elismert angol zeneszerző, Benjamin Britten írt operát. Magyarországon meglehetősen ritkán mutatják be, 2016-ban került a Magyar Állami Operaház műsorára a Zeneakadémia magánének tanszékével közösen, vizsgaelőadásként. A Szabó Máté által rendezett el... (Hét. | WeLoveBp)
Kaukázus lemezbemutató
A Kaukázus idei első koncertjének az Akvárium Klub ad otthont február 5-én. A zenekar, amely nemrégiben elnyerte a Petőfi Zenei Díjat, most a decemberben megjelent új lemezét fogja bemutatni. A Lux című album dalai mellett felcsendülnek a megszokott klasszikusok, illetve az Ez a Te Magyarországod is... (Hét. | WeLoveBp)
I. Beer Market sörpiac és találkozó
Január 30-án, az I. Beer Marketen hazai és külföldi főzdék kézműves söreit kóstolhatjuk és vásárolhatjuk meg a MADHOUSE-ban kicsit szakmai, kicsit baráti jelleggel. Az eseményre a Mad Scientist csapata a baráti sörfőzdék képviselőit is meghívta, így ők csapolják majd saját söreiket. (Hét. | WeLoveBp)
Budavári nagyasszonyok
A Greetings from Budapest legújabb városnéző sétájának középpontjában azok a kivételes hölgyek állnak, akik hosszabb-rövidebb fővárosi tartózkodásuk alatt komoly befolyással voltak annak mindennapjaira, társasági életére, vagy akár még az országos politikára is. A Várnegyedben sétálva találkozhatunk... (Hét. | WeLoveBp)
Tribal Market Kikelet
Az idei első Tribal Market a Kikelet elnevezést kapja, ami a tél utáni kibontakozást, újjászületést szimbolizálja, ennek szellemében várnak minden érdeklődőt március 13-án. A vásárnak most is a Gödör Klub ad otthont, ahol két szinten rengeteg árus kínálja termékeit. A belépés továbbra is ingyenes. (Hét. | WeLoveBp)
Bábelőadás Budapest 2022. Zsidó mesék nem csak gyerekeknek, Babka Báb bábelőadások
Bábelőadások nem csak gyerekeknek, különleges helyszíneken. A bábelőadásokat követően közös babka evés és vidámság. Kellemes és érdekes program az egész családnak jeruzsálemi kalácskóstolással. (Hét. | ProgramTurizmus)
Moziműsor Balatonfüred 2022. Vetítések minden nap a Balaton Moziban
Balaton Mozi, minőségi szórakoztatás a Balaton északi partján Balatonfüreden, a Balaton Szabadidő- és Konferencia Központ épületében. (Hét. | ProgramTurizmus)
Kecskeméti programok 2022. Fesztiválok, rendezvények, események Kecskeméten
Kecskeméti programajánló. Fesztiválok, kiállítások, művészeti és kulturális események, gasztronómiai programok, vásárok, konferenciák, vendégváró események. (Hét. | ProgramTurizmus)
Szemünk fénye
A Schwartz család a szülői házban próbál hű maradni a szülők emlékéhez vagy épp túllenni rajta. A görcsösen hagyománytisztelő nővér és három öccse, a pénzügyi zseni, az autista asztronómus és a laza filmes, felséggel-barátnővel kiegészülve, röhejesen szórakoztató bolondokházát alkot. Mert kinek vaj... (Hét. | Jegy)
VÁLASZFALAK
Bess Wohl friss darabja megértéssel és humorral beszél a szeretet vad, kiszámíthatatlan és sosem múló természetéről. A színdarabot Magyarországon a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség képviseli. (Hét. | Jegy)
Legénybúcsú
Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék. (Hét. | Jegy)
Jegy.hu - HÁRMAN A PADON
Aldo Nicolaj: HÁRMAN A PADON színmű Fordította: Sz. Nagy Magda (Hét. | Jegy)
Jegy.hu - Én, József Attila
Akadnak olyan különös pillanatok az emberiség történetében, amikor zseni születik. 1905. április 11. ilyen pillanat volt, ezen a napon született József Attila a költő, a géniusz. Méltatlanul rövid élete korántsem jelenti, hogy életműve befejezetlen maradt volna. Harminckét évét olyan teljességgel él... (Hét. | Jegy)
Jegy.hu - Zenekari Akadémia - A Nemzeti Filharmonikusok és a Zeneakadémia közös programja
Műsor: Beethoven: 4. (B-dúr) szimfónia, op. 60 Rahmanyinov: 1. (d-moll) szimfónia, op. 13 (Hét. | Jegy)
Jegy.hu - Az élet kapuja
A dráma alapja Herczeg Ferenc legizgalmasabb regénye, melyet az Akadémia ajánlásával háromszor terjesztettek fel irodalmi Nobel-díjra. Témája: Kaland, ármány és szerelem a török félhold árnyékában (Hét. | Jegy)
Jegy.hu - Gyilkosság az Orient Expresszen
Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús. Annyira gyanús, hogy bele is hal. A gyilkos pedig közöttünk van, hölgyeim és uraim és nem is biztos, hogy egyetlen áldozattal beéri. (Hét. | Jegy)
Jegy.hu - Wayne Marshall orgonaestje
Az orgonaművészek évszázadok óta csodált erénye, hogy ismerik a rögtönzés művészetének titkait. Milyen jó volna, ha nemcsak az Orgona-párbajokon, de egy átlagos orgonakoncerten is hallhatnánk improvizációt! - sóhajt fel a zenekedvelő. A brit vendégművész teljesíti ezt az óhajt, koncertjét improvizác... (Hét. | Jegy)
Jegy.hu - Zűrzavar 2045
Lev Birinszkij Bolondok tánca című tragikomédiája alapján készült szövegkönyv megírására összeesküdtek: Bánki Gergely, Gábor Sára és Polgár Csaba (Hét. | Jegy)
Jegy.hu - "Örök illúzióért törekvő lelkünk" - Irodalmi szerelmek X. - Várkert Irodalom
2022. február 14-én, a szerelmesek napján indul a Várkert Irodalom Aposztróf sorozatának 2022-es évada, amikor ismét a közönség kedvencével készülünk: az irodalmi, beszélgetős programok sorában tizedik alkalommal rendezzük meg az Irodalmi szerelmek estet. Ez minden alkalommal különleges esemény, aho... (Hét. | Jegy)
Jegy.hu - Bangó Margit 70
A Jegy.hu -n színházi előadásokra, koncertre, fesztiválra, sporteseményre vásárolhat jegyet. Színházjegy, koncertjegy, fesztivál, online jegyvásárlás (Hét. | Jegy)
Jegy.hu - A KrilovKnyazevLuganszkij Trió Brahms-kamaraestje
Műsor: Brahms: c-moll zongoratrió, op. 101 Brahms: C-dúr zongoratrió, op. 87 Brahms: H-dúr zongoratrió, op. 8 (Hét. | Jegy)
Freud Café Annyi ember vagy, ahány nyelvet beszélsz?
A Freud Café február 18-i alkalmán a soknyelvűség, valamint a nyelv hatása az önkifejezésre lesz a középpontban. Az esemény előadója Hansjürgens Anna Mária klinikai szakpszichológus, aki nagy tapasztalattal rendelkezik az idegen nyelven tartott pszichoterápiában. Elmondása szerint a lélektani problé... (Hét. | WeLoveBp)
-5%: Három vagy négy különböző koncertre történő, tetszőleges számú jegyvásárlás után 5% kedvezmény vehető igénybe. A kedvezmény automatikusan levonásra ke-10%:...
A VeszprémFest zárónapján a brit szupersztár, JAMES BLUNT ad koncertet. Az énekes 2022 februárjában induló, The Stars Beneath My Feet című Európa turnéjának keretében lép fel Veszprémben. (Hét. | Jegy)
Jegy.hu - Edward Albee: Három magas nő
3 nő 1-1 életszakaszban vagy 1 nő 3 életszakaszban? Játsszunk! Az életünkkel! (Vas. | Jegy)
Gyomaendrődi programok 2022. Fesztiválok, rendezvények, események
Gyomaendrődi programajánló. (Vas. | ProgramTurizmus)
Az ajtó
" .. Segítségért kiáltok, de csak tátogok, üresen, mint a hal. Saját sikolyom riaszt fel ilyenkor, villanyt gyújtok, köröttem hálószobánk ismerős bútorzata, ágyunk fölött mindent értő őseim, egyedüli tanúim rá, hányszor futottam éjjelente kaput nyitni mentőnek, mentőkocsinak .. " (Vas. | Jegy)
Jegy.hu - Csárdáskirálynő
A Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója először rendez operettet, méghozzá a világ leghíresebbjét! (Vas. | Jegy)
BEST OFF L'ART POUR L'ART
A Társulat ezzel a műsorával a közönség óhajának engedelmeskedik. Színpadra viszi azokat a jeleneteit, dalait, amelyeket az elmúlt, közel 30 évben a rajongók követeltek tőlük újra meg újra. (Vas. | Jegy)
A diktátor
Charlie Chaplin legnagyobb hatású műve, A diktátor mélyen humanista alkotás. A kis borbély és a nagy diktátor kettős szerepében hol kíméletlenül szarkasztikus, hol a bohóctréfa eszközeivel oldja fel sok millió ember szorongását. A színész felejthetetlen bajusza, legendás cipője, keménykalapja, mozdu... (Vas. | Jegy)
AMY VILÁGA - (Szerepeink)
Az Amy világa megrázó őszinteséggel, humorral beszél az anya-lánya kapcsolatok összetettségéről, az önfeláldozó szeretetről, a felnőtté válás és a művészlét nehézségeiről. (Vas. | Jegy)
Krúdy Irodalmi Szalon, vendégek: Szabó T. Anna és Balla Gergő
A Krúdy Irodalmi Szalonban Vecsei H. Miklós beszélget írókkal, költőkkel, zenészekkel. Február 13-án Szabó T. Anna költő, műfordító, valamint Balla Gergő (Platon Karataev) lesznek a vendégei. (Vas. | WeLoveBp)
Zongora koncert 2022. MVM Koncertek A Zongora sorozatban
Nem mindennapi sztárvendéggel nyitja meg a 2022-es évet az MVM Koncertek A Zongora-sorozat január 27-én a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében. Alice Sara Ott szólóestjén bemutatja a Deutsche (Szo. | ProgramTurizmus)
Romantikus Valentin-napi vacsora a Várban, a Halászbástyával és a Parlamenttel a háttérben
Romantikus Valentin-napi vacsora a LÁNG Bistro & Grill étteremben 2022. február 14-én hozzáillő borsorral, üdítő-, ásványvíz-, kávé- és teafogyasztással. (Szo. | ProgramTurizmus)
Manon Lescaut
Giacomo Puccini: Manon Lescaut Opera két részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar és angol felirattal (Szo. | Jegy)
A rosszul őrzött lány
Tánckomédia két felvonásban (Szo. | Jegy)
BABICSEK BERNÁT EMLÉKEST
Február 6-án 15:00-tól szeretettel emlékezünk színházunk művészére Babicsek Bernátra.(1980-2021) (Szo. | Jegy)
Tool (US)
15 év után ismét lesz Magyarországon Tool-koncert: 2022. május 24-én a Sportarénában adják első önálló hazai koncertjüket, hiszen eddig csak a Sziget Fesztiválon láthattuk őket. A 2022-es turné még a 2019-ben megjelent Fear Inoculum című lemezhez kapcsolódik, de bizonyára az olyan korábbi kedvencek ... (Rég | WeLoveBp)
Bartók Zeneház koncertek 2022. Programok, események, rendezvények
A Rákoshegyi Bartók Zeneház programajánlója. (Rég | ProgramTurizmus)
Zeneszín Varga Livius vendége Szendrői Csaba (Elefánt)
Február 3-án folytatódik Varga Livius (Varga Livius és a NeVa, A Kutya Vacsorája, Quimby) Zeneszín című sorozata a K11 Művészeti és Kulturális Központban, melynek vendége ezúttal Szendrői Csaba, az Elefánt frontembere lesz. (Rég | WeLoveBp)
Kistarcsa programok 2022. Események, fesztiválok, rendezvények
Kistarcsai programajánló. (Rég | ProgramTurizmus)
eva Csillag lemezbemutató, vendég: LAIHO
Több kislemezt követően, január 20-án jelent meg eva bemutatkozó albuma, Csillag címmel. Az eddig ismert folktronica hangzás mellett kórusművek és atmoszferikus instrumentális zenék is helyet kaptak a lemezen, melyet január 29-én a Trafóban hallhatunk először élőben. Az este másik fellépője a Lajhó ... (Rég | WeLoveBp)
Hajdúszoboszlói programok 2022. Fesztiválok, rendezvények, események Hajdúszoboszlón
Az Alföld legismertebb fürdővárosát a nyári szezonon kívül is kisvárosi és nyári fesztiváli hangulat jellemzi, mely különféle szórakozási programok lehetőségét nyújt. A gyógyító víz, a szórakoztató víz, (Rég | ProgramTurizmus)
Hogy szeret a másik
Három házaspár. Két hely. Két idő. Eközött kell ugrálni, különben baj lesz. Frank a főnöke Bob-nak és William-nek. Bob-nak viszonya van Frank feleségével, és állandó vitái a sajátjával. William felesége viszont ok nélkül gyanakszik, hogy férje megcsalja. (Rég | Jegy)
FÉRJEK ÉS FELESÉGEK
WOODY ALLEN: FÉRJEK ÉS FELESÉGEK (komédia) Színpadra alkalmazta: Zöldi Gergely (Rég | Jegy)
Mágnás Miska
A Mágnás Miska a magyar operettirodalom egyik legsikeresebb műve, mely újra és újra repertoárra kerül zenés és prózai színházakban egyaránt. Ez egyrészt szatirikus, mulatságos történetének köszönhető, másrészt Szirmai Albert és Gábor Andor olyan pompás, örökzöld számainak, mint például A nő szívét k... (Rég | Jegy)
Hegedűs a háztetőn
Hegedűs a háztetőn valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű! (Rég | Jegy)
Sóley (IS)
Izland egyik legfelkapottabb zenésze, Sóley Stefánsdóttir, művésznevén egyszerűen Sóley érkezik az Akváriumba 2021. október 17-én. Az énekesnő dzseszzongora szakot végzett Reykjavikban, majd 2006-ban csatlakozott a Seabear nevű izlandi indie-folk zenekarhoz, később azonban úgy döntött, inkább szólók... (Rég | WeLoveBp)
Beardyman (UK), vendég: Foli
Darren Foreman, azaz művésznevén Beardyman a modern beatbox egyik legnagyobb alakja, az emberi hang elektronikus manipulálásának egyik legismertebb profétája. 2006-ban és 2007-ben brit beatboxbajnok lett, 2008-ban már a zsűri tagja volt. De amit Beardyman csinál, az igazából nem - vagy nem csak - be... (Rég | WeLoveBp)
Valentin vacsora élőzenével, romantikus hangulatban a Thermal Hotel superior***-ban
Elkápráztatnád a kedvesedet az első randevún? Vagy egy újabb együtt töltött csodálatos évet ünnepelnétek meg stílusosan? Valentin-nap alkalmából gyertyafényes, romantikus hangulattal, élőzenével és fantasztikus (Rég | ProgramTurizmus)
Kiskunsági Nemzeti Park túranaptár 2022. Gyalogtúrák, vízitúrák
Kalandok a homok és a szik birodalmában. Gyalogtúrák, kerékpártúrák és kirándulások a Kiskunsági Nemzeti Parkban. Változatos túraajánlatokat kínálunk a Kiskunsági Nemzeti Park felfedezésére. A túrákat (Rég | ProgramTurizmus)
Kiskunsági Nemzeti Park programok 2022
Változatos programokat kínál minden kedves természetkedvelő vendégének a Kiskunsági Nemzeti Park. Böngéssze át kiemelt programjainkat. (Rég | ProgramTurizmus)
Ferrand Cognac-kóstoló
Mindig különleges alkalom, amikor egy szeretett, vagy még ismeretlen italt közvetlenül a gyártó seítségével ismerhetünk meg közelebbről. Ezen a kóstolón a vendégelőadó Carole Duplaine, a Maison Ferrand márkanagykövete mutatja be a Ferrand cognacok történetét és különlegességeit. A kóstoló során megi... (Rég | WeLoveBp)
Dorian Gray
A valóban színpad után kiáltó, vad szenvedélyekkel és tomboló érzékiséggel átitatott misztikus történetből 1990-ben a zeneszerző Várkonyi Mátyás, az író-rendező Ács János és Gunar Braunke készített megrendítő musicalt, melyet Németországban és Angliában is bemutattak. (Rég | Jegy)
Jekyll&Hyde
A Jegy.hu -n színházi előadásokra, koncertre, fesztiválra, sporteseményre vásárolhat jegyet. Színházjegy, koncertjegy, fesztivál, online jegyvásárlás (Rég | Jegy)
Veszedelmes viszonyok
Zenedráma két részben Choderlos de Laclos regénye nyomán. (Rég | Jegy)
MEGÉRTHETŐ ZENE 2021-22 / 5 - JOHN WILLIAMS: STAR WARS - ráadás
Kollektív zenei emlékezet Star Wars (Rég | Jegy)
Góbé lemezbemutató
A Góbé zenéjére a klasszikus rocktól a funkyn át az elektronikus irányzatokig nagyon sok minden hatott, de leginkább a népi popzene kifejezés írja le a munkásságukat. Az elmúlt 14 év alatt bejárták a Kárpát-medencét, és a népzenei színpadok mellett a legjelentősebb könnyűzenei platformokon is megjel... (Rég | WeLoveBp)
Májusban visszatér a Gourmet Fesztivál
Két év koplalás után idén újra végigkóstolhatjuk a Gourmet Fesztiválon Magyarország legizgalmasabb kulináris kínálatát, felsorakoztatva többek között a legjobb éttermeket, borászatokat, cukrászdákat. (Rég | WeLoveBp)
Budapest Bár dupla előadás
Két év után újra a Vígszínházban lép fel a Budapest Bár. A március 6-ai előadásokra új repertoárral készülnek, de a régi kedvencekről sem feledkeztek meg. A Farkas Róbert vezette zenekarhoz a 16 órai előadáson Németh Juci, Frenk, Keleti András, Lovasi András, Mező Misi, Szűcs Krisztián és Tóth Vera,... (Rég | WeLoveBp)
37. Telekom Vivicittá
A Vivicittát a városok szeretete és értékeik megőrzése hívta életre, a szó jelentése éljen a város is erre mutat rá, ezért nevezhető városvédő futásnak. Magyarországon 1986 óta van jelen ez az esemény, idén március 26-27-én már a 37. alkalmon vehetnek részt a futni vágyók. Az egész hétvégén át tar... (Rég | WeLoveBp)
Sisi szívügyei Valentin-napi séta a Várkert Bazárban
Valentin-nap hétvégéjén a Budai Várséták csapata a Várkert Bazárba invitál minket, ahol a hajdani magyar királyné, Sisi szívügyeiről rántják le a leplet. Az egyórás séta keretében fény derül Sisi gyermekihez fűződő viszonyára, az egyre romló házasságára, Magyarországról alkotott képére, valamint arr... (Rég | WeLoveBp)
Pici piac
Február 20-án lesz a 2022-es év első Pici Piaca. A Larus Rendezvényközpontban ezúttal is a legjobb hazai márkák hozzák el kedvenc baba-mama-gyerek termékeket. Az 50 kiállító közt sok új arccal találkozhatunk, kínálatukban pedig megtalálhatunk mindent, amire a kismamáknak, babáknak és gyerekeknek szü... (Rég | WeLoveBp)
7. Animascope
Két év kihagyás után újra itt az Animascope, melyen a Budapesti Metropolitan Egyetem animáció szakos hallgatóinak legfrissebb munkáit láthatja nagyvásznon a közönség. (Rég | WeLoveBp)
Időszaki kiállítások Esztergom 2022 Duna Múzeum
Időszaki kiállítások, megnyitók, finisszázsok a Duna Múzeum Európai Közép Galériájában. (Rég | ProgramTurizmus)
Irodalmi est Sopronban 2022
Sopronban több alkalommal, több helyszínen szerveznek irodalmi esteket, író-olvasó találkozókat és könyvbemutatókat. (Rég | ProgramTurizmus)
Fertődi programok 2022. Események, rendezvények
Fertődi programajánló. (Rég | ProgramTurizmus)
Esterházy-kastély programok Fertőd 2022. Magyar Kultúra Napja
Az Esterházy-kastély programajánlója Fertődön. A kastély Fertőd központjában helyezkedik el a Fertő-tó körül vezető kerékpárút mellett. A rekonstruált főépület, és a gyönyörűen felújított kastélypark (Rég | ProgramTurizmus)
10
Vajon hány ember életében okoztunk eddig maradandó károsodást? Hiszen öntudatlanul is hatással vagyunk egymásra. Képesek vagyunk mások által változni és másokon változtatni. Mások által befolyásolva hozunk döntéseket nap mint nap, másokkal együtt megélt élményeink befolyásolják gondolkodásunkat, egé... (Rég | Jegy)
Jegy.hu - Sirály
"Elég szívesen írom, noha sokat vétek a színpad törvényei ellen. Komédia, három női, hat férfi szereplő, négy felvonás, tájkép (kilátás a tóra); sok beszélgetés az irodalomról, kevés cselekmény, öt pud szerelem" írta egy levelében Csehov a Sirályról. (Rég | Jegy)
A Zene Show-ja Törőcsik Franciska & MÁV Szimfonikus Zenekar
A Zene Show-ja Magyarország első komolyzenei talkshow-koncertje az Akvárium Klubban. Ezen az alkalmon Törőcsik Franciska színésznővel készül interjú, a beszélgetés egyes pontjain pedig a MÁV Szimfonikus Zenekar reflektál a zeneirodalom legnagyobbjaival az elhangzottakra. (Rég | WeLoveBp)
Szatyor Art Kvíz
Január 26-án ismét kvízestet rendeznek a Szatyor Bárban, ahol Lovass Dóra lesz a házigazda. Ő gondoskodik majd a szuper hangulatról, fejtörőkről és talányos kérdésekről. A januári kvíz témája a Nyolcak, a 20. század elejének legjelentősebb magyar avantgárd művészcsoportja. A győztes csapat nyeremény... (Rég | WeLoveBp)
Bevásárlás-workshop Tudatos konyha
A Pinkponilo kezdő workshopja nemcsak a tudatos életmód alapjaihoz ad induló segítséget, de a szabás-varrásban is megtehetik az első lépéseket a résztvevők. (Rég | WeLoveBp)
Grotesque Gymnastics: A kudarc anatómiája
Az előadás a kudarcban rejlő lehetőségeket és a hozzá fűződő viszonyunkat fejtegeti az újcirkusz nyelvén. Egy 35 éves artista nő önvallomásán alapszik, egy diktafonra mondott dokumentumszövegen. A történet a fizikai és a lelki sérülések története. Egy önvallomás, egy kórkép. Az élet áldozatai vagyun... (Rég | WeLoveBp)
Lengyel Nagy Anna: Liliputiak lázadása
Január 24-én még egy alkalommal látható lesz a 19. Spinoza Zsidó Fesztiválon debütált Liliputiak lázadása című felolvasószínházi előadás a Spinoza Színházban, a 20. század minden kalandjával, Jordán Adél tolmácsolásában. (Rég | WeLoveBp)
Jó kérdés A kortárs magyar dráma helyzete
Hogyan fogadja a kortárs magyar drámát a kortárs magyar színház? Más helye van a kőszínházban és a független szcénában? Vannak-e kortárs magyar sikerdrámák? Várják-e a nézők a kortárs magyar írók új drámáit? És a rendezők, igazgatók? (Rég | WeLoveBp)
Modern Macrame Workshop
A Plante. workshopján megmutatják a modern makramécsomózás alapjait, de tippeket-trükköket is adnak a későbbi, otthoni alkotáshoz. A workshop ideje alatt egy növénytartót készítenek majd el a résztvevők a foglalkozást vezető Katona Anna segítségével. (Rég | WeLoveBp)
Garai Judit: Nero
A tehetség hatalmas érték, amit fel kell ismerni és kaput kell nyitni előtte. Mert a tehetség egy komplex tulajdonságcsoport. Része az a fajta attitűd, ami miatt nyitottan és érzékenyen lehet viszonyulni helyzetekhez, és ami talán az egyik legfontosabb: része a különleges idegrendszer is. Alapvető k... (Rég | WeLoveBp)
Mérgező növények, növényi mérgek tematikus szakvezetés
Már régóta foglalkoztatja az emberiséget a növényi mérgek jelenléte, hiszen a történelem során többször is alkalmazták ezen ismereteiket, legyen szó orvosi, rituális vagy harcászati célú felhasználásról. Az ELTE Füvészkert szakvezetésén könyvek és a dokumentumfilmek helyett most a saját szemünkkel n... (Rég | WeLoveBp)
Sunshine Vibe Vintage Vásár
Január 23-án, 11 és 17 óra között rendezik meg a Turbinában a Sunshine Vibe Vintage Vásárt, ahol már tavaszi hangulatban lehet majd válogatni a télűző ruhadarabok között, emellett egész napos programok, tánc és workshopok várják a látogatókat. A vásár zenei aláfestéséről RasTacsko fog gondoskodni. (Rég | WeLoveBp)
Kistarcsai Böllérfesztivál 2022
Találkozzunk A X. Kistarcsai Böllérfesztiválon 2022. február 5-én! A versenyző csapatok a saját szokásaik alapján dolgoznak, így megismerkedhetünk a különböző falusi szokásokkal és gasztronómiai hagyományokkal, (Rég | ProgramTurizmus)
Richard Strauss-maraton
Ha január vége, akkor maraton! Nem a szabad ég alatt kellemes hangversenytermekben, ahol egy nagy zeneszerző művei sorjáznak délelőttől estig, koncerteken és filmvetítésen, a Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar közös rendezésében. Ezúttal a 19. és a 20. században egyaránt otthonos Richard Strauss ... (Rég | WeLoveBp)
Farsangi Fánk Feszt
A farsangi időszakban, vagyis március 2-ig szombatonként Farsangi Fánk Fesztet tartanak a Tompa utcai Palettában. Ezeken a napokon négy ízben készítik majd a fánkokat: hazi baracklekváros-dios, vajkaramellaval toltott, almás-fahéjas, csokis-banános. (Rég | WeLoveBp)
Andaxínház: Arcból arcba Petri György-versek
Az Arcból arcba költészeti akció az élő versélmény közvetlen megtapasztalását nyújtja. A közös, jelen idejű együttlétben a vers közösségi élménnyé válik. Petri őszintesége a folyamatos szembesítés gesztusában ragadható meg. Verseiben mindig ott van őszintén, kíméletlenül az ő személyes valósága. Mél... (Rég | WeLoveBp)
Váróterem Cseh Tamás-est
2009-ben búcsúztunk el Magyarország XX. századi krónikásától, Cseh Tamástól, aki generációk számára nyújtott meghatározó élményt. A Váróterem című előadás megálmodói a Cseh Tamás-Bereményi Géza-Másik János életmű legfontosabb dalait szeretnék visszahozni a közönségnek egy színházi környezetbe helyez... (Rég | WeLoveBp)
Kistarcsai Kulturális Egyesület programok 2022
Kistarcsai Kulturális Egyesület programajánló. Egyesületünk 1993-ban alakult, 2001-től kiemelkedően közhasznú szervezet. Elsődleges célja, hogy tevékenységével hozzájáruljon a település kulturális programjainak (Rég | ProgramTurizmus)
George Orwell: 1984
Az 1984 egy szerelmi történetet helyez egy olyan disztópikus világba, ahol az állam a legszélsőségesebb módon manipulálja az emberek mindennapjait és gondolatait. A Nagy Testvér mindig figyel. (Rég | Jegy)
Unicorn Napok 2022
Január 21. és 23. között ismét megrendezik a SUGAR! shopban a Unicorn Napokat, amikor rengeteg unikornisos süti, cupcake, macaron, mignon és torta lesz kapható, de külön boxokkal is készülnek azok számára, akik rajonganak a színesebbnél színesebb édességekért. A legmenőbbek két darab süti vásárlása ... (Rég | WeLoveBp)
Duna Múzeum programok 2022 Esztergom
Esztergom egyik legnépszerűbb közgyűjteményi intézménye, a Duna Múzeum a Kölcsey utcában található. Az 1730-ban épült egykori káptalani ház kitárja kapuit a folyók, tavak, a vízi világ és hajózás témakörei (Rég | ProgramTurizmus)
14 Years of LavaLava w/ Gerd Janson (DE)
A LavaLava csapata már 14 éve meghatározó szereplője a budapesti éjszakai életnek, amit január 21-én meg is ünnepelnek az A38 Hajó gyomrában. A LavaLava rezidensei mellett (Tolo és Falcao) a Running Back kiadó alapítója, Gerd Janson teszi még emlékezetesebbé a születésnapot. (Rég | WeLoveBp)
Denevérlesen
A Denevérlesen című program keretében bepillantást nyerhetünk a denevérek világába a Pál-völgyi-barlangban. A barlang mellett ezeké a különleges, titokzatos állatoké a főszerep a Duna-Ipoly Nemzeti Park által szervezett túrán. (Rég | WeLoveBp)
Bujdosó Trió
Nagyszabású kompozíciók, ropogós tempók, improvizációk, lírai képek és némi kaján vadság Bujdosó János 2011-ben alakított triójával az underground jazz és a világzene vidékén bolyong, ám muzsikája semmihez sem hasonlítható, a maga útját járja kitartóan. A trió legutóbbi lemeze eklektikusabb, kemény... (Rég | WeLoveBp)
Neked szól a taps: Ébredj!
Az Aurora Film és Színház Egyesület egy színházi produkciót hozott létre, melyben profi színészek mellett gyermekotthonban élő gyerekek is színpadra lépnek. A gyerekek a próbákért és az előadásokért ugyanúgy fizetést kapnak, az előadások jegybevételéből rendszeresen támogatják majd azon gyermekottho... (Rég | WeLoveBp)
Ónodi Eszter & The Open Pub
2021 októberében jelent meg az a nagylemez, aminek első gyöngyszeme az Én úgy alszom című dal, amit a kiváló zenészekből és a népszerű színésznőből álló együttes első munkájaként hallgathat meg a közönség február 11-én a B32-ben. A zenekar hangzásvilágában keveredik a jazzy popzene, a magyar alter é... (Rég | WeLoveBp)
Hód Adrienn - Hodworks / Unusual Symptoms: Harmonia
A brémai Unusual Symptoms és Hód Adrienn második közös projektjében a kortárs tánc és az előadás eddigi felfogásáról szóló vitának lehetünk tanúi, melyet egy új, tizenegy táncosból álló társulat jelenít meg. Az alkotók célja, hogy felhívják a figyelmünket a valóság új szemszögből való vizsgálására, ... (Rég | WeLoveBp)
Jazz Showcase 2022
Február 4. és 6. között, tizenötödik alkalommal rendezik meg a Müpában a Jazz Showcase-t, a fiatal jazzcsapatok megmérettetését. A hat ifjú együttes mind színpadképes produkcióval érkezik, és a közönség által is leadott szavazatok alapján vasárnap este hirdetik ki a díjazottakat. A negyvenöt perces,... (Rég | WeLoveBp)
30Y
Az idén 22 éves 30Y április 22-én újra birtokba veszi a Budapest Parkot. Pécsi indulásuk óta meghatározó részei lettek a hazai zenei életnek, több korszakos slágert is nekik köszönhetünk. A zenekar legutóbb 2021-ben jelentkezett kislemezzel, ami a Mesélős címet viseli. A Budapest Park idei egyik els... (Rég | WeLoveBp)
Brains
Hosszú ideje nem játszott zárt klub falai között Magyarország legegyedibb elektronikus zenéket előadó formációja. Márpedig, aki régebb óta figyelemmel kíséri a Brains pályafutását, az tudja, hogy eredetileg a budapesti underground klubok színpadairól indult a zenekar munkássága és ezekben az időkben... (Rég | WeLoveBp)
Dupla Vad Fruttik
A Vad Fruttik januárban egy hétvége alatt kétszer is fellép az Akvárium Klub színpadán. A 21-i időpont már telt házas, de 22-én, szombat este várják azokat is, akik az első alkalomról lemaradtak, hogy közösen bulizzanak a jól ismert slágerekre és legújabb dalokra. (Rég | WeLoveBp)
Nemes Nagy 100 Viszonylagos öröklét
2022-ben Nemes Nagy Ágnes Kossuth-díjas költő születésének századik évfordulóját különleges programsorozattal ünneplik. Ennek nyitóeseményére, a Viszonylagos öröklét című beszélgetésre január 19-én várnak a szervezők, Juhász Anna moderálásával. Az irodalmár vendégei G. István László irodalomtörténés... (Rég | WeLoveBp)
Jegy.hu - Party
Néhány éve A vendégek címmel nagy sikerrel vetítették a mozik Sally Potter filmjét, amelyből az angol forgatókönyvíró és rendező saját maga készített színpadi változatot. A fordulatos fekete komédiát Magyarországon először a Vígszínház Pesti Színházában láthatja a közönség. (Rég | Jegy)
Pearl Jam (US)
Papp László Budapest Sportaréna (Rég | WeLoveBp)
Kabaré
Berlin. Az 1930-as évek elején.. A város sötét szívében egy ócska lokál falatnyi színpadán estéről estére föllép a sikerre mohón áhítozó, extravagáns énekesnő, Sally Bowles, aki Amerikából vetődött ide.. Az élet még csodálatos, még béke van.. (Rég | Jegy)
Jegy.hu - Les Misérables A nyomorultak
Egy letűnt korszak lenyomata, amely ma is érvényes tükröt tart elénk: hőseink áldozatok, megváltást keresők, megbocsátásra képtelen tévelygők, szerelemre vágyók, összeesküvők és megalkuvók. De mindegyikükben ott él a remény a szellem és lélek felemelkedésében. (Rég | Jegy)
Jegy.hu - Hogyan lettem senki? Azt meséld el, Itala: kérdez: Mácsai Pál
Hogyan lettem senki? ezt a címet adta Békés Itala sok évvel ezelőtt írt önéletrajzi könyvének. (Rég | Jegy)
Jegy.hu - Mamma Mia!
Július 8-án visszatér a Dóm tér legsikeresebb musicalje, a Mamma Mia!, amely a 2014-es bemutatót követő sikerszéria után újabb 4 estén át ígér felejthetetlen nyáresti élményt az ABBA dalok szerelmeseinek. (Rég | Jegy)
Jegy.hu - JátechTér Budapest
Interaktív kiállításunkon az elmúlt 40 év összes említésre méltó konzolja és játéka játszható, képcsöves televíziókon figyelve, régi fotelekben gubbasztva, de a legújabb generációs játékgépek is várják az e-sportra, FPS-ekre és battle royale-ra kiéhezett játékosokat. (Rég | Jegy)
Jegy.hu - Pécsi Balett: Vasarely-etűdök
Vincze Balázs koreográfiájában a világhírű, pécsi születésű képzőművész, Victor Vasarely művei szó szerint megelevenednek. Az élő zenét és a prózát is kifejezőeszközei közé vonó összművészeti alkotás bevallott célja, hogy a néző ezután olyan szemmel nézzen Vasarely munkáira, amilyennelkorábban még s... (Rég | Jegy)
Jegy.hu - Kristine Opolais áriaestje
Izgalmas élmény vár a Müpa-operaprogramok látogatóira: a nemzetközi hírű szoprán, akit eddig csak Metropolitan-közvetítéseken láthattunk-hallhattunk, személyesen is eljön, hogy megmutassa tudását a budapesti közönségnek. (Rég | Jegy)
Jegy.hu - Legyen férfi, M.P!
A nagysikerű film (Addig jár a korsó a kútra) színházi változata mulatságos szatíra rólunk, akik néha a legnagyobb kerülővel találjuk meg saját utunkat. (Rég | Jegy)
Jegy.hu - Az ezred lánya
Gaetano Donizetti: AZ EZRED LÁNYA | La fille du régiment Vígopera két felvonásban, francia nyelven, magyar és angol felirattal (Rég | Jegy)
Jegy.hu - BÁNYAVIRÁG - tragikomédia
Székely Csaba: Bányavirág tragikomédia egy részben (Rég | Jegy)
Jegy.hu - Az Imposztor
Bogusławski megfáradt, pályája alkonyán lévő nagy színészegyéniség, aki elvállal ugyan egy Tartuffe-vendégjátékot az orosz megszállás alatt lévő lengyel népességű város, Vilna színházában, de már nincsenek művészi céljai a szereppel, csupán üzleti vállalkozásnak tekinti azt. Azonban, ahogy elkezdik ... (Rég | Jegy)
Hitted volna?
Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből. (Rég | Jegy)
Elisabeth
A nagyszabású musicalt amelyben a Halál lép elő főszereplővé, alakját pedig a valódi Sissi által írt versek ihlették az egyik legnépszerűbb zenés színházi darabként tartják számon; 1992 óta hódít töretlen sikerrel. (Rég | Jegy)
Kertész utcai Shaxpeare-mosó
William Shakespeare Rómeó és Júlia című drámája, Závada Péter átirata és a Társulat improvizációi alapján Rendező: Bodó Viktor 16 éven felülieknek! (Rég | Jegy)
A kegyelmesasszony portréja
A kegyelmesasszony portréja egy könnyed, franciás vígjáték nagyon is magyar jellegzetességekkel röpíti a közönséget a 20-30-as évek világába a némafilmek burleszk elemeivel. (Rég | Jegy)
Villányi programok 2022. Fesztiválok, rendezvények, események Villányban
Villány a történelmi borvidék névadó települése, `A bor városa`. A város világszerte méltán híres a vörösboráról. A várost a borkultúra és borturizmus mellett a látnivalók és rendezvények miatt is érdemes (Rég | ProgramTurizmus)
Producerek
Egy valaha szebb napokat látott producer és egy ravasz könyvelő a világ legrosszabb színdarabjából akarnak nagy pénzt csinálni... (Rég | Jegy)
Bolha a fülbe
Mi is kell egy jó vígjátékhoz? Először is rögtön legyen egy ember, akiből kettő van, pontosabban legyen két ember, akik külsőleg teljesen egyformák, de élethelyzetüket tekintve a lehető legtávolabb vannak egymástól. (Rég | Jegy)
Budapest Bár
A Budapest Bár cikázik a zenei stílusok között és kiszakít a mindennapokból. Örömzene nyitott füleknek! (Rég | Jegy)
A padlás
Ezen a Padláson "Ég és Föld között" minden megtörténhet, akárcsak a mesékben. Egy fiatal tudós megszállottan dolgozik szuperintelligens számítógépén, és különféle titokzatos számításokat végez, de nyugalmát és munkáját állandóan megzavarják különféle halandó és halhatatlan lények... (Rég | Jegy)
A dzsungel könyve
Ugyan ki tudná összefoglalni, mi mindenről szól a farkasok közt nevelkedett Maugli, az emberek ketrecéből szabadult Bagira, a törvényt bölcsen oktató Balu, a titokzatos Ká, a bosszúra és embervérre szomjas Sír Kán története? (Rég | Jegy)
A nagy Gatsby
F. Scott Fitzgerald műve alapján: A NAGY GATSBY zenés party két részben ősbemutató (Rég | Jegy)
Judas Priest (UK)
Papp László Budapest Sportaréna (Rég | WeLoveBp)
5. Blue Danube Filmfesztivál
Január 19. és 23. között az Art+ Cinema moziban és online is látogatható a Blue Danube Filmfesztivál, mely elhozza Budapestre és Bécsbe az elmúlt év legjobb mozifilmjeit és rövidfilmjeit a világból, köztük Oscar-díjra, Arany Pálmára és Európa Filmdíjra jelölt filmeket 7 szekcióban (mozifilmek, kisjá... (Rég | WeLoveBp)
Egri Érseki Palota programok 2022
Eger legújabb idegenforgalmi és kulturális látványossága különleges élményt kínál! Az Egri Érseki Palota egész évben különleges programokkal várja látogatóit. Vendégeink bepillanthatnak a főpapi élet (Rég | ProgramTurizmus)
Sarród programok 2022. Fesztiválok, rendezvények, események
Régi parasztházaival, műemlék jellegű barokk szobraival a Fertő-part egyik gyöngyszeme. Itt található a Fertő-Hanság Nemzeti Park központja a Kócsagvár. A közeli Lászlómajorban régi magyar háziállatok (Rég | ProgramTurizmus)
AZ ILLÚZIÓ MESTEREI - 2022
New York, Peking, Dubai, Las Vegas, Monte Carlo és Tokió után újra Budapesten Az illúzió mesterei! (Rég | Jegy)
Egy apró kérés
házastársi ping-pong Kapcsolatokról, viszonyokról, hazugságról és igazságról őszintén és cinkos humorral. (Rég | Jegy)
Marica grófnő
Mondd meg, hogy imádom a pesti nőket - Gyönyörű ének, csodálatos dallamok, látványos táncjelenetek egy eredeti magyar operett-mulatságban. Bemutató: 2020. október 23. (Rég | Jegy)
Jegy.hu - Fassang László és a Budapesti Vonósok koncertje
Britten - Poulen - Bach - Bartók (Rég | Jegy)
Forralt Bor- és Pálinkafesztivál 2022 Budapest
Szeretnél kimozdulni az unalmas januári hétvégékből? Gyere forraltborozni a Corvin sétányra! A Pláza mögötti hangulatos sétányon várunk. Ami vár még: grillek, sajtok, kézművesek és igazi január végi, február (Rég | ProgramTurizmus)
Pici Piac Budapest 2022
2022. február 20-án vasárnap újra Pici Piac! A város legmenőbb baba-mama-gyerek dizájner vásárán több mint 50 tehetséges magyar tervező gyönyörű szép hazai termékeivel készülünk: kifejezetten kismamáknak, (Rég | ProgramTurizmus)
Kecskeméti Veteránbörze 2022. Autó-, Motor- és Alkatrész Börze
Kecskeméten, a Szent László körúti vásártéren a Gokart pálya melletti területen februártól egész novemberig, minden harmadik szombaton 5.30-14.00 óráig kerül megrendezésre a Veterán autó-és motoralkatrész (Rég | ProgramTurizmus)
Kirakodóvásár Kecskemét 2022. Hétvégi zsibi a Szent László körúti használtcikk piacon
A kecskemétiek, a környező településeken élők, és a városba látogatók által egyaránt kedvelt létesítmény a 20 hektáros területen, a Szent László körút felől és a Mindszenti körút felől is könnyen (Rég | ProgramTurizmus)
Soproni gyerekprogramok 2022
Gyermekprogramok Sopronban és környékén - Sopron tárt kapukkal várja a gyermekes családokat! Izgalmas és szórakoztató élményekben lehet része minden korosztálynak. Számos állandó programlehetőség mellett kifejezetten (Rég | ProgramTurizmus)
Sopron bábszínház, Pöttömszínházi előadás csecsemőknek és babáknak
Pöttömszínház 0-4 éves korig Sopronban. A Pöttömszínház nem történeteket, hanem hangulatot, érzéseket, élményeket mesél - 4 éves kor alatti gyerekeknek és szeretteiknek (szüleiknek, nagyszülőknek, tesóiknak) (Rég | ProgramTurizmus)
Jegy.hu - A denevér
Johann Strauss: A denevér Nagyoperett három felvonásban, magyar nyelven, magyar és angol felirattal (Rég | Jegy)
Budapest Főváros Bartók Táncegyüttes - Zeng a lélek...
A Budapest Főváros Bartók Táncegyüttes meghatározó szereplője a magyarországi néptánc, népzene és a népművészet világának. Az előadások, fellépések mellett kiemelt terület az Együttes számára az edukáció, a gyerekek és a fiatalok tanítása, a felnőtt néptáncos nemzedék utánpótlásának képzése. (Rég | Jegy)
A Pál utcai fiúk
Dés László-Geszti Péter-Grecsó Krisztán: A PÁL UTCAI FIÚK zenés játék két részben MOLNÁR FERENC azonos című regénye nyomán (Rég | Jegy)
MACSKÁK
Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket. (Rég | Jegy)
Antigoné
Poros nagyvárosban, háború után. Egy lány nem hallgat, nem nyugszik, nem törik meg. Egy király a városát félti, démonok gyötrik, gyöngeség. Fiatal nő, ha túlél, szülhet. A nép néma, a nép parancsszóra énekel. Fiút apa nem ért. Tiltott dolgokat látnak az őrök, gyerekük halálhírét hallgatják anyák. (Rég | Jegy)
Veszprémi programok 2022. Fesztiválok, rendezvények, események
Változatos programok, rendezvények, események, fesztiválok, kiállítások és koncertek Veszprémben, a Királynék városában. Veszprém egész évben napi szinten kínál érdekes és értékes programokat a helyi (Rég | ProgramTurizmus)
BIDF 2022 Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál
Bátor filmekkel jelentkezik január 22. és 30. között a 8. Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál. Öt szekcióban összesen 32 nemzetközi versenyfilmet láthatunk majd a Cinema City Mammut II. mozitermeiben. A hivatalos versenyfilmek listájában olyan alkotásokat találhatunk, amelyek a világ legel... (Rég | WeLoveBp)
Zsilip Központ programok 2022 Budapest
A Zsilip olyan találkozóhely, ahova érdemes betérni, körülnézni, ahol izgalmas és tartalmas programokkal találkozhat minden korosztály, származástól függetlenül. (Rég | ProgramTurizmus)
Allianz Jégpályák Éjszakája
A Magyar Jégkorong Szövetség 2022-ben hatodszor szervezi meg a Jégpályák Éjszakáját, a legnagyobb hazai télisport-rendezvényt. (Rég | WeLoveBp)
Zsidó irodalom Lipóciában 2022. Irodalmi sorozat estek a Zsilip Közösségi Központban
Januárban indul a Zsidó Irodalom Lipóciában irodalmi sorozat, melynek első estjén Molnár Ferenc szerelmei lesznek a színen. (Rég | ProgramTurizmus)
Jegy.hu - Dés László koncert, vendég: Básti Juli és Mácsai Pál
Egy különleges este három kiváló művésszel, akik eddigi pályafutásuk során még soha nem adtak együtt koncertet. Dés László és két vendége, Básti Juli és Mácsai Pál 2022. április 1-jén a Budapest Kongresszusi Központban mutatkozik be így először a közönség előtt. (Rég | Jegy)
Jegy.hu - Daddy Yankee
Először ad koncertet Magyarországon a Puerto Ricó-i énekes-dalszerző Daddy Yankee! Napjaink egyik legsikeresebb latin-amerikai kedvence, a reggeaton műfaj egy legismertebb képviselője, akinek a nevéhez többek között a Con Calma a Dura és a Despacito slágerek köthetők, 2022. június 10-én a Papp Lászl... (Rég | Jegy)
Jegy.hu - ANDREA BOCELLI 2022
Napjaink egyik legnépszerűbb tenorja, Andrea Bocelli 2022. október 15-én a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet! (Rég | Jegy)
Jegy.hu - Wagner: A walkür / BUDAPESTI WAGNER-NAPOK
A produkciók koncepciója kiforrott - ám a Ring az elmúlt években a konstans elképzelés keretein belül megfiatalodott, részleteiben újjászületett. Állandó a műveket vezénylő Fischer Ádám humanizmussal párosuló maximalista munkamódszere is, de éppen a rá jellemző igényesség az, mely minden évben új ré... (Rég | Jegy)
Jegy.hu - Aranybál 2022
Az ARANYBÁL a Budafoki Dohnányi Zenekar hagyománnyá vált rendezvénye, ahol a színvonalas zene, a csodálatos helyszín és az élő klasszikus zenére táncolás lehetősége várja a bálba vágyókat. Ez a modern köntösbe öltöztetett klasszikus bál ez alkalommal is a Pesti Vigadó elegáns épületébe, pazar környe... (Rég | Jegy)
Jegy.hu - Az öreg hölgy látogatása
Rejtély, hogy Európa közepén ez a remek adottságokkal rendelkező kisváros miért ment csődbe. A gyárak sorra bezártak, a népszerű üdülőközpont pang az ürességtől, már a székesegyház harangját is lefoglalta a végrehajtó. (Rég | Jegy)
Jegy.hu - Agora II. Gangaray Dance Company
A feltámadás nem csak a hívők ünnepe, hanem minden emberé. A tiéd is. Rádöbbenhetsz, hogy erősebb vagy, mint a halál, és arra is, amit az eredeti görög szó, az anástasis jelent: "újra lábra állni". Benned van az erő, az Élet ereje, hogy újra lábra állj. Élő lélek van benned, nem lehet téged legyőzni... (Rég | Jegy)
Jegy.hu - Jézus Krisztus Szupersztár
A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé. (Rég | Jegy)
Jegy.hu - A vágy villamosa
Táncdráma két felvonásban (Rég | Jegy)
Jegy.hu - Valami bűzlik
A Valami bűzlik igazán nagy volumenű zenés darab, fülbemászó, ugyanakkor igényes zenével, hatalmas koreográfiával és kiváló karakterekkel. Magyarországon először nálunk kerül színre. (Rég | Jegy)
Jegy.hu - Földről az égbe Évindító Anima Sound System-nagykoncert
Az Anima Sound System évindító nagykoncertjén nemcsak a zenekar három évtizedének népdalok által inspirált darabjai, de a legismertebb slágereik is szerepet kapnak, sőt, a tervek szerint számos, az Animát tisztelő művészvendég izgalmas részvételével valósul meg, de vallásos népi dalokat és gospeleke... (Rég | Jegy)
Jegy.hu - Keresés: Richard Strauss-maraton
A Jegy.hu -n színházi előadásokra, koncertre, fesztiválra, sporteseményre vásárolhat jegyet. Színházjegy, koncertjegy, fesztivál, online jegyvásárlás Keresés: Richard Strauss-maraton (Rég | Jegy)
Jegy.hu - Molnár Ferenc: A testőr
Az ünnepelt színész házaspár szalonjában vagyunk. A férj, az országos hírű Színész barátjának, a Kritikusnak arról panaszkodik, hogy félti a házasságát; fél év nász után talán már meg is unta őt a felesége, a Színésznő sőt, lehet, hogy az asszony már ki is szeretett belőle. Ilyenkor egy férfinek lé... (Rég | Jegy)
Jegy.hu - Bödőcs Tibor: Meg se kínáltak
Kocsmaária sok nevetéssel és sírással. (Rég | Jegy)
Jegy.hu - Budapest, Te! - zenés városnézés
Nézze csak meg Budapestet éjjel, aluljáróérzés, újlipótvárosi szűkös utcák, budai zegzugok, galambok, tele van az nótával-zenével, egy régi nótát hoz Budáról át a szél, ez a mi városunk. Szeretjük ezt a várost színéről és fonákjáról, mert olyan, mint maga az élet: sosem tudni, melyik sarkon túl mi v... (Rég | Jegy)
Jegy.hu - CHALLENGE Szuperkoncert, Motivációs est és közönségtalálkozó Kasza Tibivel
Kasza Tibi a Crystal zenekar énekeseként robbant be a köztudatba, majd szólókarrierbe kezdett, emellett sikeres tévés és rádiós műsorvezetőként is az ország kedvence lett. (Rég | Jegy)
Jegy.hu - Liszt Ferenc Kamarazenekar - Mozart és Grieg - Zeneakadémia-bérlet 4/1
A Liszt Ferenc Kamarazenekar 2022. évi első zeneakadémiai hangversenyére érdekes szerzőpárosítást választott. Mozart-szimfónia Takács-Nagy Gábor vezényletével, majd a zeneirodalom egyik legtüzesebb és legtechnikásabb hangversenyáriája ünnepelt szopránunk, Baráth Emőke előadásában, érzelemgazdag első... (Rég | Jegy)
Csilis-babos kukoricaleves receptje
Tálalás előtt merjük a levest tányérba, szórjuk meg friss korianderrel, majd úgy kínáljuk. Az előzőleg megpörkölt koriandermagtól pedig különösen finom ízt adhatunk a levesünkhöz.
(Tegnap | MindMegette)
Élelmiszerár-stop: ez minden boltban kötelező lesz, senki nem ússza meg
Információs táblákon is tájékoztatniuk kell a boltoknak a vásárlókat a február 1-jén életbe lépő élelmiszerárstopról - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) szerdán az MTI-vel.
(Tegnap | MindMegette)
Sült sajtos-sonkás tészta receptje
Akár hétköznap estére gyors, laktató ételként, akár hétvégi főfogásként is számításba jöhet a sonkás tészta extra adag sajttal.
(Tegnap | MindMegette)
9 olcsó, de kiadós virslis kaja, ami eltelít
Jöjjön 9 virslis étel, amely a pénztárcánkat nem terheli meg, ám a gyomrunkat alaposan megtölti. Laktató és finom ebédek következnek.
(Tegnap | MindMegette)
Pofonegyszerű csodadesszert: kekszes-almás süti sütés nélkül
Ezt a kekszes-almás desszertet nem lehet nem imádni! Pillanatok alatt, egyszerűen összedobhatod, ráadásul isteni finom lesz a végeredmény. Ha van otthon alma, mindenképp próbáld ki!
(Tegnap | MindMegette)
Ananászos-sajtos csirkemell
Ha szereted a gyümölcs-hús párost, próbált ki az ananászos-sajtos csirkemell receptet, garantáltan imádni fogod!
(Tegnap | MindMegette)
Egyszerű kevert brownie
Az egyik legegyszerűbb kevert sütemény a világon a browie, csak arra kell figyelni, ogy ne süssük túl. Mutatjuk videón, mennyire egyszerűen elkészíthető. Próbáljátok ki!
(Tegnap | MindMegette)
Grízestészta-torta
Így készül a mennyei grízestészta-torta, íme a recept lépésről lépésre. Gyors, egyszerű és nagyon finom.
(Tegnap | MindMegette)
Amerikai csípős karaj
3 fej vöröshagyma, fűszerpaprika, római kömény, 60 dkg sertéskaraj, só, bors, 1 dl paradicsomszósz, csípős paprikakrém.A zsíron puhára pároljuk az aprított hagymát. Megszórjuk csípős fűszer paprikával és a római köménnyel. Jól megkeverjük, majd néhány másodpercig tovább pároljuk. Hozzáadjuk a
(Tegnap | VilagRecept)
Felverték a termelői árakat: drágulással indul az év az élelmiszerpiacon
Drágult a nyerstej, a tejtermékek, a tojás és borsosabb áron kínálták a csirkemellet is a tavalyi év végén, valamint emelkedett a burgonya termelői ára az év első heteiben a Budapesti Nagybani Piacon az Agrárközgazdasági Intézet adatai szerint, amely alapján nőtt a paradicsom és a spanyol tölteni való paprika ára is. Míg a citrusfélék közül némileg mérséklődött a citrom ára, addig a narancsnál, a mandarinnál, a lime-nál jelentős drágulás volt tapasztalható 2022 első három hetében. Elképesztően magas volt január elején a gabona és ipari növények ára, amelyek a húsok és a sütőipari termékek drágulását vetítik előre.
(Tegnap | Portfolio)
Banánnal és zabpehellyel dúsított kávésmoothie Ennél jobban semmi nem pörget fel reggel
Mintha a kávéd és a reggelid egy italba lenne zárva, olyan ez a brutálisan ébresztő smoothie.
(Tegnap | Sobors)
Hamis somlói brownie-ból
Ha túl macerásnak találod a somlói galuska elkészítését, próbáld ki ezt az egyszerű, de annál finomabb receptet, melynek brownie az alapja. Videó!
(Tegnap | MindMegette)
A legfinomabb sós piték egy csokorba gyűjtve Alakbarát is van köztük
A sós piték tökéletes alternatívát jelentenek, ha bőséges reggelire vágysz, vagy valami könnyedet szeretnél ebédelni.
(Tegnap | Sobors)
Kínzó fülfájdalom? Így segíthet a meleg só, meg a hagyma!
Fülfájdalom esetén ezt ajánlja a népi gyógyászat, ha nem tud azonnal a fül-orr-gégészetre sietni.
(Tegnap | EgeszsegKalauz)
Tejszínes rakott krumpli receptje
Ha változtatnál a hagyományos rakott krumplin, itt egy jót tipp, hogyan tedd!
(Tegnap | MindMegette)
Májgombóc alaprecept
Ha szereted a változatos levesbetéteket, akkor ez a májgombóc alaprecept biztosan jól jön a repertoárodba!
(Tegnap | MindMegette)
Pancsos perec, ahogy Szabi a pék készíti recept
Így készíti Szabadfi Szabolcs, vagyis Szabi a pék a pancsos perecet. Próbáld ki te is, és készítsd el házilag!
(Tegnap | MindMegette)
Pisztáciás, aszalt gyümölcsös fudge: sűrített tej és fehér csoki az alapja
A sűrített tejtől és a csokoládétól krémes és puha a fudge, amelyben tökéletes kontrasztot képez a ropogós pisztácia.
(Tegnap | Sobors)
A mennyei méhpempő: 8 áldásos hatása az egészségedre
A méhek által előállított pempő rendkívül hasznos anyagokat tartalmaz, amelyek sokat tehetnek az egészségünk fenntartása, visszaállítása érdekében.
(Tegnap | MindMegette)
Baconös-hagymás csavart: a leveles tésztás finomság eteti magát, olyan finom
A leveles tészta jó barát, változatos és gyorsan összedobható finomságokat gyárthatsz belőle, érdemes felfedezni a benne rejlő lehetőséget.
(Tegnap | Sobors)
Így használd fel a konyhai hulladékot: a zöldséghéjból mennyei alaplé készülhet
Szemétnek látszik, mégsem az, a zöldség- és gyümölcshéj nem kukába való, összeszedtük, mi mindenre lehet használni a konyhai hulladékot.
(Tegnap | Sobors)
5 meglepő dolog, amire a rizst használhatod - a főzésen kívül!
A rizs a konyha az egyik legfontosabb alapanyaga: sós és édes ételek, levesek, főételek, köretek és sütemények, rakottasok és egytálételek állandó hozzávalója, ami nem csak, hogy laktat és egészséges, de még olcsó is. További jó hírekkel tudunk szolgálni a rizzsel kapcsolatban: számos olyan dologra is alkalmas, aminek semmi köze a főzéshez!
(Sze. | MindMegette)
9 olcsó, de kiadós leves, ami után nem kell második
Egy nagy tál forró, tartalmas leves különösen jól esik a hideg téli napokon. Ráadásul olcsó alapanyagokból is mennyei, laktató fogást tudunk készíteni, így hó végén is el tudjuk kápráztatni vele a családot.
(Sze. | MindMegette)
Paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Paprikás krumpli lecsókolbásszal, egyszerű és gyors egytálétel, ami friss kenyérrel fogyasztva nagyon kiadós fogás.
(Sze. | MindMegette)
Ne spórolj a töltelékekkel! Villámgyors tejfölös-baconös tekercs alig fél óra alatt
Ezzel az ízletes tejfölös-baconös tekerccsel egyáltalán nem lesz sok munka, főleg hogy egy szinte elronthatatlan finomságról beszélünk. Igazi túlélős kaja, ha szélsebesen kell valami egyszerűt és finomat alkotnod a konyhában. A gyerekek is imádni fogják!
(Sze. | MindMegette)
Algériai kuszkusz saláta
A kuszkusz Észak-Afrikából származik. Népszerű étel a világon. Hozzávalók: 5 dl húsleves, 25 dkg kuszkusz, olívaolaj, só, bors, 1 fej vöröshagyma, 1 db cukkini, 1 db padlizsán, 2 db gomba, 1 db zöldpaprika.A húslevest felforraljuk, ráöntjük a kuszkuszra, lefedjük és pár percig állni hagyjuk. Az
(Sze. | VilagRecept)
Algériai garnélarák
30 dkg rák, 3 gerezd fokhagyma, olaj, 2 dl fehér bor só, gyömbér, 2 dl húsleves, keményítő, csiliszósz.Távolítsuk el a rák belét. Tisztítsuk le, mossuk és szárítsuk meg. Készítsük el a pácot (bor, só, gyömbér, keményítő, szezámolaj), keverjük bele a rákot. Hagyjuk állni legalább egy óra hosszat.
(Sze. | VilagRecept)
Elképesztő fogyássztori: 65 kilót fogyott a 20 éves Lili, elárulja, hogyan
Fogyni mindig nagy kihívás, különösen, ha jelentős túlsúllyal küzd az ember, és az egészsége a tét. Sokan jól tudják, hogy bele kellene vágniuk, de hiányzik az a bizonyos kezdő lökés. Új sorozatunkkal, reméljük, ezt sikerül megadnunk nekik: minden héten egy-egy inspiráló fogyássztorit osztunk meg a Mindmegette, mégis fogyott rovatunkban. Most következzen a 20 éves Lili története, aki elképesztő eredményt ért el, 65 kilót fogyott.
(Sze. | MindMegette)
Magas vényomás: miért bûnös a só?
A magas vrnyoms a felntt magyar lakossg kzel tdt rinti.
(Sze. | Hazipatika)
Bécsi szelet diétásan
Így készül a bécsi szelet diétásan, próbáld ki ezt a változatot, ha fogyókúrázol vagy figyelsz az alakodra, íme a recept.
(Sze. | MindMegette)
Bolognai rakott zöldség
Szuper diétás receptet ajánlunk: így készül a bolognai rakott zöldség, íme a recept lépésről lépésre.
(Sze. | MindMegette)
Csupa csokis brownie kevert tésztából: mennyei és elronthatatlan
A brownie a legzseniálisabb sütemények egyike: csak keverd össze a hozzávalókat, a többi pedig már a sütő dolga. A hozzávalókat bögrében is egyszerűen kimérheted.
(Sze. | Femina)
Baconös, fűszeres paradicsomszósszal készült gnocchi: kiadós téli tészta
A gnocchi bolti tésztából pillanatok alatt elkészülő, nagyon laktató étel. Baconös, fűszeres paradicsomszósszal tálalva isteni.
(Sze. | Femina)
Mennyei, fetával és spenóttal töltött gomba Szénhidrátszegény ebéd pillanatok alatt
A töltött gomba nagy kedvenc, amely tökéletes előétel, de köret mellé, főfogásként is kínálható.
(Sze. | Sobors)
Rakott karfiol darált hússal
Laktató és nagyon finom darált húsos rakott karfiol receptet ajánlunk neked. Ugyan, némi időt igényel az elkészítése, de kétségtelenül elronthatatlan.
(Sze. | MindMegette)
Klasszikus zöldborsófőzelék recept
Így készül a klasszikus borsófőzelék, mutatjuk a receptet. A feltét muffinformában sült tükörtojás.
(Sze. | MindMegette)
Piacos lángos recept
Piacos lángos, ami tejföllel megkenve, reszelt sajttal megszórva a legfinomabb.
(Sze. | MindMegette)
Roppanós pankomorzsában sült lazac gesztenyés kelbimbóval Egyszerűen készül a látványos fogás
Amilyen bonyolultan hangzik, olyan egyszerű elkészíteni ezt az egészséges és könnyed fogást.
(Sze. | Sobors)
Görög avgolemono. A glutén- és laktózmentes húsleves, ami felmelegít
A sűrű, görög avgolemono leves alaposan felmelegít a hűvös napokon, és bár laktató, a rántás és a tejszín hiányának köszönhetően nem üt ki a nap további részére. Fehérjetartalmát a csirkehús []
(Sze. | Forbes)
Laktató palacsintapite fahéjas almakompóttal Desszert, de önálló fogás is lehet
A palacsintatészta a sütőben sül, és almakompót, valamint baracklekvár gazdagítja, édesszájúaknak kötelező kipróbálniuk.
(Sze. | Sobors)
Paradicsomos-virslis spagetti receptje
Ezt minden gyerek imádja. Ifjú Sheldon is ezen nőtt fel.
(Sze. | MindMegette)
Tökéletes napindító a zöldséges frittata: sütőben sül az energiabomba reggeli
Ha szendvics helyett valami meleg, tápláló, mégis könnyed reggelire vágysz, készítsd el ezt a zöldségekkel felturbózott tojáslepényt.
(Sze. | Sobors)
Így lesznek diétásak a szaftos és finom magyaros fogások!
A jellegzetes magyar ételeket száműzni kell a diétákból, fogyókúrákból hittük sokáig. Ez azonban nem feltétlenül igaz. Odafigyeléssel, minimális változtatásokkal élvezhetjük a megszokott ízeket.
(Sze. | MindMegette)
Csak ez a két dolog kell a tésztára a tökéletesen elegáns fogáshoz
Ha te is szereted a minimálfogásokat, amelyek úgy egyszerűek, hogy közben elegánsak és finomak, van egy jó hírünk!
(Sze. | Divany)
Hogy tárold a kolbászt és a sonkát, hogy ne penészedjenek meg? Felejtsd el a nejlont
Sajnos előfordulhat, hogy a szép szál kolbász vagy darab sonka, amit a disznóvágásról kap az ember, megpenészedik, ezért nagyon oda kell figyelni a tárolásukra.
(Sze. | Sobors)
Bakonyi húsgombóc
A bakonyi húsgombóc csodálatos ötvözete két klasszikus kedvencnek: a paprikás gombás mártásnak és a húsgombócnak. Tésztával a legjobb!
(Kedd | MindMegette)
A sztárséf szerint ez a hibátlan rizseshús titka
A spanyol rizseshús, azaz a paella egyik királya, Danny Lledo már gyerekkorában is sokat tanult apjától, aki akkoriban Valenciában dolgozott szakácsként. A D.C. séfje szerint nem kell semmi ördöngösségre gondolni, ha egy jó rizseshúsba vágnánk a fejszénket, ugyanis mindössze három szabályt kell betartani, de azt nagyon szigorúan.
(Kedd | MindMegette)
13 isteni és villámgyors fánk, amit meg kell sütnöd farsangkor
A farsang kötelező eleme a fánk. Kis túlzással mindegy, hogy milyen, de azért mindnyájunknak a szalagos fánk képe ugrik be először. Nos, akinek nincs ideje a kétszer kelt tésztával bíbelődni, annak kárpótlásul hoztunk egy csokor egyszerűen és gyorsan elkészíthető, elronthatatlan villámfánk receptet, a sütőporostól, a túrófánkon át a csörögéig!
(Kedd | MindMegette)
Gyors, egyszerű és brutálfinom: félórás paradicsomos csirke
Ha van otthon csirkemell, ezt a pofonegyszerű, mégis mennyei villámfogást nem érdemes kihagyni! Mosogatással együtt kb. 30 perc munka van vele, a többi pedig a sütő dolga. Párolt rizzsel, tésztával vagy akár sült krumplival tálalva is tökéletes!
(Kedd | MindMegette)
Gombaleves pofonegyszerűen
Tejfölös gombaleves zöldségekkel, amiből mindenki repetázik. Gyors, egyszerű, megunhatatlan recept.
(Kedd | MindMegette)
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
A süti, melyet a gyerekek is el tudnak készíteni: íme az elronthatatlan, klasszikus kókuszgolyó receptje.
(Kedd | MindMegette)
Mennyei csöröge fánk receptje
Csöröge fánkot sütnél? Ezzel a recepttel biztosan sikered lesz! Gyors és egyszerű, nem tudod elrontani. Ugye kipróbálod?
(Kedd | MindMegette)
Bajor hagymás galuska
2 fej vöröshagyma, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, só bors, 10 dkg sajt, petrezselyem, 1 db paradicsom, 40 dkg liszt, 15 dkg sajt.Nagyobb serpenyőben forró olajon aranybarnára pirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a póréhagymát, és az áttört fokhagymát. Meghintjük borssal és sóval. Fedő alatt,
(Kedd | VilagRecept)
Selymes sajtkrémleves pillanatok alatt: maradék húslevesből is készülhet
Az ínycsiklandó leves a bazsalikomtól különleges zamatú, de ha nem rajongsz a mediterrán ízekért, ki is hagyhatod a fűszert.
(Kedd | Sobors)
Lekváros bukta egyszerűen recept
Lekváros bukta egyszerűen, ami tökéletes desszert hétköznapokra és hétvégére is.
(Kedd | MindMegette)
Hortobágyi húsos palacsinta receptje
A hortobágyi palacsinta olyan finom és olyan laktató, hogy főételként is elmegy. Igaz, hogy időigényes az elkészítése, de páratlan íze mindenért kárpótol. Íme a recept!
(Kedd | MindMegette)
Farsangi szalagos fánk vaníliás porcukorral
Ha nincs még jó farasangi fánk recepted, próbáld ki ezt! Citromos-vaníliás porcukorral meghintve a legjobb!
(Kedd | MindMegette)
Ausztrál pulyka
1 db pulykamell, 30 dkg sertéshús, 15 dkg füstölt tarja, 2 szál sárgarépa, 2 db ecetes uborka, 1 fej vöröshagyma, 2 db tojás, 10 dkg aszalt szilva, 8 dkg vaj, zsemlemorzsa, 10 dkg füstölt szalonna, fűszerek, őrölt bors, só,majoránna, petrezselyem.Először elkészíjük a tölteléket. A sertéshúst a
(Kedd | VilagRecept)
Omlósra sült csirkecomb egyszerűen: kömény és füstölt paprika teszi izgalmassá
Egyszerűen készül a pirosra sütött csirkecomb, zamatában azonban különleges, bármilyen köret mellé tökéletes választás.
(Kedd | Sobors)
Tejfölös-virslis tészta recept
Tejfölös-virslis tészta, olcsó, egyszerű és gyors ebéd vagy vacsora.
(Kedd | MindMegette)
© Copyright